Προς το περιεχόμενο

Μια βοήθεια για Excel και χρήση της Index Match


tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω τη μια στήλη με τον κωδικό C1,C2,C3 κλπ και δίπλα του κάποια βαθμολογία.Θέλω λοιπόν να κάνω sorting τους κωδικούς με βάση τη βαθμολογία τους από τη μεγαλύτερη προς τη μικρότερη.

Το πρόβλημα είναι οτι χρησιμοποιώντας την INDEX(array;(MATCH(LARGE(array;k);lookup_array;[match_type]))) , επειδή έχω παραπάνω από έναν κωδικούς με ίδια ακριβώς βαθμολογία , μπερδεύει το πράγμα και δεν μου βγάζει σωστά αποτελέσματα.Πως μπορώ να πάρω το αποτέλεσμα που έχω και στο screenshot (δεξιός πίνακας) ; Δεν με νοιάζει στις ίδιες βαθμολογίες ποιος κωδικός θα μπει πάνω από τον άλλο και ποιος κάτω.Για δώστε τα φώτα σας γιατί έχω θολώσει και δεν μπορώ να βρω λύση....

EXCEL.png.9a367b9c794a40d560703e2cf684ae21.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, node7 είπε

image.png.1b88d6e8ecabe0170538175520fb3306.png

Δυστυχώς , πάνω που χάρηκα , η λειτουργία αυτή δεν δουλεύει στην έκδοση του excel  που έχω (2010).Κάποια άλλη λύση ; (Δεν έχω όρεξη να κάθομαι να κάνω αναβαθμήσεις του office).

Βρήκα μια πολύ πρόχειρη λύση με το να φτοιάξω δίπλα μια κρυφή στήλη και να πολλαπλασιάζω ένα πολύ μικρό ποσό πχ 0,0001 σε κάθε βαθμολογία ανάλογα τη γραμμή που βρίσκεται ώστε να διαφοροποιούνται οι 2πλες και 3πλες βαθμολογίες , αλλά θα ήθελα μια ποιο όμορφη λύση (εαν υπάρχει).

Επεξ/σία από tarantules
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω, το απλό sort δε σου κάνει; Θέλεις να είναι στη δίπλα στήλη και να το κάνει αυτόματα όταν εισάγεις καινούριο κωδικό;

Απλή λύση είναι να τα κάνεις copy όταν έχεις καινούριες τιμές να κάνεις το sort.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι θέλω να γίνεται αυτόματα γιατί τις τιμές τις παίρνει από άλλο φύλλο εργασίας και γίνεται συνεχώς εισαγωγή νέων κωδικών.

Τελικά ενσωμάτωσα στην στήλη U (από το screenshot παραπάνω) τη λύση με το να προσθέτω αυτό το μικρό ποσοστό ανάλογα τη γραμμή του κάθε κελιού χωρίς την ανάγκη ξεχωριστής κρυφής στήλης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...