Insane84 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται το εξοχικό μου υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά τα οποία έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά μία αγέλη. Μία κυρία που μένει πιο κάτω τα φροντίζει - και καλά κάνει - στο σημείο που να τους έχει φτιάξει και ξύλινα καταλύματα έξω από το σπίτι της. Η ίδια κυρία έχει και δικά της δεσποζόμενα σκυλιά εντός του οικοπέδου της όπως επίσης και υπόλοιπα σπίτια τριγύρω διαθέτουν σκυλιά τα οποία λειτουργούν ως φύλακες. Τα αδέσποτα αυτά σκυλιά είναι ιδιαίτερα επιθετικά με τα αυτοκίνητα δηλαδή ως γνωστόν τα κυνηγούν όσο δε πάει αφηνιασμένα. Το καλοκαίρι δεν έδωσα σημασία καθώς αν εξαιρέσεις το θέμα με τα αυτοκίνητα λόγω και του πολύ κόσμου που υπήρχε δεν μου φάνηκαν τόσο απειλητικά. Τώρα το ΣΚ που πήγα και ήταν τρεις και ο κούκος τα σκυλιά έδειχναν πιο αγριεμένα. Ερχόντουσαν που και που έξω από το οικόπεδό μου και γάβγιζαν σαν να νιώθουν ότι απειλείτε ο χώρος τους. Μάλιστα όταν βγήκα για ποδήλατο ένα απόγευμα με τον μικρό, βγήκαν από την στροφή και έτρεξαν προς το μέρος μας γαβγίζοντας. Μάλλον ενοχλήθηκαν από τον ήχο από τις βοηθητικές και όταν είδαν ότι δεν επρόκειτο για αυτοκίνητο μας άφησαν και έτρεξαν αγριεμένα και γαβγίζοντας προς τους πεζούς γονείς μου πιο πίσω, αφήνοντας στο τέλος και εκείνους. Γενικώς μετά μας περιτριγύριζαν σαν να μας τσεκάρουν, απομακρυνόντουσαν, ξαναγύριζαν κοκ. Οι υπόλοιποι έστω και λίγοι κάτοικοι που ήταν εκεί κυκλοφορούσαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα οπότε μάλλον τα γνωρίζουν και τους έχουν συνηθίσει εκατέρωθεν. Δεν ξέρω τι να κάνω. Από την μία φοβάμαι μη γίνει κάτι κακό κάποια στιγμή, από την άλλη δεν θέλω να χαλάσω τις σχέσεις μου με την εν λόγω κυρία αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους. Πρόκειται για μικρό οικισμό και ο δήμος είναι αρκετά μακρυά σε απόσταση. Τι με συμβουλεύετε να κάνω. Ευχαριστώ!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές αντίστοιχες συζητήσεις εδώ με την ίδια κατάληξη κάθε φορά... Η λογική λέει πως πρώτα ρωτάς στη γειτονιά αν είναι επικίνδυνα και αν έχει καταγραφεί περιστατικό επίθεσης σε άνθρωπο. Αν η απάντηση είναι ναι, μιλάς με την κυρία που τα φροντίζει και αν δεν καταλήξετε κάπου και εξακολουθείς να ανησυχείς (όχι απλά επειδή φοβάσαι εσύ τους σκύλους), ενημερώνεις τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου της περιοχής. Αν η απάντηση είναι όχι, φροντίζεις να τα συνηθίσεις και να μην τα ενοχλείς. 2 1
Insane84 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Ναι δεν το έχω κάνει οργανωμένα ακόμα αλλά έχω μια προαίσθηση ότι θα βρω τοίχο από παντού. Επίσης δεν είναι ότι φοβάμαι εγώ τους σκύλους που δεν τους φοβάμαι αλλά αν είσαι πάνω σε ένα ποδήλατο με τον μικρό γιο σου ή ακόμα και πεζός και δεις 5-6 σκυλιά να τρέχουνε γαβγίζοντας καταπάνω σου ε μια τρομάρα θα την πάρεις... Επίσης με τους δήμους έχω ακούσει ότι απλά τα μαζέυουνε για ιατρικούς λόγους και μετά τα αφήνουν ξανά στο "φυσικό τους περιβάλλον"
SilentVoice Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, billdanos είπε Αν η απάντηση είναι όχι, φροντίζεις να τα συνηθίσεις και να μην τα ενοχλείς. Προτείνω και αυτό: Μια-δυο φορές αν σταματήσεις και τους προσφέρεις φαγητό, θα σας μυρίσουν και δεν θα σας ξανατρομάξουν έτσι. Είναι και καλό για τον μικρό, να μάθει να προσφέρει το φαγητό που δεν τρώει-περισσευει σε σκυλάκια. Εμείς έτσι μεγαλώσαμε. 5 1
greekfragma Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 πολύ ψύχραιμο σε βρίσκω να βγάζεις παιδί βόλτα ενώ καραδοκεί αγέλη που φυλάει και τη περιοχή της με πεσίματα (έστω και γαυγίσματα μόνο). πόσο μακριά είσαι πιστεύεις από ένα κανονικό πέσιμο στο γιο; ξεκινάς αύριο κιόλας με ένα εξώδικο προς το Δήμο με αποδεικτικά βίντεο της συμπεριφοράς της αγέλης. διαφωνώ με το billdano για το κριτήριο επικινδυνότητας βάση ιστορικού ή/και εμπειρία από τρίτους. μεμονωμένα ένα σκυλί μπορεί να μπει σε προφίλ επικινδυνότητας. η αγέλη είναι απρόβλεπτη και τείνει πάντα προς το κακό. το να μη τα ενοχλείς δεν είναι λύση. να φροντίσει ο δήμος ή η κυρία να έχουν περιφραγμένο χώρο όπως είναι τα καταφύγια, και να μην κυκλοφορούν ελεύθερα σε χώρους που κυκλοφορούν και άνθρωποι, ιδίως παιδιά. 6 2 3 1
Thulogur Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Αν τους προσφέρεις φαγητό θα τους κάνεις φίλους, αν φωνάξεις τον μπόγια θα τα παρει και θα τα παει αλλού (ισως και τον επόμενο μήνα). Διαλέγεις και παίρνεις... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Θα δοκίμαζα να τους δώσω φαγητό κάποιες φορές και παρουσία του παιδιού. Με την γειτόνισσα σου συνιστώ να μην της πεις τίποτα. Όχι μόνο δεν θα σε ακούσει αλλα θα σε εκνευρίσει με τυχόν απαντήσεις που θα πάρεις και εκτός αυτού αν τυχόν κανένας ρίξει φόλα, θα θεωρήσει υπόπτους όσους της διαμαρτυρηθηκαν. Δοκίμασε να τηλεφωνήσεις στις υπηρεσίες του δήμου, αν και κατά 99% δεν θα γίνει τίποτα.
basilis_k6 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 κατα 99,9% δεν ειναι επιθετικα. οπως και οι ανθρωποι, ειναι ελαχιστες οι περιπτωσεις επιθετικων στο συνολο. Οπως ειπαν και οι απο πανω, μιλα τους φιλικα και κερασε ενα μπριζολάκι και θα εχεις την πιο καλή και τσαμπα ασφάλεια στο χωρο σου. το παιδι ομως με προσοχη, οχι μονο του εξω. Ο σκύλος αν σε κάνει φίλο είσαι φίλος του για παντα. ξαναλεω ομως υπαρχει και ενα 0.01% που μπορει να εχει επιθετική συμπεριφορά σε άσχετο χρονο και χωρις λογο.
SilentVoice Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, greekfragma είπε πολύ ψύχραιμο σε βρίσκω να βγάζεις παιδί βόλτα ενώ καραδοκεί αγέλη που φυλάει και τη περιοχή της με πεσίματα (έστω και γαυγίσματα μόνο). πόσο μακριά είσαι πιστεύεις από ένα κανονικό πέσιμο στο γιο; ξεκινάς αύριο κιόλας με ένα εξώδικο προς το Δήμο με αποδεικτικά βίντεο της συμπεριφοράς της αγέλης. διαφωνώ με το billdano για το κριτήριο επικινδυνότητας βάση ιστορικού ή/και εμπειρία από τρίτους. μεμονωμένα ένα σκυλί μπορεί να μπει σε προφίλ επικινδυνότητας. η αγέλη είναι απρόβλεπτη και τείνει πάντα προς το κακό. το να μη τα ενοχλείς δεν είναι λύση. να φροντίσει ο δήμος ή η κυρία να έχουν περιφραγμένο χώρο όπως είναι τα καταφύγια, και να μην κυκλοφορούν ελεύθερα σε χώρους που κυκλοφορούν και άνθρωποι, ιδίως παιδιά. ρε συ, ειρωνικά τα έγραψες ή σοβαρά;
NickTG Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 39 minutes ago, greekfragma said: και να μην κυκλοφορούν ελεύθερα σε χώρους που κυκλοφορούν και άνθρωποι, ιδίως παιδιά. Μα δεν ντρέπονται να θέλουν να κυκλοφορούν στον ίδιο χώρο! Δεν είναι δα ότι οι άνθρωποι τα παράτησαν. Προφανώς ανήκουν στα είδη άγριων σκυλιών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, SilentVoice είπε ρε συ, ειρωνικά τα έγραψες ή σοβαρά; Σοβαρά τα έγραψε και αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά αυτές οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά. Η "κοινωνικοποίηση" είναι δεν είναι εύκολο πράγμα ούτε για τους ανθρώπους αλλά ούτε και για τα ζώα... Ο κάθε δήμος έχει προγράμματα προστασίας για τα αδέσποτα και φροντίζει για τη στείρωσή και τη φροντίδα τους και αλλοίμονο αν σε κάθε περιοχή μάζευαν τα αδέσποτα ζώα επειδή κάποιος υποθέτει πως κάποια στιγμή θα του επιτεθούν (ενώ σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται ο ίδιος για τις εχθρικές αντιδράσεις των ζώων)... Ο δήμος θα επέμβει αν υπάρξει περιστατικό επίθεσης και όχι επειδή τα ζώα γαβγίζουν ή τρέχουν δίπλα από αυτοκίνητα. Άσε που ο μέσος όρος ζωής για ένα ζώο έξω στην πόλη είναι συνήθως 3-4 χρόνια το πολύ (λιγότερα αν τρέχει και δίπλα σε αυτοκίνητα). 1
greekfragma Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 4 minutes ago, SilentVoice said: ρε συ, ειρωνικά τα έγραψες ή σοβαρά; είχα σκύλο και έχω άριστη αύρα/επικοινωνία ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. έχω φάει πέσιμο από αγέλη που προστάτευε κοπάδι με πρόβατα, από 5 ελληνικούς ποιμενικούς στα βουνά της Φθιώτιδας με τη μηχανή και κατάφερα να τα ηρεμήσω και μάλιστα να καταφέρω να χαιδέψω και τον αρχηγό της αγέλης. Μιλάμε για αρκουδόσκυλα άνω των 35κιλών αρκετά μεγαλύτερα από εκείνα στο διάσημο βίντεο με τον ποδηλάτη. αν εσείς θεωρείτε ασφαλές όμως ένα μικρό παιδί με ποδήλατο ακόμα και με επίβλεψη ενηλίκου να τριγυρνά κοντά σε ελεύθερη αγέλη λυπάμαι που σας χαλάω την εικόνα του να τα ταίσετε. η στραβή μπορεί να γίνει σε ανύποπτο χρόνο. και τότε θα είναι αργά. 9 minutes ago, NickTG said: Μα δεν ντρέπονται να θέλουν να κυκλοφορούν στον ίδιο χώρο! Δεν είναι δα ότι οι άνθρωποι τα παράτησαν. Προφανώς ανήκουν στα είδη άγριων σκυλιών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. θεωρώ οτι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα προβλήματα των αδέσποτων και οτι εμείς σαν άνθρωποι πηδάμε τη φύση και το περιβάλλον απέναντι στα ζώα. το να υπάρχει όμως ελεύθερη αγέλη σε αστικό περιβάλλον όπως είναι ένας οικισμός.....λυπάμαι αλλά εγω το παιδί μου δε θα το άφηνα χαλαρό με το ποδήλατο δίπλα σε μια ελεύθερη ανεξέλεγκτη αγέλη. 6 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, greekfragma είπε είχα σκύλο και έχω άριστη αύρα/επικοινωνία ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. έχω φάει πέσιμο από αγέλη που προστάτευε κοπάδι με πρόβατα, από 5 ελληνικούς ποιμενικούς στα βουνά της Φθιώτιδας με τη μηχανή και κατάφερα να τα ηρεμήσω και μάλιστα να καταφέρω να χαιδέψω και τον αρχηγό της αγέλης. Μιλάμε για αρκουδόσκυλα άνω των 35κιλών αρκετά μεγαλύτερα από εκείνα στο διάσημο βίντεο με τον ποδηλάτη. αν εσείς θεωρείτε ασφαλές όμως ένα μικρό παιδί με ποδήλατο ακόμα και με επίβλεψη ενηλίκου να τριγυρνά κοντά σε ελεύθερη αγέλη λυπάμαι που σας χαλάω την εικόνα του να τα ταίσετε. η στραβή μπορεί να γίνει σε ανύποπτο χρόνο. και τότε θα είναι αργά. Ναι γιατί το κέντρο της πόλης είναι το ίδιο με το βουνό και τα πρόβατα... 😛 Αναφερόμαστε σε αδέσποτα της γειτονιάς τα οποία κάποιοι φροντίζουν και τους προσφέρουν φαγητό και "στέγη" και όχι σε άγριες αγέλες!
greekfragma Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 minute ago, billdanos said: Ναι γιατί το κέντρο της πόλης είναι το ίδιο με το βουνό και τα πρόβατα... 😛 Αναφερόμαστε σε αδέσποτα της γειτονιάς τα οποία κάποιοι φροντίζουν και τους προσφέρουν φαγητό και "στέγη" και όχι σε άγριες αγέλες! η αγέλη είτε στο βουνό είτε στη πόλη μια χαρά επιτίθεται. μη με κάνεις να ψάχνω τις ειδήσεις για περιστατικά με αγέλες σε Αθηνα-Θεσσαλονίκη που την έπεσαν σε ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά ή προκάλεσαν ατύχημα δαγκώνοντας αναβάτη μηχανής. 2 φορές μου έχουν δαγκώσει τη μπότα τα σκυλάκια που άραζαν σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το κακό με τα αδέσποτα έχει παραγίνει,στο εξοχικό,με πολλά σπίτια η περιοχή,η 7χρονη κόρη μου δεν μπορεί να κάνει ποδήλατο επειδή ενοχλούνται τα σκυλιά και γαβγίζουν επιθετικά.Μια φορά δοκίμασε,κινήθηκαν απειλητικά με αγριο γάβγισμα,τρόμαξε,έπεσε και χτύπησε.Από τότε δεν ξαναέκανα μονη της.Αναρωτιέμαι αν είχε χτυπήσει σοβαρά τι θα έκανα,και ας πάνε να χτυπιούνται οι ψεύτοφιλόζωοι.Ειδικά μια εκεί πέρα που περνάει και τα ταΐζει κάθε μέρα που μου είπε ότι βλέπουν τη ρόδα ποδηλάτου και γαβγίζουν.Της είπα ας τα πάρει στην αυλή της.Φυσικά δεν θέλει για να μην έχει την ευθύνη αν γίνει κάτι. Πήρα 3 φορές τηλ τον δήμο,και ακόμα έρχονται να τα μαζέψουν. Την κουμπαρα μου επίσης τη δάγκωσε ένα ενώ έτρεχε μέσα στην πόλη. Δυστηχως κανένας σχεδόν Δήμος δεν ασχολείται. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις