Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους !!!

Έχω ένα laptop HP με μηχανικό δίσκο ο οποίος είναι χωρισμένος σε 2 διαμερίσματα! Το ένα διαμέρισμα το λειτουργικό windows 10 και το άλλο διαμέρισμα για την αποθήκευση αρχείων. Τον τελευταίο καιρό αργούσε πολύ να ανοίξουν τα windows (περίπου 20 λεπτά) Όταν πήγαινα να ανοίξω τον τόμο D : δεν άνοιγε και δεν ανταποκρινόταν, όλο φόρτωνε με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το διαμέρισμα ! Αφού δεν έβγαζα άκρη του έκανα format με αποτέλεσμα τα windows να ανοίγουν σε 10 λεπτά αλλά και πάλι όταν πάω να ανοίξω τον D : πάλι δεν ανταποκρίνεται.

-Το ερώτημα μου είναι για να μην χάσω τα σημαντικά αρχεία από τον D : έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση ?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fotizero7 είπε

Το ερώτημα μου είναι για να μην χάσω τα σημαντικά αρχεία από τον D : έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση ?

να δοκίμαζες με ένα live linux η να τον βάλεις σένα άλλο pc  ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν π.χ. υπάρχουν κατεστραμένα sectors είναι πιθανόν ότι ο δίσκος ζορίζεται πολύ προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τα διαβάσει.
Σε κάθε προσπάθεια ο δίσκος θα χειροτερεύει, με κίνδυνο να σου μείνει τελικά στο χέρι.
Αμέτρητες φορές τα έχει πει ο ειδικός επί του θέματος, snbplp, π.χ. εδώ :

Δοκίμασε με ένα διαγνωστικό για να δεις τι γίνεται, κι αν το πρόβλημα επιμένει, σταμάτησέ το αμέσως.
Σε τέτοια περίπτωση το καλύτερο είναι να το πας σε μια εταιρεία ανάκτησης και να αναλάβουν αυτοί όσο η ζημιά είναι ακόμη μικρή.
Αλλιώς, ή θα σου κοστίσει πανάκριβα ή θα αποχαιρετήσεις τα αρχεία σου.

Και παρεμπιπτόντως, αν δεν έχεις backup των δεδομένων σου ΔΕΝ έχεις δεδομένα....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξεκινάς απλά με το F2 το λαπτοπ κ τρέξε τεστ (της ΗΡ) για το δίσκο, έχει κ fast για να μη ζοριστεί

αλλιώς δες τι μάρκα είναι (western digital ? Seagate? κλπ) κ κατέβασε της μαμάς εταιρείας

επίσης κ γενικότερα προγράμματα,  , δες κ εδώ https://www.lifewire.com/hddscan-review-2624562

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fotizero7 είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση !!!

Μπορεις να μου προτείνεις κάποιο διαγνωστικό προγραμμα ;;;

Hard Disk Sentinel. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...