Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σπίτι έρχεται ένας στειρωμένος γάτος ενός γείτονα, και κάθεται πολλές ώρες τον ταίζω τροφή ξηρή και υγρή όχι όμως καλής ποιότητας αλλά του σούπερ μάρκετ δλδ Friskies κτλ και μου είπαν ότι δεν κάνει για στειρωμένους και ψάχνω να του πάρω μία ''καλή''. Επειδή έρχονται και άλλα δύο γατιά αρκετά συχνά, επίσης στειρωμένα, τα ταίζω κι'αυτά.

https://www.skroutz.gr/s/16549653/Carnilove-Into-The-Wild-Lamb-Wild-Boar-Ξηρά-Τροφή-για-Ενήλικες-Στειρωμένες-Γάτες-με-Αρνί-Αγριογούρουνο-6kg.html?from=account_favorites Η μία είναι της Carnilove χωρίς καθόλου δημητριακά, μόνο κρέας και φρούτα και λίγα βότανα

image.png.1989b58d3de64e2feb6f864f36974a0b.png

https://www.skroutz.gr/s/9402469/Sam-s-Field-Sterilised-Ξηρά-Τροφή-για-Στειρωμένες-Γάτες-με-Κοτόπουλο-7-5kg.html?from=account_favorites η άλλη της Sam's Field που παίρνει και μία φίλη μου που ταίζει τις δικές της και μου είπε πως είναι αρκετά καλή.

image.png.5de61ae7adb1f199c1d38adad9b65157.png

Τι γνώμη έχετε?

Επίσης ψάχνω και κάτι σε υγρή γιατί το 50% της διατροφής μιας γάτας πρέπει να είναι από υγρή τροφή όπως αυτή εδώ της Bozita https://www.skroutz.gr/s/36812706/Bozita-Υγρή-Τροφή-για-Ενήλικες-Γάτες-σε-Φακελάκι-με-Βοδινό-370gr-16τμχ.html?from=account_favorites

image.png.38ac73cbbca2ab54edb679d25a187b03.png

Επεξ/σία από Milkofree
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Καλές είναι και οι τρεις που εβαλες, το θέμα είναι αν θα τις τρώνε....

Αυτό με προβληματίζει, δηλαδή να δώσω 48€ για παράδειγμα, για την Carnilove, που είναι η πιο ''καθαρή'' και να μην την ακουμπάνε καθόλου, τι γίνεται εκεί? Τι θα την κάνω 6 κιλά? Υπάρχουν και κριτικές στο Σκρούτζ, που λένε αυτό το πράγμα ότι το γατί δεν την ήθελε...

Δημοσ.

Παίρνεις την μικρότερη συσκευασία και την ανακατεύεις με την παλιά σιγά σιγά και βλέπεις. Αν την τρώνε παίρνεις την μεγάλη συσκευασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παιδιά έχω πολλά γατάκια στην αυλή του σπιτιού μου και γεννοβολουσαν αβέρτα, δεν προλάβαινα να θάβω γατιά άλλα φεύγανε από αμάξια αλλά από αρρώστιες αλλά μισό τυφλά.. 

Βρηκα κάτι φιλόζωους τα πήρανε τα στειρώσανε και τα ξανά φέρανε, τώρα από τροφή τους δίνω χύμα γάτο τροφή από μαγαζί ζωοτροφών, σημασία έχει να την τρώνε, άλλες γάτο τροφές τις τρώγανε άλλες όχι, ευτυχώς από εκεί που ψωνίζω τώρα την τρώνε και τους δίνω οτι περισσέψει το μεσημέρι και νερό από το λάστιχο σε μπολάκι..

Τωρα έχω και τους φιλόζωους και μου φέρνουν τροφή και τα ταΐζουν και δεν χαλάω τόσα χρήματα όσο χαλούσα που αυτό είναι καλό.. βέβαια το παρακάνουν η τροφή είναι σούπερ που τους δίνουν γυαλίζει το τρίχωμα τους τους βάζουν και νερό από εμφιαλωμένα μπουκάλια, είπαμε παιδιά εγώ δεν πίνω εγω εμφιαλωμένο θα κάθομαι να δίνω στα γατιά??

Επεξ/σία από Raylan
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Raylan είπε

Εγώ παιδιά έχω πολλά γατάκια στην αυλή του σπιτιού μου και γεννοβολουσαν αβέρτα, δεν προλάβαινα να θάβω γατιά άλλα φεύγανε από αμάξια αλλά από αρρώστιες αλλά μισό τυφλά.. 

Βρηκα κάτι φιλόζωους τα πήρανε τα στειρώσανε και τα ξανά φέρανε, τώρα από τροφή τους δίνω χύμα γάτο τροφή από μαγαζί ζωοτροφών, σημασία έχει να την τρώνε, άλλες γάτο τροφές τις τρώγανε άλλες όχι, ευτυχώς από εκεί που ψωνίζω τώρα την τρώνε και τους δίνω οτι περισσέψει το μεσημέρι και νερό από το λάστιχο σε μπολάκι..

Τωρα έχω και τους φιλόζωους και μου φέρνουν τροφή και τα ταΐζουν και δεν χαλάω τόσα χρήματα όσο χαλούσα που αυτό είναι καλό.. βέβαια το παρακάνουν η τροφή είναι σούπερ που τους δίνουν γυαλίζει το τρίχωμα τους τους βάζουν και νερό από εμφιαλωμένα μπουκάλια, είπαμε παιδιά εγώ δεν πίνω εγω εμφιαλωμένο θα κάθομαι να δίνω στα γατιά??

Κοίτα, το να τρώει ας πούμε ένας άνθρωπος, γλυκά και σουβλάκια κάθε μέρα και να παίρνει Carnilove ή Sam's Field τροφή για τον γάτο, είναι χαζό. Αλλά αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής πχ άπαχα κρέατα, ψάρια, ασπράδια αβγών, λαχανικά στον ατμό, καστανό ρύζι κτλ και μία στο τόσο ένα γλυκό, τότε νομίζω θα θέλεις και για τα ζωάκια σου το καλύτερο, να τρώνε δηλαδή ''καλά'', μία τροφή χωρίς επεξεργασμένα δημητριακά και ένα σωρό συντηρητικά. Για πολλούς ανθρώπους πλέον ένα ζωάκι είναι σαν παιδί τους, και θέλουν γι'αυτό το καλύτερο[όσο γίνεται από οικονομικής απόψεως βέβαια].

Εχθές είχα και ένα ''ατύχημα'' με τον γάτο.. είμαι ξαπλωμένος έρχεται, ανεβαίνει στο στομάχι μου και άρχισε και ''ζύμωνε'' με τα πόδια του και τραγουδούσε, ζύμωμα στο ζύμωμα βγήκαν τα νυχάκια του πάει η πόλο Lacoste που φόραγα την έσκισε.. και είχα μία όχι πολλές. Εκεί τώρα τι να κάνεις? Να το δείρεις? Μα δεν καταλαβαίνει, αυτό ένιωσε όμορφα που τον τάισα και ήρθε να με ευχαριστήσει, εγώ έπρεπε να προσέχω.. τελικά η μπλούζα πετάχτηκε.

Δημοσ.

Δοκίμασε και την Ownat. Τη δίνω πολλούς μήνες και στα γατιά του κήπου και στα οικόσιτα και δεν έχω θέματα.

Δημοσ.

Μπορείς να μπεις σε ένα ενημερωμένο eshop κ να δεις τι έχει. Πάρε ένα παράδειγμα από εδώ

Μπορείς εναλλακτικά να καλέσεις κ να ενημερωθείς. Διαφορετικά μπαίνεις skroutz εδώ και ψάχνεις βάση κριτικών 

Δημοσ.

μιας και το γατόνι δεν είναι δικό σου,

θα πρότεινα να ρωτήσεις τον γείτονα τι του δίνει, μην αρχίσεις να δίνεις κάποια τροφή που θα προτιμάει και μετά σταματήσει να τρώει στο σπίτι.

επίσης μπορεί να έχει κάποιο λόγο για να τρώει vetinary, εσύ να του δίνεις με του super market με τα αλάτια (για αυτό και σου έρχεται) και πρακτικά να του κάνεις κακό

• Like 1
Δημοσ.

Perfect Fit. Αλλά ό,τι είπε ο Dark_son20, μίλα πρώτα με τον άλλο. Μπορεί ακόμα και αλλεργίες να παρουσιάζει σε συγκεκριμένες τροφές, στη δικιά μου έδινα πατέ Kippy για junk κάθε τόσο και από τότε που την άλλαξαν γέμισε σπιθουράκια και είχε λιώσει στο ξύσιμο και το μάδημα μέχρι να μου κόψει τι έχει αλλάξει.

Δημοσ.

Τελικά παράγγειλα από το Gatoskylo την CARNILOVE 6kgr, με αγριόχοιρο και αρνί, φρούτα, μπιζέλια και βότανα, ελπίζω να την φάει.. βασικά αυτή θα του δίνω, θέλει δεν θέλει θα την φάει 😜... Θα ψαχτώ και για υγρή τροφή, προς το παρόν θα του δίνω από το σούπερ μάρκετ, + κρέας και ψάρι που ψήνω και του δίνω. 😉

A η Carnilove νομίζω είναι υποαλλεργική...

Δημοσ.

Άμα δίνω στις αδέσποτες φτηνή τροφή (χύμα) τους κάνω κάποιο καλό, ή πιο πολλή ζημιά; Σα να τρώω εγώ κάθε μέρα σουβλάκια κ.λπ; :P

Στις δικές μου (στις μέσα) δίνω ACANA αλλά δε μπορώ να δίνω 13€ / κιλό για ζώα που δεν "ελέγχω" ιατρικά... δώρον άδωρον .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Haldol είπε

Άμα δίνω στις αδέσποτες φτηνή τροφή (χύμα) τους κάνω κάποιο καλό, ή πιο πολλή ζημιά; Σα να τρώω εγώ κάθε μέρα σουβλάκια κ.λπ; :P

Στις δικές μου (στις μέσα) δίνω ACANA αλλά δε μπορώ να δίνω 13€ / κιλό για ζώα που δεν "ελέγχω" ιατρικά... δώρον άδωρον .

εγώ δίνω 18 ευρώ τα 20 κιλά μια που λέγεται "Golden" και κάποιες ειναι στειρωμένες και όλες ειναι μια χαρά 

Δεν λέω σίγουρα θα βοηθάει "ειδική τροφή" για τις στειρωμένες αλλά πιστεύω δεν ειναι απαραίτητη και ειναι περισσότερο σαν να παίρνουμε εμεις "μόλερς" συμπλήρωμα μας κάνει καλό αλλα μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό. 

hzfZle3.jpg

Γατοτροφή Golden 20kg - myAGROmarket.gr

Δημοσ.

On 30/08/2022 at 01:55, Dr_Pepper said:

εγώ δίνω 18 ευρώ τα 20 κιλά μια που λέγεται "Golden" και κάποιες ειναι στειρωμένες και όλες ειναι μια χαρά 

Δεν λέω σίγουρα θα βοηθάει "ειδική τροφή" για τις στειρωμένες αλλά πιστεύω δεν ειναι απαραίτητη και ειναι περισσότερο σαν να παίρνουμε εμεις "μόλερς" συμπλήρωμα μας κάνει καλό αλλα μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό. 

hzfZle3.jpg

Γατοτροφή Golden 20kg - myAGROmarket.gr

στα στειρωμένα αρσενικά η κανονική τροφή κάνει πρόβλημα,

δεν είναι δυστυχώς τόσο απλό σαν τα συμπληρώματα, και εγώ αφού αποφάσισα να στειρώσω και τον αρσενικό κόπρο μου αναγκαστικά ανέβηκα κατηγορία τροφής

Δημοσ.

Τώρα το καλοκαίρι βλέπετε να έχει μειωθεί η όρεξη της γάτας σας για φαγητό?

Έχω ένα αρσενικό "κακάντερο" 😁 που δεν είναι λαίμαργος και στις ζέστες τρώει τα 2 / 3 της μερίδας του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...