Προς το περιεχόμενο

MyEdenRed card

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τη δουλειά μου,μου βάζουν σε προπληρωμένη κάρτα 50$ κάθε μήνα οπού μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ/καταστήματα. Έχω δει αξίζει στη shell προφανώς για καύσιμα. Έχει κανείς την συγκεκριμένη κάρτα? Μην τυχόν συμφέρει κάτι άλλο που δεν ξέρω με την συγκεκριμένη.

Δημοσ.

Λογικά σου δίνουν την Ticket Restaurants που είναι για σούπερ μάρκετ και συνεργαζόμενα εστιατορια/καφέ. Αυτή δε περνάει σε βενζινάδικο.

Υπάρχουν και άλλες κάρτες από την Edenred με διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, MikeJ είπε

Λογικά σου δίνουν την Ticket Restaurants που είναι για σούπερ μάρκετ και συνεργαζόμενα εστιατορια/καφέ. Αυτή δε περνάει σε βενζινάδικο.

Έχω δοκιμάσει σε βενζινάδικο που εχει AB και περνάει κανονικά. Στη κηφησίας στο Μαρούσι συγκεκριμένα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, smpt είπε

Γιατί αξίζει  στην Shell? Τι παραπάνω σου δίνει;

Λέει στο σιτε ότι είναι συνεργαζόμενο της κάρτας οπότε τα λεφτά που μου βάζουν κάθε μήνα να τα βάλω εκεί

16 ώρες πριν, MikeJ είπε

Ναι αυτό είναι αλλά στο σιτε λέει ότι πχ η shell είναι συνεργαζόμενο και σου έχει ποια συγκεκριμένα,εγώ πάντως μια δοκιμή θα την κάνω και άγιος ο θεός

1 ώρα πριν, G.bar είπε

Έχω δοκιμάσει σε βενζινάδικο που εχει AB και περνάει κανονικά. Στη κηφησίας στο Μαρούσι συγκεκριμένα.

Ενδιαφέρον θα το έχω υπόψιν

Δημοσ.
3 hours ago, G.bar said:

Ε αυτό μάλλον γίνεται γιατί το POS έχει το ΑΦΜ του ΑΒ και περνάει καθώς το βλέπει σαν αγορά σε συνεργαζόμενο σούπερ μάρκετ. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να τύχει πχ σε Hondos center που έχουν καφετέρια μέσα και εσύ ψωνίζεις κάτι από τα καλλυντικά αλλά γενικά η restaurants είναι για σούπερ μάρκετ και εστιατόρια.

1 hour ago, geomrk said:

Λέει στο σιτε ότι είναι συνεργαζόμενο της κάρτας οπότε τα λεφτά που μου βάζουν κάθε μήνα να τα βάλω εκεί

Ναι αυτό είναι αλλά στο σιτε λέει ότι πχ η shell είναι συνεργαζόμενο και σου έχει ποια συγκεκριμένα,εγώ πάντως μια δοκιμή θα την κάνω και άγιος ο θεός

Ενδιαφέρον θα το έχω υπόψιν

Πάντως για 50 ευρώ δεν έχει και κάποιο νόημα. Τα ξοδεύεις απλά στο σούπερ μάρκετ και μετά πας και βάζεις 50 ευρώ βενζίνη με δικά σου λεφτά. Είτε αυτό κάνεις είτε το ανάποδο δε κερδίζεις κάτι.

Θα είχε λογική μόνο αν σας έδιναν έναν τρελά μεγάλο ποσό ανά μήνα που δε μπορούσες να ξοδέψεις σε σουπερμάρκετ αλλά αυτές οι κάρτες κατά μέγιστο είναι περίπου στα 120 το μήνα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MikeJ είπε

αυτές οι κάρτες κατά μέγιστο είναι περίπου στα 120 το μήνα.

Δεν έχουν τόσο μικρό όριο, στον άντρα μου είχαν βάλει 300.

Δημοσ.
3 hours ago, lyda94 said:

Δεν έχουν τόσο μικρό όριο, στον άντρα μου είχαν βάλει 300.

Υπάρχει ένας νόμος που ορίζει σαν μέγιστο τα 1440 το χρόνο σε διατακτικές ανά υπάλληλο, οπότε εκεί που εργαζόμουν το έδιναν ως 120/ μήνα (άρα στο έτος 1440). 

Λογικά και με βάση αυτό που λες μπορούν να βάλουν πάνω από 120 (αρκεί να μην ξεπεράσουν τα 1440 το χρόνο).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/9/2022 στις 9:28 ΜΜ, MikeJ είπε

Υπάρχει ένας νόμος που ορίζει σαν μέγιστο τα 1440 το χρόνο σε διατακτικές ανά υπάλληλο, οπότε εκεί που εργαζόμουν το έδιναν ως 120/ μήνα (άρα στο έτος 1440). 

Λογικά και με βάση αυτό που λες μπορούν να βάλουν πάνω από 120 (αρκεί να μην ξεπεράσουν τα 1440 το χρόνο).

Ποιός είναι αυτός ο νόμος; Η γυναίκα μου παίρνει κάθε μήνα 150 ευρώ και αυτό μας κάνει 1800 τον χρόνο, σε εμάς βάζουν από 132 ελάχιστο μέχρι 500 αναλόγως το ύψος των bonus οπότε δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
1 hour ago, vanni said:

Ποιός είναι αυτός ο νόμος; Η γυναίκα μου παίρνει κάθε μήνα 150 ευρώ και αυτό μας κάνει 1800 τον χρόνο, σε εμάς βάζουν από 132 ελάχιστο μέχρι 500 αναλόγως το ύψος των bonus οπότε δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Δε το έχω θέσει σωστά (κάπως λάθος το έχω καταλάβει και εγώ ο ίδιος).

Βασικά δεν απαγορεύεται να δώσεις παραπάνω σε διατακτικές σίτισης. Απλά αν ξεπεράσεις ένα ποσό (6 ευρώ ανά εργάσιμη μέρα το έτος), έπειτα δε θα εξαιρείτε από τον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος (όπως γίνεται έως 6 ευρώ ανα εργάσιμη μέρα) και αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα απ' ότι καταλαβαίνω για εργοδότη αλλά και εργαζόμενο. Δλδ περισσότερες εισφορές για τον εργοδότη και μεγαλύτερη εφορία στον εργαζόμενο. Κάπως ότι από ένα ποσό και πάνω, είναι προτιμότερο να δωθεί με τη μορφή χρημάτων παρά διατακτικών διότι δεν υπάρχει όφελος.

Αν κάποιο μέλος έχει καλύτερη γνώση ας το εξηγήσει καλύτερα.

https://www.forin.gr/questions/question/4564/diataktikes-sitishs-ews-6-eurw-hmera-alla-panw-apo-300-e-etos-upokeintai-se-asfalistikes-eisfores-uper-ika

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...