alagond3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας Το τελευταίο διάστημα ήμουν σε σκέψεις και μπορώ να πω πως είχα καταλήξει στο να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Το budget που διέθετα ήταν περίπου 5.000Ε. Η χρήση που θα κάνω στο αυτοκίνητο, με όποιον τρόπο τελικά καταλήξει στα χέρια μου, θα είναι 1 με max 2 φορές την εβδομάδα να πηγαίνω για ένα φαγητό/ποτό κάπου εντός Αθηνών. Κατέχω μηχανάκι το οποίο χρησιμοποιώ όταν κινούμαι μόνος χωρίς να με ενοχλεί ακόμη και όταν έχει κρύο. Όταν βρέχει προφανώς είναι πρόβλημα. Γενικά δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω μετρό σε αυτές τις περιπτώσεις. Το θέμα μου είναι όταν θέλω να ανεβάσω πάνω κάποιον φίλο/φίλη δεν είναι και ότι καλύτερο είτε για λόγους ασφαλείας είτε για λόγους καιρικών συνθηκών. Στην τωρινή δουλειά μου πηγαίνω με τα πόδια και επιπλέον εάν για κάποιο λόγο χάσω την τωρινή δουλειά μου, είναι πιθανό η επόμενη να διαθέτει αυτοκίνητο (Εξωτερικός πωλητής). Στα οικονομικά δεδομένα της περίπτωσης, αυτό που σκέφτομαι είναι πως για ένα μεταχειρισμένο στα λεφτά που διαθέτω (έως 5.000) θα πρέπει να υπολογίζω ετησίως περίπου 600/700/800Ε έξοδα (Ασφάλειες, Τέλη, Σέρβις, Ζημιές, Λάστιχα). Είναι όλα όσα βρίσκω ψιλοχρέπια. Με αρκετά χιλιόμετρα. Επιπλέον όπως ανέφερα, η χρήση που θα κάνω στο αυτοκίνητο θα είναι 1.5 φορά τη βδομάδα. Η σκέψη μου τώρα είναι να βρω κάποιο γραφείο ενοικιάσεων κοντά στην περιοχή μου κατά προτίμηση (Ν. Ψυχικό) και να προσπαθήσω να κλείσω μια συμφωνία για κάπως καλύτερη τιμή, ή και χωρίς συμφωνία σε τιμές τιμοκαταλόγου εάν διαπιστώσω πως πρόκειται για σοβαρό γραφείο και μπορεί να υπάρξει καλή συνεργασία και να ενοικιαζω λοιπόν όταν το χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο. Κόστος που υπολογίζω 35 Ευρω επί 4 εβδομάδες επί 11 μήνες ίσον 1540Ε ετησίως. (Απουσιάζω 1 μηνα εκτός Αθηνών) Το 35Ε είναι αυθαίρετο. Υπάρχουν σαιτς με προσφορές στα 20-25Ε, υπάρχει και το καλοκαίρι που το πιο φθηνό που έχω ακούσει πως βρίσκεις είναι στα 50Ε ... Δεδομένου όμως πως και το καλοκαίρι θα το χρειάζομαι λιγότερο, οριοθετω το κόστος περίπου στα 35Ε. Δεν είναι άλλωστε τα 10Ε τη φορά αυτά που με καίνε ώστε να τα χαλάσουμε σε αυτό το ποσό. Εγώ ανοίγω το θέμα 1) Για να μου επισημάνει κάποιος γνωστής τι θα πρέπει να προσέξω στην εταιρεία που θα επιλέξω και στους όρους της ενοικίασης 2) Ίσως κάποια σημαντική παράμετρο που δεν έχω σκεφτεί 3) Κάποια πρόταση γραφείου ενοικιάσεων σε ΠΜ (για λόγους διαφήμισης) Τέλος, για να προλάβω κάποιους, προφανώς και γνωρίζω πως η ενοικίαση ΔΕΝ αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου, πως είναι ΆΛΛΟ το να έχεις αυτοκίνητο και άλλο να το ενοικιαζεις, πως θα έρθουν και φορές που θα χρειαστεί να το έχω για Χ, Υ λόγους ακόμη και 3 και 4 μέρες συνεχόμενες ΑΛΛΆ θα ήθελα επίσης να σημειώσω πως για οικονομικούς - προσωπικούς λόγους, θα με έβγαζε εκτός πλάνων το να αγόραζα ένα μεταχειρισμένο, να μου έβγαζε λίγα λίγα τα προβλήματα και να χρειαζόταν να μοιράσω λεφτά σε Service. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περιμένω τις απόψεις σας. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από alagond3
basilis_k6 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 ταξι? αλλωστε ειδικα το ποτο δεν θα το χαρεις αν δεν μπορεις να πιεις. παρολα αυτα καταλαβαινω την αναγκη και θυμαμαι σε αντιστοιχη περιπτωση φιλου εδωσε 60αρι για μια μερα. ειχε και με 50 αλλα πηρε ενα σχετικα μεγαλο αμαξι, 308. 1 1
phanispal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Εγώ που έχω αυτοκίνητο, από πέρσι που πήρα μηχανάκι, το έχω σχεδόν μόνιμα παρκαρισμένο. Ούτως ή άλλως δεν έκανα πολλά χιλιόμετρα (~7.500 ανά έτος), αλλά πλέον το χρησιμοποιώ για τα καθιερωμένα ταξίδια (Πάσχα, καλοκαίρι, άντε και να προκύψει κανά τρίτο μέσα στη χρονιά, πολύ βαριά κανά τέταρτο) και πολύ αραιά και πού όταν θα πάω κάπου με την οικογένεια που χρειάζεται αυτοκίνητο. Οπότε από τα 7.500 έχω πέσει στις 3.000-4.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Δε λέω ότι θα το δώσω, αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει να δίνω 260€ για τέλη, ~300€ για ασφάλεια, ~100€ για το πολύ βασικό σέρβις λαδιών κ.λπ. (αφού δε θα περιμένω να συμπληρωθούν τα χιλιόμετρα), ~100€ για ελαστικά (αφού θα τα αλλάζω περίπου στην τριετία κι ας μην έχω κάνει χιλιόμετρα) και όλα τα υπόλοιπα έξοδα, αναμενόμενα και μη. Και τις περισσότερες μέρες του χρόνου να είναι έξω να το τρώει ο ήλιος και η βροχή. Ταξί δεν είναι και τόσο εύχρηστο για να μετακινηθείς με την οικογένεια εντός Αθηνών είτε για βόλτα είτε για κάτι απρόοπτο, και για τα ταξίδια ούτε λόγος. Αλλά και να νοικιάσεις δεν ξέρω κατά πόσο είναι βολικό και πόση διαδικασία έχει άμα χρειαστείς αυτοκίνητο «στα γρήγορα». Ίσως αν υπήρχε κάτι όπως αυτά τα πατίνια που απλά τα έβρισκες σε διάφορα σημεία και τα άφηνες σε άλλα να βόλευε περισσότερο.
alagond3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ταξί δε βολεύει για τη "δουλειά" που θέλω το αυτοκίνητο. Εγώ ουσιαστικά θέλω μια φορά την εβδομάδα να μπορώ να κάνω οποιαδήποτε απόσταση χρειαστεί με αμάξι. Το πατίνι το θεωρώ ακόμη πιο επικίνδυνο από το μηχανάκι για να ανεβάσω πάνω άλλον άνθρωπο. 😊 Επίσης να σημειώσω μιας που αναφέρθηκε παραπάνω το 308 πως σε καμία περίπτωση δε θα επιδιώκω να κλείσω τέτοιας κατηγορίας ΙΧ. Και panda που παίζει σε πολλά rent θα με υπερκάλυπτε. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από alagond3
Sakiz105 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Ο χρόνος που θα κάνεις κάθε φορά να κλείσεις, πάρεις, παραδόσεις το ενοικιαζόμενο?
alagond3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Γι αυτό τον λόγο θα προσπαθήσω να έχω κάποια στάνταρ γραφεία. Ή και ένα στάνταρ εάν είναι δυνατόν. Προκειμένου να "γνωριζόμαστε" και να χάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο σε αυτά.
korakios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 ταλαιπώρια ακούγεται ,προσωπικά θα έπαιρνα ένα μτχ (φυσικά να είναι μηχανικά όσο γίνεται καλύτερο) και θα κοιτούσα μοντέλα που να παίζουν άφθονα φθηνά ανταλλακτικά
geo9419 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Εχω δει οτι οι εταιρίες τα μικρά το χειμώνα τα νοικιάζουν 5-7 ευρώ ανά ημέρα εφοσόν το κλεισεις για μια εβδομάδα. Δηλαδή 35-50 ευρώ την εβδομάδα. https://www.gr.kayak.com/cars/Athina,Attiki,Ellada-c24560/2022-11-23/2022-11-30;map?sort=rank_a
mp123 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, geo9419 είπε Εχω δει οτι οι εταιρίες τα μικρά το χειμώνα τα νοικιάζουν 5-7 ευρώ ανά ημέρα εφοσόν το κλεισεις για μια εβδομάδα. Δηλαδή 35-50 ευρώ την εβδομάδα. https://www.gr.kayak.com/cars/Athina,Attiki,Ellada-c24560/2022-11-23/2022-11-30;map?sort=rank_a Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι αυτό που διαβάζεις είναι αληθινό; Στο θεμα μας τώρα Για μια μέρα υπολόγιζε τουλαχιστον 50 ευρώ συν εγγυηση . Επισεις την βενζίνη την πληρώνεις εσύ, μην νομίζεις πως θα το πάρεις γεμάτο και δεν θα την πληρώσεις. Με λίγα λόγια πάρε ταξί καλύτερα.
alagond3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, mp123 είπε Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι αυτό που διαβάζεις είναι αληθινό; Στο θεμα μας τώρα Για μια μέρα υπολόγιζε τουλαχιστον 50 ευρώ συν εγγυηση . Επισεις την βενζίνη την πληρώνεις εσύ, μην νομίζεις πως θα το πάρεις γεμάτο και δεν θα την πληρώσεις. Με λίγα λόγια πάρε ταξί καλύτερα. Το ταξί δεν εξυπηρετεί τη χρήση που θέλω να κάνω Για τη βενζίνη το γνώριζα. Ευχαριστώ
basilis_k6 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, alagond3 είπε Το ταξί δεν εξυπηρετεί τη χρήση που θέλω να κάνω Για τη βενζίνη το γνώριζα. Ευχαριστώ αν υποθέσουμε οτι τα 30 ευρω την ημερα ειναι το μινιμουμ, (βρηκα ενα ι10 τοσο) τοτε για 1,5 φορες την εβδομάδα επι 45 εβδομάδες στο περιπου ειναι 2000ε. Δεν αξιζει για κανενα λογο. Βασικά νομίζω αξίζει ΜΟΝΟ για κάποιον που το θέλει μια φορά το μήνα ακομη και για 2-3 μέρες. Αν θες καθε βδομαδα μια φορά, ακομη και 20 ευρω να στο δωσει τοτε ειναι κοντά 1000ε το χρόνο. Καλύτερα ενα μτχ με 2000ευρω που αν το συντηρεις θα το πουλήσεις αργότερα 1500. Οσο εχασε αξια εχασε.
alagond3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ για τους υπολογισμούς σου ωστόσο μπορώ να διατηρήσω το κόστος περίπου στα 1500Ε ετησίως. Το ερώτημα είναι, υπάρχει κάτι σαν αυτό που περιγράφεις; Στα 2.000Ε, αξιοπρεπές (προφανώς δε θα γράψω "καλό", ούτε "μέτριο"), με το οποίο να μην παίζεις κορώνα γράμματα το να σου φεύγουν αρκετά λεφτά σε Service; Πέραν των παγίων εξόδων τα οποία είναι και αυτά αρκετά ετησίως.
vamvakoolas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) το κανω αυτο που λες αλλα στην επαρχια που εχω εξοχικο: εχω ενα γραφειο ενοικιασης εδω και 2 περιπου χρονια Μου δινει 35 ευρ (εχω τυχει και 30 ευρ την ημερα αλλα 1-2 φορες) και εχω τυχει και 40 το καλοκαιρι που σχεδον ολη η Ελλαδα εχει τουριστες. Δεν εχω καποιο σταθερο αυτοκινητο, οτι φθηνο/διαθεσιμο εχει μου το δινει. Αυτο ομως που θελω να προσθεσω στη συζητηση ειναι οτι δεν ειναι μονο τα 35 ευρ. Για παραδειγμα με fiat panda βενζινη πληρωσα περιπου 10 ευρ την ημερα σε καυσιμο (κανοντας ομως αρκετες διαδρομες) οποτε υπολογισε και αυτο το κοστος. Επισης προσπαθω για να βοηθησω και την επιχειρηση να κλεινω οχημα καιρο πριν (τουλαχιστον μηνα) παρολα αυτα νομιζω μια φορα με "κρεμασε" αλλα για μια μονο ημερα. Δε ξερω αν μπορεις να το προγραμματισεις στη περιπτωση σου. Προφανως γνωριζομαστε μετα απο τοσο καιρο με τον ιδιοκτητη οποτε εχει τα στοιχεια της καρτας απλως καθε φορα υπογραφω τα απαραιτητα χαρτια. Στην αρχη πρεπει να ξοδευεις χρονο για να ελεγχεις το οχημα (φωτο) αλλα μετα απο 4-5 φορες ισως εχει αναπτυχθει εμπιστοσυνη και απο τις 2 μεριες και αυτο το γλυτωνεις.... ισως στη περιπτωση σου αξιζει καποιο ταξι ή σοφερ αντι για ενοικιαση αν δε κανεις και πολλα χλμ Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2022 από vamvakoolas
vagos789 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, alagond3 είπε Επιπλέον όπως ανέφερα, η χρήση που θα κάνω στο αυτοκίνητο θα είναι 1.5 φορά τη βδομάδα. Η σκέψη μου τώρα είναι να βρω κάποιο γραφείο ενοικιάσεων κοντά στην περιοχή μου κατά προτίμηση (Ν. Ψυχικό) και να προσπαθήσω να κλείσω μια συμφωνία για κάπως καλύτερη τιμή, ή και χωρίς συμφωνία σε τιμές τιμοκαταλόγου εάν διαπιστώσω πως πρόκειται για σοβαρό γραφείο και μπορεί να υπάρξει καλή συνεργασία και να ενοικιαζω λοιπόν όταν το χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο. Ναι μπορεις να το κανεις αυτο ειδικα τον χειμωνα οπου υπαρχουν διαθεσιμα αυτοκινητα,το καλοκαιρι αλλαζει πολυ η κατασταση Επισης μπορεις να χρησιμοποιεις (και) ταξι,πιθανως ειναι ακομα πιο συμφερον οικονομικα εφοσον δεν κανεις πολλες διαδρομες αλλα τις μερες με βροχη ειναι πιο δυσκολο να βρεις (αναλογα και την περιοχη)
Mhdenistis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Η ενοικίαση συμφέρει μόνο αν πας σε κάποιο άγνωστο μέρος για διακοπές λίγες μέρες και είναι πολύ δύσκολο να φέρεις δικό σου μέσο ή δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο στις καθημερινές μετακινήσεις. Σε άλλη περίπτωση την αγορά κάποια στιγμή δεν θα την αποφύγεις, καλύτερα να γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα διαφορετικά θα ξοδεύεις συνέχεια άσκοπα χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα