Giannisrethymno Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Νομίζω φίλε μου με την εφαρμογή βλέπεις την κάλυψη που έχεις από τους δορυφόρους.
manolis940 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, dimlevi είπε Καλησπέρα, Η Starlink πρόσφερε 12μηνο συμβόλαιο με δώρο τον εξοπλισμό. Μένω στη Λούτσα και σκέφτομαι να το προτιμήσω. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ Vodafone 4G+ router με κόστος 19 ευρώ τον μήνα, φτάνοντας ταχύτητες 250-300 Mbps. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ο περιορισμός των δεδομένων στα 300 GB, μετά τον οποίο η ταχύτητα μειώνεται στα 12 Mbps. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από άλλους παρόχους για αξιόπιστο ίντερνετ. Σχετικά με το Starlink: Μπορώ να το εγκαταστήσω στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας όπου μένω; Απαιτείται κάποιος τεχνικός ή μπορώ να το στήσω μόνος μου; Επιπλέον, υπάρχει τρόπος να ελέγξω εάν το σήμα είναι καλό στην περιοχή μου μέσω της εφαρμογής, πριν το παραγγείλω; H παραμετροποίηση είναι αρκετά εύκολοι αν και πάλι κάποιοι δεν τα καταφέρνουν. Όσον αφορά το πως θα περάσεις το καλώδιο από το πιάτο στο router εκεί εξαρτάται απ' το σπίτι σου το πόση καλή δουλειά θες να κάνεις και κατά πόσο μπορείς εσύ ο ίδιος να την κάνεις λόγο εργαλείων και μικρών δεξιοτήτων που θα χρειαστείς. Τώρα καλοκαίρι έρχεται και θα μπορείς να έχεις ανοικτή την μπαλκονόπορτα αλλά φαντάζομαι τον χειμώνα ότι θα σε φάει το κρύο αν δεν ανοίξεις τρύπα στον τοίχο.
iliata2410 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 2 ώρες πριν, manolis940 είπε παραμετροποίηση είναι αρκετά εύκολοι αν και πάλι κάποιοι δεν τα καταφέρνουν. Όσον αφορά το πως θα περάσεις το καλώδιο από το πιάτο στο router εκεί εξαρτάται απ' το σπίτι σου το πόση καλή δουλειά θες να κάνεις και κατά πόσο μπορείς εσύ ο ίδιος να την κάνεις λόγο εργαλείων και μικρών δεξιοτήτων που θα χρειαστείς. Τώρα καλοκαίρι έρχεται και θα μπορείς να έχεις ανοικτή την μπαλκονόπορτα αλλά φαντάζομαι τον χειμώνα ότι θα σε φάει το κρύο αν δεν ανοίξεις τρύπα στον τοίχο. Υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα κάλεσε τους με κάποιο κόστος φυσικά,για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
manolis940 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 22 λεπτά πριν, iliata2410 είπε Υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα κάλεσε τους με κάποιο κόστος φυσικά,για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μάλλον λάθος quote; Ο dimlevi θέλει να κάνει εγκατάσταση. Εγώ άλλωστε είμαι ένα εξειδικευμένο τμήμα από μόνος μου 😎
iliata2410 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Οκ λάθος τότε.Αυτο που θέλω να επισημάνω λιγάκι είναι,ότι δεν είναι ανάγκη κάποιος να παραγγείλει από το sait της starlink εξοπλισμούς,όπως βάση δαπέδου,και οτιδήποτε άλλο που αφορά την εγκατάσταση. Μπορεί και με πατέντα να κάνει εγκατάσταση,η εν ανάγκη ας πάρει εξοπλισμό από το το temu που θα του βγει φθηνά
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 15 hours ago, dimlevi said: Καλησπέρα, Η Starlink πρόσφερε 12μηνο συμβόλαιο με δώρο τον εξοπλισμό. Μένω στη Λούτσα και σκέφτομαι να το προτιμήσω. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ Vodafone 4G+ router με κόστος 19 ευρώ τον μήνα, φτάνοντας ταχύτητες 250-300 Mbps. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ο περιορισμός των δεδομένων στα 300 GB, μετά τον οποίο η ταχύτητα μειώνεται στα 12 Mbps. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από άλλους παρόχους για αξιόπιστο ίντερνετ. Σχετικά με το Starlink: Μπορώ να το εγκαταστήσω στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας όπου μένω; Απαιτείται κάποιος τεχνικός ή μπορώ να το στήσω μόνος μου; Επιπλέον, υπάρχει τρόπος να ελέγξω εάν το σήμα είναι καλό στην περιοχή μου μέσω της εφαρμογής, πριν το παραγγείλω; Λοιπόν, επειδή είμαστε κοντοχωριανοί (Ραφήνα εδώ!), να σου πω κατ'αρχήν ότι εάν δεν έχεις πρόσβαση σε οπτική ίνα (όπως δεν έχω εγώ), το Starlink είναι μονόδρομος. Έχω ένα χρόνο τώρα δύο συνδέσεις Starlink, μία στο κέντρο της Ραφήνας και μία στα χαμηλά (όχι ορεινά) του Ν. Βουτζά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος - οι ταχύτητες κυμαίνονται από 250-300 Mbps χωρίς φυσικά περιορισμό δεδομένων. Βρέξει-χιονίσει-ξεσκιστεί στον αέρα (όπως τις τελευταίες 2-3 ημέρες), χειμώνα/καλοκαίρι, οι ταχύτητες είναι ακατέβατες. Εξαιρετικά αξιόπιστο. Από 2 Μαΐου αλλάζω και το πρόγραμμα και πάω από τα €40/μήνα στα €29/μήνα, να δω πόσο θα μειωθεί η ταχύτητα.... Γενικά, είναι σχετικά εύκολο να το εγκαταστήσεις μόνος σου. Επειδή και στις δύο συνδέσεις μου είχα ιδιαίτερες καταστάσεις (στη μια είναι πολυκατοικία και στην άλλη διόροφη μονοκατοικία) , επέλεξα να πάω σε επαγγελματία και μου έκανε εξαιρετική εγκατάσταση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το https://ittechlab.gr/starlink/, έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. 3
jmirko15 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 6 minutes ago, paredwse said: Λοιπόν, επειδή είμαστε κοντοχωριανοί (Ραφήνα εδώ!), να σου πω κατ'αρχήν ότι εάν δεν έχεις πρόσβαση σε οπτική ίνα (όπως δεν έχω εγώ), το Starlink είναι μονόδρομος. Έχω ένα χρόνο τώρα δύο συνδέσεις Starlink, μία στο κέντρο της Ραφήνας και μία στα χαμηλά (όχι ορεινά) του Ν. Βουτζά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος - οι ταχύτητες κυμαίνονται από 250-300 Mbps χωρίς φυσικά περιορισμό δεδομένων. Βρέξει-χιονίσει-ξεσκιστεί στον αέρα (όπως τις τελευταίες 2-3 ημέρες), χειμώνα/καλοκαίρι, οι ταχύτητες είναι ακατέβατες. Εξαιρετικά αξιόπιστο. Από 2 Μαΐου αλλάζω και το πρόγραμμα και πάω από τα €40/μήνα στα €29/μήνα, να δω πόσο θα μειωθεί η ταχύτητα.... Γενικά, είναι σχετικά εύκολο να το εγκαταστήσεις μόνος σου. Επειδή και στις δύο συνδέσεις μου είχα ιδιαίτερες καταστάσεις (στη μια είναι πολυκατοικία και στην άλλη διόροφη μονοκατοικία) , επέλεξα να πάω σε επαγγελματία και μου έκανε εξαιρετική εγκατάσταση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το https://ittechlab.gr/starlink/, έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Πόσο περίπου βγήκε το κόστος εγκατάστασης;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 17 minutes ago, jmirko15 said: Πόσο περίπου βγήκε το κόστος εγκατάστασης; Γύρω στα 100-150 ευρώ. Φαντάσου ότι στην μία περίπτωση (στην πολυκατοικία στο κέντρο της Ραφήνας) το πιάτο μπήκε σε custom βραχίονα (τον οποίο κατασκευάζει ο εγκαταστάτης της IT Tech) και τοποθετήθηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, απ' όπου έφυγε το καλώδιο της Starlink για να 'κουμπώσει' στο router στον 1ο όροφο. Νομίζω εκεί μου πήρε τα 150 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του βραχίονα φυσικά). 1
iliata2410 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) το κόστος πάει και με την δυσκολία εγκατάστασης,ηταν δύσκολη να φανατστώ.Σκεφτειτε όμως ότι αυτοί για να ταξιδέψουν στην επαρχια να κάνουν τέτοιες εγκαταστάσεις ,θα πληρωθούν απο τον κάθε ένα μας(και λογικό είναι) και τις βενζινες ,οποτε να υπολογιζετε κανα 200 αρι στην επαρχια. Δέν ξέρω access point αν εβαλες απο αυτους Επεξ/σία 30 Απριλίου από iliata2410
manthos1979 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Καλημέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τις απόψεις σας. Παρήγγειλα χθες τον δωρεάν εξοπλισμό και πλήρωσα τα 40 ευρώ του πρώτου μήνα. Εχώ screenshot το confirmation της παραγγελίας. Ωστόσο χρησιμοποίησα για email ένα alias mail απο την proton όπως κάνω συνήθως χωρίς προβλήματα. Εκ των υστέρων φαίνεται ότι δεν στέλνονται μηνύματα από την starlink σε aliases, μια που δεν έχω λάβει ακομη το verification mail για να ρυθμίσω password και να συνδεθώ στο λογαριασμό μου. Λάθος μου, έπρεπε να χρησιμοπιήσω το παλιο καλό gmail που έχω. Έστειλα mail ( από το gmail) στο [email protected] εξηγώντας τους τι έγινε βάζοντας και το screenshot απο το order confirmation. Αναμένοντας απάντηση πιστύετε ότι υπαρχει κατι άλλο που θα μπορούσα να κάνω επιπλέον??? Ευχαριστώ πολύ
nzeppos Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Τώρα το συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω, λογικά θα θέλει διορθωτικές ενέργειες από το Support τους. Μήπως όμως μπορείς να φτιάξεις και δεύτερο χρήστη και να τον ορίσεις κι αυτόν ως Διαχειριστή;
manthos1979 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ καν να κάνω log in καθώς πρέπει να κάνω verify το email μου ή γενικά ότι χρειάζεται. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω πρόσβαση πουθενά
manolis940 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 41 λεπτά πριν, manthos1979 είπε Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ καν να κάνω log in καθώς πρέπει να κάνω verify το email μου ή γενικά ότι χρειάζεται. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω πρόσβαση πουθενά Σίγουρα δεν είναι σε κάποιο junk του email σου ο κωδικός; Πάντως γενικά το συμβόλαιο σου με τον πάροχο Internet δεν είναι μία εγγραφή σε ένα τυχαίο site για να παίζεις με αυτό. Δυστυχώς πάντως δεν υπάρχει τηλέφωνο, μόνο ticket το οποίο είναι παράλογο να σου λέει να συνδεθείς στον λογαριασμό σου όταν έχει προβλήματα λογαριασμού. Αυτό όμως εδώ μήπως μπορεί να σε βοηθήσει ; https://www.starlink.com/cy/support/article/7d87da5b-ff9c-1d52-a433-4a78c20b6fd5 Αναφορά σε κείμενο Δοκιμάστε την ανάκτηση λογαριασμού «μέσω τηλεφώνου» για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, όπου μπορείτε στη συνέχεια να ενημερώσετε όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού, όπως τη διεύθυνση email σας.
manthos1979 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 17 λεπτά πριν, manolis940 είπε Σίγουρα δεν είναι σε κάποιο junk του email σου ο κωδικός; Πάντως γενικά το συμβόλαιο σου με τον πάροχο Internet δεν είναι μία εγγραφή σε ένα τυχαίο site για να παίζεις με αυτό. Δυστυχώς πάντως δεν υπάρχει τηλέφωνο, μόνο ticket το οποίο είναι παράλογο να σου λέει να συνδεθείς στον λογαριασμό σου όταν έχει προβλήματα λογαριασμού. Αυτό όμως εδώ μήπως μπορεί να σε βοηθήσει ; https://www.starlink.com/cy/support/article/7d87da5b-ff9c-1d52-a433-4a78c20b6fd5 Όχι δεν είναι σε junk mail. Έχεις απόλυτο δίκαιο! Χαζομάρα από μέρους μου να βάλω alias. Στη φάση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη verify το account μου, οπότε όπως πιστεύω πρακτικά δεν έχω καν account ενεργό, να το πω έτσι. Έκανα και μέσω τηλεφώνου αλλά δεν έλαβα καν SMS. Εννοείται ότι εδώ έδωσα κανονικά το κινητό μου. Στο Reddit λένε σε σχετικά θέματα να κάνω ticket μέσω κάποιου άλλου ενεργού χρήστη όπου εξ όνομα τος του να περιγράφεται το πρόβλημα μου! Αυτό αν δεν απαντηθεί το email που τους έστειλα.Προσφέρεται κάνεις?
manolis940 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 19 λεπτά πριν, manthos1979 είπε Όχι δεν είναι σε junk mail. Έχεις απόλυτο δίκαιο! Χαζομάρα από μέρους μου να βάλω alias. Στη φάση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη verify το account μου, οπότε όπως πιστεύω πρακτικά δεν έχω καν account ενεργό, να το πω έτσι. Έκανα και μέσω τηλεφώνου αλλά δεν έλαβα καν SMS. Εννοείται ότι εδώ έδωσα κανονικά το κινητό μου. Στο Reddit λένε σε σχετικά θέματα να κάνω ticket μέσω κάποιου άλλου ενεργού χρήστη όπου εξ όνομα τος του να περιγράφεται το πρόβλημα μου! Αυτό αν δεν απαντηθεί το email που τους έστειλα.Προσφέρεται κάνεις? Νομίζω ότι βρήκα την λύση να κάνεις το ticket μόνος σου. Στην παραγγελία του εξοπλισμού κάτω δεξιά υπάρχει επικοινωνία με την υποστήριξη Θα διαλέξεις λογικά κατηγορία μόλις επιβεβαιώσεις το email σου "Δεν μπορώ να συνδεθώ με τον εξοπλισμό μου".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα