SilentVoice Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Εννοείται ότι οι αγροτικές εργασίες δεν είναι 365 μέρες τον χρόνο. Οι εργασίες σε ενα χωράφι, δεν τελειώνουν ποτέ! Οι μόνες ημέρες που δεν μπορείς να πάς στο χωράφι, είναι λόγω βροχής και επειδή εχουν ΄γινει όλα λάσπη. Ολες τις υπόλοιπες ημέρες κάτι χρειάζεται. Φυσικά, αναφέρομαι σε χωράφι με ελαιώνες και πορτοκαλιές και διάφόρων ειδών δέντρα και όχι για ενα άδειο χωράφι όπου σπέρνουν βαμβάκι, περιμένουν να μεγαλώσει και απλά το ποτίζουν. Επίσης, όποιος ασχολείται καθαρά με αγροτικές δουλειές, τον ζητάνε και σε άλλα χωράφια. Οι περισσότεροι αγρότες που γνωρίζω, τα δικά τους χωράφια τα αφήνουν τελευταία και πάνε για το μερόκάματο σε άλλα χωράφια. Ειδικά φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι αγροτικές δουλειές μεγαλώνουν περισσότερο , γιατι δεν βρίσκεις εργάτες ευκολα. Κάποτε ο πατέρας μου έπαιρνε 4-5 άτομα και μάζευε τις ελιές σε 5 ημέρες. Εγω με το ζορι να βρώ 2 εργάτες, για να μαζέψω τις ελιές σε 10 ημέρες. Μην αναφέρω οτι πλέον όλοι οι εργάτες σε αγροτικές δουλειές θέλουν να δουλευουν λιγότερο. Σου λένε ελα 9 να με πάρεις απο το σπίτ και 4μιση να με έχεις φέρει πίσω. 50ρικο το μεροκαματό τους με το ενσημο τους. 2
randomcat Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές αντοχές. Άλλος με 4ώρες ύπνο είναι φρεσκαδούρα και άλλος θέλει τουλάχιστον 8 και οπωσδήποτε καφέ το πρωί για να είναι οκ. Ναι, διαφορετικοί, αλλά όλοι άνθρωποι. Όλοι γνωρίζουμε τα όρια που κάποιοι λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν και ξεπερνούν μιας και όλοι έχουμε Ίντερνετ και YouTube και μπορούμε να δούμε το όριο στην κατάδυση, στο τρέξιμο, στο άλμα, στον ύπνο, στο κράτημα αναπνοής κ.λπ. Υπάρχουν όμως στενά όρια, και πάνω-κάτω τα γνωρίζουμε όλοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος φρεσκαδούρα που να κοιμάται 4 ώρες καθημερινά. https://www.healthline.com/health/is-5-hours-enough-sleep
greekfragma Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 9 minutes ago, randomcat said: Ναι, διαφορετικοί, αλλά όλοι άνθρωποι. Όλοι γνωρίζουμε τα όρια που κάποιοι λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν και ξεπερνούν μιας και όλοι έχουμε Ίντερνετ και YouTube και μπορούμε να δούμε το όριο στην κατάδυση, στο τρέξιμο, στο άλμα, στον ύπνο, στο κράτημα αναπνοής κ.λπ. Υπάρχουν όμως στενά όρια, και πάνω-κάτω τα γνωρίζουμε όλοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος φρεσκαδούρα που να κοιμάται 4 ώρες καθημερινά. https://www.healthline.com/health/is-5-hours-enough-sleep να το ξαναγράψω. συμφωνώ και γω με το ποιό είναι το νορμάλ και υγιεινό και φυσιολογικό. διαφωνώ με την επίθεση στη προηγούμενη σελίδα. και αν κάποιος θέλει να δουλεύει 9ωρο και να κοιμάται 4ωρο γούστο του καπέλο του και δε μπορώ να του επιτεθώ γι αυτό. να τον συμβουλέψω με το λινκ περί υγείας όπως έκανες κατά το ήμιση ναι. τα υπόλοιπα που του έγραψες όχι.
nova_centurion Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, randomcat είπε https://www.inc.com/tom-popomaronis/science-says-you-shouldnt-work-more-than-this-number-of-hours-a-day.html https://www.forbes.com/sites/adigaskell/2019/08/01/is-8-hours-of-work-per-week-ideal-for-our-health-and-wellbeing/ "Working more than 10 hours a day is associated with a 60 percent jump in risk of cardiovascular issues." Κάποιος που θέλει σώνει και ντε να προστατέψει τη φούσκα στην οποία ζει, θα πει εδώ "χμμ είμαι κάτω από 10 άρα όλα καλά". Κάποιος ρεαλιστής και με λίγες γνώσεις βιολογίας θα καταλάβει ότι δεν είναι όλα καλά στις 9 ώρες και στις 10 αυξάνεται 60% η πιθανότητα για καρδιακά προβλήματα. Απαντώ επί των αρθρων που έστειλες για το κοινό καλό. Το 2ο link έχει άλλη οπτική γωνία από το θέμα μας. Αναφέρεται κυρίως στο πότε και μετά έχουμε όφελος από την εργασία. Ως εκ τούτου είναι σχεδόν irrelevant. Το 1ο link είναι to the point. Αναφέρει μια στατιστική έννοια που καταλήγει στο πάνω από 50 ώρες έχουμε 60% αύξηση του ρίσκου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Θα άξιζε να έχουμε την καμπύλη αύξησης του ρίσκου με έναν άξονα τον χρόνο εργασίας καθώς θα μπορούσε να είναι εκθετική. Αλλά αυτό δεν είναι η πιο σημαντική παρατήρηση μου. Επειδή η μελέτη ΔΕΝ έχει συμπεριλάβει παραμέτρους όπως η ικανοποίηση από την εργασία, η οικογενειακή κατάσταση (που οδηγεί σε υποχρεώσεις) κλπ μπορούμε να την δούμε μόνο ως rule of thumb και όχι ως απόλυτη αλήθεια που δεν επιδέχεται προσαρμογή σε κάθε άτομο. Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω λοιπούς σχολιαστές που με χαρακτηρίζουν ως πιθανό τρολ ή πιθανό άνεργο φοιτητόπουλο (προσπάθεια υποτίμησης). Είναι κρίμα όταν διαφωνούμε με κάποιον απλά να προσπαθούμε να τον ¨μειώσουμε¨ προσωπικά αντί να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας. Δεν έχω σκοπό να το ανοίξω το θέμα αλλά μπορώ να αναφέρω πως όσα έχω γράψει με εκφράζουν (άρα δεν είμαι τρολ) και φυσικά δεν είμαι άνεργο φοιτητόπουλο καθώς ως τέτοιο δεν θα δούλευα πενθήμερο. Οπως αντιλαμβάνομαι και από εδώ είμαι τυχερός διότι κάνω αυτό που μου αρέσει. 2
randomcat Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, nova_centurion είπε ¨μειώσουμε¨ προσωπικά [...] Οπως αντιλαμβάνομαι και από εδώ είμαι τυχερός διότι κάνω αυτό που μου αρέσει. Θα το έλεγε κάποιος και έμμεση passive-aggresive, subtle μείωση των υπόλοιπων (πας αγνώστων μη συμφωνούντων). Όχι εγώ, εμένα μου φαίνεται μια χαρά δήλωση και την επικροτώ, κάποιος άλλος όμως μπορεί να σχολίαζε (όχι εγώ όμως!). Μπράβο σου φίλε μου, είναι σπάνιοι στις μέρες μας οι σκληρά εργαζόμενοι (οι 9+ ώρες μόνο πιάνονται) που αγαπούν αυτό που κάνουν!
lordvec Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (τα παρακάτω αναφέρονται για τους υπαλλήλους γραφείου, όχι για τους γιατρούς ΜΕΘ, όχι για τους κτηνοτρόφους, όχι για αυτούς που ετοιμάζουν την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων)) Αγαπητοί, το βασικό πρόβλημα με τους fans των δεκαώρων είναι ότι χαλάνε το κλίμα για τους υπολοίπους. Ξέρετε ποιους λέω, αυτούς που μπορεί να θέλουν να έχουν λίγο καθαρό μυαλό μετά τη δουλειά για να διαβάσουν και ένα βιβλίο, να πάνε μια βόλτα και να μη συζητάνε για μόνο για θέματα της δουλειάς, να κάνουν τα χόμπι τους, α ναι, να κρατήσουν το σπιτικό τους! Όταν λοιπόν σε ένα "μαγαζί" μαζεύονται 2-3 δεκάωροι, εμμέσως αναγκάζουν και τους άλλους, που μπορεί να είναι τυπικότατοι κατά τα άλλα, να κάνουν και αυτοί δεκάωρα. Σοβαρευτείτε λοιπόν και κάντε τη χάρη στην κοινωνία να πάτε σπίτια σας στην ώρα που πρέπει. Ξοδέψετε και καμιά δεκάρα στην τοπική αγορά και όχι μόνο σε ακριβά γκατζετάκια. Και μην παραμυθιάζεστε. Με τον καιρό θα καταλάβετε ότι το 99% των deadlines δεν έχουν καμία σημασία. Οπότε άντε σπίτια σας. 6 5
pontez2 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Γενικά υπάλληλοι σε εταιρείες που ενώ το ωράριο είναι πχ 8αωρο, αυτοι επιλέγουν να εργαστούν 10ωρο και έχουν την ίδια απαίτηση και από τους υπόλοιπους, έχουν σοβαρά θέματα και καλό είναι να αγνοούνται προκλητικά και συστηματικά. Οι σοβαρές εταιρίες δεν επιτρέπουν τη παραπάνω του ωραρίου εργασία. Αυτά είναι κουτοπονηριες. Δεν υπάρχει κανένα νόημα. Τόσα χρόνια σε πολυεθνικές, εξωτερικό κτλ κτλ, όλα τα deadlines προερχονταν από τύπους που πίστευαν ότι η καριέρα τους θα εκτιναχθεί αν το τμήμα τους καταφέρει να είναι πιο γρήγορο. Το αποτέλεσμα ήταν συνήθως προχειρότητα. 2 1
NTC Labs Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Το θέμα είναι ότι νομίζετε ότι είστε αναντικατάστατοι…….. νομίζετε, να ήξερες πόσοι μη-δουλοπρεπής είναι άνεργοι και μετά από χρόνια ανεργίας κάνουν δουλειές που παλιότερα δεν θα έκαναν. Και πόσοι κατά την άποψη σου «δουλοπρεπής» κονομάνε σαν στελέχη χωρίς να έχουν γράψει ούτε 6μηνο ανεργίας…. Α και τέλος τις «καλές» δουλειές δεν τις βρίσκεις ψάχνοντας, εάν είστε καλός σε αυτό που κάνετε σε βρίσκουν αυτές. ΠΟιος μιλησε και ποιος ειπε οτι ειμαστε αναντικαταστατοι? Δεν μπορεις να γνωριζεις τι ειναι ο αλλος και τι εχει κανει. Και εγω εχω να σου δωσω παραδειγματα ανθρωπων που δεν σηκωσαν μυγα στο σπαθι τους και μια χαρα τα πανε. 1
lordvec Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ...και συνεχίζω Ο/Η δεκαωράκιας λοιπόν, κάποια στιγμή κάνει οικογένεια, συνήθως με κάποιον παρόμοιας νοοτροπίας. Κάνουν και ένα-δυο παιδάκια. Υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Καταλαβαίνουν ότι πλέον δεν έχουν μόνο την ευθύνη του εαυτού τους αλλά και της ανατροφής κάποιου άλλου, οπότε φροντίζουν να γυρνάνε μια λογική ώρα σπίτι, να ξεκουράζονται λίγο και να προσπαθούν να είναι καλοί γονείς. Σπάνιο αυτό. Συνήθως φρικάρουν με τις υποχρεώσεις στο σπίτι, το δεκάωρο γίνεται δωδεκάωρο. Επειδή έχουν και κάποια χρόνια στο κουρμπέτι ίσως έχουν και μια θέση. Η πίεση πλέον μεραφέρεται στους από κάτω και συμβάλουν πολλαπλά στην τοξικότητα του περιβάλλοντος στο γραφείο. Τα δε παιδάκια... άστα να πάνε. Παρακρισμένα σε μια υπερήλικη γιαγιά ή μια ξένη γυναίκα και σε ένα κινητό. Συναναστροφή με τους γονείς τους μόνο τα Σαββατοκύριακα. Οι οποίοι προσπαθούν με ακριβές αγορές και δραστηριότητες να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Τα αποτελέσματα γνωστά και τα βλέπουμε παντού. 7χρονα που κατουριούνται, 4χρονα που δεν μπορούν να μιλήσουν, υπερκινητικά, κατατονικά, σύννεφο τα σύνδρομα.... (λογοθεραπευτής, το επαγγέλμα το μέλλοντος) (για να μην παρεξηγούμαι, δε προτρέπω κανένα να λουφάρει, απλά είμαι υπέρ της αυστηρής τήρησης του ωραρίου και της προσωπικής ανάπτυξης του ανθρώπου και εκτός του εργασικού περιβάλλοντος) Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από lordvec 8
zio10 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Καλά θα ήταν να μας πλήρωναν για 8-9 ώρες και να δουλεύαμε τις 5 αλλά είναι κάπως δύσκολο, δεν ξέρω πως τα έχεις καταφέρει @randomcatκαι όσο άλλοι το κάνετε αυτό πραγματικά! Προσωπικά είμαι υπέρ των εργατικών ανθρώπων, αυτών που κυνηγάνε δουλειές, ακόμα και δεύτερες όχι πάντα γιατί έχουν απόλυτη ανάγκη αλλά για να μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλύτερο γι'αυτούς και τα παιδιά τους. 1
NTC Labs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Καλά θα ήταν να μας πλήρωναν για 8-9 ώρες και να δουλεύαμε τις 5 αλλά είναι κάπως δύσκολο, δεν ξέρω πως τα έχεις καταφέρει @randomcatκαι όσο άλλοι το κάνετε αυτό πραγματικά! Προσωπικά είμαι υπέρ των εργατικών ανθρώπων, αυτών που κυνηγάνε δουλειές, ακόμα και δεύτερες όχι πάντα γιατί έχουν απόλυτη ανάγκη αλλά για να μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλύτερο γι'αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτοι που εχουν προταιρεοτητα το 8ωρο ΚΑΙ να δουν να μεγαλωνουν τα παιδια τους δεν ειναι εργατικοι? Σοβαρα τωρα? Τους ανθρωπους που λες - αυτους που τουλαχιστον δεν εχουν αναγκη και το κανουν - τους λυπαμαι. Χανουν κατι καλλιτερο. Και αυτοι ΚΑΙ τα παιδια τους. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από NTC Labs 5
nova_centurion Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Αυτοι που εχουν προτεραιότητα το 8ωρο ΚΑΙ να δουν να μεγαλωνουν τα παιδια τους δεν ειναι εργατικοι? Σοβαρα τωρα? Τους ανθρωπους που λες - αυτους που τουλαχιστον δεν εχουν αναγκη και το κανουν - τους λυπαμαι. Χανουν κατι καλλιτερο. Και αυτοι ΚΑΙ τα παιδια τους. Ειλικρινά αναρωτιέμαι. Η διαφορά των 2 ωρών απο 8 στις 10 είναι αυτή που αλλάζει την ποιότητα της γονικής μέριμνας; Στις 6 ώρες που μένουν (24-10 εργασία-8 υπνος) δεν φτάνει να δεις/ασχοληθείς με τα παιδιά σου; Η εμπειρία μου από τον περίγυρο άλλα δείχνει. Οι ώρες που αφιερώνονται στα παιδιά εξαρτώνται κυρίως από την διάθεση των γονιών και όχι από το αν δουλεύουν 10 ώρες. Εχω δει δημοσίους υπάλλήλους να είναι ελεύθεροι από τις 14:00 - 15:00 και να ασχολούνται με nova, cosmote tv, netflix, βόλτες, καφεδες κλπ και όχι με τα παιδιά τους. Ο πατέρας μου δούλευε 10-12 ώρες ημερησίως απ' όταν ήμασταν παιδιά και παρόλα αυτά τις υπόλοιπες ώρες ήταν δίπλα μας και δεν μας έλειψε. Δεν είχε χρόνο για τον εαυτό του αλλά όταν τον ρωτήσεις σχετικά σου απαντά ότι φυσιολογικά ο άνθρωπος έχει φάσεις στη ζωή του. Οταν είναι νέος και ελεύθερος κοιτάει στον ελεύθερο χρόνο του τον εαυτό του αποκλειστικα και αφού το ζήσει αυτό χορταίνει και κάνει το επόμενο βήμα δηλ. της οικογένειας οπότε ο εαυτός του πάει σε 2η μοίρα και ο ελεύθερος χρόνος αφιερώνεται στην οικογένειά του ενώ φιλίες και χομπυ αναβάλλονται μερικώς ή ολικώς μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά του και νσ ξανααποκτήσει δικό του χρόνο. Προφανώς αν κάποιος δουλεύει 14-16 ώρες δεν έχει καθόλου χρόνο για οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό δεν υποστηρίχτηκε από κανέναν εδώ καθώς το debate είναι αν οι 10 ώρες εργασίας (και όχι οι 12-14-16) προσφέρουν ισορροπία ή όχι. 6 ώρες πριν, pontez2 είπε Γενικά υπάλληλοι σε εταιρείες που ενώ το ωράριο είναι πχ 8αωρο, αυτοι επιλέγουν να εργαστούν 10ωρο και έχουν την ίδια απαίτηση και από τους υπόλοιπους, έχουν σοβαρά θέματα και καλό είναι να αγνοούνται προκλητικά και συστηματικά. Κανείς λογικός δεν προβάλει τις επιθυμίες του στους άλλους. Αν εγώ εργάζομαι 10ωρο δεν έχω καμία τέτοια απαίτηση από κανέναν άλλον. Ο καθένας ζει όπως πιστεύει. Live and Let Live είναι το moto μου. 6 ώρες πριν, pontez2 είπε Τόσα χρόνια σε πολυεθνικές, εξωτερικό κτλ κτλ, όλα τα deadlines προερχονταν από τύπους που πίστευαν ότι η καριέρα τους θα εκτιναχθεί αν το τμήμα τους καταφέρει να είναι πιο γρήγορο. Το αποτέλεσμα ήταν συνήθως προχειρότητα. Παρόλη την αντίθετη γνώμη που φαίνεται να έχεις ΔΕΝ έχω σε υπόληψη τις πολυεθνικές και τα στελέχη τους. Οι εταιρείες αυτές ναι μεν είναι σχετικά οργανωμένες (μάλλον κατ' επίφαση καθώς δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς στοιχειώδη οργάνωση) αλλά η παραγωγικότητά τους ανά εργατική μονάδα είναι χαμηλή , η δε συνολική συνήθως οφείλεται στο μέγεθός τους και όχι στην ποιότητα της δουλειάς τους. Τα δε στελέχη τους στην πλειοψηφία είναι μισθοφόροι χωρίς κάτι το αξιόλογο, που μαχαιρώνουν πισώπλατα τους συναδέλφους τους και που ανελίσσονται (γιατί δεν εξελίσσονται) μέσω του PR και της μεθόδου του οσφυοκάμπτη. Εξαιρούνται κάποιοι εργαζόμενοι με τρέλα (τεχνικοί-μηχανικοί ή και κάποιες λίγες ειδικότητες κλπ) που αποδίδουν λόγω ιδιοσυγκρασίας και όχι εταιρικής οργάνωσης. Φυσικά υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις εταιρειών τις οποίες αδικεί η παραπάνω κριτική.
zio10 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, NTC Labs είπε Αυτοι που εχουν προταιρεοτητα το 8ωρο ΚΑΙ να δουν να μεγαλωνουν τα παιδια τους δεν ειναι εργατικοι? Σοβαρα τωρα? Τους ανθρωπους που λες - αυτους που τουλαχιστον δεν εχουν αναγκη και το κανουν - τους λυπαμαι. Χανουν κατι καλλιτερο. Και αυτοι ΚΑΙ τα παιδια τους. Όχι δεν εννοώ ότι αυτοί δεν είναι εργατικοί, λάθος αν φάνηκε έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις