LawyerS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Πέρσι τον Οκτώβρη τοποθέτησα στην αυλή του σπιτιού μου (στο μπροστά μέρος της) χλοοτάπιτα γκαζόν με σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Δυστυχώς το γκαζόν ξεράθηκε στα μέσα καλοκαιριού με αποτέλεσμα να νεκρώσει. Ο γεωπόνος διαπίστωσε ότι είχε προλάβει να ριζώσει και πως πιθανότατα έφερε κάποιο μικρόβιο από την φύτευση του που το οδήγησε σε αυτό το σημείο. Τέλος πάντων αυτές τις ημέρες είμαι στην διαδικασία αφαίρεσης του και φύτευσης άλλου είδους γκαζόν ή και αργιάδας. Ο γείτονάς μου λοιπόν μου σύστησε να μου δώσει ρίζες από την δική του αγριάδα με σκοπό να καλυφθεί η επιφάνεια. Πήγα στο πατρικό του όπου έχει την αγριάδα/γκαζόν ώστε να δω πως την διατηρεί και έμεινα έκπληκτος τόσο με το χρώμα της, όσο και με το πάτημα σας. Άφηνε μια αίσθηση ότι περπατούσες πάνω σε στρώμα. Ο ίδιος είχε πάρει 10 ρίζες από κήπο συγγενή του και σιγά σιγά εξαπλώθηκε κι γέμισε όλη η επιφάνεια. Δεν γνωρίζει ούτε τι ποικιλία είναι ούτε μπορεί να βρει σπόρο. Από μια πρόχειρη αναζήτηση θεωρώ ότι το είδος που έχει ο γείτονας είναι St. Augustine ή Στενόταφρος στα ελληνικά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω σπόρο πουθενά ούτε Ελλάδα ούτε Ευρώπη. Η λύση που μου πρότεινε ο γείτονας να μου δώσει 15 με 30 ρίζες δεν είναι καλή διότι ο χώρος που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγάλος, στο ενδιάμεσο θα φυτρώσουν κι άλλα φυτά και θα χρειαστεί πολύ καιρό να δημιουργηθεί ολοκληρωμένο γκαζόν, με προβλήματα όπως λάσπες και λάκκοι με νερό να είναι υπαρκτά. Επειδή μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορώ να βρω το συγκεκριμένο είδος σας παραθέτω φωτογραφίες από το γκαζόν του γείτονά μου μήπως εν τω μεταξύ δεν είναι η σωστή ποικιλία αυτή και κάνω λάθος. Για την ιστορία στα πλαϊνά σημεία του σπιτιού και στο πίσω μέρος έχω φυτέψει αγριάδα τύπου ουγκάντα, η οποία δυστυχώς δεν με ικανοποίησε καθώς συνυπάρχει με άγρια φυτά αντί να τα πνίξει και γενικά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ιδανικά θα ήθελα να δημιουργήσω τάπητα όπως στις φωτογραφίες στο σύνολο των εξωτερικών χώρων.
rodosf1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 βάλε κικούγιου. Δεν φεύγει με τίποτα μετά όμως, βγαίνει κ χρόνια μετά κ χωρίς ποτισμα κ κάτω από μπετον και και και. το παντρεύεσαι δλδ, οπότε σιγουρέψου πρώτα. πουλάνε σίγουρα Ελλάδα σπορο. Με 2 ρίζες πάλι κ ποτισμα σερί σε 3-4 μήνες καλύπτει 60-80τμ.
LawyerS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, rodosf1 είπε βάλε κικούγιου. Δεν φεύγει με τίποτα μετά όμως, βγαίνει κ χρόνια μετά κ χωρίς ποτισμα κ κάτω από μπετον και και και. το παντρεύεσαι δλδ, οπότε σιγουρέψου πρώτα. πουλάνε σίγουρα Ελλάδα σπορο. Με 2 ρίζες πάλι κ ποτισμα σερί σε 3-4 μήνες καλύπτει 60-80τμ. Φίλε μου καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Είδα και το κικούγιου. Αλλά πραγματικά με γοήτευσε αυτό που δείχνω στις φωτογραφίες. Μιλάμε μπορούσες να ξαπλώσεις πάνω του και να κοιμηθείς νομίζοντας πως από κάτω έχεις στρώμα. 1
katbo Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 επειδή ψάχνομαι κι εγώ τώρα για τέτοιες ποικιλίες, το βρήκες τελικά ή έβαλες κάτι άλλο; Στις 4/9/2022 στις 3:44 ΜΜ, rodosf1 είπε βάλε κικούγιου. Δεν φεύγει με τίποτα μετά όμως, βγαίνει κ χρόνια μετά κ χωρίς ποτισμα κ κάτω από μπετον και και και. το παντρεύεσαι δλδ, οπότε σιγουρέψου πρώτα. πουλάνε σίγουρα Ελλάδα σπορο. Με 2 ρίζες πάλι κ ποτισμα σερί σε 3-4 μήνες καλύπτει 60-80τμ. Βλέπω οι σπόροι του κικούγιου είναι πανάκριβοι αλλα έχω ένα δύσκολο σκιερό κηπάκι και το σκέφτομαι. Από κούρεμα πόσο συχνά θέλει; Επίσης μπορώ κάπως να το περιορίσω σε συγκεκριμένο χώρο; Ας πούμε να σπείρω το κικούγιου στον μισό κήπο και μετά στον άλλο μισό να φυτεύσω λαχανικά π.χ. ή θα εξαπλωθεί παντού;
rodosf1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 32 λεπτά πριν, katbo είπε επειδή ψάχνομαι κι εγώ τώρα για τέτοιες ποικιλίες, το βρήκες τελικά ή έβαλες κάτι άλλο; Βλέπω οι σπόροι του κικούγιου είναι πανάκριβοι αλλα έχω ένα δύσκολο σκιερό κηπάκι και το σκέφτομαι. Από κούρεμα πόσο συχνά θέλει; Επίσης μπορώ κάπως να το περιορίσω σε συγκεκριμένο χώρο; Ας πούμε να σπείρω το κικούγιου στον μισό κήπο και μετά στον άλλο μισό να φυτεύσω λαχανικά π.χ. ή θα εξαπλωθεί παντού; δε θέλει πολύ ποτισμα πέραν της αρχής, μετά και με υγρασία φυσική κ λιιιγο ποτισμα διατηρείται. Αλλά.... εξαπλώνεται σαν αρρώστια. Εμένα φύτρωσε και στο χωράφι του γείτονα με ρίζες του που περασαν... κάτω από το μεταξύ μας δρόμο. Διασπειρεται οριζόντια από μόνο του και το παντρευεσαι. Οπότε το μισό-μισό κηπακι σημαίνει πολύ κυνήγι από μέρους σου μην ξεφύγει το κικουγιου. 1
katbo Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, rodosf1 είπε δε θέλει πολύ ποτισμα πέραν της αρχής, μετά και με υγρασία φυσική κ λιιιγο ποτισμα διατηρείται. Αλλά.... εξαπλώνεται σαν αρρώστια. Εμένα φύτρωσε και στο χωράφι του γείτονα με ρίζες του που περασαν... κάτω από το μεταξύ μας δρόμο. Διασπειρεται οριζόντια από μόνο του και το παντρευεσαι. Οπότε το μισό-μισό κηπακι σημαίνει πολύ κυνήγι από μέρους σου μην ξεφύγει το κικουγιου. Σ'ευχαριστώ! Από κούρεμα πόσο συχνά θέλει; Στον άλλο κήπο έχω βάλει μίγμα wembley και το κουρεύω περίπου 1-2 φορές την βδομάδα το καλοκαίρι, που με κουράζει λίγο. Το κικούγιου θέλει τόσο συχνο κούρεμα κι αυτό;
katbo Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 33 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε τριφυλλι με κλειστα ματια Τριφύλλι είχα σαν πρώτη επιλογή, διχόνδρα φαντάζομαι εννοείς, γιατί δεν θέλει κούρεμα. Δοκίμασα όμως να το σπειρω τον Οκτώβρη και δεν φύτρωσε καθόλου και πουθενά, σαν να μην το έσπειρα καθόλου! Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν χαλασμένος ο σπόρος και δοκίμασα τώρα πριν κανά μήνα στο ίδιο σημείο έριξα πάλι λίγους σπόρους διχόνδρα από άλλο μαγαζί αλλά πάλι δεν φύτρωσε καθόλου... Κρίμα γιατί θα ήταν το ιδανικό για το χώρο μου. Δεν ξέρω τι γίνεται με τη διχόνδρα, ίσως φταίει το χώμα μου, ίσως ότι έχει σχετική σκιά το κηπάκι, στο ίδιο σημείο όμως έριξα και λίγο από το μείγμα wembley και βγήκε κανονικά, αυτό όμως θέλει συχνό κούρεμα και έχω και κάτι πλάκες-μονοπάτι που φοβάμαι ότι δεν θα τις καλύψει ικανοποιητικά. Γι αυτό ψάχνομαι για κικούγιου-αγριάδα- ή μήπως υπάρχει άλλο είδος τριφυλλιού εκτός απο διχόνδρα για εδαφοκάλυψη να δοκιμάσω;
rodosf1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, katbo είπε Σ'ευχαριστώ! Από κούρεμα πόσο συχνά θέλει; Στον άλλο κήπο έχω βάλει μίγμα wembley και το κουρεύω περίπου 1-2 φορές την βδομάδα το καλοκαίρι, που με κουράζει λίγο. Το κικούγιου θέλει τόσο συχνο κούρεμα κι αυτό; δε θέλει συχνό κούρεμα γιατί μεγαλώνει κυρίως οριζόντια με πεταχτά φύλλα μόνο προς τα πάνω. νομίζω είσαι οκ. 1
Stam53 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 15 ώρες πριν, katbo είπε Τριφύλλι είχα σαν πρώτη επιλογή, διχόνδρα φαντάζομαι εννοείς, γιατί δεν θέλει κούρεμα. Δοκίμασα όμως να το σπειρω τον Οκτώβρη και δεν φύτρωσε καθόλου και πουθενά, σαν να μην το έσπειρα καθόλου! Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν χαλασμένος ο σπόρος και δοκίμασα τώρα πριν κανά μήνα στο ίδιο σημείο έριξα πάλι λίγους σπόρους διχόνδρα από άλλο μαγαζί αλλά πάλι δεν φύτρωσε καθόλου... Κρίμα γιατί θα ήταν το ιδανικό για το χώρο μου. Για να φυτρώσει η διχόνδρα χρειάζεται να υπάρχει αρκετά ζεστός καιρός. (25-30°C) 1
katbo Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Stam53 είπε Για να φυτρώσει η διχόνδρα χρειάζεται να υπάρχει αρκετά ζεστός καιρός. (25-30°C) Ελπίζω να εφταιγε αυτό, μου έκανε εντύπωση που σε δύο φυτώρια που ρώτησα κανείς δεν μου το ανέφερε! Σ'ευχαριστώ φίλε, θα το δοκιμάσω σε κανά μήνα πάλι που θα έχει ζεστάνει ο καιρός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα