cricket Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωριζει κανεις ποσο παιρνει καθαρα ενας senior VMware administrator με 15-20 χρονια εμπειρια στην Ελλαδα πλεον?.Ηθελα να γυρισω Ελλαδα αλλα δεν ξερω αν συμφερει. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από cricket
SilentVoice Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, cricket είπε Γνωριζει κανεις ποσο παιρνει καθαρα ενας αdministrator με 15-20 χρονια εμπειρια στην Ελλαδα πλεον?.Ηθελα να γυρισω Ελλαδα αλλα δεν ξερω αν συμφερει. System Admin? DB Admin? Με 15-20 χρόνια εμπειρία, ζητάς όσα θέλεις. Είναι καθαρό παζάρι και ότι συμφωνήσεις.
cricket Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε System Admin? DB Admin? Με 15-20 χρόνια εμπειρία, ζητάς όσα θέλεις. Είναι καθαρό παζάρι και ότι συμφωνήσεις. Ναι αλλα γενικα απο οτι θυμαμαι παλια υπηρχε ενα πλαφον ,μην ζητησουμε οσα παιρνει και ο αρχιλογιστης και τσαντιστει.
SilentVoice Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, cricket είπε Ναι αλλα γενικα απο οτι θυμαμαι παλια υπηρχε ενα πλαφον ,μην ζητησουμε οσα παιρνει και ο αρχιλογιστης και τσαντιστει. Εξαρτάται την εταιρεία που θα πας, τι υποδομή έχει , τι ανάγκες έχει , τι κόσμο έχει κλπ. Ξέρω System Admin που δούλευε σε μεγάλη ελληνική εταιρεία ρούχων, με τα κεντρικά να είναι στην Αθηνών Λαμίας και έπαιρνε 900ευρώ (πριν 11 χρόνια) , είχε 10ετή προυπηρεσία και είχε να κάνει support πάνω απο 40 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ξέρω System Admin που δουλευε σε ασφαλιστική με 15 έτη προυπηρεσία και έφυγε και πήγε σε μεγάλη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα με 5κ μικτά (πρόσφατα) Επίσης παιζει μεγάλο ρόλο αν έχεις γνώσεις απο Cloud Services (Azure, AWS, IBM,Google etc) , συνήθως αυτούς ψάχνουν τελευταία. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από SilentVoice
dbrillis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χωρις να θελω να ειμαι αγενης, δεν νομιζω οτι πουλαει πλεον το VMware, ουτε στην Ελλαδα. Ολες οι αγγελιες που βλεπω ειναι K8s, Terraform, AWS, Azure, cloud γενικα και IaaC. Με την εμπειρια σου κανε apply για μια τετοια θεση και θεωρω οτι αρκετες εταιριες θα σε εκτιμησουν. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από dbrillis 3
johnyboy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δεν ειναι στανταρ. Οι περισσότεροι που βαζουν τις αγγελίες δεν έχουν ιδεα τι γραφουν. Μαζεύουν ότι βλακεία βρουν και την βάζουν μέσα. Σε όσα περισσότερα κανεις ματς με αυτά που γράφει τόσα περισσότερα ζητάς. Πέτυχα αγγελία σε μια μαλτέζικη εταιρεία (full remote) και έδιναν 80κ/χρόνο. Ζήταγε κάμποσα ομως. 1
paylidis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Φιλος με παρόμοια προσοντα αλλα 9-10 χρονια προυπηρεσία (και τη περισσότερη σε cloud), γυρισε προσφατα απο Γερμανία και εκλεισε συμβολαιο 70Κ το χρονο + καποια benefits, ειχαν ξεκινησει τη προσφορα τους απο τα 55Κ, απο οτι φαινεται καιγοταν γιατι συμφωνησε/υπεγραψε/ξεκινησε μεσα σε μια εβδομαδα
johnyboy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δεν ξέρω τι γινεται Ελλάδα γιατι εχει 5 χρόνια που έφυγα, αλλά δεν βρίσκουν ευκολα οι εταιρείες sys admin πλέον. Ούτε καν για απλά πράγματα, δεν μιλάμε για cloud, db, ansible, automations Κλπ.
SilentVoice Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, johnyboy είπε δεν βρίσκουν ευκολα οι εταιρείες καλούς sys admin πλέον. Fixed. 1
nogoso Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Από γνωστούς που έχω ακόμη στο admin κομμάτι σε lead θέση ακούω 2-2,5κ. Να είμαστε και ρεαλιστές τι 7 χρόνια, τι 15, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορα στο κομμάτι του αντικειμένου. Άνετα μπορεί κάποιος με 5-7 χρόνια να ξέρει τα ίδια και παραπάνω όποτε κατά τη γνώμη μου μετά παίζουν αλλά προσόντα. Σίγουρα της μόδας είναι οι γνώστες azure, aws κλπ κλπ 1
christakos07 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Να πω ότι πρόσφατα σε μεγάλη πολυεθνική με μικρό team στην Ελλάδα μου πρόσφεραν 2000 καθαρά, με 2.5 χρόνια προϋπηρεσία στον ευρύτερο τομέα. Στα έξτρα η ιδιωτική ασφάλιση και επίδομα βενζίνης. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ, λόγω των remote συμβολαίων. Το μόνο αρνητικό στην Ελλάδα είναι ότι η φορολογία μετά απο ένα σημείο πετσοκόβει. Δηλαδή και 5κ να σου δώσουν μεικτά, 3 περίπου θα δεις καθαρά.
xgol Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, christakos07 είπε Να πω ότι πρόσφατα σε μεγάλη πολυεθνική με μικρό team στην Ελλάδα μου πρόσφεραν 2000 καθαρά, με 2.5 χρόνια προϋπηρεσία στον ευρύτερο τομέα. Στα έξτρα η ιδιωτική ασφάλιση και επίδομα βενζίνης. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ, λόγω των remote συμβολαίων. Το μόνο αρνητικό στην Ελλάδα είναι ότι η φορολογία μετά απο ένα σημείο πετσοκόβει. Δηλαδή και 5κ να σου δώσουν μεικτά, 3 περίπου θα δεις καθαρά. Παντου στην Ευρώπη ειναι τοση η φορολογια. Και περισσοτερη. 1
christakos07 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 23 λεπτά πριν, xgol είπε Παντου στην Ευρώπη ειναι τοση η φορολογια. Και περισσοτερη. Ναι γνώριμο είναι αυτό. Απλά το πρόβλημα είναι ότι οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία στην Ελλάδα πάνε σε υπηρεσίες που εν τέλει δε λαμβάνεις. Για συμβόλαια άνω των 60κ ετησίως συμφέρει να εξετάσει κάποιος και τη λύση της επιχείρησης για παροχή υπηρεσιών. Περισσότερες ελευθερίες κίνησης αν και μπλέκεις με φορολογικά/λογιστικά.
cricket Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Α σορυ τελικα δεν πηγα σε εκεινη την θεση αλλα απο μια τελευταια εταιρεια που με πηραν που εχει εδρα εξωτερικο τι κανανε?Εφτιαξαν παραρτημα στην Ελλαδα για να δουλευουν remote με μισθους Ελλαδας αλλα μονο απο τα γραφεια αυτα.Απο κει ανακαλυψα οτι το κατωφλι ειναι 2300-2500 max καθαρα για Windows-VMware Sysadmins.Πιστευω καλα ειναι για καποιον που θελει να δουλευει κεντρο.Το πιο κουφο ειναι που ρωτησα οκ το on call παλι απο το γραφειο ειναι?Οχι αυτο απο το σπιτι ειναι.Ε τοτε ρε φιλε γιατι δεν ειναι και η δουλεια με vpn απο σπιτι ?Τα ευκολως εννοουμενα micromanagement παραλειπονται.Οποτε τους ειπα αντε γεια σιγα μην γυρισω Ελλαδα να βλεπω τις ξινες φατσες Ελληνιδων HR. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα