Zer0_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Παρακαλώ όσοι γνωρίζουν να απαντήσουν. Θα θελα να ξέρω αν επιβάλλεται ο καθηγητής/βαθμολογητής να μου δείξει το γραπτό με την βαθμολόγηση και αν μπορώ να ζητήσω επαναβαθμολόγηση. Ευχαριστω
Con_RoXP Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μερικοί καθηγητές ανεβάζουν βαθμολογίες ανεπίσημα στο eclass του μαθήματος. Εκεί είναι πιο εύκολη η διόρθωση ενός βαθμού καθώς δεν έχει περαστεί ακόμα στο σύστημα. Τέτοιοι όμως είναι η μειοψηφία και με διαφορά, τουλάχιστον στο τμήμα μου. Αν ο βαθμός έχει περαστεί δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει εκτός άμα τον κόψεις εσύ για διόρθωση βαθμού αλλά τότε ξαναδίνεις το μάθημα. 'Οπως και να' χει ο μόνος τρόπος να το μάθεις σίγουρα είναι να στείλεις ενα email στον καθηγητή σου για να δεις το γραπτό σου. Αν όντως υπάρχει λάθος στην βαθμολόγηση συζητήστε το. Αν εσύ όντως δεν έγραψες καλά, ευχαριστώ πολύ γειά σας. Δεν είναι ασυνήθιστο να νομίζουμε ότι έχουμε σκίσει και να βλέπουμε ένα 3αρι στην βαθμολογία αργότερα. 1
Theo1903 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Θα ελεγα πρόσεχε πως το προσεγγίζεις και ιδανικά πάρε τον καθηγητή με το καλό. Ο πιο "σωστός" τρόπος είναι αφου στείλεις σε αυτόν και εφόσον δεν απαντήσει, να ξαναστείλεις με cc κάποια γραμματεία/υπευθυνο προγράμματος/πρόεδρο τμήματος. Αλλα επειδή οι καθηγητές (ειδικά αν είναι πρώτης βαθμίδας) είναι "αφεντικά" του μαθήματος, αν το πάρει λάθος μπορεί να πας σε δύσκολα μονοπάτια που ενδεχομένως να μην αξίζουν κιόλας. 1
SabotazNic Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν ξερω αν εγραψα σε 2ο θεμα που ανοιξες και εφαγε delete, αλλα ας ξανα γραψω. Αν ζητησεις το γραπτο/βαθμο, εχει υποχρεωση να το δειξει και οχι να λεει οτι το εχασε/δεν βρισκει/δεν μπορει κτλ. Ειναι δημοσιο εγγραφο. Τωρα, αναλογως τις σχεσεις, στειλε του μαιλ με ευγενικο τροπο. Τουλαχιστον εμεις που ημασταν μικρη σχολη, εστελνες και ειτε στο γραφειο μπορουσες να πας να δεις λαθη, ή στα εστελνε μεσω μαιλ. Αν σου εβαλε 1, αντι για 4, ειναι το ιδιο και δεν χρειαζεται να το ψαχνεις. Ειδε οτι κοβεσαι και δεν ασχοληθηκε να βγαλει την πραγματικη βαθμολογια. 2
filipN Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 - Είναι 100% σίγουρο ότι θα βρεις απάντηση στον «Κανονισμό Λειτουργίας» του ΑΕΙ ή του Τμήματος που φοιτάς. - Οι κανονισμοί αυτοί συνήθως αναφέρουν ότι ο φοιτητής έχει δικαίωμα να ζητήσει από τον υπεύθυνο καθηγητή να του επιδείξει το γραπτό του και να αιτιολογήσει τη βαθμολόγησή του. 1
yanis13 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι, υποχρεουται να σου δειξει το γραπτο σου. Στη σχολη μου, ακομα και οι πιο περιεργοι καθηγητες εδειχναν ανετα το γραπτο. Η βαθμολογια, ειδικα αν εχει οριστικοποιηθει στο συστημα, ειναι εξαιρετικα απιθανο να αλλαξει. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από yanis13
velociraptoras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μπορεις να ζητησεις να δεις το γραπτό σου. Φυσικά όχι με υφάκι αλλά για να δεις υποτίθεται τα λάθη σου, πχ κυριε Ταδε επιθυμώ να δω το γραπτό μου γιατι υπέθεσα οτι έγραψα καλά και με προβλημάτισε το ότι κόπηκα. Αν δεχτει θα σου δείξει τα λάθη σου, μπορεις να ρωτήσεις και πόσο πιάνει κάθε ερωτηση. Αν όντως δεν εγραψες καλά τον ευχαριστείς και του ζητας μια καθοδήγηση για το διάβασμα, αν δεις οτι είναι αδικός ζητας αναβαθμολόγηση ή αν εχεςι κοπεί 3 φορές από τον ιδιο καθηγητη στο μάθημα ζητας εξέταση από επιτροπή. 1
Haldol Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 27/9/2022 στις 11:27 ΜΜ, velociraptoras είπε Αν όντως δεν εγραψες καλά τον ευχαριστείς και του ζητας μια καθοδήγηση για το διάβασμα, αν δεις οτι είναι αδικός ζητας αναβαθμολόγηση ή αν εχεςι κοπεί 3 φορές από τον ιδιο καθηγητη στο μάθημα ζητας εξέταση από επιτροπή. Ναι, εάν όμως ισχύει ότι η βαθμολόγηση ήταν "άδικη". Γιατί αν όντως γράφεις άσο κάθε φορά, και η επιτροπή άσο θα σου βάλει. Δεν είναι magic trick η επιτροπή. Όχι, διότι στο προπτυχιακό μου, είχαν τύχει περιπτώσεις που ζητούσαν επιτροπή χωρίς να 'χουν ιδέα απ' το μάθημα, απλά και μόνο επειδή τους είχε κόψει 3 φορές ο ίδιος καθηγητής. Χωρίς να 'χουν ιδέα απ' όσα πραγματεύεται το μάθημα
velociraptoras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Haldol είπε Ναι, εάν όμως ισχύει ότι η βαθμολόγηση ήταν "άδικη". Γιατί αν όντως γράφεις άσο κάθε φορά, και η επιτροπή άσο θα σου βάλει. Δεν είναι magic trick η επιτροπή. Όχι, διότι στο προπτυχιακό μου, είχαν τύχει περιπτώσεις που ζητούσαν επιτροπή χωρίς να 'χουν ιδέα απ' το μάθημα, απλά και μόνο επειδή τους είχε κόψει 3 φορές ο ίδιος καθηγητής. Χωρίς να 'χουν ιδέα απ' όσα πραγματεύεται το μάθημα Εννοειται αυτό, μιλάμε μόνο αν ο φοιτητης θεωρεί οτι όντως αδικήθηκε.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Στις 29/9/2022 στις 12:42 ΜΜ, Haldol είπε Ναι, εάν όμως ισχύει ότι η βαθμολόγηση ήταν "άδικη". Γιατί αν όντως γράφεις άσο κάθε φορά, και η επιτροπή άσο θα σου βάλει. Δεν είναι magic trick η επιτροπή. Όχι, διότι στο προπτυχιακό μου, είχαν τύχει περιπτώσεις που ζητούσαν επιτροπή χωρίς να 'χουν ιδέα απ' το μάθημα, απλά και μόνο επειδή τους είχε κόψει 3 φορές ο ίδιος καθηγητής. Χωρίς να 'χουν ιδέα απ' όσα πραγματεύεται το μάθημα Επίσης αν δεν απατώμαι στην επιτροπή είναι και ο ίδιος ο καθηγητής και στα ελληνικά Πανεπιστήμια κανένας δε βγάζει το μάτι του άλλου. Εκτός αν έχει γίνει καραμπινάτη μαλακία του τύπου "δε μου διόρθωσε μια κόλλα" ή "δε μου έδωσε σωστα τις μονάδες απο τα θέματα που είχα λύσει", αλλιώς δε βγαινει ακρη με την επιτροπή. Καλά αν το μάθημα κιολας το έχει "Καθηγητής" καρεκλοκένταυρος, θα τον βάλει και στο μάτι και θα τον κοβει όπου τον βρει... 1
velociraptoras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Στις 2/10/2022 στις 6:54 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Επίσης αν δεν απατώμαι στην επιτροπή είναι και ο ίδιος ο καθηγητής και στα ελληνικά Πανεπιστήμια κανένας δε βγάζει το μάτι του άλλου. Εκτός αν έχει γίνει καραμπινάτη μαλακία του τύπου "δε μου διόρθωσε μια κόλλα" ή "δε μου έδωσε σωστα τις μονάδες απο τα θέματα που είχα λύσει", αλλιώς δε βγαινει ακρη με την επιτροπή. Καλά αν το μάθημα κιολας το έχει "Καθηγητής" καρεκλοκένταυρος, θα τον βάλει και στο μάτι και θα τον κοβει όπου τον βρει... προσφατα υπήρξε στη σχολή μου ζητημα, η επιτροπή ηταν 3 αλλοι καθηγητες. Ο συγκεκριμένος πριν 3 χρονια αρχισε να έχει καποια προσωπικά προβλήματα και μετα εβγαζε το αχτι του σε φοιτητες και ιδιως φοιτητριες. απο νορμαλ ανθρωπος (εγω τον γνωρίζω από παλια πριν μπω στη σχολή που ηταν κι αυτος μεταπτυχιακός φοιτητης, και ενα διάστημα καναμε και παρέα, ειχε κοιμηθει σπιτι μου μετα από φοιτητοπαρτι και το πρωι ηθελε να βοηθησει στο συμμαζεμα, γενικά ηταν πολύ ενταξει ατομο) εγινε μισογυνης, ειρωνικός και εριστικός. το ενα μαθημα του το χρωσταω, ειναι αρκετά δυσκολο οσον αφορά τις απαιτησεις, πλέον ομως κόβει και στα υπόλοιπα που ειναι σχετικά ευκολα. Όταν εδωσα το δικό του μάθημα ειχε προφορική εξέταση εργασίας και μας μιλουσε πολύ ασχημα σε ολες. Από τοτε δεν μπορεσα για δικους μου λόγους να συμμετάσχω σε εξεταση σε αυτό το μάθημα αλλά ολα τα υπόλοιπα κοριτσια πηγαν επιτροπη και το πέρασαν 1
vamvakoolas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 ας γραψω απο την αλλη πλευρα: ο φοιτητης εχει δικαιωμα να δει το γραπτο του και προφανως να κανει ενσταση/διαμαρτηρηθει. Απο εδω και περα η διαδικασια διαφερει αναλογα το ιδρυμα. Σε μερικες σχολες ο ιδιος ο καθηγητης επαναξιολογει το γραπτο ενω σε αλλες δινεται σε 1 ή 2 αλλους καθηγητες. Αυτο που γραφτηκε οτι δεν αλλαζουν οι βαθμοι δεν ισχυει για τον απλο λογο οτι υπαρχει μια πιθανοτητα ο καθηγητης να εχει κανει λαθος ή αμελεια εις βαρος φοιτητη οποτε συνηθως ανεβαινει μια υποσημειωση οτι ο καθηγητης δεχεται ενστασεις ή μπορει ο φοιτητης να δει το γραπτο του μεχρι τη ταδε ημερομηνια. Αν δε το κανει ο καθηγητης αυτο (που εχει αναφερθει) ειναι σφαλμα και δογματισμος 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Παιδιά πιάνουμε την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης. Αν ο καθηγητης έχει κάνει λάθος, πρέπει να ειναι διαγαλαξιακά μαλάκας για να μη το διορθώσει κι η δικαιολογία "δεν αλλάζει τώρα η βαθμολογία" δεν ισχύει, η βαθμολογία αλλάζει και παραμονή Χριστουγέννων αμα θέλει ο καθηγητής. Πάμε παρακάτω. Για να πετύχει η επιτροπή πρέπει πρώτον ο καθηγητής να κόβει ονοματα χωρις να δει γραπτά οπότε να υπάρχει πάτημα ΚΑΙ οι καθηγητές της επιτροπής να έχουν κόντρα με τον καθηγητή του μαθήματος. Αν η επιτροπή περάσει τους φοιτητές, ο καθηγητής ξεφτιλίζεται. Οι καθηγητές έχουν office politics (σχετικά με πολλά ζητήματα, συγγράμματα, ερευνητικά κλπ) και όταν κάποιος είναι "σύμμαχος" με τον άλλο, δε θα πάει να του βγάλει το μάτι εκτός αν συντρέχει λόγος που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. 1
tcktcktck Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Παιδιά πιάνουμε την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης. Αν ο καθηγητης έχει κάνει λάθος, πρέπει να ειναι διαγαλαξιακά μαλάκας για να μη το διορθώσει κι η δικαιολογία "δεν αλλάζει τώρα η βαθμολογία" δεν ισχύει, η βαθμολογία αλλάζει και παραμονή Χριστουγέννων αμα θέλει ο καθηγητής. Πάμε παρακάτω. Για να πετύχει η επιτροπή πρέπει πρώτον ο καθηγητής να κόβει ονοματα χωρις να δει γραπτά οπότε να υπάρχει πάτημα ΚΑΙ οι καθηγητές της επιτροπής να έχουν κόντρα με τον καθηγητή του μαθήματος. Αν η επιτροπή περάσει τους φοιτητές, ο καθηγητής ξεφτιλίζεται. Οι καθηγητές έχουν office politics (σχετικά με πολλά ζητήματα, συγγράμματα, ερευνητικά κλπ) και όταν κάποιος είναι "σύμμαχος" με τον άλλο, δε θα πάει να του βγάλει το μάτι εκτός αν συντρέχει λόγος που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. είχα διαπιστώσει σε αναλυτική ότι 2-3 εξάμηνα πριν είχε μπει λάθος βαθμός στο σύστημα.5 αντι για 6. Το επεσήμανα στον καθηγητή και το άλλαξε παρότι είχε περάσει καιρος αφού τσέκαρε στο αρχείο του το βαθμό. Λάθος της γραμματείας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα