Dennis077 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Γειά σας θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι η χρέωση 4,10€ για αποστολή ενός αντικειμένου κάτω των 2 κιλών με courier εκτός Αθήνας είναι λογική; Ευχαριστώ
SabotazNic Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μια χαρα ειναι. Καθε καταστημα, αναλογως τον φορτο που εχει με μια κουριερ, κανει και αλλες συμφωνιες
Joshua21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Dennis077 είπε Γειά σας θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι η χρέωση 4,10€ για αποστολή ενός αντικειμένου κάτω των 2 κιλών με courier εκτός Αθήνας είναι λογική; Ευχαριστώ Εξαρτάται με ποια λογική το βλέπεις, αν το συγκρίνεις με άλλα καταστήματα τότε είναι κοντά στον μέσο όρο (ίσως και κάτι παραπάνω). Επίσης έχει σημασία και η αξία του αντικειμένου, αλλά και πιθανόν ο όγκος του.
aromeo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Με αντικαταβολή ή χωρίς; Τι διαστάσεις έχει το αντικείμενο; Οι courier χρεώνουν ή ογκομετρικά (ΜxΠxΥ(cm)/5000=κιλά) ή με κιλά όποιο είναι μεγαλύτερο. Αν λοιπόν μιλάμε για μικροδέμα έως 2 κιλά χωρίς υπηρεσία αντικαταβολής, το 4,10€ είναι αλμυρό ακόμα και με την αύξηση που πήραν το καλοκαίρι. 1
Dennis077 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Aromeo χωρίς αντικαταβολή και το πολύ να είναι 120gr. Από όσο ξέρω τα μεταφορικά ξεκινούν στην πλειοψηφία από 3 και φθάνουν 3,50€ το πολύ για αυτό και μου φάνηκε κάπως υπερβολική η χρέωση. Επίσης στο σάιτ τους δεν αναφέρεται η courier με την οποία συνεργάζονται.
SabotazNic Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Dennis077 είπε Aromeo χωρίς αντικαταβολή και το πολύ να είναι 120gr. Από όσο ξέρω τα μεταφορικά ξεκινούν στην πλειοψηφία από 3 και φθάνουν 3,50€ το πολύ για αυτό και μου φάνηκε κάπως υπερβολική η χρέωση. Επίσης στο σάιτ τους δεν αναφέρεται η courier με την οποία συνεργάζονται. Πως το ξέρεις αυτό? Έχεις δοκιμάσει να στείλεις κάτι ως ιδιώτης? Γιατι εκεί οι τιμές ξεκινάνε από 8 ευρώ. Όπως είπα, εξαρτάται από τον όγκο παραγγελιών και τις συμφωνίες των καταστημάτων με τα κουριερ. Βλέπε τα περισσότερα σκρουτζομαγαζα με τιμές μεταφορικών, και κάποιες αλυσίδες που έχουν δωρεάν από ένα ποσό και πάνω. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από SabotazNic
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Dennis077 είπε το πολύ να είναι 120gr. Καμμία σημασία δεν έχει, είτε είναι 2kg είτε ένας άδειος φάκελος 2gr. Το ίδιο θα κοστίσει (για εσένα) η μεταφορά του. 1 ώρα πριν, Dennis077 είπε Από όσο ξέρω τα μεταφορικά ξεκινούν στην πλειοψηφία από 3 και φθάνουν 3,50€ το πολύ για αυτό και μου φάνηκε κάπως υπερβολική η χρέωση Ειδικά από κόβιντ και μετά με την αύξηση των απομακρυσμένων αγορών μέσω κούριερ, όντως κάπου τόσο είναι ο "μέσος όρος" του κόστους μέχρι 2 κιλά, καθώς έχουν συνάψει συμφωνίες (για πολύ περισσότερη κίνηση εμπορευμάτων) τα απανταχού μαγαζιά με τις κούριερ. Μόνο που αυτό δεν λέει τίποτα απολύτως: μπορεί μέχρι και να μην συνεργάζεται με κούριερ κάποιο μαγαζί, και να πληρώνεις τα "κανονικά μεταφορικά" (8,10,15 κτλ). Έτσι και η συμφωνίες που υπογράφει το κάθε μαγαζί, μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κόστος μεταφορικών. Τίποτα "περίεργο". Αν σου φαίνεται υπερβολικό, διαλέγεις άλλο μαγαζί.
Joshua21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Dennis077 είπε Aromeo χωρίς αντικαταβολή και το πολύ να είναι 120gr. Από όσο ξέρω τα μεταφορικά ξεκινούν στην πλειοψηφία από 3 και φθάνουν 3,50€ το πολύ για αυτό και μου φάνηκε κάπως υπερβολική η χρέωση. Επίσης στο σάιτ τους δεν αναφέρεται η courier με την οποία συνεργάζονται. Δεν είναι έτσι, τα καταστήματα για αποστολές μέχρι 2 κιλά με κούριερ χωρίς αντικαταβολή χρεώνουν μεταφορικά από 1,80€ (ή και μηδέν σε μερικές περιπτώσεις εφόσον η αξία των εμπορευμάτων ξεπερνά κάποιο όριο), και φτάνουν έως και πάνω από 7€. Κατά τα άλλα, αν σου φαίνονται πολλά τα 4,10€ απλά μην προτιμήσεις το συγκεκριμένο κατάστημα.
GREGORYMO Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Dennis077 είπε Aromeo χωρίς αντικαταβολή και το πολύ να είναι 120gr. Από όσο ξέρω τα μεταφορικά ξεκινούν στην πλειοψηφία από 3 και φθάνουν 3,50€ το πολύ για αυτό και μου φάνηκε κάπως υπερβολική η χρέωση. Επίσης στο σάιτ τους δεν αναφέρεται η courier με την οποία συνεργάζονται. Με την κούτα του είναι μόνο 120g ?
Haldol Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Πάντα κοιτάμε τη τελική τιμή. Εγώ μπορεί να σου χρεώσω 1€ το προϊόν και 9€ τα μεταφορικά (όπως κάναν παλιά στο eBay). Σε νοιάζει αυτό, ή σε νοιάζει το σύνολο;
StamTheMan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, Dennis077 είπε Γειά σας θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι η χρέωση 4,10€ για αποστολή ενός αντικειμένου κάτω των 2 κιλών με courier εκτός Αθήνας είναι λογική; Ευχαριστώ Ειναι λιγα. 7 ώρες πριν, aromeo είπε Αν λοιπόν μιλάμε για μικροδέμα έως 2 κιλά χωρίς υπηρεσία αντικαταβολής, το 4,10€ είναι αλμυρό ακόμα και με την αύξηση που πήραν το καλοκαίρι. Οι ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ το πηγαν 10 ευρω για παραλαβη απο το καταστημα,μια χαρα ειναι το 4.10.
aromeo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, StamTheMan είπε Οι ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ το πηγαν 10 ευρω για παραλαβη απο το καταστημα,μια χαρα ειναι το 4.10. Τι πήγαν 10€ και τι σχέση έχει με το θέμα; Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει, ο άνθρωπος μιλάει για αποστολή από eshop (με κωδικό στην courier) και όχι σαν ιδιώτης. -------------- Παραθέτω παρακάτω χρέωση (επαγγελματική) για 2 κιλά με αντικαταβολή για reference. Έχω την ίδια χρέωση σε ELTA, Courier Center & Speedex. Γενικά αυτό με τις συμφωνίες του κάθε καταστήματος με την x courier ισχύει αλλά δεν έχει να κάνει με τον όγκο των παραγγελιών. Αν ξέρεις να μιλήσεις μπορείς να πάρεις τιμές χώμα με 10 αποστολές τον μήνα. Προσωπικά τα 4,10€ μου φαίνονται πολλά, θα επέλεγα άλλο κατάστημα. Υ.Γ. Κάπου πήρε το μάτι μου στο mail ότι η Elta από 1/1/23 θα κεράσει αύξηση 9%. Υπενθυμίζω ότι τον Ιούλιο είχαμε αύξηση 12%. Καλά πάει...
Dennis077 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Έτσι είναι aromeo μιλάω για αποστολή από eshop. Αν γίνει όπως τα λες μάλλον πρέπει να βιαστώ γιατί θα ανέβουν και άλλο τα μεταφορικά από ότι φαίνεται. Το συγκεκριμένο eshop δεν είναι στο σκρουτζ αν αυτό λέει κάτι. Η τιμή του προϊόντος είναι 3€, ποιο φθηνό από ότι σε μαγαζιά στο σκρουτζ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα