Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Θα το τσεκαρω αλλα δεν μπορει με 6η και 3500 στοφρες να πηγαινει μονο με 70

Μήπως πατινάρει ο συμπλέκτης και ανεβάζει στροφές χωρίς να δίνει χιλιόμετρα;

• Like 3
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπον..Το τσεκααρ σημερα ( δεν ειναι δικο μου το αυτοκινητο) με το gps του κινητου .Το ταχυμετρο "παει πισω" καπου 20 με 30 χλμ στα 80χλμ

Δεν ειχα δρομο ελευθερο για παραπανω ταχυτητα .

Μαλλον αυτοι που ασχολουντε με τα κοντερ πρεπει να το δουν.

Δημοσ.
Στις 3/9/2022 στις 8:16 ΜΜ, nik0laus είπε

Ουδεν κακόν αμιγες καλού ,  σε πιθανη μεταπωληση θα ειναι με " ευκαιρία με λιγα χιλιομετρα"   :P

Ερώτηση πάνω σ' αυτό: το πώς (πόσο) γυρνάει ο χιλιομετρητής, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ' το τι δείχνει το ταχύμετρο;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ερώτηση πάνω σ' αυτό: το πώς (πόσο) γυρνάει ο χιλιομετρητής, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ' το τι δείχνει το ταχύμετρο;

Δεν το ξερω αυτο .Μαλλον...Ισως...

Δημοσ.

Ο Vss βγήκε μήπως να ελεχθει? Εδράζεται στο 2ον άξονα του κιβωτίου και αυτός ενημερώνει την PCM για την ταχύτητα του οχήματος. Στο obd βγαζει κανενα σφάλμα P0501, P0723 κλπ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Oχι ,γιατί το πρόβλημα μπορεί να μην είναι στο σήμα που έρχεται στο καντραν αλλά στο πως το δείχνει στο κοντερ..Πχ αν έχει χαλάσει το σύστημα πίσω απο την βελόνα και δείχνει άλλα αντι άλλων ο χιλιομετρητής θα γυρνάει σωστά.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Ο Vss βγήκε μήπως να ελεχθει? Εδράζεται στο 2ον άξονα του κιβωτίου και αυτός ενημερώνει την PCM για την ταχύτητα του οχήματος. Στο obd βγαζει κανενα σφάλμα P0501, P0723 κλπ?

Δεν το πηγα σε μαστορα ακομα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Oχι ,γιατί το πρόβλημα μπορεί να μην είναι στο σήμα που έρχεται στο καντραν αλλά στο πως το δείχνει στο κοντερ..Πχ αν έχει χαλάσει το σύστημα πίσω απο την βελόνα και δείχνει άλλα αντι άλλων ο χιλιομετρητής θα γυρνάει σωστά.

ΟΚ, κι αν δε συμβαίνει αυτό;

Ρωτάω γιατί το παπί χάνει αρκετά (όπως όλα βέβαια) ειδικά όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, και σκέφτομαι ότι αν αντίστοιχα ο χιλιομετρητής γράφει περισσότερα χιλιόμετρα απ' όσα διανύω, τότε μετράω λάθος την κατανάλωση, και η πραγματική είναι μεγαλύτερη.

Το ίδιο και με το αυτοκίνητο βέβαια, απλά εκεί η διαφορά είναι μικρότερη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ρωτάω γιατί το παπί χάνει αρκετά (όπως όλα βέβαια) ειδικά όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, και σκέφτομαι ότι αν αντίστοιχα ο χιλιομετρητής γράφει περισσότερα χιλιόμετρα απ' όσα διανύω, τότε μετράω λάθος την κατανάλωση, και η πραγματική είναι μεγαλύτερη.

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν.Το όχι πήγαινε στο " εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ' το τι δείχνει το ταχύμετρο"

Mετρησε το με gps.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όταν λες "αρκετά" τι ακριβώς εννοείς? Πχ πας με 80 και σου δείχνει 82 ή 102?

Το ταχύμετρο στα αυτοκίνητα έχει λόγο που "χάνει", και αυτός είναι για να αποτρέπει τον οδηγό να πηγαίνει πάνω από τα όρια, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με το οδόμετρο που - υποτίθεται πως - μετράει ακριβώς.

Πάντως είναι πανεύκολο να διαπιστώσεις κατά πόσο το οδόμετρο μετράει με ακρίβεια, μαρκάρεις στο χάρτη μια διαδρομή σε ευθεία που είναι ακριβώς 1.000 μέτρα, μηδενίζεις το κοντέρ, την διανύεις, και μετά τσεκάρεις πόσο ακριβώς έγραψε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν.Το όχι πήγαινε στο " εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ' το τι δείχνει το ταχύμετρο"

Mετρησε το με gps.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Όταν λες "αρκετά" τι ακριβώς εννοείς? Πχ πας με 80 και σου δείχνει 82 ή 102?

Το ταχύμετρο στα αυτοκίνητα έχει λόγο που "χάνει", και αυτός είναι για να αποτρέπει τον οδηγό να πηγαίνει πάνω από τα όρια, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με το οδόμετρο που - υποτίθεται πως - μετράει ακριβώς.

Πάντως είναι πανεύκολο να διαπιστώσεις κατά πόσο το οδόμετρο μετράει με ακρίβεια, μαρκάρεις στο χάρτη μια διαδρομή σε ευθεία που είναι ακριβώς 1.000 μέτρα, μηδενίζεις το κοντέρ, την διανύεις, και μετά τσεκάρεις πόσο ακριβώς έγραψε. 

Όπως όλα τα παπιά, ειδικά τα πιο παλιά, έτσι και το δικό μου χάνει αρκετά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα.

Π.χ. 120 στο κοντέρ είναι 100 στο Google Maps, και όσο κατεβαίνουμε τόσο πέφτει η διαφορά.

Ή τα 80 στο κοντέρ είναι γύρω στα 63-65 αν θυμάμαι καλά.

Φαντάζομαι και το Google Maps θα έχει κάποια απόκλιση στο πώς μετράει τις αποστάσεις, θα το δοκιμάσω όμως σε πολύ συγκεκριμένη διαδρομή που κάνω καθημερινά.

Δημοσ.

Όπως όλα τα παπιά, ειδικά τα πιο παλιά, έτσι και το δικό μου χάνει αρκετά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα.

Π.χ. 120 στο κοντέρ είναι 100 στο Google Maps, και όσο κατεβαίνουμε τόσο πέφτει η διαφορά.

Φαντάζομαι και το Google Maps θα έχει κάποια απόκλιση στο πώς μετράει τις αποστάσεις, θα το δοκιμάσω όμως σε πολύ συγκεκριμένη διαδρομή που κάνω καθημερινά.

Αρα εσυ λες οτι δεν "χανει" αλλα οτι "προσθετει" και για αυτο πιστευεις οτι στην πραγματικοτητα εχεις διανυσει λιγοτερα χλμ απο οσα εχει γραψει?

Εγω με αμαξι τα 120 ειναι στο gmaps 108-110. Νομιζω το κοντερ βαζει 10%? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εγω με αμαξι τα 120 ειναι στο gmaps 108-110. Νομιζω το κοντερ βαζει 10%? 

10% μου φαινεται μεγαλη διαφορα. Εγω παω με 113-4 gps και στο κοντερ εχω 120. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ.

Tο 20% πάνω που αναφέρεις μου φαίνεται όχι απλώς υπερβολικό αλλά εξωφρενικά μεγάλο, σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες έχω μετρήσει ένδειξη στο ταχύμετρο κατά μέσο όρο 3-4% μεγαλύτερη.

Γενικότερα στα οχήματα υπάρχει μια οδηγία προς τους κατασκευαστές που τους επιτρέπει σφάλμα ταχυμέτρου έως και 10% μόνο προς τα πάνω (δλδ στα πραγματικά 100 το κοντέρ να γράφει έως 110), αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύει να δείχνουν μικρότερη ταχύτητα από την πραγματική.

Όσο για το google maps, σε πολλές περιπτώσεις αποστάσεων έως 100 μέτρα που το έχω τσεκάρει δεν είχε καμία απολύτως απόκλιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...