airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, tzotzo είπε Οι γιατροί δεν φεύγουν γιατι τα χρήματα είναι λίγα. Αυτός είναι δεύτερον παράγοντας. Φεύγουν γιατι τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε οινόπνευμα και δουλεύουν κάτι τρελές υπερωρίες/εφημερίες και πραγματικά εργάζονται σε περιβάλλον παρόμοιο με στρατιωτικό νοσοκομείο σε καιρό πολέμου. Kαλά για την πρώτη προτασή σου δεν είναι έτσι. Φεύγουν και για τα χρήματα. Ο νονός μου είναι συντονιστής διευθυντής σε νοσοκομείο επαρχιακής πόλης και τα χρήματα που λαμβάνει ως μισθό για τα χρόνια προυπηρεσιας του, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση. Έχουν πέσει οι μισθοί των γιατρών, και στο Εξωτερικό μπορούν να βρουν καλύτερες συνθήκες σε μισθό, εργασιακό περιβάλλον κλπ. Στα υπολοιπα που λες στην εν λογω παράγραφο συμφωνώ απολύως 8 λεπτά πριν, tzotzo είπε Θα ήθελες να μου απαντήσεις τι ακριβώς κανείς σήμερα με 500€, ενώ πριν 20 χρόνια με ακριβώς τα ίδια λεφτά ζούσες σαν ΆΝΘΡΩΠΟΣ. Tίποτα γιατι η κοινή νομισματική πολιτική με άλλα κράτη, δυστυχως αύξησε το κοστος ζωης, συν ότι περάσαμε και τα μνημόνια της κρίσης, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε 300 χρόνια πίσω 9 λεπτά πριν, tzotzo είπε Αρχιτέκτονες μηχανικοί έχουν ανεργία; Με φωτοβολταϊκά; με εξοικονομώ; με την κατασκευή να έχει πάει στον Θεό λόγω Airbnb και τεράστιας ανοικοδομησης σε επίπεδα προ κρίσης; Πραγματικά νομίζω ότι δεν έχεις πραγματική επαφή με την σημερινή αγορά. ναι οι αρχιτεκτονες εχουν ανεργια, γιατι τη δουλεια τους την εχουν παρει τοπογραφοι, πολιτικοι μηχανικοι και ο κοσμος δεν τους προτιμαει. Ρωτα και μαθε , ή κανε ερευνα να δεις τι ανεργια εχει ο κλαδος της αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα 3 λεπτά πριν, ewssonaht είπε Δεν θα μπω δε διαδικασία εκτός θέματος, αλλά μάλλον τα θυμάσαι ωραία επειδή ήταν η νιότη σου. Τα σπίτια το 1999 που ο βασικός μισθός ήταν 170.000δρχ, ήταν επίσης πανάκριβα, μια γρήγορη αναζήτηση θα σου δώσει πχ αποτελέσματα όπως το παρακάτω αστον μη του τα λε αυτα γιατι οπως λεει ο ιδιος εχει επαφη με την αγορα και τα ξερει ολα. Οπως οι περισσοτεροι πισω απο μια οθονη 1
Maximus Decimus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Αυτο ηταν δικη σου επιλογη να σπουδασεις, τωρα αν ησουν ατυχος ή οχι δεν το ξερω και δεν με αφορά. Μιλας πολυ γενικευμενα, χωρις να εχεις δει ζωντανα βιωματα Προχτες που εβρεχε και μαλιστα δυνατα, περνουσα έξω από ένα κατάστημα που φτιαχνει ανσανσερ και πουλάει και μπογιες για τα σπίτια. Ο άνθρωπος επειδη έχει πάρα πολύ δουλειά και μπράβο του, απασχολει αρκετο προσωπικο σε μια αποθηκη που εχει διπλα, οπου οι ανθρωποι εκει φορτωνουν και ξεφορτωνουν τις παραγγελιες και τις μεταφερουν με φορτηγο σε εταιρειες κλπ. Οταν λοιπον επιασε η δυνατη βροχη, ειδα ολο αυτο το κοσμο να τρεχει μεσα στη βροχη , να παει τις μπογιες στο φορτηγο, να της φορτωνει και μεσα σε 5 λεπτα να γινεται παπακι. Αν θες πιστεψε το, επειδη τον έναν τον ξερω, λόγω ότι διαμενει στην ιδια πολυκατοικια με εμενα, του ειπα αν θελει να παω στη γυναικα του να του παρω αλλαξια, γιατι ειχε γινει χαλια. Μαντεψε τι μου ειπε " εκανα το λαθος να μη σπουδασω, και τα λουζομαι τωρα" Ούτε και εμένα με αφορά ότι απο τον τρόπο με τον οποίο απαντάς έτσι απαξιωτικά φαίνεται ότι υπολείπεσαι κοινωνικής μόρφωσης που είναι ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικότερη για οτιδήποτε και αν θελήσεις να κάνεις αλλά όπως βλέπεις προσπαθώ να ακολουθήσω την συλλογιστική σου (που ουσιαστικά είναι αμιγώς αγοροκεντρική) αλλά με τέτοια παραδείγματα που μου αναφέρεις που είναι ο ορισμός του whataboutism κάπου εδώ σταματάω και σου εύχομαι καλά μυαλά. Να έλα να πω και γω ένα αφου λέμε βιωματικές ιστορίες που όντας 33, έχω σίγουρα εναν ικανοποιητικό βαθμό εμπειριών : Έχω δουλέψει διανομέας και έχω δει συμμαθητή μου που δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρεία σε γραφείο το πρωί να πηγαίνει για δουλειά 10ωρακι (βαπτισμένο 8ωρακι) με το αμαξάκι του και το όμορφο καμηλό πέτσινο τζακετάκι για να πάρει τα μισά απ'αυτά που θα έπαιρνα εγώ. Αυτός στο air condition και στην Κεροζάν και εγώ στον καύσωνα και στο χιόνι αλλά με τα διπλά. Ο καθένας με τις δυσκολίες του. Σαν junior θα πρέπει να κάνει υπομονή για να φτάσει - αν φτάσει - στα χρήματα που έπαιρνα εγώ μετά απο καμιά δεκαετία. Άρα κακώς σπούδασε και δεν πήρε ένα παπάκι. Ότι να ναι. Η ζωή φίλε δεν είναι άσπρο μαύρο ή 2 ταχυτήτων. Κάποιος ξεπλένης απλά κληρονομεί λεφτά απ'τον μπαμπά του και γίνεται το αφεντικό σου ενώ έχεις τις μισές των μισών σου γνώσεις. Ένας ανιδείκευτος εξελίσσεται μέσα σε μια εταιρία και αναλαμβάνει επιτελικό πόστο και διαχειρίζεται πτυχιούχους κλάδων που απλά η αγορά δεν έχει χώρο να τους απορροφήσει. Αλλά και σε επίπεδο μόρφωσης προσωπικά έχω δει ΑΠΕΙΡΑ ντουβάρια με πτυχία και κόσμο ανιδείκευτο με απίστευτες γνώσεις και μόρφωση σε σωρεία θεμάτων, που αποκτήθηκε απο προσωπικό ενδιαφέρον. Μην συγχέεις το τι ζητάει σε δοσμένο χρόνο η αγορά με την αξία που έχει η εκάστοτε εργασία ή πτυχίο. ή ο ίδιος ο εργαζόμενος. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Εσύ θες να επιβεβαιώσεις τα πτυχία και την θέση σου στην εργασία με ετερόκλητο τρόπο, με το να έχεις πάση θυσία απο κάτω τον ανιδείκευτο σε όλα τα επίπεδα. Εμ, δεν δουλεύει ο κόσμος έτσι ρε παλικάρι μου τι να κάνουμε. 1 1
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε Ούτε και εμένα με αφορά ότι απο τον τρόπο με τον οποίο απαντάς έτσι απαξιωτικά φαίνεται ότι υπολείπεσαι κοινωνικής μόρφωσης που είναι ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικότερη για οτιδήποτε και αν θελήσεις να κάνεις αλλά όπως βλέπεις προσπαθώ να ακολουθήσω την συλλογιστική σου (που ουσιαστικά είναι αμιγώς αγοροκεντρική) αλλά με τέτοια παραδείγματα που μου αναφέρεις που είναι ο ορισμός του whataboutism κάπου εδώ σταματάω και σου εύχομαι καλά μυαλά. Να έλα να πω και γω ένα αφου λέμε βιωματικές ιστορίες που όντας 33, έχω σίγουρα εναν ικανοποιητικό βαθμό εμπειριών : Έχω δουλέψει διανομέας και έχω δει συμμαθητή μου που δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρεία σε γραφείο το πρωί να πηγαίνει για δουλειά 10ωρακι (βαπτισμένο 8ωρακι) με το αμαξάκι του και το όμορφο καμηλό πέτσινο τζακετάκι για να πάρει τα μισά απ'αυτά που θα έπαιρνα εγώ. Αυτός στο air condition και στην Κεροζάν και εγώ στον καύσωνα και στο χιόνι αλλά με τα διπλά. Ο καθένας με τις δυσκολίες του. Σαν junior θα πρέπει να κάνει υπομονή για να φτάσει - αν φτάσει - στα χρήματα που έπαιρνα εγώ μετά απο καμιά δεκαετία. Άρα κακώς σπούδασε και δεν πήρε ένα παπάκι. Ότι να ναι. Η ζωή φίλε δεν είναι άσπρο μαύρο ή 2 ταχυτήτων. Κάποιος ξεπλένης απλά κληρονομεί λεφτά απ'τον μπαμπά του και γίνεται το αφεντικό σου ενώ έχεις τις μισές των μισών σου γνώσεις. Ένας ανιδείκευτος εξελίσσεται μέσα σε μια εταιρία και αναλαμβάνει επιτελικό πόστο και διαχειρίζεται πτυχιούχους κλάδων που απλά η αγορά δεν έχει χώρο να τους απορροφήσει. Αλλά και σε επίπεδο μόρφωσης προσωπικά έχω δει ΑΠΕΙΡΑ ντουβάρια με πτυχία και κόσμο ανιδείκευτο με απίστευτες γνώσεις και μόρφωση σε σωρεία θεμάτων, που αποκτήθηκε απο προσωπικό ενδιαφέρον. Μην συγχέεις το τι ζητάει σε δοσμένο χρόνο η αγορά με την αξία που έχει η εκάστοτε εργασία ή πτυχίο. ή ο ίδιος ο εργαζόμενος. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Εσύ θες να επιβεβαιώσεις τα πτυχία και την θέση σου στην εργασία με ετερόκλητο τρόπο, με το να έχεις πάση θυσία απο κάτω τον ανιδείκευτο σε όλα τα επίπεδα. Εμ, δεν δουλεύει ο κόσμος έτσι ρε παλικάρι μου τι να κάνουμε. 2 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε Εσύ θες να επιβεβαιώσεις τα πτυχία και την θέση σου στην εργασία με ετερόκλητο τρόπο, με το να έχεις πάση θυσία απο κάτω τον ανιδείκευτο σε όλα τα επίπεδα. Εμ, δεν δουλεύει ο κόσμος έτσι ρε παλικάρι μου τι να κάνουμε. Εδώ γελάω γιατί είσαι ο κλασσικός Ελληνάρας που θες "να ειμαστε ολοι ιδιοι να ειμαστε ολοι ισιοι". Αυτο δεν θα γινει ποτέ, οσο να το θες εσυ, και η πολιτική σου σε αυτο το κομμάτι. Το οτι οι καταστάσεις στην ΕΛλάδα είναι έτσι όπως είναι, αυτό συμβαίνει μονο εδω και σε κάτι Βαλκάνια. Το ρώτησα προχτες και στο ρωτάω και σε σενα με αφορμη αυτες τις δυο τελευταιες προτασεις σου. Γιατί στο Εξωτερικό, ένας που εχει σπουδές ( ειτε σε επιστημη ειτε σε μια τεχνη), καλα μη πω και για μεταπτυχιακα, εχει διαφορετικο μισθο απο τον ανιδείκευτο? Ισως επειδη δεν σκεφτονται στο Εξωτερικο οπως εσυ γι αυτο εχουν και αλλες οικονομιες και ειναι 300 χρόνια μπροστά. Με συγχωρεις που θα στο πω αλλα δεν εκαναν ολοι οι ανθρωποι τον ιδιο αγωνα. Να ερχοσουν και να μου ελεγες οτι ανοιξες επιχειρηση και οτι δεν σπουδασες κατι, αλλα η επιχειρηση σου παει τρενο, να σου εδινα 1000 φορες συγχαρητηρια. Αλλα αυτο το πραγμα ο διανομεας να παιρνιε τα ιδια λεφτα με εναν που εχει σπουδασει συμβαινει μονο στην Ελλαδα. Στο Εξωτερικο αν πας ως διανομεας και συγκρινεις το μισθο σου με εναν που εχει σπουδασει, η διαφορα ειναι τεραστια. Αλλα ειπαμε εσυ ξερεις καλυτερα απο αυτους
tzotzo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, ewssonaht είπε Η τυρόπιτα είχε 1 ευρώ το 2001, και 1.20 το 2020, ενώ είχε 20 δραχμές το 1980, και είχε φτάσει 220 το 2000 (τα νούμερα στο περίπου). Η τυρόπιτα σήμερα 22 χρόνια μετά την εισαγωγή στο ευρώ, έχει 1.80. Με 500 € σημερα παίρνεις 277 τυρόπιτες. Με το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές, με 170.000 δρχ( δλδ 500€) και την τυρόπιτα που ισχυρίζεσαι ότι είχε 220δρχ, 23 χρόνια πριν, έπαιρνες 772 τυρόπιτες. Καταλαβαίνεις λοιπόν πολύ καλά ότι με τα ίδια χρήματα έπαιρνες 2.5 φορές παραπάνω πράγματα. Δεν θα αναφέρω ότι τότε έτρωγες πραγματική τυρόπιτα και τώρα τρως ένα κατεψυγμένο τρανσέξουαλ απ' τα βάθη της Κίνας. Δεν λέω επιστημονικά πραγματα. Νομίζω τα καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να επεκταθεί περαιτέρω. Όσον αφορά τα ενοίκια αν θες να επεκταθω θα βάλω αντικειμενικές αξίες του '80 και τις αντικειμενικές του '22. Η συζήτηση αυτή φαινομενικα είναι εκτός θέματος απλά είπε ο φίλος που έχει 4 ολόκληρα χρόνια προϋπηρεσίας πως έχει εξισωθεί η εργασιακή κατάσταση στην ΕΕ, και καλώς έχει εξισωθεί κλπ κλπ. Την δεκαετία του 80-90 δεν έψαχνε ο κόσμος να πάει λάντζα στη Γερμανία. Πολύ απλά γιατι μπορούσε με τον βασικό μισθό να ζήσει αξιοπρεπώς. Τώρα συζητάμε αν θα πάρει 1300 ευρώ να γίνει διανομέας στην Ολλανδία ένας νέος άνθρωπος. Δλδ να φύγει από την μια κατάντια να πάει στην άλλη κατάντια.
Maximus Decimus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εδώ γελάω γιατί είσαι ο κλασσικός Ελληνάρας που θες "να ειμαστε ολοι ιδιοι να ειμαστε ολοι ισιοι". Αυτο δεν θα γινει ποτέ, οσο να το θες εσυ, και η πολιτική σου σε αυτο το κομμάτι. Όλοι ίδιοι σαφώς δεν είμαστε - και με βάση την κουβέντα μας ευτυχώς κιόλας - αλλά όλοι ίσοι δεν είμαστε δηλαδή? Δεν το ήξερα με συγχωρείς. Κάπου τα χω ξανακούσει αυτά... Πάντως κάτι elitists τύποι που μάλλον ακούς με ανοιχτό το στόμα είναι αυτοί που οραματίζονται έναν ιδιότυπο ψηφιακό κομμουνισμό, όχι εγώ. Πρόσεχε γιατί τα κάστρα πέφτουν απο μέσα, και το συνάφι των γιάπηδων έχει αποφασίσει να κάνει την ελευθερία διακίνησης κεφαλαίου κλειστό κλαμπ. Πρόσεχε στην Γη της Εδέμ που θα πας μην ξυπνήσεις ένα πρωί και είσαι ίσα και όμοια με τον πλεμπαίο με κάνα universal salary. Είπαμε, γρήγορα για σεμινάρια κοινωνικής μόρφωσης. Χθες. 9 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Με συγχωρεις που θα στο πω αλλα δεν εκαναν ολοι οι ανθρωποι τον ιδιο αγωνα. Να ερχοσουν και να μου ελεγες οτι ανοιξες επιχειρηση και οτι δεν σπουδασες κατι, αλλα η επιχειρηση σου παει τρενο, να σου εδινα 1000 φορες συγχαρητηρια. Αυτό που γράφεις είναι η απόλυτη απόδειξη ότι αξιολογείς τον άνθρωπο όχι τελικά απο αυτό που έχει σπουδάσει ή ασκεί ως επάγγελμα, αλλά απο τις απολαβές του. Θλιβερό. Ελπίζω να σαι μικρός σε ηλικία και να προλάβεις να αλλάξεις μυαλά. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, tzotzo είπε Η τυρόπιτα σήμερα 22 χρόνια μετά την εισαγωγή στο ευρώ, έχει 1.80. Με 500 € σημερα παίρνεις 277 τυρόπιτες. Με το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές, με 170.000 δρχ( δλδ 500€) και την τυρόπιτα που ισχυρίζεσαι ότι είχε 220δρχ, 23 χρόνια πριν, έπαιρνες 772 τυρόπιτες. Καταλαβαίνεις λοιπόν πολύ καλά ότι με τα ίδια χρήματα έπαιρνες 2.5 φορές παραπάνω πράγματα. Δεν θα αναφέρω ότι τότε έτρωγες πραγματική τυρόπιτα και τώρα τρως ένα κατεψυγμένο τρανσέξουαλ απ' τα βάθη της Κίνας. Δεν λέω επιστημονικά πραγματα. Νομίζω τα καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να επεκταθεί περαιτέρω. Όσον αφορά τα ενοίκια αν θες να επεκταθω θα βάλω αντικειμενικές αξίες του '80 και τις αντικειμενικές του '22. Η συζήτηση αυτή φαινομενικα είναι εκτός θέματος απλά είπε ο φίλος που έχει 4 ολόκληρα χρόνια προϋπηρεσίας πως έχει εξισωθεί η εργασιακή κατάσταση στην ΕΕ, και καλώς έχει εξισωθεί κλπ κλπ. Την δεκαετία του 80-90 δεν έψαχνε ο κόσμος να πάει λάντζα στη Γερμανία. Πολύ απλά γιατι μπορούσε με τον βασικό μισθό να ζήσει αξιοπρεπώς. Τώρα συζητάμε αν θα πάρει 1300 ευρώ να γίνει διανομέας στην Ολλανδία ένας νέος άνθρωπος. Δλδ να φύγει από την μια κατάντια να πάει στην άλλη κατάντια. Καλά επιασες και εσυ τωρα μια περιπτωση καταστηματος που γενικα θεωρειται ακριβος στις τιμες του. Υπαρχουν φουρνοι στην Αθηνα που πουλάνε τη τυροπιτα και 1,20 ( μεχρι τοσο την εχω δει και δεν αναφερομαι στη κουρου). Αλλα μη κολλας σε ενα προιον, να βλεπεις γενικα την ολικη εικονα των προιοντων. Η μεγαλυτερη απατη εγινε με το νερο. 50 δρχ κοστιζε, σημερα 50 λεπτα. Δηλαδη 170 δραχμές 2 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε Όλοι ίδιοι σαφώς δεν είμαστε - και με βάση την κουβέντα μας ευτυχώς κιόλας - αλλά όλοι ίσοι δεν είμαστε δηλαδή? Δεν το ήξερα με συγχωρείς. Κάπου τα χω ξανακούσει αυτά... Πάντως κάτι elitists τύποι που μάλλον ακούς με ανοιχτό το στόμα είναι αυτοί που οραματίζονται έναν ιδιότυπο ψηφιακό κομμουνισμό, όχι εγώ. Πρόσεχε γιατί τα κάστρα πέφτουν απο μέσα, και το συνάφι των γιάπηδων έχει αποφασίσει να κάνει την ελευθερία διακίνησης κεφαλαίου κλειστό κλαμπ. Πρόσεχε στην Γη της Εδέμ που θα πας μην ξυπνήσεις ένα πρωί και είσαι ίσα και όμοια με τον πλεμπαίο με κάνα universal salary. Είπαμε, γρήγορα για σεμινάρια κοινωνικής μόρφωσης. Χθες. Αυτό που γράφεις είναι η απόλυτη απόδειξη ότι αξιολογείς τον άνθρωπο όχι τελικά απο αυτό που έχει σπουδάσει ή ασκεί ως επάγγελμα, αλλά απο τις απολαβές του. Θλιβερό. Ελπίζω να σαι μικρός σε ηλικία και να προλάβεις να αλλάξεις μυαλά. Σε ξαναρωταω και δεν μου απαντας Γιατι στο Εξωτερικο ενας που εχει σπουδασει ειτε μια επιστημη ειτε μια τεχνη , παιρνει διαφορετικο μισθο απο εναν που ειναι διανομεας και γενικα ανιδείκευτος? Η τριπλα σου ηταν καλυτερη και απο του Ρονι στα καλυτερα του
tzotzo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 36 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Kαλά για την πρώτη προτασή σου δεν είναι έτσι. Φεύγουν και για τα χρήματα. Ο νονός μου είναι συντονιστής διευθυντής σε νοσοκομείο επαρχιακής πόλης και τα χρήματα που λαμβάνει ως μισθό για τα χρόνια προυπηρεσιας του, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση. ναι οι αρχιτεκτονες εχουν ανεργια, γιατι τη δουλεια τους την εχουν παρει τοπογραφοι, πολιτικοι μηχανικοι και ο κοσμος δεν τους προτιμαει. Ρωτα και μαθε , ή κανε ερευνα να δεις τι ανεργια εχει ο κλαδος της αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα Ότι έχεις πει σε αυτό το ποστ, είναι βασισμένο σε προσωπικές εμπειρίες του στενού σου κύκλου. Ο νονός σου,ο φίλος σου ο υδραυλικός που βγάζει πιο πολλά από την γιατρό γυναίκα του, ο άλλος που δουλεύει σεζόν και δανείζει στον δικηγόρο κουνιάδο του και κάτι τέτοια αστεία. Συγκεκριμένα η αρχιτεκτονική έχει την υψηλότερη βάση από αυτούς που αναφέρεις. Και είναι η πρώτη επιλογή στα μηχανογραφικά. Και στο σύνολο και στους εισακτεους.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, tzotzo είπε Συγκεκριμένα η αρχιτεκτονική έχει την υψηλότερη βάση από αυτούς που αναφέρεις. Και είναι η πρώτη επιλογή στα μηχανογραφικά. Και στο σύνολο και στους εισακτεους. Μονο απο αυτο που ειπες, καταλαβα οτι δεν ξερει να κρινεις αντικειμενικα ενα επαγγελμα. Εχει την υψηλοτερη βαση γιατι δινουν και ενα εξτρα μαθημα στις πανελληνιες, το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι το ελευθερο και γραμμικο σχεδιο, με αποτελεσμα να ξεφευγει ως βαση μοριων απο τις υπολοιπες σχολες. Επισης το γεγονος οτι το σπουδαζουν καποιοι επειδη τους αρεσει ή το αγαπανε, δεν σημαινει οτι το κανουν και ως επαγγελμα. Τα περισοτερα παιδια εχουν φυγει σε Εμιρατα, Λονδινο γιατι εκει ως επαγγελμα εχει τεραστια απορροφητικοτητα 3 λεπτά πριν, tzotzo είπε ο άλλος που δουλεύει σεζόν και δανείζει στον δικηγόρο κουνιάδο του και κάτι τέτοια αστεία αυτο δεν το ειπα εγω μπερδευτηκες. Ψαξε καλυτερα 1
forgotten Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε το εχω ψαξει εχω τη ξαδερφη μου εκει και ξερω. Ανακριβειες λες εσυ για ενα υπερτιμημενο μερος οπως η Κυπρος ναι μονο που ζω εδω και ξερω πως ειναι , ενοικια εκτος λεμεσου λογικα σε επιπεδο, τιμη βενζινης πολυ λογικη σε σχεση με ελλαδα, ωστοσο σπανια βρισκεις πρωτο μισθο πανω απο 1000 καθαρα. το γεσυ ως συστημα υγειας δουλευει μια χαρα, ω ναι ειναι υπερτιμημενο για καποιους.. .
@pnea1973 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Εγώ ξέρω ότι στα επαγγέλματα της οικοδομής υπάρχει φοβερή έλλειψη. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει πχ βοηθός Ηλεκτρολόγου να πάει σχολή ΟΑΕΔ να πάρει το πτυχίο και μετά να συνεχίσει. Δηλαδή θέλω να πω ότι όταν λέμε ανειδικευτος μιλάμε για δουλειές μπάρμαν, σερβιροτου κλπ. ενώ υπάρχουν πολλές εργασίες. Δεν είναι ανάγκη να τρωμα σκ@τ@ στο εξωτερικό ενώ μπορούμε να φάμε λιγότερα εδώ!!!! 1
Apareglitos123 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Τουρκία πήγαινε..... Πλήρωσε έναν ''ταξιτζή-διακινητή" από εκείνους που λαθραία περνάν πρόσφυγες μέσω του Αιγαίου... Με το που ξαναφτάσεις σε κάποιο Ελληνικό νησί στην χώρα μας, ΠΡΟΣΟΧΗ μη παρασυρθείς απ τη χαρά σου και μιλήσεις ελληνικά. Δήλώσε μια Αφρικανική χώρα της επιλογής σου... και δήλωσε ότι ξένο ονομα και επωνυμο σου κατεβει Το κράτος θα είναι αναγκασμένο να σου δώσει μηνιαίο μισθό, αλλά και να σου βρει σπίτι να μένεις χωρίς κόστος... Ευθύς και με το καλό όταν γυρίσεις σπίτι και στους δικούς σου, μη πείς κουβέντα... Θα έχεις λοιπόν μισθό και αν θες ενοικιάζεις το σπίτι που σου παραχωρήσανε για extra εισόδημα... Ελλάδα for ever, τύφλα να χει η ελβετία που γράφουν μερικοί... Υ.Γ. αν θες δοκίμασε τουρκικο μπακλαβά με φυστίκι πριν αποχωρήσεις, είναι φοβερος Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από Apareglitos123 1 1
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, tzotzo είπε 1800€ μου έδιναν στην Κω από Ιούλιο ως Οκτωβριο για βοηθό σερβιτόρου. Αλλά ρεπό μηδέν και 12ωρο και σπασοκλαμπάνια εργοδότη που 110% θα νομίζει ότι σου κάνει χάρη που δουλεύεις και θα σε έχει και δηλωμένο 4ωρο Για το τι θα σε έχει δηλωμένο φαντάζομαι ότι θα παίζει αρκετά αυτό αλλά δυστυχώς στον τουριστικό τομέα επειδή η σεζόν είναι 7 μηνο δεν υπάρχουν 5ημερα τωρα για το δώδεκαωρο δεν το ξέρω πάντως 1800 για βοηθός και με ελαχιστο το 50ρικο στα τιπς (ανάλογα ποσα άτονα δουλεύουν μαζι) βαλε κανένα 3000 τον μηνα ε για ανεδεικευτος δεν είναι και λίγα αν σου έχει και δωμάτιο δουλεύεις 6-7 μηνες και εισαι αρχηγός (πάντα μιλάω για αυτούς που δεν έχουν δουλειά και είναι ανεδείκευτοι)
Maximus Decimus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Σε ξαναρωταω και δεν μου απαντας Γιατι στο Εξωτερικο ενας που εχει σπουδασει ειτε μια επιστημη ειτε μια τεχνη , παιρνει διαφορετικο μισθο απο εναν που ειναι διανομεας και γενικα ανιδείκευτος? Η τριπλα σου ηταν καλυτερη και απο του Ρονι στα καλυτερα του Τι να σου απαντήσω? Δεν είναι το διακύβευμα μου μαζί σου εδώ αν έχει ή δεν έχει αξία το πτυχίο αλλά στοιχειώδεις έννοιες όπως ο σεβασμός που ολοφάνερα αγνοείς. Σαφώς και έχει και στο εξωτερικό λόγω μεγάλης βιομηχανίας και παραγωγικής δύναμης έχει ξεκάθαρα και μεγαλύτερο αντίκρισμα γιατί πολύ απλά υπάρχει και η δυνατότητα απορρόφησης σε πόστα και θέσεις που εδώ απασχολούν πολύ μικρότερο αριθμό ή και δεν υπάρχουν, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες ΚΑΙ για τους ανιδείκευτους. Επίσης αμα πας στην Σουηδία ή στην Ισλανδία ή στην Δανία, την Γερμανία και το Βέλγιο, προφανώς και οι διανομείς δεν είναι τόσο διαδεδομένοι όπως σε μια χώρα που έχει καιρικές συνθήκες σαν της Ελλάδας, και άρα έχουν και πολύ μικρότερη συμμετοχή στην οικονομία της χώρα όντας πολύ μικρός κλάδος. Επίσης στην Ελλάδα, η θνησιμότητα στους δρόμους αγγίζει επίπεδα εμπόλεμης ζώνης, άρα και η δουλειά του διανομέα θεωρείται εξαιρετικά επισφαλής και επικίνδυνη, και επομένως πρέπει να αμοίβεται και αναλόγως. Το πρόβλημα σου λοιπόν θα έπρεπε να είναι γιατί εσύ ΔΕΝ παίρνεις αυτά που αξίζεις, όχι γιατί παίρνει ο διανομέας παραπάνω. Αυτό είναι λογική (ποια λογική λέμε τώρα) "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα". Κάτι έλεγες πριν για κλασσικούς Ελληνάρες? Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από Maximus Decimus
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 26 λεπτά πριν, forgotten είπε ναι μονο που ζω εδω και ξερω πως ειναι , ενοικια εκτος λεμεσου λογικα σε επιπεδο, τιμη βενζινης πολυ λογικη σε σχεση με ελλαδα, ωστοσο σπανια βρισκεις πρωτο μισθο πανω απο 1000 καθαρα. το γεσυ ως συστημα υγειας δουλευει μια χαρα, ω ναι ειναι υπερτιμημενο για καποιους.. Φοβερό το ΓΕΣΥ, γι αυτό οι ιδιωτικές ασφάλειες υγείας είναι της μόδας και ειδικά στη Κύπρο 26 λεπτά πριν, forgotten είπε .
filipN Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 airtrelomike13, - Το θέμα το άνοιξε άλλο μέλος που χρειαζόταν ενημέρωση για συγκεκριμένο τύπο εργασίας και αποκλειστικά στο εξωτερικό. Πράγματα στα οποία δεν μπορείς να απαντήσεις γιατί δεν έχεις τις ανάλογες εργασιακές εμπειρίες, ούτε έχεις εργασθεί στο εξωτερικό, παρακαλώ να αποσυρθείς. - Δεν είναι «χώροι προς κατάληψιν», από την άνεργη αφεντιά σου, όλα τα θέματα του insomnia. Ούτε για την προσωπική σου εκτόνωση… 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις