Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Γνωρίζετε μεχρι τι ώρα μέσα σε μια.ημερα μπορώ να εκτελέσω πληρωμή μέσω ebanking της Eurobank ώστε να θεωρείται ότι εκτελέστηκε και πληρώθηκε εκείνη την ημέρα? Τι ίδιο και για εθνική τράπεζα. Π.χ Δευτέρα που είναι τελευταία ημέρα πληρωμών θέλω να κάνω μια πληρωμή π.χ ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κτλ. μέχρι τι ώρα το αργότερο μπορώ να την εκτελέσω ώστε να θεωρηθεί εμπροθεσμη 31/10/2022? Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Αν και προφανώς το κάνουν παρά πολλοί είναι μεγάλη βλακεία να αφήνεις την πληρωμή για την τελευταία μέρα οριακά.

Δε θα πάθετε κάτι αν πληρώσετε μια μέρα πριν. Αφού θα τα δώσετε.

Κάτι μπορεί να γίνει. Να κάνουν κάποιες εργασίες στο σύστημα και να μη μπορεί να γίνει η πληρωμή. Μετά ποιος θα μας φταίει; Το λέω επειδή την έχω πατήσει έτσι, καθως και σε ανανέωση καρτοκινητου όπου πήγα να το ανανεώσω την τελευταία μέρα το βράδυ ώστε να μεταφερθεί ο χρόνος που δεν είχα καταναλώσει στον επόμενο μήνα. Η Vodafone λοιπόν έκανε συντήρηση στο σύστημα αλλά τελικά 23:00+ δούλεψε. Πρόλαβα οριακά

Πάντως νομίζω είναι μέχρι τις 16:00.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω δεν ειμαι σίγουρος, οτι λαμβάνεται υποψιν η ημερομηνια πληρωμής (τουλαχιστον στην εφορεία) γιατι ετσι και αλλιως για να εμφανιστούν στο ταξις μπορεί να περάσουν και 5-6 μέρες.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Νομιζω δεν ειμαι σίγουρος, οτι λαμβάνεται υποψιν η ημερομηνια πληρωμής (τουλαχιστον στην εφορεία) γιατι ετσι και αλλιως για να εμφανιστούν στο ταξις μπορεί να περάσουν και 5-6 μέρες.

Εννοείται ότι λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία και ώρα πληρωμής, και αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή πραγματοποιείται αρκετές ώρες μετά την εντολή. Πχ στην Alpha που πληρώνω εγώ αν κάνεις καταχώρηση στης 14:00 η πληρωμή πραγματοποιείται μετά τις 17:00, αν την κάνεις στις 18:00 τότε πραγματοποιείται μετά τις 22:00, και σε αυτά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αν η ημέρα είναι εργάσιμη.

@tzitzikas2
Εφόσον είναι εφικτό βάλε την εντολή από τώρα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εννοείται ότι λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία και ώρα πληρωμής, και αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή πραγματοποιείται αρκετές ώρες μετά την εντολή. Πχ στην Alpha που πληρώνω εγώ αν κάνεις καταχώρηση στης 14:00 η πληρωμή πραγματοποιείται μετά τις 17:00, αν την κάνεις στις 18:00 τότε πραγματοποιείται μετά τις 22:00, και σε αυτά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αν η ημέρα είναι εργάσιμη.

@tzitzikas2

Οταν λεω ημερομηνία πληρωμής εννοώ αυτο που γράφει το χαρτάκι (pdf) της τράπεζας, δηλαδη πότε εσυ πάτησες το κουμπί στο e-banking (πως να το πω αλλιώς)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οταν λεω ημερομηνία πληρωμής εννοώ αυτο που γράφει το χαρτάκι (pdf) της τράπεζας, δηλαδη πότε εσυ πάτησες το κουμπί στο e-banking (πως να το πω αλλιώς)

Καλό θα ήταν να γράφεις ακριβώς αυτό που εννοείς, αλλιώς τον μπερδεύεις τον άλλον. Η στιγμή που πατάς το κουμπάκι στο e-banking είναι η στιγμή που δίνεις την εντολή, η οποία δεν συμπίπτει απαραίτητα με την στιγμή της πληρωμή, στην Alpha πχ η πληρωμή πραγματοποιείται αργότερα. Δες ένα παράδειγμα:

image.jpeg.374bd47fa31025acdabef8e371dd8323.jpeg

Ε στην Alpha που πληρώνω εγώ, αν το κάνω τελευταία ημέρα στις 23:00 για παράδειγμα τότε η πληρωμή θα θεωρηθεί (και θα είναι κιόλας) εκπρόθεσμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω πληρωσει τελη την τελευταια μερα,σα γνησιος ελλην.

Επειδη το εκανα  μεσημερι και δεν περαστηκε στο συστημα οταν επρεπε,μου εβγαλε ειδοποιηση οτι θα πραγματοποιηθει την επομενη εργασιμη,αρα εκπροθεσμα,και  μου ζητησε τα διπλα τελη.

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

το χαρτάκι ναι μεν λέει την ώρα και μέρα συναλλαγής αλλά και την μέρα εκτέλεση οπότε ισχύει η δεύτερη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

@tzitzikas2

Καλησπέρα. προφανώς θα πλήρωνα απο τώρα αλλά ο λογιστής το ξέχασε να κάνει την διαδικασία για το ΦΠΑ και Δευτέρα θα βγάλει την ταυτότητα πληρωμής. Δευτέρα θα είμαι σε εργασία εκτός έδρας, δεν θα έχω pc μαζί μου και θα είμαι σε δύσκολο περιβάλλον για τέτοιες δουλείες. Οπότε γνωρίζει κάποιος μέχρι τι ώρα μπορώ να κάνω με το ebanking της eurobank ή εθνικής για να είμαι εμπρόθεσμος? Οποιος ξέρει σίγουρα ας απαντήσει γιατί αν δεν προλάβω πρωί (π.χ δεν έχει ετοιμάσει ο λογιστής την ταυτότητα πληρωμής ΦΠΑ), μετά θα πρέπει να πληρώσω όταν έχω επιστρέψει κατά τις 7μμ. Ο λογιστής κάτι μου είπε οτι νομίζει οτι στην Eurobank έιναι ως της 8μμ εμπρόθεσμή πληρωμή για να καταχωρηθεί η πληρωμή την ίδια ημέρα, αλλά δεν το είδα σίγουρο... και έχω αγχωθεί, να μην πληρώσω το επιπλέον 1% για εκπρόθεσμη πληρωμή ΦΠΑ.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

Καλησπέρα. προφανώς θα πλήρωνα απο τώρα αλλά ο λογιστής το ξέχασε να κάνει την διαδικασία για το ΦΠΑ και Δευτέρα θα βγάλει την ταυτότητα πληρωμής. Δευτέρα θα είμαι σε εργασία εκτός έδρας, δεν θα έχω pc μαζί μου και θα είμαι σε δύσκολο περιβάλλον για τέτοιες δουλείες. Οπότε γνωρίζει κάποιος μέχρι τι ώρα μπορώ να κάνω με το ebanking της eurobank ή εθνικής για να είμαι εμπρόθεσμος? Οποιος ξέρει σίγουρα ας απαντήσει γιατί αν δεν προλάβω πρωί (π.χ δεν έχει ετοιμάσει ο λογιστής την ταυτότητα πληρωμής ΦΠΑ), μετά θα πρέπει να πληρώσω όταν έχω επιστρέψει κατά τις 7μμ. Ο λογιστής κάτι μου είπε οτι νομίζει οτι στην Eurobank έιναι ως της 8μμ εμπρόθεσμή πληρωμή για να καταχωρηθεί η πληρωμή την ίδια ημέρα, αλλά δεν το είδα σίγουρο... και έχω αγχωθεί, να μην πληρώσω το επιπλέον 1% για εκπρόθεσμη πληρωμή ΦΠΑ.

Η ΚΑΘΕ τράπεζα, όταν πας να κάνεις συναλλαγή σου γράφει ΜΕΧΡΙ τι ώρα μετράει την ίδια ημέρα.

Δεν είναι ίδια για όλες τις τράπεζες.

Εγώ πχ την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου που έκανα μια συναλλαγή, η Πειραιώς μου έγραφε ότι ΜΕΧΡΙ 22.00 λογίζεται αυθημερόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...