Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε. Είδα σε διπλανό thread κάτι που με ενδιέφερε και είπα να ανοίξω άλλο να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Αγόρασα από μάντρα αυτοκίνητο τον Αύγουστο. Σεπτέμβρη χαλάει τρόμπα πετρελαίου. Τον παίρνω του το λέω, υπάρχει κάποια εγγύηση του λέω; δεν έχει κλείσει καν μήνα το αμάξι.. Όχι μου λέει. Διάβασα εδώ μέσα ότι έχει υποχρεωτικά βάση νόμου δύο χρόνια.. Δηλαδή αν τον ξανά καλέσω και του πω χάλασα 500€ είσαι υποχρεωμένος να μου τα δώσεις και συνεχίζει τα δικά του, πρέπει να κινηθώ δικαστικά για να τα πάρω, σωστά; να δω πως θα μου κόψει και απόδειξη τώρα το συνεργείο για να έχω αποδείξεις, τότε δεν μου είχε δώσει. 

• Confused 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι στη θέληση του κάθε εμπόρου αν θα σε βοηθήσει. Οι περισσότεροι δε το κάανουν. Αν τον πας δικαστικά θα ισχυριστεί ότι όσο ήταν στην κατοχή του δεν είχε θέμα κ ίσως έβαλες νοθευμένο καύσιμο κ προκάλεσες ζημιά. Δόλος δεν υπάρχει οπότε εσύ θα χάσεις. Τώρα πολλοί εδώ μέσα θα σου πουν το μακρύ κ το κοντό τους αλλά το 99%  αυτών ούτε που έχουν πάει σε δικαστήριο. Εγώ σου το λέω από την εμπειρία μου. Από κει και πέρα πράττεις αναλόγως 

Επεξ/σία από chaosmaster
Δημοσ.

Επειδή είναι μεταχ δίνουν κάποιες φορές (γραπτά πάντα) εγγύηση για το block και πότε για περιφερειακά.

Η αλλιος και να είχες εγγύηση αυτό που έπαθες δεν θα το κάλυπτε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DjTony είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε. Είδα σε διπλανό thread κάτι που με ενδιέφερε και είπα να ανοίξω άλλο να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Αγόρασα από μάντρα αυτοκίνητο τον Αύγουστο. Σεπτέμβρη χαλάει τρόμπα πετρελαίου. Τον παίρνω του το λέω, υπάρχει κάποια εγγύηση του λέω; δεν έχει κλείσει καν μήνα το αμάξι.. Όχι μου λέει. Διάβασα εδώ μέσα ότι έχει υποχρεωτικά βάση νόμου δύο χρόνια.. Δηλαδή αν τον ξανά καλέσω και του πω χάλασα 500€ είσαι υποχρεωμένος να μου τα δώσεις και συνεχίζει τα δικά του, πρέπει να κινηθώ δικαστικά για να τα πάρω, σωστά; να δω πως θα μου κόψει και απόδειξη τώρα το συνεργείο για να έχω αποδείξεις, τότε δεν μου είχε δώσει. 

τι αυτοκίνητο πήρες και με πόσα χλμ ; το έλεγξες σε συνεργείο πέραν από τη μάντρα ; 

αυτό το "2 χρόνια εγγύηση μτχ" ειναι τελείως μπακαλίστικο. οι περισσότερες εταιρείες που πουλάνε μεταχερισμένα και δίνουν κάποια εγγύηση, την παρέχουν μέσω ασφαλιστικών εταιρειών και μόνο για τα μηχανικά μέρη (μηχανή, σασμάν). αν πήρες ένα αυτοκίνητο του 2014 πχ, που έτσι κι αλλιώς έχει βγει εκτός της εργοστασιακής εγγύησης, από που κι ως που θα σου δώσει ο μαντράς έξτρα εγγύηση για την τρόμπα πετρελαίου όταν, χρονικά, δεν θα σε κάλυπτε ούτε η μαμα εταιρεία ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

τι αυτοκίνητο πήρες και με πόσα χλμ ; το έλεγξες σε συνεργείο πέραν από τη μάντρα ; 

αυτό το "2 χρόνια εγγύηση μτχ" ειναι τελείως μπακαλίστικο. οι περισσότερες εταιρείες που πουλάνε μεταχερισμένα και δίνουν κάποια εγγύηση, την παρέχουν μέσω ασφαλιστικών εταιρειών και μόνο για τα μηχανικά μέρη (μηχανή, σασμάν). αν πήρες ένα αυτοκίνητο του 2014 πχ, που έτσι κι αλλιώς έχει βγει εκτός της εργοστασιακής εγγύησης, από που κι ως που θα σου δώσει ο μαντράς έξτρα εγγύηση για την τρόμπα πετρελαίου όταν, χρονικά, δεν θα σε κάλυπτε ούτε η μαμα εταιρεία ; 

2017 με 122Κ χιλιόμετρα. Εννοείται ελέγχθηκε, μπορείς να δεις την τρόμπα όμως; 

Δημοσ.

Αν τα μεταχειρισμένα δεν πάθαιναν τίποτα, γιατι κάποιος να δωσει 20κ και 30κ για να πάρει καινούργιο.

Το ελέγξεις, το είδες, το πήρες, το ρίσκο δικο σου και είσαι υπεύθυνος για τις βλάβες

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, DjTony είπε

Δηλαδή αν τον ξανά καλέσω και του πω χάλασα 500€ είσαι υποχρεωμένος να μου τα δώσεις και συνεχίζει τα δικά του, πρέπει να κινηθώ δικαστικά για να τα πάρω, σωστά;

πρέπει να έχεις γραπτώς οτι αρνήθηκε να το επισκευάσει ο ίδιος

6 ώρες πριν, DjTony είπε

να δω πως θα μου κόψει και απόδειξη τώρα το συνεργείο για να έχω αποδείξεις, τότε δεν μου είχε δώσει. 

εννοείται είναι πρόβλημα

Σου είπα και δίπλα να ενημερωθείς απο Συνήγορο του Καταναλωτή

Δημοσ.
Στις 31/12/2022 στις 5:51 ΠΜ, DjTony είπε

οπως σου εγραψαν και οι αλλοι: δε μπορεις να κανεις τιποτα.

Για να γραψω κατι πραγωγικο: στη κεντρικη ευρωπη προσπαθουν να βαλουν μια ταξη στην αγορα μτχ:

Οι μαντρες αρχιζουν να προσφερουν ΓΡΑΠΤΗ εγγυηση στα μτχ αλλα μαξ 1 χρονο με τις περισσοτερες στους 6 μηνες. Ωστοσο αυτη η υπηρεσια ειναι επιπλεον της τιμης αγορας. Αν για παραδειγμα το οχημα κανει 1000 ευρ με εγγυηση παει 1300 ευρ. Οι πιο πολλοι εμποροι δε προσφερουν χωρις την εγγυηση (δηλ να πας και να τους πεις δε θελω εγγυηση αλλα κοψε μου απο τη τιμη) . Υπαρχουν μαντραδες που εχουν συνεργεια αλλα πολλοι εχουν κανει συμφωνιες με γειτονικα συνεργεια και τους ερχονται πιο φθηνα. Ξεκινησε μετα το κορωνοιο και σιγα σιγα βλεπω ολο και πιο πολλους να το κανουν. Ελπιζω και σε εμας να ερθει αυτο.

Αλλωστε εκει οι μαντραδες μονο την εγγυηση εχουν ως σημειο πωλησης: αν δε θες εγγυηση μπορεις να πας σε ιδιωτη και να βρεις πιο χαμηλη τιμη...

Δημοσ.
Στις 31/12/2022 στις 6:51 ΠΜ, DjTony είπε

Διάβασα εδώ μέσα ότι έχει υποχρεωτικά βάση νόμου δύο χρόνια

κατάλαβες λάθος αυτό που διάβασες λοιπόν, προχωράμε

Επίσης τι €500 για αντλία πετρελαίου, Porsche είναι; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vs_skg είπε

κατάλαβες λάθος αυτό που διάβασες λοιπόν, προχωράμε

Επίσης τι €500 για αντλία πετρελαίου, Porsche είναι; 

Citroen C3. 500 έγραψα; αν ναι γράψε λάθος. 400 είχε η γνήσια και 380 ημιτασιον. Οπότε έβαλα γνήσια. Η μικρή αντλία. Αν χάλαγε η μεγάλη πήγαινε 1300€. Για πετρέλαιο μιλάμε, όχι βενζίνη.. Μη τα μπερδεύεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Λέει κάπου για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα;

Λεει για ολα τα προιοντα. Συνεπως η ερωτηση σου θα πρεπει να ηταν "λεει καπου οτι εξαιρουνται τα αυτοκινητα απο την νομοθεσια; ". Και η απαντηση θα ηταν "οχι, δεν εξαιρουνται".

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Λεει για ολα τα προιοντα. Συνεπως η ερωτηση σου θα πρεπει να ηταν "λεει καπου οτι εξαιρουνται τα αυτοκινητα απο την νομοθεσια; ". Και η απαντηση θα ηταν "οχι, δεν εξαιρουνται".

βαρεθηκα να εξηγω τα ιδια και τα ιδια:

1)το εθνικο δικαιο ειναι πανω απο το Ευρωπαικο

2)Στη χωρα μας δεν υπαρχει 2ετη εγγυηση για μτχ προιοντα απο εμπορο

3)ακομα και το λινκ που αναφερεις, ρητα λεει οτι δε παιζει εγγυηση απο ιδιωτη

ολα τα αλλα ειναι για να γραφουμε....

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

3)ακομα και το λινκ που αναφερεις, ρητα λεει οτι δε παιζει εγγυηση απο ιδιωτη

Το συγκεκριμένο θέμα όμως αφορά εγγύηση μεταχειρισμένου από μάντρα (δλδ έμπορο), όχι από ιδιώτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...