Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 856
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, dimlevi είπε

Καλησπέρα,
Η Starlink πρόσφερε 12μηνο συμβόλαιο με δώρο τον εξοπλισμό.
Μένω στη Λούτσα και σκέφτομαι να το προτιμήσω. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ Vodafone 4G+ router με κόστος 19 ευρώ τον μήνα, φτάνοντας ταχύτητες 250-300 Mbps.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ο περιορισμός των δεδομένων στα 300 GB, μετά τον οποίο η ταχύτητα μειώνεται στα 12 Mbps. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από άλλους παρόχους για αξιόπιστο ίντερνετ.

Είχα μιλήσει με Vodafone και μου πρότεινε να αγοράσω δικό μου ρούτερ και να κάνω συμβόλαιο μια σιμ unlimited η οποία δεν έχει περιορισμό στα δεδομένα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manthos1979 είπε

Μπηκα στο λινκ που μου έστειλες με Gmail αλλά ζητάει κωδικό εξοπλισμού(serial number) που φυσικά δεν έχω.

Σίγουρα το έκανες σωστά; Εγώ αφού βάλω το email μου και το κινητό μου μου εμφανίζει αυτό.

image.png.76aeb9fc7bdabff03c6cead402718972.png

Λαμβάνω το παρακάτω email και πατάω επαλήθευση και πατάω το κουμπύ:

image.png.c02985a3bd02845d2e21dcac1daffb20.png

Και πλέον με βγάζει εδώ :

image.png.5afa5bb59aaeb8a64efff0631c19a8ab.png

Δημοσ.

Ναι έφτασα μέχρι εκείνο το σημείο και μετά επιλέγοντας στην κατηγορία σδεν μπορώ να συνδεθώ στο λογαριασμό μου, μου βγάζειια φόρμα όπου μεταξύ άλλων πρέπει να βάλω και το serial number του εξοπλισμού.

Δημοσ.

Έχετε ακούσει ή έχει συμβεί σε κάποιον το πιάτο του Starlink να κάνει παρεμβολές στο δορυφορικό cosmote tv?

Τα 2 πιάτα είναι σε απόσταση περίπου 1 μέτρου μεταξύ τους.

Ενώ το σήμα είναι 100% και η ποιότητα στο 87% μου κάνει πολλά σπασίματα σε όλα τα κανάλια. Άλλαξα αποκωδικοποιητή επειδή τον είχα πολλά χρόνια  μπας και...αλλά τίποτα. 

Θα δοκιμάσω βέβαια να σβήσω το Starlink, δεν ξέρω βέβαια αν θα βοηθήσει αφού τα πιάτα θα παραμείνουν δίπλα δίπλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις προάλλες για την πλάκα μου ενώ προσπαθούσα να βοηθήσω τον @manthos1979 και δεν τα κατάφερνε να προχωρήσει το ticket είπα να το κάνω εγώ για να τεστάρω το support. Έμεινα σχεδόν στο διαβάστηκε πέρα από μία αυτόματη απάντηση που έλαβα. Ίσως είναι και λογικό καθώς πχ στον αριθμό πιάτου έβαλα ότι ναι και το σύστημα μπορεί να μην προώθησε ποτέ το ticket σε κάποιο υπάλληλο θεωρώντας το spam.

Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το support, σε πόση ώρα πάνω κάτω απαντάει; Είναι τεράστιο μειονέκτημα θεωρώ του ότι δεν υπάρχει τηλέφωνο και ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσεις με το support να είναι το Internet για προβλήματα του ίδιου του Internet ενώ βλέπεις σε κάποιες χώρες ότι υπάρχει τηλέφωνο. Μάλλον εκεί για να είσαι ISP πιθανών να είναι υποχρεωτικό.

Σκέφτομαι να κάνω το βήμα και να συνδυάσω Modulus με Starling και για τις πόρτες που θέλω να παρακάμψω το GC-NAT να το κάνω μέσω VPS

Edit: Ελλάβα απάντηση. Μάλλον η Starlink παρακολουθεί το νήμα 🤪

Όπως και να χει όμως είναι τόσο μεγάλα τα χρονικά περιθώρια απάντησης ή αν ήμουν πελάτης θα είχα απάντηση μέσα σε 24h ;

Αν έχετε έμπειρα σχετικά με την μέθοδο που θέλω να κάνω port forwarding ή έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος επειδη θέλω να συνδέομαι εξ αποστάσεως σε ενα πρόγραμμα του γραφείου που έχω το starlink. Εχω το πρόγραμμα στο λαπτοπ και μέχρι πρότινος χτυπούσα τον server και συγκεκριμένη θύρα (8099)

Δημοσ.

Το "μέχρι πρότινος" σε τι αναφέρεται; Στο Standard πακέτο του Starlink αυτό δεν δούλευε ποτέ λόγω CGNAT. Χρειάζεται είτε public IP (άρα Business πακέτο), είτε λύσεις με VPN tunnel, remote desktop και τα συναφή, δηλαδή κάτι που παρακάμπτει το παραδοσιακό port forwarding.

Δημοσ.

Επειδή κάπου τώρα λήγει ο 1ος μήνας που το έχω. Για ανανέωση σου στέλνουν mail κάτι ή πρέπει να το ψάξω εγώ αλλιώς θα κοπεί?

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, SakafliaC said:

Επειδή κάπου τώρα λήγει ο 1ος μήνας που το έχω. Για ανανέωση σου στέλνουν mail κάτι ή πρέπει να το ψάξω εγώ αλλιώς θα κοπεί?

Αν πας στο λογαριασμό σου, δεν έχει κάπου upcoming payment? 

Πάντως, το Starlink ανανεώνεται αυτόματα (τραβάει δηλ. τα χρήματα της συνδρομής από την κάρτα που είχες δηλώσει) χωρίς καμία ενέργεια από τον χρήστη. 

Ενέργεια χρειάζεται μόνο όταν θέλεις να ακυρώσεις - όχι να ανανεώσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Το "μέχρι πρότινος" σε τι αναφέρεται; Στο Standard πακέτο του Starlink αυτό δεν δούλευε ποτέ λόγω CGNAT. Χρειάζεται είτε public IP (άρα Business πακέτο), είτε λύσεις με VPN tunnel, remote desktop και τα συναφή, δηλαδή κάτι που παρακάμπτει το παραδοσιακό port forwarding.

χωρις starlink εμπαινα. Εχω δει κατι λυσεις με εξτρα ρουτερ μπροστα απο το starlink αλλα δε ξερω αν παιζουν

• Super Moderators
Δημοσ.
On 06/05/2025 at 12:49, Justelene235 said:

χωρις starlink εμπαινα. Εχω δει κατι λυσεις με εξτρα ρουτερ μπροστα απο το starlink αλλα δε ξερω αν παιζουν

Να σου πω την αλήθεια, έχω παρόμοιο πρόβλημα. Θέλω να μπαίνω στο Synology NAS που έχω και, λόγω CGNAT, δεν το 'βλέπω' αν δεν είμαι εντός τοπικού δικτύου. 

Ρώτησα το ChatGPT και να τι απάντηση πήρα:

Spoiler

Accessing your Synology NAS remotely over a Starlink Residential connection is challenging due to CGNAT (Carrier Grade NAT), which prevents you from having a public IP address that’s directly reachable from the internet.

However, there are workarounds to achieve remote access securely and reliably.

Here are step-by-step instructions using the most reliable method: setting up a VPN or reverse proxy using a VPS (Virtual Private Server):

Recommended Method: Use a VPS + WireGuard VPN Tunnel

🔧 Step 1: Set Up a VPS (Virtual Private Server)
    1.    Create an account with a VPS provider (e.g., DigitalOcean, Linode, Vultr, Hetzner).
    2.    Deploy a small Linux server (Ubuntu 22.04 is ideal).
    •    Make sure it has a public IPv4 address.
    •    Note the IP and SSH credentials.

🔧 Step 2: Install WireGuard on the VPS
    1.    SSH into your VPS:

ssh [email protected]

1. Install WireGuard:

apt update && apt install wireguard -y

1. Generate keys:

wg genkey | tee privatekey | wg pubkey > publickey

1. Note the output of both privatekey and publickey.

🖥️ Step 3: Install WireGuard on your Synology NAS
    1.    SSH into your Synology NAS (enable SSH in Control Panel > Terminal & SNMP).
    2.    Install WireGuard via Docker or SynoCommunity if available.
    •    You can use Docker and deploy linuxserver/wireguard container.
    3.    Set up the WireGuard configuration to connect to your VPS.

⚙️ Step 4: Configure WireGuard Tunnel

VPS config (/etc/wireguard/wg0.conf):

[Interface]
Address = 10.0.0.1/24
PrivateKey = VPS_PRIVATE_KEY
ListenPort = 51820

[Peer]
PublicKey = NAS_PUBLIC_KEY
AllowedIPs = 10.0.0.2/32

NAS config (client):

[Interface]
Address = 10.0.0.2/24
PrivateKey = NAS_PRIVATE_KEY

[Peer]
PublicKey = VPS_PUBLIC_KEY
Endpoint = your.vps.ip:51820
AllowedIPs = 0.0.0.0/0
PersistentKeepalive = 25

Enable WireGuard on both sides:

# On VPS
sudo wg-quick up wg0

# On Synology NAS (via Docker or CLI)
sudo wg-quick up wg0

🌐 Step 5: Set Up Port Forwarding on the VPS

Let’s say you want to expose Synology’s DSM Web UI (port 5000) or other services.

On the VPS, forward ports like this (using iptables):

# Forward port 5000 from VPS to NAS
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 5000 -j DNAT --to-destination 10.0.0.2:5000
iptables -t nat -A POSTROUTING -d 10.0.0.2 -j MASQUERADE

Done: Access NAS via VPS IP

You can now access your NAS at:

http://your.vps.ip:5000

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, paredwse είπε

Να σου πω την αλήθεια, έχω παρόμοιο πρόβλημα. Θέλω να μπαίνω στο Synology NAS που έχω και, λόγω CGNAT, δεν το 'βλέπω' αν δεν είμαι εντός τοπικού δικτύου. 

Ρώτησα το ChatGPT και να τι απάντηση πήρα:

Απόκρυψη περιεχομένων

Accessing your Synology NAS remotely over a Starlink Residential connection is challenging due to CGNAT (Carrier Grade NAT), which prevents you from having a public IP address that’s directly reachable from the internet.

However, there are workarounds to achieve remote access securely and reliably.

Here are step-by-step instructions using the most reliable method: setting up a VPN or reverse proxy using a VPS (Virtual Private Server):

Recommended Method: Use a VPS + WireGuard VPN Tunnel

🔧 Step 1: Set Up a VPS (Virtual Private Server)
    1.    Create an account with a VPS provider (e.g., DigitalOcean, Linode, Vultr, Hetzner).
    2.    Deploy a small Linux server (Ubuntu 22.04 is ideal).
    •    Make sure it has a public IPv4 address.
    •    Note the IP and SSH credentials.

🔧 Step 2: Install WireGuard on the VPS
    1.    SSH into your VPS:

ssh [email protected]

1. Install WireGuard:

apt update && apt install wireguard -y

1. Generate keys:

wg genkey | tee privatekey | wg pubkey > publickey

1. Note the output of both privatekey and publickey.

🖥️ Step 3: Install WireGuard on your Synology NAS
    1.    SSH into your Synology NAS (enable SSH in Control Panel > Terminal & SNMP).
    2.    Install WireGuard via Docker or SynoCommunity if available.
    •    You can use Docker and deploy linuxserver/wireguard container.
    3.    Set up the WireGuard configuration to connect to your VPS.

⚙️ Step 4: Configure WireGuard Tunnel

VPS config (/etc/wireguard/wg0.conf):

[Interface]
Address = 10.0.0.1/24
PrivateKey = VPS_PRIVATE_KEY
ListenPort = 51820

[Peer]
PublicKey = NAS_PUBLIC_KEY
AllowedIPs = 10.0.0.2/32

NAS config (client):

[Interface]
Address = 10.0.0.2/24
PrivateKey = NAS_PRIVATE_KEY

[Peer]
PublicKey = VPS_PUBLIC_KEY
Endpoint = your.vps.ip:51820
AllowedIPs = 0.0.0.0/0
PersistentKeepalive = 25

Enable WireGuard on both sides:

# On VPS
sudo wg-quick up wg0

# On Synology NAS (via Docker or CLI)
sudo wg-quick up wg0

🌐 Step 5: Set Up Port Forwarding on the VPS

Let’s say you want to expose Synology’s DSM Web UI (port 5000) or other services.

On the VPS, forward ports like this (using iptables):

# Forward port 5000 from VPS to NAS
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 5000 -j DNAT --to-destination 10.0.0.2:5000
iptables -t nat -A POSTROUTING -d 10.0.0.2 -j MASQUERADE

Done: Access NAS via VPS IP

You can now access your NAS at:

http://your.vps.ip:5000

Το έψαχνα και εγώ τις προάλλες και με τις λύσεις που υπάρχουν στα VPN η καλύτερη λύση για port forwarding είναι το VPS για να έχεις σταθερή πόρτα και να μην χάνετε σε κάθε αποσύνδεση.

Από κει και πέρα όμως δεν είναι μονόδρομος το Portforwarding . Μπορείς λογικά και με L2TP να κάνεις την δουλειά σου εφόσον θες να φανταστώ να μπαίνεις από συγκεκριμένες συσκευές πχ το κινητό σου και το laptop σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα το 12μηνο πακέτο πρώτη  του μήνα. Έγινε shipped 3 του μήνα με παράδοση 5-9/5 και ακόμα είναι στην Γερμανία. Είναι λογικό ;

Επεξ/σία από kata_tixi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...