Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...πρωτη φορα μου TLC..μετα απο αδιακοπη συντροφεια εδω και 20χρονια..(ναι και ομωs τοσο με κρατησε..)με μια LG 37αρα Full HD που με αφησε χρονουs πριν λιγεs μερεs..αποφασισα μια 55αρα TCL 55C655 απο Κοτσοβολο..αυριο την παραλαμβανω..(τοσο ειτανε το budget μου..παραπανω δεν μπορουσα να παω..)...οποια βοηθεια μου δωσετε σε calibration και ρυθμισειs οθονηs ευπροσδεκτη.....την ειδα απο κοντα σε σταντ μαγαζιου και μου αρεσε πολυ..οποτε μιαs και ειθελα αμεσα TV την πηρα....εχω κανει επισηs το 5ετεs ασφαλιστικο συμβολαιου του Κωτσου...να εχω κατα καποιο τροπο το κεφαλι μου υσηχο σε τυχον στραβη....και παλι οποια βοηθεια μου προσφερετε σε ρυθμισειs κτλ..ευπροσδεκτη..ευχαριστω..

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Christos_Tz said:

...πρωτη φορα μου TLC..μετα απο αδιακοπη συντροφεια εδω και 20χρονια..(ναι και ομωs τοσο με κρατησε..)με μια LG 37αρα Full HD που με αφησε χρονουs πριν λιγεs μερεs..αποφασισα μια 55αρα TCL 55C655 απο Κοτσοβολο..αυριο την παραλαμβανω..(τοσο ειτανε το budget μου..παραπανω δεν μπορουσα να παω..)...οποια βοηθεια μου δωσετε σε calibration και ρυθμισειs οθονηs ευπροσδεκτη.....την ειδα απο κοντα σε σταντ μαγαζιου και μου αρεσε πολυ..οποτε μιαs και ειθελα αμεσα TV την πηρα....εχω κανει επισηs το 5ετεs ασφαλιστικο συμβολαιου του Κωτσου...να εχω κατα καποιο τροπο το κεφαλι μου υσηχο σε τυχον στραβη....και παλι οποια βοηθεια μου προσφερετε σε ρυθμισειs κτλ..ευπροσδεκτη..ευχαριστω..

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που είχα βρεί για την C655 και τις ακολουθώ και εγώ για την σειρά P6 και είμαι κομπλέ. Ανάλογα την φωτεινότητα στο χώρο σου δες τι σε βολεύει. Θυμήσου οτι στις νέες τηλεοράσεις όπως η 655 πρέπει να φτιάξεις το προφίλ της εικόνας για κάθε περίπτωση που βλέπεις, πχ αμα βλέπεις τηλεόραση και φτιάξεις την εικόνα εκεί που την θέλεις, όταν βάλεις ταινία HDR θα πρέπει να φτιάξεις και εκεί το προφίλ που σου αρέσει και το ίδιο σε Doldy digital. To κάνει μια φορά και το αποθηκεύει. Για δοκιμές μπές στο Youtube απο την τηλεόραση και ψαξε περιεχόμενο HDR & DV και όταν παίζει φτιάξε οτι σου αρέσει. (θα εμφανίζεται ενα εικονίδιο πάνω αριστερά για το τι είναι).

All Content

Picture Preset: Movie || Brightness: 55 || Contrast: 90 || Black level: 50 || Gamma: 0 || Dynamic Contrast, black stretch, Dynamic Brightness, local contrast: all off ||

Colour temp: Warm -4 || Sharpness: 20 || Digital noise reduction, noise reduction, gradation clear: all off ||

Motion clarity: off || Nature cinema: on ||

Colour space: Active ||

Dolby Vision:

Picture preset: Vision bright || Colour saturation: 50 || Contast: 100 || Brightness: 50 || Gamma: 0 || Colour temp: -4 || Sharpness : 20 || Nature cinema: on ||

HDR:

Brightness: 100 || Contrast: 100 || Black level: 50 || Dynamic Contrast, black stretch: all off || Dynamic tone mapping: on ||

Colour saturation: 50 || Color temp: -4 Warm || Sharpness: 20 ||

Digital noise reduction, noise reduction, gradation clear: all off ||

Nature cinema: on || Colour space: auto ||

Επεξ/σία από -dL-
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση αν και το είχα αναφέρει και παλιότερα αλλά δεν είχα βγάλει άκρη.

Έχω την πρώτη σεζόν του GoT σε 4Κ HDR κ.λπ. και η τηλεόραση είναι η C745.

Το bitrate σε σημεία ξεπερνά τα 100 MB/s οπότε φαντάζομαι μέσω USB 3 εξωτερικού δίσκου τρώω limit και κολλάει συνέχεια, αλλά δεν ξέρω μήπως είναι και θέμα δυνατοτήτων της τηλεόρασης (π.χ. επεξεργαστής).

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εγώ έχω την tcl 55c805 είναι μια χαρά τηλεόραση αλλά υπάρχει κάτι που δε μου αρέσει. Όταν ενεργοποιήσω την σαφήνεια κίνησης όταν κινείται γρήγορα η εικόνα σε ταινίες και αθλητικά αφήνει κάτι είδωλα σαν διπλή εικόνα η το λογότυπο του καναλιού γίνεται διπλό για όσο διαρκή η γρήγορη κίνηση. Αν το απενεργοποιήσω δεν είναι τόσο smooth όσο θα ήταν ενεργοποιημένο. Υπάρχει κάποια λύση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, -dL- said:

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που είχα βρεί για την C655 και τις ακολουθώ και εγώ για την σειρά P6 και είμαι κομπλέ. Ανάλογα την φωτεινότητα στο χώρο σου δες τι σε βολεύει. Θυμήσου οτι στις νέες τηλεοράσεις όπως η 655 πρέπει να φτιάξεις το προφίλ της εικόνας για κάθε περίπτωση που βλέπεις, πχ αμα βλέπεις τηλεόραση και φτιάξεις την εικόνα εκεί που την θέλεις, όταν βάλεις ταινία HDR θα πρέπει να φτιάξεις και εκεί το προφίλ που σου αρέσει και το ίδιο σε Doldy digital. To κάνει μια φορά και το αποθηκεύει. Για δοκιμές μπές στο Youtube απο την τηλεόραση και ψαξε περιεχόμενο HDR & DV και όταν παίζει φτιάξε οτι σου αρέσει. (θα εμφανίζεται ενα εικονίδιο πάνω αριστερά για το τι είναι).

All Content

Picture Preset: Movie || Brightness: 55 || Contrast: 90 || Black level: 50 || Gamma: 0 || Dynamic Contrast, black stretch, Dynamic Brightness, local contrast: all off ||

Colour temp: Warm -4 || Sharpness: 20 || Digital noise reduction, noise reduction, gradation clear: all off ||

Motion clarity: off || Nature cinema: on ||

Colour space: Active ||

Dolby Vision:

Picture preset: Vision bright || Colour saturation: 50 || Contast: 100 || Brightness: 50 || Gamma: 0 || Colour temp: -4 || Sharpness : 20 || Nature cinema: on ||

HDR:

Brightness: 100 || Contrast: 100 || Black level: 50 || Dynamic Contrast, black stretch: all off || Dynamic tone mapping: on ||

Colour saturation: 50 || Color temp: -4 Warm || Sharpness: 20 ||

Digital noise reduction, noise reduction, gradation clear: all off ||

Nature cinema: on || Colour space: auto ||

..σημερα το μεσημερι την περιμενω να μου την φερουν...απευθειαs πρωτη κινηση μολιs στηθει σε καναλια τηλεορασηs αναλογικα&ψηφιακα..σκεφτομαι να τηs περασω τον Projectivy Launcher και να ασχοληθω να την στησω βαση αυτουνου του Launcher και να τον ορισω σαν default για παντα....και να μην ασχοληθω καθολου με τον μαμα launcher περα απο το πρωτο ανοιγμα τηs που θα χρειαστει να την στησω..μιαs και σαν launcher ολοι λενε τα καλυτερα..παναλαφροs...δεν μπουκωνει..κτλ..κτλ..να ρωτησω modded apks μπορω να τηs περασω μεσα απο αυτα που κυκλοφορουνε στα σχετικα σαιτs..οπωs κανουμε και με τα smartphones.?.να κατεβαζω δηλαδη τα apks που θελω σε στικακι και απο κει εγκατασταση μεσω στικ στην TV..?..η μονο απο playstore δεχετε apps..?

Επεξ/σία από Christos_Tz
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...πωs το επαθε ο Κωτσοs και μου εστειλε την TV με android 12.?..(να παω να παιξω κανα Λοττο..?..).:P..εγω με android 11 την περιμενα..οπωs και να εχει..ευχαριστη εκπληξη...μολιs συνδεθηκε επανω τηs ενα λαπτοπ..και ενα dvd player....εβαλα με την σειρα που θελω τα επιγεια  καναλια στην μνημη...αυριο παιζω με ρυθμισειs εικοναs να την φερω εκει που θελω...

..αν υπαρχει πιο καινουργιο firmware απο αυτο αs με ενημερωσει καποιοs να το κατεβασω να το περασω χειροκινητα... TCL 55C655..(55..αρα..)..ευχαριστω...

IMG_20250428_165924 (1).jpg

IMG_20250428_172138 (1).jpg

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 28/04/2025 at 09:26, Christos_Tz said:

..σημερα το μεσημερι την περιμενω να μου την φερουν...απευθειαs πρωτη κινηση μολιs στηθει σε καναλια τηλεορασηs αναλογικα&ψηφιακα..σκεφτομαι να τηs περασω τον Projectivy Launcher και να ασχοληθω να την στησω βαση αυτουνου του Launcher και να τον ορισω σαν default για παντα....και να μην ασχοληθω καθολου με τον μαμα launcher περα απο το πρωτο ανοιγμα τηs που θα χρειαστει να την στησω..μιαs και σαν launcher ολοι λενε τα καλυτερα..παναλαφροs...δεν μπουκωνει..κτλ..κτλ..να ρωτησω modded apks μπορω να τηs περασω μεσα απο αυτα που κυκλοφορουνε στα σχετικα σαιτs..οπωs κανουμε και με τα smartphones.?.να κατεβαζω δηλαδη τα apks που θελω σε στικακι και απο κει εγκατασταση μεσω στικ στην TV..?..η μονο απο playstore δεχετε apps..?

Έβαλα τον Projectivy Launcher να τον δώ και δεν τον αλλάζω! Όλα όπως τα θέλω και σφαίρα. Επιλογές παραμετροποίησης άπειρες και ελαφρύ σαν πούπουλο. Προτείνεται!

Υγ. εδώ είναι τα firmware για αναθάθμιση αλλά δεν έχω βγάλει άκρη. Δες μήπως και καταφέρεις κάτι. Πρέπει να βάλεις το telegram για να τα δείς και να τα κατεβάσεις. Εδώ το group tou reddit: https://www.reddit.com/r/tcltvs/search/?q=telegram&cId=9051fd97-772e-4e7b-b787-c1aa4b9c1f14&iId=ffaeb685-79f9-4cd9-a7be-19b081cd552b

https://t.me/tclupdates

https://t.me/FirmwareTCLbot

Επεξ/σία από -dL-
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δείτε εδώ για updates της C655 για να μην μπλέκετε με Telegram: https://www.avforums.com/threads/tcl-c655-discussion-help-experiences.2495327/

Κατέβασμα της τελευταίας OTA -> copy το zip σε φλασάκι/εξωτερικό δίσκο -> update από το menu της τηλεόρασης-> reset όλες τις ρυθμίσεις εικόνας 

Επεξ/σία από gkr41
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, επειδή προσπαθώ και εγώ με παλιότερα ποστ να βγάλω μια άκρη, μπορείτε να μου πείτε για 65" ή αν υπάρχει και μοντέλο σε 75"" σε τι να πάω? c655 ή c805?

Καταλήγω σε tcl γιατί είχα δώσει 1200 για LG και ο μικρός δυστυχώς μου έσπασε το panel. Ήμουν έτοιμος να πάω κάνα σε LG με 1500+ αλλά να πάει να μιμηθεί, δεν το ρισκάρω πάλι.

Για TCL μέχρι 800-900 το φτανω, άντε και 1000.

Σας ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, teoqq είπε

Καλησπέρα σας, επειδή προσπαθώ και εγώ με παλιότερα ποστ να βγάλω μια άκρη, μπορείτε να μου πείτε για 65" ή αν υπάρχει και μοντέλο σε 75"" σε τι να πάω? c655 ή c805?

Καταλήγω σε tcl γιατί είχα δώσει 1200 για LG και ο μικρός δυστυχώς μου έσπασε το panel. Ήμουν έτοιμος να πάω κάνα σε LG με 1500+ αλλά να πάει να μιμηθεί, δεν το ρισκάρω πάλι.

Για TCL μέχρι 800-900 το φτανω, άντε και 1000.

Σας ευχαριστώ πολύ 

Απο τις 2 επιλογες πας στην c805 65' κι υπαρχει στα 739 απο best price η 799 γερμανο.(ειχε κι εκπτωση 15% με καρτα eurobank αλλα τελειωσε η προσορα) αν περιμενεις κανενα μηνα ισος βρεις καλυτερες τιμες γιατι θα ρθουν τα νεα μοντελα 2025 tcl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..η c805 ειναι mini Led..οποτε και πιο ακριβουλα..αλλα και μοντελο 2023..οχι οτι θα σε χαλασει αλλα λεμε τωρα..αρα καλυτερα μαυρα..ελα μου ντε που εγω την αγαπησα την C655...και αs ψαχνομαι με τιs ρυθμισειs εικοναs να πετυχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα..το sub wooferακι πισω στην πλατη δινει πολυ σουπερ ντουπερ ηχο για τα δεδομενα τιμηs τηs....σαν αγορα δεν την εχω μετανοιωσει....το λαπτοπακι διπλα συνδεδεμενο HDMατα:P μαζι τηs...οποτε οτι θελω το κανω απο αυτο..Netflix..κτλ.κτλ..και το βλεπω στο ομολογουμενοs απολαυστικο 55αρι πανελ..οποτε δεν την ζοριζω καν...ο Projectivy Launcher οτι καλυτερο...η τηλεοραση παει σφαιρουλα..και δεν ζοριζετε καθολου στιs εναλλαγεs τον μενου...αναπνεει.ανετα...ουτε καν προκειτε να ασχοληθω με τον μαμα launcher ξανα...default για τα παντα ολα ο Projectivy και τελοs....οτι καλυτερο σε launcher.....και δυο photos ακομα...αποσταση θεασηs ζητημα τα δυο μετρα..μενω σε μικρο σπιτι..οποτε την νοιωθω ηδη αρκετα μεγαλη για τιs θεασειs μου...μου αρεσει που ειθελα να παω σε 65αρι...με το ζορι χορεσε στο επιπλο..τσιμα..τσιμα οι διαστασειs στα ποδαρακια με τιs ακρεs του επιπλου.....πιστευω θα την κρεμασω τοιχο καδρο...η βαση ηδη ειναι καρφωμενη στον τοιχο απο την προηγουμενη tv...οποτε ειδωμεν να την κουμπωσω καδρο τοιχο......σαν αγορα παντωs..δεν την μετανοιωσα...για το μπατζετ παντα που αντεξε η τσεπη μου μιλαω...αλλα εργαλεια ειναι σαφωs ανωτερα..και για αλλεs τσεπεs......υγεια πανω απο ολα...gkr41,,το λινκ που ποσταρεs...απο avforum πολυ ανετο και καταννοητο..στο τελεγκραμ καιγεσαι εγκεφαλικα..ευχαριστω..παιζει μια χαρα η tv..φοβαμαι λιγο να παιξω με τα firmware και αφου δεν εχω θεματα λειτουργιαs ολα οκ...μολιs ξεψαρωσω..θα ψαχτω για updates...εκτοs αν η TCL το δωσει μονη τηs το update..και με ξαλαφρωσει απο την στραβη που μπορει να συμβει κατα την διαδικασια αναβαθμιση τηs απο στικακι...

IMG_20250429_210506 (1).jpg

IMG_20250429_210855 (1).jpg

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ.
1 minute ago, phanispal said:

Τρέλα τα σεμεδάκια.

..αυτα ειναι τηs μαναs Raver....αν τα πειραξω..θα με πεταξει εξω απο το σπιτι για παντα...χαχαχαχαχαχα!!!

• Haha 2
Δημοσ.

Αν φοβάσαι το manual update, πήγαινε στις ρυθμίσεις για τα κανάλια και γύρισε τη χώρα σε Ιταλία/Αυστρία/UK και δοκίμασε μήπως σου βγάλει έτσι κάποια αναβάθμιση. Μετά μπορείς να γυρίσεις πίσω σε Ελλάδα. 

Η C805 είχε τρελό stutter/judder σε ταινίες και τηλεοπτικό. Σε κάποιο από τα προηγούμενα διορθώθηκε και στο τελευταίο έβαλαν περισσότερες επιλογές στις ρυθμίσεις εικόνας. Με 2 updates έγινε άλλη τηλεόραση πραγματικά. Υποθέτω πάνω-κάτω τα ίδια θα ισχύουν και για την C655.  

Μην περιμένεις πάντως από την ΤCL, θα αργήσει πολύ. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...