dimigar Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα και χρόνια πολλά, τηλεφώνησα σε μια μικρή εταιρία κλιματιστικών για αγορά και τοποθέτηση τριών κλιματιστικών στο σπίτι μου με τη ενέργεια ανακυκλώνω τις συσκευές. Μου είπαν ότι επειδή είναι μικρή εταιρία και δεν έχει μεγάλη ευχέρεια οικονομική προτείνουν να συντάξουμε από κοινού ιδιωτικό συμφωνητικό.. Θα τους πληρώσω την κανονική τιμή των κλιματιστικών και όταν λάβουν τα χρήματα από τα κουπόνια της ανακύκλωσης θα μου τα επιστρέψουν. Τα ιδιωτικά συμφωνητικά έχουν ισχύ; Τί λέτε;
gianniz_k Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, dimigar είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά, τηλεφώνησα σε μια μικρή εταιρία κλιματιστικών για αγορά και τοποθέτηση τριών κλιματιστικών στο σπίτι μου με τη ενέργεια ανακυκλώνω τις συσκευές. Μου είπαν ότι επειδή είναι μικρή εταιρία και δεν έχει μεγάλη ευχέρεια οικονομική προτείνουν να συντάξουμε από κοινού ιδιωτικό συμφωνητικό.. Θα τους πληρώσω την κανονική τιμή των κλιματιστικών και όταν λάβουν τα χρήματα από τα κουπόνια της ανακύκλωσης θα μου τα επιστρέψουν. Τα ιδιωτικά συμφωνητικά έχουν ισχύ; Τί λέτε; Δεν ξέρω τι κάνουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά αλλά η δράση Ανακυκλώνω δεν λειτουργεί έτσι. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μπεις σε τέτοια διαδικασία, πας στο επόμενο κατάστημα 2
rodosf1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Τα ιδιωτικά συμφωνητικά έχουν πλήρη ισχύ έναντι των δικαστηρίων. Πλην όμως αυτό συνεπάγεται και ταλαιπωρία/έξοδα σου σε περίπτωση αθέτησης εν ολω ή εν μέρει. Με την ενέργεια "ανακυκλώνω/αλλαζω" υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που δυστυχώς δεν ευνοεί τα μικρά μαγαζιά, αλλά που εσύ είναι καλό να ακολουθήσεις πιστά για να αποφύγει εκπλήξεις.
Klausx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, dimigar είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά, τηλεφώνησα σε μια μικρή εταιρία κλιματιστικών για αγορά και τοποθέτηση τριών κλιματιστικών στο σπίτι μου με τη ενέργεια ανακυκλώνω τις συσκευές. Μου είπαν ότι επειδή είναι μικρή εταιρία και δεν έχει μεγάλη ευχέρεια οικονομική προτείνουν να συντάξουμε από κοινού ιδιωτικό συμφωνητικό.. Θα τους πληρώσω την κανονική τιμή των κλιματιστικών και όταν λάβουν τα χρήματα από τα κουπόνια της ανακύκλωσης θα μου τα επιστρέψουν. Τα ιδιωτικά συμφωνητικά έχουν ισχύ; Τί λέτε; Σκόντο στα πολυκαταστήματα έχουν κάνει, τι να κάνει ο άνθρωπος προσπαθεί να το παλέψει... ακόμα δεν έχουν πάρει χρήματα;;; Ούτε για πλάκα δεν θα το έκανα έρχονται και εκλογές...
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Το "ιδιωτικό συμφωνητικό" είναι σχεδόν "κλασσική" λύση που εφαρμόζεται στα επιδοτούμενα προγράμματα (εξοικονομώ, κλπ) από τις μικρές ειδικά εταιρίες. Δηλαδή προπληρωμή και μετά επιστροφή του ποσού όταν γίνει η σχετική εκταμίευση από το πρόγραμμα. Είναι κατανοητό από την πλευρά των μικρών εμπόρων υπό την έννοια ότι δίνουν ένα προϊόν σήμερα, το οποίο αρκετές φορές (αν όχι όλες) το έχουν ήδη εξοφλήσει στον προμηθευτή τους, και μετά περιμένουν μήνες για να πάρουν τα χρήματα. Δηλαδή πρακτικά χρηματοδοτούν (προσωρινά) οι ίδιοι το πρόγραμμα. Που σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να έχουν μία Χ ρευστότητα για να απευθυνθούν σε 5, 10, 20 πελάτες Από την άλλη (την πλευρά των πελατών ή ακόμα και της...ηθικής) ο έμπορος ήξερε που έμπλεκε, ας μην έμπλεκε αν δεν το "άντεχε". Σε κάθε περίπτωση αυτά τα προγράμματα ευνοούν τις μεγάλες αλυσίδες και ψιλοθάβουν ότι έχει απομείνει από τα μικρότερα μαγαζιά.
dimigar Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Ναι έχετε δίκιο. Ο λόγος που βρήκα τον έμπορο αυτόν είναι ότι μπορεί να τοποθετήσει δύο κλιματιστικά (και μάλιστα δωρεάν) στη πεθερά μου δηλ. σε χώρο που ΔΕΝ αντιστοιχεί στο κουπόνι.. Ο νοών νοείτω...
haris_216 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, dimigar είπε Ναι έχετε δίκιο. Ο λόγος που βρήκα τον έμπορο αυτόν είναι ότι μπορεί να τοποθετήσει δύο κλιματιστικά (και μάλιστα δωρεάν) στη πεθερά μου δηλ. σε χώρο που ΔΕΝ αντιστοιχεί στο κουπόνι.. Ο νοών νοείτω... Τότε απλά δεν το συζητάς. Εκείνος (κατάστημα) σου ζητάει κάτι παράτυπο (να τον προπληρώσεις) και ομοίως του ζητάς κάτι κι εσύ (να κάνει "μαμουνιά" ως προς το που θα γίνει η παράδοση/τοποθέτηση), Εν ολίγοις...μαζί τα φάγατε 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα