iliata2410 Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου 12 ώρες πριν, Tenshi είπε Αν ζητάνε 70+ ευρώ για να κάνουν μια απλή αυτοψία, δεν ξέρω, μάλλον πρέπει να αλλάξω επάγγελμα... η αλήθεια ειναι ότι η τιμη πάει με την δυσκολια εγκατάστασης,αλλά εφόσον λές μονο για την αυτοψία 70 ευρω τοτε τι να πω
iliata2410 Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου Στο χωριό των γονέων μου που σκέφτομαι να το πάρω,δεν έχει όδους. το χωριό.σαν Διεύθυνση όμως υπάρχει,σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει θέμα;μιλάω για 12 μήνες δέσμευση πάντα.
Tenshi Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 14 ώρες πριν, iliata2410 είπε Στο χωριό των γονέων μου που σκέφτομαι να το πάρω,δεν έχει όδους. το χωριό.σαν Διεύθυνση όμως υπάρχει,σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει θέμα;μιλάω για 12 μήνες δέσμευση πάντα. Παίζεις με ΤΚ, οπότε δέν έχει θέμα η υπηρεσία. Για παράδειγμα, έχω κάνει εγκατάσταση στον Πόρο και ο ΤΚ 28086 πιάνει 3-4 χωριά ακόμα. Ίδια περίπτωση, με δρόμους χωρίς όνομα.
manolis940 Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Στις 22/8/2025 στις 8:43 ΜΜ, jmirko15 είπε Και μόλις πήρα απάντηση σήμερα από κάποιον άλλο (αυτή τη φορά από εδώ γύρω) και αυτός θέλει 100eu για την επίσκεψη! Καλά μιλάμε έχουμε ξεφύγει.. Να πω την αλήθεια φταίει ρε συ και ο πελάτης. Πήγα σε δυο δουλειές την παρασκευή, ο ένας ήθελε μία αυτόνομη κάμερα να γράφει σε SD. Αφού του λέω μια τιμή γύρω στα 250€ σου λέει μα νόμιζα θα κάνει 50€ γιατί τόσο την βρήκα στο Internet. Του λέω πολύ απλά αγόρασε την μόνος σου και πες μου αν έχει μέσα τα κανάλια, το καλώδιο το POE switch την κάρτα SD για να σου γράφει 2 εβδομάδες κοκ. Νιώθω ώρες ώρες ότι κάποιοι άνθρωποι με φωνάζουν για να κάνουν την πλάκα τους και προχθές που είδα το ποστ σου ήμουν και εγώ σε μια φάση ρε λες να βγάλουμε τουλάχιστον καμιά βενζίνη και να μην περιφερόμαστε τσάμπα; Τα 100€ βέβαια είναι υπερβολή αλλά νομίζω ότι εξασφαλίζει ένα μικρό ποσό το ότι ο άλλος δεν παίζει μαζί σου. Τώρα το να το κάνεις μόνο σου η αλήθεια είναι πως απ' την μία δεν είναι δύσκολο αλλά αν δεν έχεις εμπειρία από οικοδομή και τέτοιες εργασίες μπορεί να κάνεις τεράστιες πατάτες. Έχω δει να έχουν περάσει διαμπερές κολώνες ή δοκάρια με τρυπάνια, έχω δει να να έχουν τρυπήσει σωλήνες που περνούσαν καλώδια ρεύματος, να περνάνε καλώδια ασθενή με υψηλής τάσης στην ίδια σωλήνα και στο ίδιο κουτί. Αν καταλαβαίνεις τι σου λέω, οκ πάρε ότι εργαλεία χρειάζεσαι, ενδεχομένως με 100€ θα πάρεις τα πάντα. Αν όχι η ζημιά που μπορεί να κάνεις ίσως να είναι πολύ μεγάλη που μπορεί να σου στοιχίσει από χρήματα μέχρι και την ζωή. Απ' την άλλη βέβαια καλό είναι να ξέρεις και πέντε πράγματα γιατί κυκλοφορούν τεχνίτες εκεί έξω που όλα τα παραπάνω είναι λες και θέλουν να τα κάνουν επίτηδες λάθος. 1 1
iliata2410 Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Εν το μεταξύ υπάρχει ένα συνεργείο από Αθήνα που πάνε σε όλη την Ελλάδα μέχρι και νησί στο τικτοκ και στα social ανεβάζουν βίντεο, η αλήθεια είναι ότι κάνουν νοικοκυρεμενη εγκατάσταση. Καταλαβαίνετε για ποιους λέω πιστεύω. Φαντάσου αυτοί για να έρθουν από Αθήνα ποσα θα ζητάνε, και με το δίκιο τους κιόλας.
kostasbm Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου το πιατακι δεν είναι υποχρεωτικό να μπει σε ταράτσα κυρίως σε μόνο κατοικίες που έχουν αυλές και γενικά ανοιχτό χώρο προσωπικά δεν θα το έβαζα σε ταράτσα και γενικά σε ψηλό σημείο εκτός και αν είναι η μόνη λυση 1
gorge18 Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Πήγα σε δυο δουλειές την παρασκευή, ο ένας ήθελε μία αυτόνομη κάμερα να γράφει σε SD. Αφού του λέω μια τιμή γύρω στα 250€ σου λέει μα νόμιζα θα κάνει 50€ γιατί τόσο την βρήκα στο Internet. Του λέω πολύ απλά αγόρασε την μόνος σου και πες μου αν έχει μέσα τα κανάλια, το καλώδιο το POE switch την κάρτα SD για να σου γράφει 2 εβδομάδες κοκ. Αυτος ειναι και ο λογος που εγω προσωπικά σε οποιον μου λεει για τετοια καμερα και δεν εχει ρευμα πχ εκει κοντα του λεω πες στον ηλεκτρολογο σου να φερει ρευμα και παρε με τηλ να ερθω. Γιατι οταν τους λεω τιμη μαζι το ρευμα κλπ δεν τους αρεσει και κανουν παζαρια. btw και εγω δεν εχω παρει ποτε χρηματα για να "δω" αλλα φαντάζομαι οτι αν ειναι κατι 50,100 χλμ μακρια δεν θα ελεγα οτι ειναι κακο. Και ειδικα αν ειναι σε κανενα μερος που θες 2 ωρες να πας 2 να γυρισεις. Εφαγες την μερα σου μονο για να δεις και μπορει να μη παρεις την δουλεια.. 1
jmirko15 Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου On 23/08/2025 at 00:29, Tenshi said: Ίσως ακουστώ γραφικός, αλλα... γιατι δεν δοκιμάζετε να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας; Για εξωτερική εγκατάσταση cat6 καλωδίου μου ζήτησαν 3k ευρώ και χρέωναν τα υλικά +30% απο τις αντίστοιχες τιμές λιανικής. Ευχαρίστησα και βρήκα ασχολία για κανα δεκαήμερο. Έφτιαξα αναμονές ταράτσα και κάποια στιγμή κούμπωσε και το Starlink. Αν ζητάνε 70+ ευρώ για να κάνουν μια απλή αυτοψία, δεν ξέρω, μάλλον πρέπει να αλλάξω επάγγελμα... Αν και off topic θα σου πω. Εκτός από το Starlink (που ΟΚ ναι το περνάω και μόνος μου στην τελική) θέλω να περαστούν κάποιες εξωτερικές γραμμές τις οποίες και θα ήθελα να μην το κάνω μόνος μου. Μιλάμε για περίπου 450-500μ Cat6a, 100-150μ οπτική (OS2 ή OM4 δεν ξέρω ακόμα..) και όλα αυτά σε ύψη τα οποία δεν το πολυέχω.. 7 hours ago, manolis940 said: Να πω την αλήθεια φταίει ρε συ και ο πελάτης. Πήγα σε δυο δουλειές την παρασκευή, ο ένας ήθελε μία αυτόνομη κάμερα να γράφει σε SD. Αφού του λέω μια τιμή γύρω στα 250€ σου λέει μα νόμιζα θα κάνει 50€ γιατί τόσο την βρήκα στο Internet. Του λέω πολύ απλά αγόρασε την μόνος σου και πες μου αν έχει μέσα τα κανάλια, το καλώδιο το POE switch την κάρτα SD για να σου γράφει 2 εβδομάδες κοκ. Νιώθω ώρες ώρες ότι κάποιοι άνθρωποι με φωνάζουν για να κάνουν την πλάκα τους και προχθές που είδα το ποστ σου ήμουν και εγώ σε μια φάση ρε λες να βγάλουμε τουλάχιστον καμιά βενζίνη και να μην περιφερόμαστε τσάμπα; Τα 100€ βέβαια είναι υπερβολή αλλά νομίζω ότι εξασφαλίζει ένα μικρό ποσό το ότι ο άλλος δεν παίζει μαζί σου. Τώρα το να το κάνεις μόνο σου η αλήθεια είναι πως απ' την μία δεν είναι δύσκολο αλλά αν δεν έχεις εμπειρία από οικοδομή και τέτοιες εργασίες μπορεί να κάνεις τεράστιες πατάτες. Έχω δει να έχουν περάσει διαμπερές κολώνες ή δοκάρια με τρυπάνια, έχω δει να να έχουν τρυπήσει σωλήνες που περνούσαν καλώδια ρεύματος, να περνάνε καλώδια ασθενή με υψηλής τάσης στην ίδια σωλήνα και στο ίδιο κουτί. Αν καταλαβαίνεις τι σου λέω, οκ πάρε ότι εργαλεία χρειάζεσαι, ενδεχομένως με 100€ θα πάρεις τα πάντα. Αν όχι η ζημιά που μπορεί να κάνεις ίσως να είναι πολύ μεγάλη που μπορεί να σου στοιχίσει από χρήματα μέχρι και την ζωή. Απ' την άλλη βέβαια καλό είναι να ξέρεις και πέντε πράγματα γιατί κυκλοφορούν τεχνίτες εκεί έξω που όλα τα παραπάνω είναι λες και θέλουν να τα κάνουν επίτηδες λάθος. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά πχ από την άλλη αυτόν με τα 100eu τον γείωσα γιατί δεν παίζει να ξαναδώσω αέρα χωρίς λόγο και αιτία. Και μιλάμε για 10χλμ απόσταση από το κατάστημα.. Σου έστειλα αναλυτικά τι περίπου θέλω (εντάξει δε μπορώ να σου πω με σιγουριά πχ πόσα μέτρα pvc σωλήνα θες..), δώσε μου μία γενική προσφορά ή πέρνα να δεις τι ακριβώς θα χρειαστείς και δώσε μου μία αναλυτική προσφορά.. 5 hours ago, iliata2410 said: Εν το μεταξύ υπάρχει ένα συνεργείο από Αθήνα που πάνε σε όλη την Ελλάδα μέχρι και νησί στο τικτοκ και στα social ανεβάζουν βίντεο, η αλήθεια είναι ότι κάνουν νοικοκυρεμενη εγκατάσταση. Καταλαβαίνετε για ποιους λέω πιστεύω. Φαντάσου αυτοί για να έρθουν από Αθήνα ποσα θα ζητάνε, και με το δίκιο τους κιόλας. Για αυτούς μιλάω παραπάνω..
Tenshi Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου 13 ώρες πριν, jmirko15 είπε Αν και off topic θα σου πω. Εκτός από το Starlink (που ΟΚ ναι το περνάω και μόνος μου στην τελική) θέλω να περαστούν κάποιες εξωτερικές γραμμές τις οποίες και θα ήθελα να μην το κάνω μόνος μου. Μιλάμε για περίπου 450-500μ Cat6a, 100-150μ οπτική (OS2 ή OM4 δεν ξέρω ακόμα..) και όλα αυτά σε ύψη τα οποία δεν το πολυέχω.. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά πχ από την άλλη αυτόν με τα 100eu τον γείωσα γιατί δεν παίζει να ξαναδώσω αέρα χωρίς λόγο και αιτία. Και μιλάμε για 10χλμ απόσταση από το κατάστημα.. Σου έστειλα αναλυτικά τι περίπου θέλω (εντάξει δε μπορώ να σου πω με σιγουριά πχ πόσα μέτρα pvc σωλήνα θες..), δώσε μου μία γενική προσφορά ή πέρνα να δεις τι ακριβώς θα χρειαστείς και δώσε μου μία αναλυτική προσφορά.. Για αυτούς μιλάω παραπάνω.. Spoiler Στο πρώτο κομμάτι που αναφέρεις, πίστεψέ με, είχα ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς οπότε προσανατολίστηκα σε κάποιον επαγγελματία. Εν τέλη και σε μπαλκόνια σκαρφάλωσα με το χάος κάτω απο τα πόδια μου και πιο προσεγμένη εγκατάσταση έγινε (υλικά/διαδρομές). Επέλεξα να το κάνω;...Οχι, πρακτικά εξαναγκάστηκα. Ομοίως κάλεσα επαγγελματίες αναφέροντας αναλυτικά τι θέλω, μετά απο δεκάδες ώρες μελέτη για το τι-πώς-πού. Κανένα brainstorming,κανένα πάμε και βλέπουμε.Θέλω αυτό,τρυπάς εδώ,περνάς εκεί,τερματίζεις,πληρώνεσαι. Ο ένας μου έκανε ghosting,ο δεύτερος ξαφνικά δέν μπορούσε (ήθελε) να κάνει κάποιες εργασίες.Ο τρίτος,που πήγε να με δαγκώσει, αφού μέτρησε τελείως λάθος ήθελε να στηρίξει οριζόντια 200μ. εύκαμπτου σωλήνα με 100 στηρίγματα. Πραγματικά, που να πλήρωνα και την επίσκεψη! Δέν επιμένω γιατί κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Μπορεί όντως να χρειάζεσαι "εναερίτη" ή ένα ανυψωτικό.
Panos-art Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου Στις 24/8/2025 στις 9:00 ΜΜ, kostasbm είπε το πιατακι δεν είναι υποχρεωτικό να μπει σε ταράτσα κυρίως σε μόνο κατοικίες που έχουν αυλές και γενικά ανοιχτό χώρο προσωπικά δεν θα το έβαζα σε ταράτσα και γενικά σε ψηλό σημείο εκτός και αν είναι η μόνη λυση Γιατί δεν θα το έβαζες σε ψηλό σημείο? Τι πρόβλημα δημιουργείτε ?
kostasbm Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου 29 minutes ago, Panos-art said: Γιατί δεν θα το έβαζες σε ψηλό σημείο? Τι πρόβλημα δημιουργείτε ? αν είσαι σε περιοχή με βροχές και κεραυνικα το ποιο πιθανό είναι αν κάψεις το ρουτερ η κάποια συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το ρουτερ...δε γίνεται παντού ....και μακρυά από τις κεραίες τηλεόρασης δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ψηλά παρά μόνο αν σε μπλοκάρει ψηλότερο σπιτι πριν κάνουμε την εγκατάσταση με μια μικρή έρευνα μπορούμε να βρουμε το ιδανικό σημείο...μερικοί το έχουν βάλει στο μπαλκόνι ... ανάλογα βέβαια με το προσανατολισμό 1
Panos-art Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Η τοποθέτηση στη δική μου περίπτωση είναι πάνω από το σπίτι περίπου 1,5 μέτρο σε γαλβανιζέ κοιλοδοκό για να μπορέσω να αποφύγω δέντρα. Τώρα είμαι στο όριο που αποφεύγω τα δέντρα γύρο της περιοχής. Υπάρχει αλεξικέραυνον σε κολόνα τις ΔΕΗ περίπου στο ίδιο ύψος και στα 40 μέτρα από το σπίτι. Η εγκατάσταση έγινε τον ΙΟΥΝΙΟ οπότε δεν έχω περάσει ακόμα χειμώνα. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει πρόβλημα ή αν πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι κάποιες λύσεις για προστασία. Και ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές ? Επεξ/σία 26 Αυγούστου από Panos-art
iliata2410 Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου Επειδή αναφέρθηκε το κόστος εγκατάστασης,να επισημάνω ότι κάποτε είχα φέρει στο σπίτι τεχνικό για να περάσει πιάτο δορυφορικά όχι για nova ΟΤΕ κλπ ,απλά να βλέπω δορυφορική πριν αναπτυχθεί το ίντερνετ,και με πέρασε πιάτο 1,20 με κόστος 50 ευρώ στο μπαλκόνι,και μου είπε ότι αν ήταν να το περάσω στα κεραμίδια το κόστος είχε επιπλέον δυσκολία εκεί θα φτάναμε κοντά στο 90 αρι.τωρα με την όλη κατάσταση που υπάρχει με το starlink ,που υποτίθεται ότι ότι είναι πιο εύκολο να περαστεί σε σχέση με δορυφορικο κάτοπτρο, διότι εκεί απαιτείται πεδίομετρο υπάρχουν και κάποιοι αρχιλησταρχοι ,στην κυριολεξία που σε ξεζουμιζουν..Όπως ανέφερα και εχθές φυσικά δεν λέω τζάμπα να κάνουν δουλειά,αλλά ο άλλος εχθές με επιτέθηκε .τέλος πάντων προσπαθήστε να κάνετε και κάτι μόνοι σας , σωστά παρά να τα σκατε σε κάποιους επαναλαμβάνω κάποιους αρχικλεφταρους.θα με πείτε τώρα ο κοτσωβολος έχει τεχνικό που τοποθετεί starlink και κόστος 84 ευρώ ,και υπόλοιποι κλέφτες στα ύψη το κόστος
manolis940 Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου 2 ώρες πριν, iliata2410 είπε Επειδή αναφέρθηκε το κόστος εγκατάστασης,να επισημάνω ότι κάποτε είχα φέρει στο σπίτι τεχνικό για να περάσει πιάτο δορυφορικά όχι για nova ΟΤΕ κλπ ,απλά να βλέπω δορυφορική πριν αναπτυχθεί το ίντερνετ,και με πέρασε πιάτο 1,20 με κόστος 50 ευρώ στο μπαλκόνι,και μου είπε ότι αν ήταν να το περάσω στα κεραμίδια το κόστος είχε επιπλέον δυσκολία εκεί θα φτάναμε κοντά στο 90 αρι.τωρα με την όλη κατάσταση που υπάρχει με το starlink ,που υποτίθεται ότι ότι είναι πιο εύκολο να περαστεί σε σχέση με δορυφορικο κάτοπτρο, διότι εκεί απαιτείται πεδίομετρο υπάρχουν και κάποιοι αρχιλησταρχοι ,στην κυριολεξία που σε ξεζουμιζουν..Όπως ανέφερα και εχθές φυσικά δεν λέω τζάμπα να κάνουν δουλειά,αλλά ο άλλος εχθές με επιτέθηκε .τέλος πάντων προσπαθήστε να κάνετε και κάτι μόνοι σας , σωστά παρά να τα σκατε σε κάποιους επαναλαμβάνω κάποιους αρχικλεφταρους.θα με πείτε τώρα ο κοτσωβολος έχει τεχνικό που τοποθετεί starlink και κόστος 84 ευρώ ,και υπόλοιποι κλέφτες στα ύψη το κόστος Η επίκριση δεν είναι επίθεση. Φαντάζομαι δορυφορικό έβαλες πριν 5 χρόνια; Διότι τα τελευταία οι πάροχοι έχουν Internet TV και στέλνουν πιάτα ακόμα εκεί που δεν υπάρχει καθόλου Internet. Από τότε μέχρι σήμερα η ακρίβεια έχει ανέβει στα ύψη. Ο μεταλλικός σωλήνας μόνο για τον ιστό έκανε τα μισά λεφτά. Αντίστοιχα και η βάση του πιάτου. Φαντάζομαι επίσης ότι η καλωδίωση δεν υπήρχε από το σπίτι μέχρι την ταράτσα της κανονικής σου κεραίας ή σου πέρασε καινούργιο καλώδιο; Ο Κωτσόβολος περνάει το καλώδιο κυριολεκτικά όπως να ναι και αν χρειάζεται κάτι άλλο όπως για παράδειγμα ιστό, βάση για ιστό κτλ στα χρεώνει extra και το 200αρι μπορεί να φύγει έτσι. Δεν το συζητάμε φυσικά ότι μπορεί να πουλήσει ο Κωτσόβολος την υπηρεσία στο κόστος διότι έχει βγάλει το κέρδος απ' το πιάτο και δεν είναι αρχικλέφταρος ο τεχνίτης που θέλει να βγάλει λεφτά. Έχετε μπερδέψει μερικοί τον τεχνίτη με τον υπάλληλο. Το γιατί αδυνατείτε να σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος τρέχει μία επιχείρηση και ότι δεν στήνεται με 4€/ώρα επιχείρηση δεν το καταλαβαίνω. Πριν εκφέρετε άποψη δεν έχετε κάτσει να σκεφτείτε ούτε 5 λεπτά; Το ότι παίρνει ο άλλος 20€ την ώρα ή το ότι έχει ελάχιστη χρέωση τον κάνει απευθείας κλέφτη; 2
iliata2410 Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, manolis940 είπε Από τότε μέχρι σήμερα η ακρίβεια έχει ανέβει στα ύψη. Ο μεταλλικός σωλήνας μόνο για τον ιστό έκανε τα μισά λεφτά. Αντίστοιχα και η βάση του πιάτου. Ακόμα και σήμερα τόσο κοστίζει η εγκατάσταση πιάτου άντε βαριά 70,εγώ το έβαλα στο μπαλκόνι με δικό μου σίδερο,και δικό μου καλώδιο ,και έκανε τρύπα στην πόρτα ,απλή ήταν για αυτόν και πήρε 50 ,μου το είχε πει όμως μια μέρα πριν ότι τόσο όταν του είπα την περίπτωση,.όταν ο εγκατάστασης παίρνει πιο πολλά και από μια εγκατάσταση κλιματιστικού,ναι αρχικλεφταρος είναι, διότι το κλιματιστικό είναι πιο δύσκολη εγκατάσταση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα