Προς το περιεχόμενο

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά άδεια για τη χρήση θανατηφόρων ρομπότ


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις με το δημοτικό συμβούλιο ώστε να λάβει την άδεια να αναπτύξει ρομπότ εντός των ορίων της πόλης.

Τα συγκεκριμένα ρομπότ θα διαθέτουν οπλισμό ικανό να σκοτώσει υπόπτους, τους οποίους οι αρχές επιβολής του νόμου θεωρούν απειλή καθώς πλέον «ο κίνδυνος απώλειας ζωής των πολιτών ή αξιωματικών είναι άμεσος και υπερισχύει κάθε άλλης διαθέσιμης επιλογής καταστολής από το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο».

Στην πρόταση που συνέταξε το ίδιο το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο επιδιώκεται επίσης να μην συμπεριληφθούν τα «εκατοντάδες τυφέκια εφόδου από τον κατάλογο των όπλων στρατιωτικού τύπου που διαθέτει και να μην περιλαμβάνονται τα κόστη για το προσωπικό στη τιμή των όπλων» σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας Mission Local.

Όπως σημειώνει η παραπάνω ιστοσελίδα, η πρόταση του αστυνομικού τμήματος έχει ήδη βρει σημαντικές αντιστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Ο επόπτης Aaron Peskin, ο οποίος προεδρεύει μίας τριμελής εποπτικής επιτροπής, τάχθηκε κατά της χρήσης βίας, και ειδικά από τα ρομπότ σε πρώτη φάση δηλώνοντας: «Τα ρομπότ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως Μέσο Καταστολής εναντίον οποιουδήποτε προσώπου». Το αστυνομικό τμήμα σε μία νέα έκδοση της πρότασης του αφαίρεσε τη σχετική διατύπωση (Μέσο Καταστολής) με την τριμελή επιτροπή στη συνέχεια, της οποίας προεδρεύει ο Aaron Peskin, να εγκρίνει ομόφωνα το σχέδιο, το οποίο και προώθησε στο δημοτικό συμβούλιο για ψηφοφορία στις 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει το σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο υποστηρίζοντας ότι «θα μπορούσαν να υπάρξουν σενάρια όπου η ανάπτυξη θανάσιμης ισχύος θα αποτελούσε μοναδική επιλογή».

Η αστυνομική δύναμη διατηρεί επί του παρόντος άνω των δέκα πλήρως λειτουργικών τηλεκατευθυνόμενων ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για επιθεωρήσεις περιοχών και εξουδετέρωση βομβών. Παρόλα αυτά, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές πλατφόρμες παράδοσης βομβών επίσης. Οι συγκεκριμένες μονάδες εξουδετέρωσης βομβών συχνά εξοπλίζονται με καραμπίνες με άσφαιρα φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας ενός εκρηκτικού μηχανισμού, αν και τίποτα δεν εμποδίζει την αστυνομία από το να χρησιμοποιήσει κανονικά φυσίγγια εφόσον κρινόταν απαραίτητο, όπως πρόσφατα αναγνώρισε η αστυνομία του Όκλαντ στο εποπτικό συμβούλιο της πόλης.

Αν και το Σαν Φρανσίσκο δεν επέτρεψε ποτέ ρητά ότι τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής, τα θανατηφόρα αυτόνομα όπλα (Lethal Automated Weapons ή LAWs) είναι ολοένα και πιο συνηθισμένα στις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις. Μπορεί οι νάρκες κατά του προσωπικού, ένα από τα πρώτα αυτοματοποιημένα όπλα να έχουν απαγορευτεί από το 1997 (βεβαίως υπάρχουν πολλές μη εξουδετερωμένες νάρκες ακόμα σε διάφορες περιοχές στον κόσμο) ωστόσο τέτοια όπλα όπως και οι πλήρως αυτοματοποιημένες άμυνες όπως είναι τα συστήματα Phalanx στα πλοία χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του 1970. Αυτόνομα επιθετικά συστήματα, όπως είναι τα UAVs και τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, αλλά πάντα απαιτούσαν έναν άνθρωπο-χειριστή για να φέρει την ευθύνη της χρήσης πυρομαχικών ή της εκτόξευσης πυραύλων. Τώρα, το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο -το ίδιο τμήμα που τακτικά στοιχίζει στην πόλη εξαψήφιες αποζημιώσεις και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για υπερβολική χρήση βίας και αντιτίθεται ενεργά στις έρευνες για τη σχέση του με ξυλοδαρμούς - θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ζητήματα ζωής και θανάτου στην πόλη. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω μετά από τόσες ταινίες τις δεκαετίες 80 και 90 είμαστε  έτοιμοι να τ αποδεχτούμε... οι νεότεροι απλά θα θεωρούν ότι είναι φυσιολογικά. Η συνέχεια θα γίνει στον στρατό.. που οι λύσεις είναι ήδη έτοιμες ... ώστε οι νέοι πόλεμοι να μην έχουν υψηλό πολιτικό κόστος (αίμα πολιτών).

Επεξ/σία από o_shaolin
  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κοινωνία εξελίσσεται , εκτός ότι θα έχουμε τσιπάκια πάνω μας, θα έχουμε και τσιπαρισμένους φρουρούς (ρομπότ), και στο μέλλον, η εξέλιξή μας είναι να μας ελέγχουν τα Ai και τα ρομπότ. Έτσι θα κατακτήσουμε το σύμπαν, θα γίνουμε αήττητοι. Θα ταξιδεύουμε σε όλο το γαλαξία και θα διαδώσουμε πολιτισμό (αφού θα είμαστε 100% ρομπότ). Ζήτω τα τσίπς. Τσίπς!!

Hungry Snacks GIF by Awkwafina

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φανταστείτε συστήματα που θα καθαρίζουν ύποπτο σχεδόν πριν ακόμα αυτός κάνει συνειδητή σκέψη ότι θα επιτεθεί από τίποτα διαστολές ματιών, αναπνοές, θερμοκρασία ή παλμούς. Τι ασφαλής (και ανελεύθερος) κόσμος!

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα αναλαμβάνει δράση το ρομπότ και μετά ένας άνθρωπος θα κρίνει από τη νεκροψία αν ήταν όντως ύποπτος ή τσάμπα πήγε... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φανταζομαι θελουν να τα στελνουν σε χωρους που θα πεσει πιστολιδι. ειναι σιγουρα λιγοτερο ικανα απο τους ανθρωπους ακομα. προφανως θα ειναι τηλεκατευθυνομενα και οχι ΑΙ η κατι τετοιο.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...