Προς το περιεχόμενο

Ποιά 10ετια είναι η καλύτερη στη ζωή σου;


Th3Unforgiven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιά πιστεύετε οτι είναι η καλύτερη 10ετια και ποιά η χειρότερη;

Ή αντίστοιχα η ευκολότερη και δυσκολότερη;

Και γιατί;

Όχι ιστορικά αλλά στη ζωή αναφορικά με την ηλικία.

Επεξ/σία από Th3Unforgiven
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον αντρα χρυση δεκαετια τα 30s. Ειναι ακομη νεος, με δυναμεις, τα σοβαρα προβληματα υγειας δεν εχουν χτυπησει την πορτα. Αν εχει παιξει καλα τα χαρτια του ειναι καλα επαγγελματικα και απολαμβανει μια σχετικα ανετη ζωη. Δεν εχει ακραια πιεση να κανει οικογενεια. Αν κανει οικογενεια ειναι μια λογικη επιλογη. Εχει σπασει τα μουτρα του στο παρελθον, ξερει ποιος ειναι και τρωει λιγοτερες φρικες.

Κανω αναφορα στον αντρα γιατι δυστυχως για τη γυναικα η φυση την αναγκαζει να απολαυσει λιγοτερο τα 30s αν θελει να κανει οικογενεια. Αν οχι, το ιδιο ακριβως ειναι.

Δεν εχει εμπειρια απο 70s, 80s, αλλα θεωρω τα μαθητικα χρονια τα πιο σαπια. Εφηβεια με ορμονες να χορευουν, αγουρος χαρακτηρας, αν πεσεις σε κακο σχολικο περιβαλλον bullying. Πανελληνιες...

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο!

Προσωπικά βιώματα: Η καλύτερη τα 20-30 και ακολουθούν τα 30-40

20-30, φοιτηταριό στα 90s, με λεφτά στην τσέπη από χαρτζιλίκι και δουλειά, σιγουριά για αποκατάσταση στο μέλλον λόγω καλής σχολής. Όλος ο κόσμος δικός μας. Είχε φυσικά και πολλά χαλάσματα, αλλά οι κορυφές εκείνες δεν ξαναπιάνονται. Απλά υπάρχει μια ομίχλη από εκείνη την εποχή....

30-40, πατήσαμε στα ποδάρια μας, βρήκαμε δουλειές που μας ταιριάζουν, έγινε ξεκαθάρισμα στις παρέες, αλλά το πάρτυ συνεχίστηκε.

Θεωρώ ότι η πιο δύσκολες θα είναι οι 50-60 και 60-70. Είναι εκεί που θα αρχίσουν να σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου, αλλά θα δεις και τους αγαπημένους σου έναν ένα να φεύγουν, είτε από τη ζωή, είτε από το σπίτι.

ΑΛΛΑ (ΜΠΟΥΤ)

Η καλύτερη εποχή είναι αυτή που ζεις τώρα! (υπό την προυπόθεση φυσικά  ότι δε ζεις στη σκιά κάποιου τραγικού γεγονότος, απώλειας, ανέχειας, αρρώστιας κτλ)

"So understand
Don't waste your time always searching for those wasted years
Face up, make your stand
Realize you're living in the golden years,"

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερη δεκαετία δεν υπάρχει στην ζωή μου. Κάθε δεκαετία ήταν με διαφορα προβλήματα και άσχημες μνήμες, συμβάντα και περιστατικά που επισκιάζουν.

Η μόνη όχι καλή αλλά καλύτερη περίοδος της ζωής μου συγκριτικά με όλη την υπόλοιπη πλην αυτής, ήταν τα φοιτητικά χρόνια, 19 ως 22, ούτε καν 18-19. Ως άτομο που έχω εξαιρετική μνήμη από την ζωή μου, θα έβαζα και τα χρόνια της ζωής μου από τότε που γεννήθηκα ως τα 7-8 πριν ξεκινήσει η 3η δημοτικού. 

Τώρα για το αν θα αποβεί η καλύτερη δεκαετία της ζωής μου η 4η, μένει να το δω σε 5 χρόνια που θα κλείσει και θα μπω στην 5η. Η αλήθεια είναι πως πλέον ότι πρόβλημα μου συμβαίνει ξέρω τις συνέπειες, τις εναλλακτικές λύσεις, τα υπέρ και κατά και το μόνο που μένει είναι η απόφαση μου και οι επιλογές μου, πατάω στα πόδια μου πολύ καλύτερα από ότι τα 10-20 και 20-30, τότε όμως η υγεια μου ήταν καλύτερη. Όλα τα προβλήματα που πέρασα και περνάω μέχρι τώρα μου στοίχισαν πολύ στην ψυχολογία αλλά μου έχουν προφέρει μια εμπειρία η οποία με κάνει να έχω μια πιο ψυχρη, λογική και χαλαρή αντιμετώπιση διαφόρων πραγμάτων που συμβαίνουν σε σχέση με το άγχος και το ψαρωμα άλλων ετών και εποχών. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναλογα τα βιωματα,τις προσδοκιες και τις επιτυχιες, διαλεγει κανεις εποχη.

Η γυναικα μου θα ηθελε να ηταν για παντα στο δημοτικο ανεμελη με μηδεν προβληματα,εγω για παντα 25+ ετων

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10-20

Τα καλύτερα χρόνια. Στην έκτη δημοτικού είχα την πρώτη γκόμενα 🥰 . Μπάλα, σινεμά,  ποδήλατο, μπιλιάρδα, σουβλάκια , βόλτες .

Στη τρίτη γυμνασίου τα είχα με τη κόρη του γυμνασιάρχη . Άρχοντας. Στα 19 άρχισα δουλειά μέσα στις σπουδές μαζί  και άρχισε και το άγχος. 😬

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει "καλύτερη" δεκαετία ζωής.

Κάθε φάση της ζωής έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Όταν είσαι νέος, έχεις άφθονο χρόνο και ενέργεια, αλλά δεν έχεις χρήματα για να κάνεις αυτά που θέλεις.

Όταν είσαι γέρος, χρήματα και χρόνο ναι αλλά λείπει η ενέργεια.

Και όσο για τη μέση ηλικία, δηλαδή τα 30-40κάτι, κάτι γίνεται από ενέργεια και χρήμα αλλά που να βρεις χρόνο μετά τη δουλειά;

Συνεπώς το ερώτημα μπορεί να δώσει μόνο υποκειμενικές απαντήσεις αναλόγως του τι προτεραιότητες και χαρακτήρα έχει ο καθένας.

Για κάποιον που του αρέσει να είναι σε μία αλάνα όλη μέρα και να παίζει με ένα τόπι, ίσως η ζωή του να έφτασε στο ζενίθ στα παιδικά του χρόνια.

Για κάποιον που θέλει να κάθεται όλη μέρα με ένα τσιμπούκι στο στόμα χωρίς να τον νοιάζουν οι λογαριασμοί και τα έξοδα διαβίωσης, ίσως η τρίτη ηλικία να είναι μία επιβράβευση μιας ζωής.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δε το ξέρεις. Διότι πολύ απλά δε ξέρεις το μέλλον. Εγώ π.χ. που'μαι 32, που να ξέρω αν διανύω τώρα τα καλύτερά μου, ή σε 10 χρόνια θα'μαι πιο καλά; Εκτός κι αν είσαι στα τελευταία σου ... λεπτά (μπρρ μακάβριο!), οπότε και θα μπορείς να πεις "αα, έζησα καλύτερα στα 30-40!". :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλυτερη 10ετια... τα 12 χρονια του σχολειου. Ολα ομως. Παρα το αγχος των τελευταιων 2 ταξεων του Λυκειου (για οσους προλαβαμε πανελληνιες και στις 2 ταξεις), ηταν ολα πανευκολα και ειχες απειρη ενεργεια. Στην Β' Λυκειου θυμαμαι να εκανα ενα σωρο εξωσχολικες δραστηριοτητες και να κοιμαμαι μονο 4-5 ωρες χωρις κανενα προβλημα. Ολοι οι καθηγητες μου ελεγαν οτι θα κρασαρω αποτομα στις πανελληνιες, και οταν ηρθε η ωρα επεφταν τα 19ρια βροχη, το κρασαρισμα βεβαια ηρθε μετα τις πανελληνιες της Γ Λυκειου και ηταν και αγριο, αλλα αυτο ειναι ασχετο.
Οτι ακολουθει ειναι λιγο πολυ το ιδιο, με τα πανω και τα κατω του, και ουσιαστικα μετα τα 30 αρχιζουν τα προβληματα υγειας η τα σοβαρα "προεορτια" τους. Και μετα πεθαινεις. Αυτα. Τα 'χει πει και ο μεγαλος:
 

Spoiler

😛

 

Επεξ/σία από Clytoceyx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία τα περί αυτάρκειας και ισορροπίας και δυνατές όλες οι απόψεις αλλά κανένας άνδρας, όσο συνειδητοποιημένος κι αν είναι, δεν έχει σημαντικότερο κριτήριο από το πότε του ήταν συχνότερα κοντάρι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...