Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα εχουμε ξαναπει, παρε τηλεφωνο σε πρεσβεια και θα σου πουν τι και πως αναλυτικα ωστε να εισαι σιγουρος.Δεν χρειαζεται να το κουραζουμε παραπανω,

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Τα εχουμε ξαναπει, παρε τηλεφωνο σε πρεσβεια και θα σου πουν τι και πως αναλυτικα ωστε να εισαι σιγουρος.Δεν χρειαζεται να το κουραζουμε παραπανω,

τέλεια, επειδή δεν έχω ιδέα. Πρώτα έστειλα στην Ελληνική πρεσβεία της Ζυρίχης με παρέπεμψαν στης Βέρνης και αυτοί με την σειρά τους μου έστειλαν αυτό: 

Παρακαλούμε απευθυνθείτε, για λόγους αρμοδιότητας, στην εν Αθήναις Πρεσβεία της Ελβετίας.   :huh:

Δεν έβγαλα άκρη.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Το τι θα  πει η πρεσβεία,ποια πρεσβεία αλήθεια; , δεν σημαίνει τίποτα γιατί είναι άλλη η αρχή που θα το ελέγξει.Δεν μιλάμε με τι έγγραφο θα ταξιδεψει αλλά αν το έγγραφο που έχει θα γίνει δεκτό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MikeJ είπε

Η ταυτότητα λήγει στα 15 χρόνια. Οπότε αν δεν έχει λήξει και επίσης υπάρχουν τα στοιχεία στα λατινικά θεωρητικά μπορείς να ταξιδέψεις εντος Σενγκεν (και κάποιες άλλες χώρες πχ Αλβανία) χωρίς θέματα.

2 ώρες πριν, ewssonaht είπε

Πρόβλημα 100% με χειρόγραφη. Θα καταφέρεις να ταξιδέψεις εφόσον δεν έχει παρέλθει 15ετια απο όταν εκδόθηκε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σε παιδεψουν και θα αγχωθεις

Έχω τον ίδιο τύπο τατυότητας αλλά σε μαυρα χάλια (τσαλακομένη, έχει βγει το ένα πλασιτκό κλπ)

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα διαβατήριο

αλλά όχι γιατί "λήγει"  η ταυτότητα (ναι λήγει ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΙ γιατί απλά δε το γράφει)

πολλοί συνάδλεφοί μου ταξιδευαν σε Τουρκία με ταυτότητα και άλλες χώρες ΕΕ 

κάποιοι είχαν "χειρόγραφη".

μπορεί να είχε "μανουρα" σε κάποιες στιγμές αλλά σοβαρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε κανεις

αν δε προλαβαίνεις να βγάλεις διαβατήριο έχε μαζί σου (αν έχεις) ευρωπαικού τύπου διπλωμα (όχι το παλιό ροζ σκατόχαρτο)

Δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο αλλά αν χρειαστεί μπορει να βοηθήσει.

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Έχω τον ίδιο τύπο τατυότητας αλλά σε μαυρα χάλια (τσαλακομένη, έχει βγει το ένα πλασιτκό κλπ)

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα διαβατήριο

αλλά όχι γιατί "λήγει"  η ταυτότητα (ναι λήγει ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΙ γιατί απλά δε το γράφει)

πολλοί συνάδλεφοί μου ταξιδευαν σε Τουρκία με ταυτότητα και άλλες χώρες ΕΕ 

κάποιοι είχαν "χειρόγραφη".

μπορεί να είχε "μανουρα" σε κάποιες στιγμές αλλά σοβαρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε κανεις

αν δε προλαβαίνεις να βγάλεις διαβατήριο έχε μαζί σου (αν έχεις) ευρωπαικού τύπου διπλωμα (όχι το παλιό ροζ σκατόχαρτο)

σε ευχαριστώ, ναι έχω δίπλωμα. βέβαια το πρόβλημα υπάρχει και στην σύντροφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο την πρεσβεια υπαρχει το ενδεχομενο απλα να σου πουν τι λεει το γραμμα του νομου:

https://www.eda.admin.ch/countries/greece/en/home/services/faq/faq-traveling-to-switzerland.html

Στην πραξη δεν ξερω αν οντως κοιτανε ποτε βγηκε η ταυτοτητα..

Στο λινκ στα δεξια εχει και τα στοιχεια της ελβετικης πρεσβειας στην αθηνα.

Επεξ/σία από epp
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

σε ευχαριστώ, ναι έχω δίπλωμα. βέβαια το πρόβλημα υπάρχει και στην σύντροφο.

Το δίπλωμα δεν είναι επίσημα ταξιδιωτικό έγγραφο.

Δεν σημαίνει κάτι , απλά μπορεί να βοηθήσει να πείσει κάποιον που "αμφιβάλλει"  για την ταυτότητά σου (η οποία ΕΙΝΑΙ ταξιδιωτικό έγγραφο εντος ΕΕ/ΕΟΧ).

3 λεπτά πριν, epp είπε

Απο την πρεσβεια υπαρχει το ενδεχομενο απλα να σου πουν τι λεει το γραμμα του νομου:

https://www.eda.admin.ch/countries/greece/en/home/services/faq/faq-traveling-to-switzerland.html

Χμ, αυστηροί οι ελβετοί.

• Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, epp είπε

ρε φιλε σοβαρα τωρα, θα δωσεις τοσα λεφτα για το ταξιδι και πραγματικα θα ρισκαρεις την ταλαιπωρια/μπερδεμα για να μην βγαλεις διαβατηριο που θα κοστισει μεν καμια 80-100 ευρω και θα ισχυει για 5 ή 10 χρονια; 

και ολα αυτα μιλωντας για το "εξοδο" των 100 ευρω, ενω στη Ζυριχη θα δωσεις 25 ευρω την πιο φτηνη πιτσα (για 1 ατομο) ; 4.20 ευρω το μονό εισιτηριο για την ζωνη στο κεντρο των ΜΜΜ, κανα 10αρι το πιο φτηνο κεμπαπ και δεν αναφερω τιμες εστιατοριων κλπ. 10 χρονια ειμαι εδω και μου φαινεται λιγο αστειο οτι καποιος θα ρθει Ζυριχη χριστουγεννα και δεν θελει να βγαλει διαβατηριο λογω κοστους.

Είσαι λίγο λάθος . Η μικρή μου γίνεται τον Μαίο 12 ετών και θα την πάω Παρίσι με το που τελειώσει το Δημοτικό . Θα μπορούσα να την πάω και τώρα με διαβατήριο και όχι ταυτότητα που βγάζεις στα 12 αλλά προτιμώ αυτά τα 100 € να τα δώσω και να μείνω ακόμα μια επιπλέον μέρα στο Παρίσι παρά στο διαβατήριο .

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, epp said:

Όπα, με βάση το λινκ η Ελβετία αναγνωρίζει τη ταυτότητά μας για έως 10ετία, άσχετα αν ισχύει για 15ετία άρα ο TS θεωρητικά έχει θέμα αν πέσει σε κάποιον που ελέγξει την ημερομηνία.

Γενικά νομίζω το διαβατήριο είναι η καλύτερη λύση. Ειδικά πλέον με τη 10ετή διάρκεια μιλάμε για ένα κόστος κάτω των 10 ευρώ το έτος και για την επόμενη δεκαετία πας όπου θες σχεδόν και εκτός Ευρώπης και σε αντιμετωπίζουν σαν κύριο και όχι σαν εισβολέα. Αν έχεις σκοπό να κάνεις ταξίδια θα κάνετε απόσβεση.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Συγνώμη που δεν μου περισσεύουν 200€  και έρχομαι όσο πιο οικονομικά μπορώ με την σύντροφο για τέσσερα βράδια. Την επόμενη φορά θα φροντίσω να νοικιάσω και αμάξι αντί να δώσω 4.20 για εισιτήριο...

Πρώτον, οι λέξεις "Ζυρίχη" και "οικονομικά" δεν μπορούν να σταθούν στην ίδια πρόταση.

Δεύτερον, δεν ισχύει σε όλη την Ευρώπη ότι ισχύει στην ΕΕ ή στη ζώνη Σένγκεν.

Τρίτον, τυπικά μπορείς να ταξιδέψεις, πρακτικά θα ξυνίσουν 100% μόλις τη δουν εκεί, αν έχεις/-ετε δίπλωμα τύπου κάρτας μαζί λογικά θα σας περάσουν δείχνοντας και αυτό αλλιώς ίσως χρειαστεί να περιμένετε έγκριση από την πρεσβεία.

Τέταρτον, βγάλε/-τε διαβατήριο, εφόσον ταξιδεύεις είναι επένδυση (ειδικά τώρα που λήγει στα 10 χρόνια), αλλιώς θα το βρεις πάλι μπροστά σου.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, epp είπε

Σε ευχαριστώ, τους έστειλα email, αν και δύσκολα θα απαντήσουν νομίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω παντως οτι δεν ελεγχουν καθε φορα τα χαρτια στην αφιξη, δεν ειναι οπως π.χ. να πεταξεις ΗΠΑ που περνας απο ειδικο γκισε. Οι ελεγχοι, οσες φορες εχω πετυχει, ειναι καπως πιο "εκτακτου τυπου" δηλαδη στην εξοδο απο το αεροπλανο, αποτι θυμαμαι δηλαδη. Αντιθετα σχεδον παντα ελεγχει η αστυνομια στην αναχωρηση απο Ελλαδα, προφανως για εντοπισμο λαθρομεταναστων με πλαστα εγγραφα κλπ.

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, epp είπε

Να πω παντως οτι δεν ελεγχουν καθε φορα τα χαρτια στην αφιξη, δεν ειναι οπως π.χ. να πεταξεις ΗΠΑ που περνας απο ειδικο γκισε. Οι ελεγχοι, οσες φορες εχω πετυχει, ειναι καπως πιο "εκτακτου τυπου" δηλαδη στην εξοδο απο το αεροπλανο, αποτι θυμαμαι δηλαδη. Αντιθετα σχεδον παντα ελεγχει η αστυνομια στην αναχωρηση απο Ελλαδα, προφανως για εντοπισμο λαθρομεταναστων με πλαστα εγγραφα κλπ.

Ισχύει αυτό άλλα όχι παντού, Στο Βερολίνο που ταξίδεψα πριν κάποια χρόνια όντως κοίταξαν ταυτότητα σε κάποιους «τυχαία»... 

Δημοσ.
Just now, epp said:

Να πω παντως οτι δεν ελεγχουν καθε φορα τα χαρτια στην αφιξη, δεν ειναι οπως π.χ. να πεταξεις ΗΠΑ που περνας απο ειδικο γκισε. Οι ελεγχοι, οσες φορες εχω πετυχει, ειναι καπως πιο "εκτακτου τυπου" δηλαδη στην εξοδο απο το αεροπλανο, αποτι θυμαμαι δηλαδη..

Βασικά εντός Σέγκεν, δεν υπάρχει καν έλεγχος αλλά ελεύθερη διακίνηση πολιτών. Αν κάποιος έχει ζήσει κεντρική Ευρώπη, παίρνεις το αμάξι από Γερμανία και πας ταξίδι Γαλλία, Λουξεμβούργο κλπ και δεν υπάρχει καν συνοριακός έλεγχος. Περνάς έτσι.

Απλά με αφορμή το μεταναστευτικό αρκετές χώρες κάνουν είτε δειγματοληπτικά είτε κανονικά έλεγχο. Η Γερμανία πχ κάποια φάση είχε θεσπίσει φουλ έλεγχο μόνο για πτήσεις από Ελλάδα και είχε γίνει λίγο θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, MikeJ είπε

φουλ έλεγχο μόνο για πτήσεις από Ελλάδα και είχε γίνει λίγο θέμα.

Καθολου θεμα δεν ειχε γινει. 

Και λιγους ελεγχους κανανε.

Στο λεω γιατι τοτε εργαζομουν στο αεροδρομιο της φρανκφουρτης.

Δεν θες να ξερεις ποσοι ειχανε ελληνικες (κολοχαρτα) ταυτοτητες και δεν ξερανε ουτε να διαβασουνε τι εγραφε επανω.

Επεξ/σία από BertaJourdan
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...