Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
On 06/06/2025 at 12:17, Panos-art said:

Έβαλα την 12μηνη σύνδεση. Το ενεργοποίησα 30/05 όπου και αξιοποιήθηκαν τα 40€ που είχα πληρώσει κατά την παραγγελία. Η πληρωμή των 40€ (των επόμενων μηνών) θα γίνεται κάθε 30 του μήνα αυτόματα με την κάρτα που έχω στον λογαριασμό.

Δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια από εμένα (εκτός απο το να δουλεύω για να έχει χρήματα η κάρτα 😁). Σωστά ?

Σωστά. 
Για να είμαστε ακριβολόγοι, είναι αδιάφορο αν δουλεύεις, αρκεί να έχει χρήματα η κάρτα. 😀

• Haha 1
  • Απαντ. 913
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 30/04/2025 at 20:33, cantonas said:

Έχετε ακούσει ή έχει συμβεί σε κάποιον το πιάτο του Starlink να κάνει παρεμβολές στο δορυφορικό cosmote tv?

Τα 2 πιάτα είναι σε απόσταση περίπου 1 μέτρου μεταξύ τους.

Ενώ το σήμα είναι 100% και η ποιότητα στο 87% μου κάνει πολλά σπασίματα σε όλα τα κανάλια. Άλλαξα αποκωδικοποιητή επειδή τον είχα πολλά χρόνια  μπας και...αλλά τίποτα. 

Θα δοκιμάσω βέβαια να σβήσω το Starlink, δεν ξέρω βέβαια αν θα βοηθήσει αφού τα πιάτα θα παραμείνουν δίπλα δίπλα...

αν εχεις θεμα πρεπει να μετακομισεις  τη κεραια του STARLINK ...οσο ποιο μακρυα τοσο το καλυτερο για το δορυφορικο δεκτη.....και η δορυφορικη και το starlink εκπεμπουν στους 12 ghz .....

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, kostakis1978nov είπε

Αυτό είναι το καλώδιο ethernet που πάει από το ρούτερ στο switch; Είναι λάθος; 

Στην τρίτη φωτογραφία είναι ένα άλλο καλώδιο το οποίο δεν έχει βύσμα. 

IMG_20250607_162326.jpg

IMG_20250607_161647.jpg

IMG_20250607_161558.jpg

IMG_20250607_162335.jpg

Το καλώδιο νομίζω πως είναι cat6. Έχω δομημένη καλωδίωση σε όλο το σπίτι. Πόσα καλώδια πρέπει να είναι συνδεδεμένα, 8; Από τις φωτογραφίες βγάζετε άκρη εάν είναι σωστά ή όχι;

Καλημέρα. Η τέταρτη φωτογραφία, από ποιο καλώδιο είναι? Γιατί, έτσι όπως το βλέπω, δεν ακολουθεί κανένα από τα πρότυπα Α ή Β.

Δημοσ.

Καλημέρα, η πρώτη και η τέταρτη φωτογραφία είναι από το ίδιο καλώδιο (από τις 2 διαφορετικές πλευρές) και είναι αυτό το καλώδιο που πάει από το ρούτερ στο switch. Υποψιάζομαι ότι ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση πρέπει να έχει κάνει λάθος στα καλώδια. Θα φωνάξω άλλον ηλεκτρολόγο με tester για να δούμε όλα τα καλώδια ένα ένα.

Μια άλλη ερώτηση. Το καλώδιο από το ρούτερ σε ποια υποδοχή του switch πρέπει να μπει; Παίζει ρόλο ή σε όποιο νούμερο κι αν το βάλεις είναι το ίδιο;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Καλημέρα, η πρώτη και η τέταρτη φωτογραφία είναι από το ίδιο καλώδιο (από τις 2 διαφορετικές πλευρές) και είναι αυτό το καλώδιο που πάει από το ρούτερ στο switch. Υποψιάζομαι ότι ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση πρέπει να έχει κάνει λάθος στα καλώδια. Θα φωνάξω άλλον ηλεκτρολόγο με tester για να δούμε όλα τα καλώδια ένα ένα.

Μια άλλη ερώτηση. Το καλώδιο από το ρούτερ σε ποια υποδοχή του switch πρέπει να μπει; Παίζει ρόλο ή σε όποιο νούμερο κι αν το βάλεις είναι το ίδιο;

Για αυτό δεν έχεις πλήρη ταχύτητα. Είναι λάθος ο τερματισμός από την μία πλευρά (τέταρτη φωτογραφία). Αν έχεις εργαλεία πρέπει να το αλλάξεις.

Δεν παίζει ρόλο σε ποιο θα το βάλεις, μην σε ανησυχεί.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannisrethymno είπε

Καλησπέρα, λογικά το πιο οικονομικό πακέτο πια είναι το 12μήνο που σου έρχεται η δωρεάν χρήση του εξοπλισμού και 40 ευρώ κάθε μήνα σωστά? Ευχαριστώ πολύ.

Σωστό ! Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι για ένα χρόνο που είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις στο residential plan των 40 ευρώ, θα πληρώσεις 480 ευρώ. Ωστόσο δεν πληρώνεις τα 350 ευρώ του εξοπλισμού! Οπότε είναι σαν να δίνεις 130 το χρόνο για ίντερνετ, δηλαδή 11 και κάτι το μήνα! Μετά τον πρώτο χρόνο πας, αν θες να δίνεις λιγότερα, στο lite πρόγραμμα των 29 ευρώ .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manthos1979 είπε

Σωστό ! Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι για ένα χρόνο που είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις στο residential plan των 40 ευρώ, θα πληρώσεις 480 ευρώ. Ωστόσο δεν πληρώνεις τα 350 ευρώ του εξοπλισμού! Οπότε είναι σαν να δίνεις 130 το χρόνο για ίντερνετ, δηλαδή 11 και κάτι το μήνα! Μετά τον πρώτο χρόνο πας, αν θες να δίνεις λιγότερα, στο lite πρόγραμμα των 29 ευρώ .

τέλεια! λογικά έτσι θα το κάνω μετά το έτος. Τώρα μένει να βρω μία λύση για σταθερό τηλέφωνο!

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giannisrethymno είπε

τέλεια! λογικά έτσι θα το κάνω μετά το έτος. Τώρα μένει να βρω μία λύση για σταθερό τηλέφωνο!

modulus ή yubodo . Έχεις κάποιο τηλεφωνικό κέντρο τώρα ή έχεις ένα απλό σταθερό στο σπίτι; 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Giannisrethymno είπε

Είναι απλό σταθερό για γονείς πού τό θέλουν σάν ασφάλεια περισσότερο

Αν ενδεχωμένως τους μπερδεύει ένα voip τηλέφωνο μπορείς κρατήσεις αυτό που έχεις τώρα και αν πάρεις ένα voip2analog adapter πχ τον Grandstream WIGSHT802. Νομίζω οι εταιρείες που σου πρότεινα έχουν τέτοιες λύσεις και οι δύο και δεν χρειάζεται να μπλέξεις με σεταρίσματα αν δεν θες. Ωστόσο ένα refurbish voip τηλέφωνο θα το βρεις πιο οικονομικά.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/06/2025 at 10:59, prototypegr said:

Καλημέρα. Η τέταρτη φωτογραφία, από ποιο καλώδιο είναι? Γιατί, έτσι όπως το βλέπω, δεν ακολουθεί κανένα από τα πρότυπα Α ή Β.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη, μήπως έχω κάνει κάποια χαζομάρα, πριν έρθει ο ηλεκτρολόγος.

Το ρούτερ του starlink έχει δύο υποδοχές ethernet. Στην πρώτη υποδοχή έχω βάλει το καλώδιο που πηγαίνει στο switch και διαμοιράζει σε όλο το σπίτι. Στη δεύτερη υποδοχή του ρούτερ έχω καρφώσει κατευθείαν καλώδιο ethernet για το PS5. Μήπως αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην ταχύτητα; Είναι και οι δύο υποδοχές ethernet του ρούτερ το ίδιο;

Και ένα ακόμη περίεργο. Έκανα speedtest μέσα από τις ρυθμίσεις του PS5 (με το καλώδιο στη δεύτερη υποδοχή Ethernet του ρούτερ) και μου έβγαλε αποτέλεσμα 80Mbps. Όταν σύνδεσα το καλώδιο στο laptop και έκανα speedtest oakla μου έβγαλε 400Μbps. Δεν θα έπρεπε και το PS5 να βγάλει παρόμοια μέτρηση; 

Ευχαριστώ

PS. Το πρόβλημα με τη θέαση καναλιών της NOVA-EON λύθηκε μόνο του. Έκανα restart το ρούτερ και πλέον παίζει κανονικά. Μάλλον θα ήταν αυτό που είχε γράψει ένα φίλος πιο πάνω, ότι πρέπει να περάσει λίγο χρονικό διάστημα.

Επεξ/σία από kostakis1978nov
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis1978nov είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη, μήπως έχω κάνει κάποια χαζομάρα, πριν έρθει ο ηλεκτρολόγος.

Το ρούτερ του starlink έχει δύο υποδοχές ethernet. Στην πρώτη υποδοχή έχω βάλει το καλώδιο που πηγαίνει στο switch και διαμοιράζει σε όλο το σπίτι. Στη δεύτερη υποδοχή του ρούτερ έχω καρφώσει κατευθείαν καλώδιο ethernet για το PS5. Μήπως αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην ταχύτητα; Είναι και οι δύο υποδοχές ethernet του ρούτερ το ίδιο;

Και ένα ακόμη περίεργο. Έκανα speedtest μέσα από τις ρυθμίσεις του PS5 (με το καλώδιο στη δεύτερη υποδοχή Ethernet του ρούτερ) και μου έβγαλε αποτέλεσμα 80Mbps. Όταν σύνδεσα το καλώδιο στο laptop και έκανα speedtest oakla μου έβγαλε 400Μbps. Δεν θα έπρεπε και το PS5 να βγάλει παρόμοια μέτρηση; 

Ευχαριστώ

PS. Το πρόβλημα με τη θέαση καναλιών της NOVA-EON λύθηκε μόνο του. Έκανα restart το ρούτερ και πλέον παίζει κανονικά. Μάλλον θα ήταν αυτό που είχε γράψει ένα φίλος πιο πάνω, ότι πρέπει να περάσει λίγο χρονικό διάστημα.

Δε παιζει ρολο σε ποια θυρα το εχεις συνδεσει ή αυτα που εχεις βαλει στην περίπτωση σου. 
το ιδιο καλωδιο εβαλες στο ps5 με το laptop? 

Κοιτα και εγω εχω δει μετρησεις χαμηλες ανα διαστήματα κανε κανα 2 να δεις. 

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι! Νομίζω έχω κάνει λάθος και στην διεύθυνση που είναι η υπηρεσία που θα δουλεύει το starlink είναι η γενικότερη περιοχή της κατοκίας και όχι η ακριβής διεύθυνση.

πιστεύεται θα υπαρχεί πρόβλημα?

Άνοιξα και ένα ticket το πρωί μήπως το λύσουν αλλά ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannisrethymno είπε

Καλησπέρα και πάλι! Νομίζω έχω κάνει λάθος και στην διεύθυνση που είναι η υπηρεσία που θα δουλεύει το starlink είναι η γενικότερη περιοχή της κατοκίας και όχι η ακριβής διεύθυνση.

πιστεύεται θα υπαρχεί πρόβλημα?

Άνοιξα και ένα ticket το πρωί μήπως το λύσουν αλλά ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιος.

Αν έχεις το 40αρι πρόγραμμα νομίζω ότι έχεις το δικαίωμα να το μεταφέρεις όπου θέλεις ενώ το Lite είναι εκείνο που σε περιορίζει. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...