Προς το περιεχόμενο

Travel router ή Wi-Fi Extender με VPN


noa113
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρειάζομαι να βάλω VPN στο σπίτι για να μπορώ να κάνω τηλεργασία. Επειδή το laptop είναι της εταιρίας είναι κλειδωμένο και δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω VPN στο laptop. Οπότε κατέληξα ότι θα βάλω στο router. Επειδή όμως το router που έχω είναι του ISP (δηλαδή της Nova) δεν έχει αυτή τη δυνατότητα (ZTE H288A).

Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω ένα μικρό Travel Router (για παράδειγμα αυτό: TP-LINK TL-WR802N v4 (https://www.skroutz.gr/s/14227605/TP-LINK-TL-WR802N-v4-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-4.html) ).

Η λογική μου είναι ότι θα κάθεται σε μια πρίζα, θα παίρνει το wi-fi του σπιτιού και θα μου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθώ στο wi-fi του σπιτιού όπως και ένα κανονικό w-i-fi extender μόνο που θα μπορώ να ενεργοποιήσω το VPN. Άρα οι συσκευές που θα συνδέονται στο ZTE θα παραμείνουν εκτός VPN ενώ οι συσκευές που θα συνδέονται μέσω του TP-Link θα περνάνε μέσα από το VPN.

Δεν γνωρίζω και πολλά από δίκτυα οπότε θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας:

Βλέπετε κάποιο πρόβλημα στα παραπάνω;

Μήπως υπάρχει μια καλύτερη λύση από την παραπάνω;

Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση από το παραπάνω Tp-link; Σημειώστε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο TP-LINK TL-WR802N v4 δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι έχει δυνατότητα VPN αφού στο skroutz λέει πως έχει αλλά στη σελίδα της Tp-link λέει μόνο "VPN pass through" που νομίζω είναι κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υποστηρίζει VPN το TL-WR802N που αναφέρεις, όπως και τα περισσότερα αντίστοιχα. Σωστά αναφέρεις ότι το VPN pass through δεν έχει άμεση σχέση με αυτό που θέλεις και είναι άλλο πράγμα.

Καταρχήν για να συνδεθείς στην δουλειά σου προϋπόθεση είναι να υπάρχει εκεί VPN Server και να σου επιτρέψει την σύνδεση μέσω σχετικών ρυθμίσεων ο υπεύθυνος ΙΤ.

Σε τι πρωτόκολλο δουλεύει το VPN της εταιρείας; OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec ή Wiregured; Ρωτώ για να δούμε τι επιλογές έχεις. Γνωρίζεις πως ρυθμίζεται κι έχεις σχετική εμπειρία;

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν γνωρίζω πολλά αλλά μόλλον δεν έγραψα κάτι σωστά παραπάνω. Το VPN δεν είναι απαίτηση της εταιρίας αλλά δική μου προσπάθεια να αλλάξω τόπο τηλεργασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, noa113 είπε

Το VPN δεν είναι απαίτηση της εταιρίας αλλά δική μου προσπάθεια να αλλάξω τόπο τηλεργασίας.

Το VPN δημιουργεί έναν ασφαλή διάδρομο επικοινωνίας μεταξύ ενός server και τουλάχιστον ενός client. Ο υπολογιστή σου θα είναι ο client και ο server στην εταιρεία. Εκεί μπορείς να στήσεις εφαρμογή (ή επιπλέον συσκευή) σε κάποια συσκευή που θα τρέχει συνεχώς;

Περιέγραψε αναλυτικότερα τι θέλεις να κάνεις με το VPN, διότι νομίζω ότι άλλο πράγμα μάλλον χρειάζεσαι.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να εργάζομαι από άλλη χώρα από την οποία θα φαίνεται ότι βρίσκομαι βάσει της IP. Αυτό νομίζω είναι από τις βασικές λειτουργίες του VPN.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Όχι δεν είναι βασική λειτουργία του VPN αυτό. Είναι δυνατότητα που παρέχουν οι εταιρείες που δίνουν υπηρεσίες VPN και συνήθως σε δωρεάν δεν έχουμε δυνατότητα να επιλέξουμε με ποιας χώρας ΙΡ θα κάνουμε χρήση, αλλά μόνον σε συνδρομητικές (επί πληρωμή υπηρεσίες).

Ναι αυτό γίνεται με κατάλληλο router και συνδρομή σε κάποιον VPN πάροχο. Οικονομικότερη επιλογή είναι ένας Router που να δέχεται εναλλακτικό firmware OpenWrt, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχεις τις σχετικές γνώσεις. Οπότε η πλέον εύκολη λύση είναι το GL-MT300N-V2 που είναι σχεδόν plug & play.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε @jkoukos

Άρα η περιγραφή που κάνω στο πρώτο post ισχύει ως προς τη λύση που κατέληξα και μου προτείνεις μια συσκευή που θα κάνει αυτό που περιγράφω, σωστά κατάλαβα;

Ως προς την υπηρεσία VPN, ναι θα επιλέξω μια επι πληρωμή. Μάλλον Nord-VPN ή Proton-VPN

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Για την περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος άλλος για το παραπάνω προϊόν: το αγόρασα και κάνει αυτό που θέλω αλλά με προβληματική απόδοση ως προς την ταχύτητα. Έχω χωρίς τη συσκευή ταχύτητα περίπου 50 και όταν τη χρησιμοποιώ πέφτει στο ~1-5 δηλαδή τραγική ταχύτητα. Κι αυτή η μέτρηση ήταν χωρίς το VPN.

Δοκίμασα να το βάλω κοντά στο Laptop (άρα μακρυά από το router) αλλά και το ανάποδο δηλαδή κοντά στο router (άρα μακρυά από το laptop). Το ίδιο αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού με μπορείς να αν το βάλεις κοντά στον router, κάνε την σύνδεση ενσύρματα με αυτόν και να μοιράζει ασύρματα στις συσκευές που θέλεις να έχουν πρόσβαση στο VPN. Όπως το έχεις τώρα ως αναμεταδότη είναι λογικό να χάνεις πολύ σε ταχύτητα (αν και κανονικά όχι τόσο χαμηλά).

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...