Ukforthemoment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Δεν ειπα ποτε να πεταξει καποιον εξω οποτε θελει, εσυ το ειπες. Απο οσο εχω καταλαβει απο εδω μεσα, ακομα και με ληγμενο συμβολαιο δεν μπορεις να βγαλεις καποιον εξω για αυτον τον λογο. Δεν ισχυει η σιωπηρη ανανεωση? Το τι έγραψες εσύ και τι έγραψα εγώ εκεί είναι ,εγώ πάντως δεν έγραψα για μπανανία. 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ή το συζητατε, ή στο τελος του συμβολαιου, μιας και δεν μπορεις στην μπανανια να πεταξεις καποιον εξω για να μεινεις εσυ, ζητας μεγαλη αυξηση ενοικιου για να φυγει. 2
Haldol Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Απο οσο εχω καταλαβει απο εδω μεσα, ακομα και με ληγμενο συμβολαιο δεν μπορεις να βγαλεις καποιον εξω για αυτον τον λογο. Με ληγμένο συμβόλαιο τον βγάζεις έξω χωρίς πολλά- πολλά. Εξώδικο για απόδοση του μισθίου λόγω λήξης του συμβολαίου και μη επιθυμίας γι' ανανέωση.
SabotazNic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το τι έγραψες εσύ και τι έγραψα εγώ εκεί είναι ,εγώ πάντως δεν έγραψα για μπανανία. Ή το συζητατε, ή μπλα μπλα μπλα πανε μαζι 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Με ληγμένο συμβόλαιο τον βγάζεις έξω χωρίς πολλά- πολλά. Εξώδικο για απόδοση του μισθίου λόγω λήξης του συμβολαίου και μη επιθυμίας γι' ανανέωση. Α οκ αυτο δεν το γνωριζα σαν επιλογη. Αλλα παλι δεν μπορει να παρει καιρο? Καλυτερες πιθανοτητες δεν θα εχει αν εχει αποδειξεις ο ιδιοκτητης για αυξηση ενοικιου και αρα μη πληρωμη κτλ? Τυπου για να γινει πιο γρηγορα η διαδικασια. Γτ γνωριζω οτι για μη αποδοση ενοικιων, η διαδικασια γινεται σχετικα συντομα Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από SabotazNic
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Haldol είπε Εξώδικο για απόδοση του μισθίου λόγω λήξης του συμβολαίου και μη επιθυμίας γι' ανανέωση Εξώδικο, σωστά. Πρακτικά δηλαδή, μια γραπτή γνωστοποίηση. Αν αυτός/η δεν απαντήσει, θα πρέπει να γίνει αγωγή (γιατί είναι μονόδρομος), οπότε θα έλεγα ότι απαιτείται ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Αν υπαρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias
Haldol Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Α οκ αυτο δεν το γνωριζα σαν επιλογη. Αλλα παλι δεν μπορει να παρει καιρο? Καλυτερες πιθανοτητες δεν θα εχει αν εχει αποδειξεις ο ιδιοκτητης για αυξηση ενοικιου και αρα μη πληρωμη κτλ? Τυπου για να γινει πιο γηργορα η διαδικασια Είναι ακριβώς το ίδιο. Εάν ζητήσεις αύξηση, πρέπει να τη δεχτεί και ο νοικάρης. Αν ΔΕΝ τη δεχτεί, πρέπει να φύγει, άρα... φτάσαμε στο ίδιο σημείο. Απόδοση του μισθίου λόγω λήξης κ.λπ κ.λπ. Το κλειδί είναι να στείλεις εξώδικο ώστε να γνωστοποιήσεις (επίσημα) τις προθέσεις σου. Εάν το πας στο μιλητό, θα σου λέει ναι, ναι, θα φύγω, τώρα, τον άλλο μήνα, τον παράλλο, και δε θα φεύγει ποτέ. 1
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ή το συζητατε, ή μπλα μπλα μπλα πανε μαζι Α οκ αυτο δεν το γνωριζα σαν επιλογη. Αλλα παλι δεν μπορει να παρει καιρο? Καλυτερες πιθανοτητες δεν θα εχει αν εχει αποδειξεις ο ιδιοκτητης για αυξηση ενοικιου και αρα μη πληρωμη κτλ? Τυπου για να γινει πιο γρηγορα η διαδικασια. Γτ γνωριζω οτι για μη αποδοση ενοικιων, η διαδικασια γινεται σχετικα συντομα Καλύτερα να συνεισφέρεις στη συζήτηση με πραγματικές πληροφορίες και όχι να αναπαράγεις γραφθέντα από άλλες συζητήσεις
SabotazNic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε Καλύτερα να συνεισφέρεις στη συζήτηση με πραγματικές πληροφορίες και όχι να αναπαράγεις γραφθέντα από άλλες συζητήσεις Ευχαριστουμε για την συνεισφορα σου.
Haldol Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Εξώδικο, σωστά. Πρακτικά δηλαδή, μια γραπτή γνωστοποίηση. Αν αυτός/η δεν απαντήσει, θα πρέπει να γίνει αγωγή (γιατί είναι μονόδρομος), οπότε θα έλεγα ότι απαιτείται ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Τα περισσότερα ετοιματζίδικα συμβόλαια έχουν δικλείδες γι' αυτή την περίπτωση, υπό τη μορφή χρηματικής ρήτρας για κάθε ΜΕΡΑ που κάθεται ύστερα από ορισμένο διάστημα που ακολουθεί της γνωστοποίησης. Οπότε ναι, μπορεί θεωρητικά να περιμένει και να μπαστακωθεί μέχρι να πάρεις δικάσιμο γι' αγωγή κ.λπ, αλλά δε τον συμφέρει καθόλου μα καθόλου. Οπότε συνήθως αρκεί η εξώδικος.
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Προτιμότερο από το να μπερδεύεις τους άλλους 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ευχαριστουμε για την συνεισφορα σου. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Maurikycli
GREGORYMO Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 58 λεπτά πριν, Jo_e είπε Υπάρχει συμβόλαιο από το 2017 μέχρι το 2024 παρόλα αυτά θέλω να το φτιάξω και να μείνω εγώ δεν υπάρχει κάποιο νομικό παραθυράκι ώστε να βγάλω τον ενοικιαστή μου? Λήγει το 24 😛 Γιατί έκανες τόσο μακρινό συμβόλαιο? Μονή λύση, δώστου 'κατι' να φύγει.
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε και όχι να αναπαράγεις γραφθέντα από άλλες συζητήσεις γραφέντα..
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 αν σου πω ότι αρχικά έτσι πήγα να το γράψω αλλά μου το πρότεινε αλλιώς ο ορθογράφος... "κατά τας γραφάς"
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Haldol είπε Οπότε ναι, μπορεί θεωρητικά να περιμένει και να μπαστακωθεί μέχρι να πάρεις δικάσιμο γι' αγωγή κ.λπ, αλλά δε τον συμφέρει καθόλου μα καθόλου. Οπότε συνήθως αρκεί η εξώδικος. Το θέμα είναι ποιός έχει γεμάτη την τσέπη για διαδικασίες (εξώδικος διαμαρτυρία, αγωγή και ούτω καθεξής), για να κάνει κίνηση. Συνήθως καταλήγουν σε συμβιβαστικές λύσεις. Επίσης, σε αστικές μισθώσεις, λίγοι είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με έγγραφο συμφωνητικό. Θεωρούν ότι καλύπτονται με τη δήλωση μίσθωσης ακινήτων (καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζουμε εδώ). Όλα αυτά με βάση την έως τώρα εμπειρία μου. 4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε αν σου πω ότι αρχικά έτσι πήγα να το γράψω αλλά μου το πρότεινε αλλιώς ο ορθογράφος... "κατά τας γραφάς" Μεταξύ μας, δεν μου ακούγεται πολύ αξιόπιστος αυτός ο τύπος. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν μου ακούγεται πολύ αξιόπιστος αυτός ο τύπος. Άστα, παλιοχαρακτήρας 😕
Haldol Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Επίσης, σε αστικές μισθώσεις, λίγοι είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με έγγραφο συμφωνητικό. Θεωρούν ότι καλύπτονται με τη δήλωση μίσθωσης ακινήτων. Όλα αυτά με βάση την έως τώρα εμπειρία μου. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Αυτοί, ας πρόσεχαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις