Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι φάση παιδιά;

Δίνουν εντολή οι λογιστές στους ιδιοκτήτες να μην χρησιμοποιούν POS (που είναι και παράνομο).

Χρωστάω ήδη 2 καφέδες σε 2 διαφορετικά καταστήματα.

Και μάλιστα στο ένα πέρασα και 2η φορά, να τον πληρώσω χωρίς να κουβαλάω χρήματα (κλασικό για εμένα) αλλά δεν το είχε φτιάξει!

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δε νομίζω να το έκαναν επίτηδες διότι αρκετοί θα τους άφηναν απλήρωτους. 

Ξαναπέρνα μετά από κάποιες ημέρες να πληρώσεις ότι οφείλεις και επιπλέον πάρε πάλι καφέ και πήγαινε να πληρώσεις με καρτα. 

Αν σου πούνε πάλι το ίδιο, τότε πλήρωσε τα όλα μετρητά μαζί με τα παλιά και κάνε μια ωραία καταγγελία στην ΑΑΔΕ. 

• Like 1
Δημοσ.

δικαιολογημένα να είμαστε καχύποπτοι αλλά δεν είναι ότι το κάνουν επίτηδες. Μερικοί μπορεί να το κάνουν, αλλά σε μαγαζιά εστίασης δε συμφέρει να το κάνεις. Σκεφτείτε λίγο λογικά.

Γνωστός μου με μαγαζί εστίασης είχε ένα θέμα με την τράπεζα σε νέο υποκατάστημα και περίμενε ενεργοποίηση του Pos η οποία αργούσε. Ναι μεν είχε βάλει ένα χαρτί που δήλωνε ότι δε δουλεύει το pos αλλά προφανως κάποιοι δε το είδαν. Ε λοιπόν αυτές τις μέρες έβριζε διότι αυτούς που είχαν μόνο κάρτα και είχαν ήδη φάει, τους χάριζε το ποσό. Δεν ήταν πολλοί αλλά ήταν απώλεια.

Δηλαδή θα εχω εγώ εστιατόριο-σουβλατζίδικο, θα έχει φάει ο άλλος και στο τέλος θα του πω ότι δεν έχω pos, επειδή είμαι λαμόγιο. Και τι θα γίνει αν ο άλλος δεν έχει μετρητά; Θα του πω να ξεράσει τα σουβλάκια; Θα καλέσω την αστυνομία; Θα τον στείλω στο ΑΤΜ να κάνει ανάληψη;

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα χαλάει το pos. 5 χρόνια δεν είχα ποτέ βλάβη. Μόνο όταν έκανα νέα σύμβαση με την τράπεζα και περίμενα να μου το στείλουν, είχα 2 μέρες χωρίς. Αλλά ειδικά σε καφέ δεν βρίσκω το λόγο. Φαντάζομαι τη στιγμή που έχουν φτιάξει τον καφέ και ο άλλος έχει μόνο κάρτα. Στην ουσία του το χαρίζουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Δηλαδή θα εχω εγώ εστιατόριο-σουβλατζίδικο, θα έχει φάει ο άλλος και στο τέλος θα του πω ότι δεν έχω pos, επειδή είμαι λαμόγιο. Και τι θα γίνει αν ο άλλος δεν έχει μετρητά; Θα του πω να ξεράσει τα σουβλάκια; Θα καλέσω την αστυνομία; Θα τον στείλω στο ΑΤΜ να κάνει ανάληψη;

Μου εχει τυχει σε τοπο διακοπων, πηγαμε να φαμε σε εστιατοριο που μολις ειχε ανοιξει υπο νεα διευθυνση, φαγαμε, πηγαμε να πληρωσουμε με καρτα. Μας ειπε ο εστιατορας οτι δεν του το εχουν ενεργοποιησει ακομα και ζητα συγγνωμη και να φυγουμε κανονικα κυριοι, και αν θελουμε την επομενη μερα ή οποτε εχουμε μετρητα περναμε και του τα δινουμε. Επειδη εδειξε ξηγημενος και οτι παιρνει το ρισκο απλα να πιστολιασουμε, πηγα και εβγαλα λεφτα και τον πληρωσα μετρητα. Ειχε ηδη κοψει αποδειξη μαλιστα.

ΥΓ. Σοβαρα δεν κουβαλατε ουτε σταλα μετρητο πανω σας ορισμενοι; Ενας καφες κανει 1-2 ευρω. 

Επεξ/σία από lector
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

ΥΓ. Σοβαρα δεν κουβαλατε ουτε σταλα μετρητο πανω σας ορισμενοι; Ενας καφες κανει 1-2 ευρω. 

Πολύ, πολύ, πολύ συχνά. 

Συνήθως κυκλοφορώ με 5- ευρώ. 

Αφού πλέον POS έχει το 99% των επιχειρήσεων, τι να τα κάνεις τα μετρητά, να στα κλέψουν; :P

• Like 8
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Πολύ, πολύ, πολύ συχνά. 

Συνήθως κυκλοφορώ με 5- ευρώ. 

Αφού πλέον POS έχει το 99% των επιχειρήσεων, τι να τα κάνεις τα μετρητά, να στα κλέψουν; :P

Σωστα ενω η καρτα δεν κλεβεται 😁

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lector είπε

Σωστα ενω η καρτα δεν κλεβεται 😁

Κλέβεται, αλλά είναι άχρηστη. Μπαίνεις στο πρώτο μαγαζί και την ακυρώνεις σε 5'. Κι επιπλέον με την δήλωση της κλοπής, αμφισβητείς κάθε συναλλαγή και δε χάνεις τίποτα. Τα μετρητά απ' την άλλη, χαιρέτα τα! :P

• Like 11
Δημοσ.

Εδώ βγαίνω πολλές φορές μόνο με το Samsung galaxy watch 4 lte version.

Ακόμα και το κινητό είναι βάρος όταν περπατάς αρκετά κάθε μέρα.

NFC και Άγιος ο θεός.

Απορώ δηλαδή με τους διαλόγους που βλέπω στο thread.

Κουβαλάτε ακόμα πορτοφόλια;

• Like 11
  • Thanks 3
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, lector είπε

Μου εχει τυχει σε τοπο διακοπων, πηγαμε να φαμε σε εστιατοριο που μολις ειχε ανοιξει υπο νεα διευθυνση, φαγαμε, πηγαμε να πληρωσουμε με καρτα. Μας ειπε ο εστιατορας οτι δεν του το εχουν ενεργοποιησει ακομα και ζητα συγγνωμη και να φυγουμε κανονικα κυριοι, και αν θελουμε την επομενη μερα ή οποτε εχουμε μετρητα περναμε και του τα δινουμε. Επειδη εδειξε ξηγημενος και οτι παιρνει το ρισκο απλα να πιστολιασουμε, πηγα και εβγαλα λεφτα και τον πληρωσα μετρητα. Ειχε ηδη κοψει αποδειξη μαλιστα.

ακριβώς αυτό έγινε και με τον γνωστό μου. Είχε ανοίξει νέο υποκατάστημα και αργούσαν να του συνδέσoυν το pos.

Λογικό να είμαστε καχύποπτοι με ό,τι συμβαίνει γύρω μας αλλά ας βάζουμε και λίγο το μυαλό μας να δουλεύει.

Και εμένα μου έχει τύχει παρόμοιο σκηνικό για περίπου 5 € , δεν είχα καθόλου μετρητά και μου τα χάρισε ο τύπος. Την επόμενη μέρα πήγα και του τα έδωσα.

Για εμένα το αστείο της υπόθεσης είναι κάτι που έχω γράψει κι άλλη φορά. Εκεί που το τσομπανής ελληναράς δεν ήξερα καν τι είναι η κάρτα και ούτε ήθελε να την ακούσει, ουστ ουστ 666... τώρα κάνει φασαρία αν πάει σε κατάστημα και δεν έχει Pos. Κοίτα ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Από τα αλώνια στα σαλόνια 

Αυτοί που όντως το κάνουν επίτηδες και δε θέλουν να δεχθούν κάρτα (ξέρω κάποιες περιπτώσεις) στο λένε στα ίσα

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Αυτοί που όντως το κάνουν επίτηδες και δε θέλουν να δεχθούν κάρτα (ξέρω κάποιες περιπτώσεις) στο λένε στα ίσα

Υπάρχουν και περιπτώσεις που σου λένε ότι δε θέλουν να σου χτυπήσουν κάρτα γιατί έχει προμήθεια. Εκεί τους λέω να χτυπήσουν κάτι παραπάνω στο POS, όσο κρίνουν ότι θα τους καλύψω και όλα οκ, σταματάει η γκρίναι. Καμιά φορά το 'χουν υπολογισμένο κι από πριν, και σου λένε "με κάρτα, συν 0,50€".

Στα πρώτα περιστατικά είχα στραβώσει, αλλά όταν συνειδητοποίησα τη θέση του ελληνικού μικρομάγαζου απέναντι στο κράτος, άρχισα από μόνος να τους το προτείνω :P

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ακριβώς αυτό έγινε και με τον γνωστό μου. Είχε ανοίξει νέο υποκατάστημα και αργούσαν να του συνδέσoυν το pos.

Λογικό να είμαστε καχύποπτοι με ό,τι συμβαίνει γύρω μας αλλά ας βάζουμε και λίγο το μυαλό μας να δουλεύει.

Και εμένα μου έχει τύχει παρόμοιο σκηνικό για περίπου 5 € , δεν είχα καθόλου μετρητά και μου τα χάρισε ο τύπος. Την επόμενη μέρα πήγα και του τα έδωσα.

Για εμένα το αστείο της υπόθεσης είναι κάτι που έχω γράψει κι άλλη φορά. Εκεί που το τσομπανής ελληναράς δεν ήξερα καν τι είναι η κάρτα και ούτε ήθελε να την ακούσει, ουστ ουστ 666... τώρα κάνει φασαρία αν πάει σε κατάστημα και δεν έχει Pos. Κοίτα ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Από τα αλώνια στα σαλόνια 

Καλά μην το λες.

Ξερω ακόμα άτομα που τρώνε πρόστιμο από την εφορία επειδή δεν έχουν καθόλου έξοδα από κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Haldol είπε

Κλέβεται, αλλά είναι άχρηστη. Μπαίνεις στο πρώτο μαγαζί και την ακυρώνεις σε 5'. Κι επιπλέον με την δήλωση της κλοπής, αμφισβητείς κάθε συναλλαγή και δε χάνεις τίποτα. Τα μετρητά απ' την άλλη, χαιρέτα τα! :P

Και αν σου κλεψουν ή χασεις την καρτα ή χαλασει η καρτα και δεν εχεις καθολου μετρητα, πως κινεισαι μεχρι να ξαναπιασεις καινουρια καρτα στα χερια σου και να την ενεργοποιησεις;

48 λεπτά πριν, skiabox είπε

Εδώ βγαίνω πολλές φορές μόνο με το Samsung galaxy watch 4 lte version.

Ακόμα και το κινητό είναι βάρος όταν περπατάς αρκετά κάθε μέρα.

NFC και Άγιος ο θεός.

Απορώ δηλαδή με τους διαλόγους που βλέπω στο thread.

Κουβαλάτε ακόμα πορτοφόλια;

Ναι κουβαλαμε και ενας βασικος λογος ειναι οτι μπορει να μη θελουμε να εχουμε νταβατζη μια τραπεζα σε ολες μας τις συναλλαγες, ειτε παρε ειτε δωσε 😉 Εγω παλι απορω με οσους δεν ενοχλουνται καθολου απο αυτο και βαζουν το νταβατζη οικειοθελως. 

• Like 2
  • Confused 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...