Maurikycli Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, filipprin είπε Αμα το παρεις μετα απο 5 μηνες ας πουμε θα εχεις 5 μήνες λιγοτερη εγγυηση απο το εργοστασιο και φυσικα δεν γνωριζεις τι εκανε 5 μηνες το αυτοκινητο με τις πινακιδες και αν γυρισαν χιλιομετρα η εμπαιναν καθε μερα 10 μαλ@@ες για να δουν αν τούς αρεσει στην εκθεση η επεσε απο γρεμο και θα εχεις αδεια απο δευτερο χερι με οτι σημαίνει αυτο σε ενδεχομενη μεταπωληση Δωσε εσυ 30 000 χιλιαρικα λαρτζε τυπε και κανε οτι γουσταρεις. Σε εκείνο το χωριό ισχύει η ημερομηνία αγοράς για την εγγύηση και το αμαξάκι είναι με τις ζελατίνες του . Θα το πάρω και θα πάω να του βάλω κέρατα στο καπώ!
filipprin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Σε εκείνο το χωριό ισχύει η ημερομηνία αγοράς για την εγγύηση Αυτο λεω και εγω ΑΛΛΑ οχι της δικια σου αγορας.Οσο για τα κερατα βαλτα οπου θες γουστα ειναι αυτα Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από filipprin
Maurikycli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Βλέπω ότι με το που τα ανέφερα τα κέρατα τα λιγουρεύτηκες! Μάθανε να κάνουν "εμπόριο" εδώ με προκαταβολές και προεξοφλήσεις. Κοροϊδία σκέτη. Γουρούνι στο σακί θα πάρω; Να τα πάρει ο έμπορος στο όνομά του αν έχει κότσια και μετά να τα πουλήσει. Πιο σιγουράτζες από ΔΥ έχουν γίνει!
lector Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε προκαταβολές και προεξοφλήσεις Τις προκαταβολες και τις προεξοφλησεις για "ετοιμοπαραδοτο" αντικειμενο που δε βρισκεται καν στην ιδια χωρα, δεν ξερω πως τις λετε εκει στο χουστον, αλλα εδω στο δικο μου το χωριο τις λενε "ατοκο δανειο". 5
filipprin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δικα σου ειναι τα κερατα δικιες σου και οι λιγουρες.Για τα υπολοιπα απαντησε και πολλή ευγενικά μάλιστα ο φιλος απο πανω 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Βλέπω ότι με το που τα ανέφερα τα κέρατα τα λιγουρεύτηκες! Μάθανε να κάνουν "εμπόριο" εδώ με προκαταβολές και προεξοφλήσεις. Κοροϊδία σκέτη. Γουρούνι στο σακί θα πάρω; Να τα πάρει ο έμπορος στο όνομά του αν έχει κότσια και μετά να τα πουλήσει. Πιο σιγουράτζες από ΔΥ έχουν γίνει!
Maurikycli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Αυτή τη χρήση κεράτων κάνουν σε αυτό το χωριό αυτή θα κάνω. Ποιο το σκάλωμά σου; Όπως και να σου απαντάνε μπαινάκης βγαινάκης, δεν νοιώθεις
filipprin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Εγω τι προβλημα να εχω .Εσυ την βρίσκεις με τα κερατα οχι εγω.
Ducatista Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 παντως νομιζω πως τα παιδια απο πανω εχουν δικιο θα επρεπε η ελληνικη αντιπ. να φερνει αμαξια ετοιμα για παραδοση και οχι να τα παραγγελνει!! αυτο ειναι στα δικα μου ματια το σωστο... εδω εμποροι με μεταχειρισμενα και φερνουν... τωρα οποιος θελει φουλ εξτρα η καποια individual εκδοση κλπ καταλαβαινω την παραγγελια... νομιζω ετσι δεν θα ειχαν τοση αναμονη
NTC Labs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ts0ts0s είπε 1ον) Καμία εταιρία leasing δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστερήσεις εργοστασίου/εκτελωνισμού/ταξινόμησης κλπ.Όλες οι εταιρίες είτε leasing είτε αντιπροσωπείες λένε γραπτώς "εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης" από εκεί και πέρα είναι καλυμμενες νομικά με αυτό τον όρο 2ον) για τη προκαταβολή που θεωρείται πρώτο αυξημένο μίσθωμα,παίρνεις τιμολόγιο το πρώτο μηνα που παραλαμβανεις το αυτοκίνητο.Μέχρι τότε έχεις μόνο το swift της μεταφοράς που έκανες ως προς εκείνους. Απο εκεί και πέρα για τη προκαταβολή είναι τι γράφει το συμβόλαιο,αν δηλαδή τη δικαιουσαι πισω σε περίπτωση ακυρωσης εντός καποιου χρονικου οριου.Και αυτο παλι για να ναι καλυμμενες οι εταιριες. 3ον) στο leasing ή στη χρηματοδότηση εταιρίας το μηνιαίο ποσό μπαινει ακεραιο σαν εξοδο στην επιχειρηση και οχι μερος αυτου κλπ. 4ον) δε συμβαινει μονο σε σενα καθως δεν υπάρχει δείγμα αυτοκινήτου στην αγορά για καμία εταιρια leasing ουτε για αντιπροσωπεια.Πολυ συγκεκριμενα και φθηνα αυτοκινητα υπαρχουν αυτη τη στιγμη ετοιμοπαραδοτα (εντος 2 μηνων) Συνεργάζομαι με Avis και έχω συνεργαστεί με Hertz,Leaseplan,Autolease και ολοι αυτη τη στιγμη αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα.Αυτό που μπορεί να κανει ο καθένας πλέον είναι να ζητάει απ τις πωλησεις της εταιριας leasing,γραπτώς, τη λίστα με τα ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ αυτοκινητα που υπάρχουν διαθεσιμα. Ετοιμοπαραδοτο σημαινει οτι εχει ηδη αγορααστει απ την εταιρια leasing και βρισκεται στη διαδικασια εκτελωνισμου/ταξινομησης κλπ,δηλαδη απο 1 εως και 2 μηνες. Εμενα προσωπικα ενα αυτοκινητο ληγει τελη Φλεβαρη και αποφασισαμε να παμε απευθειας σε αγορα αντι για leasing μιας και οι τιμες leasing εχουν ανεβει αρκετα που χανει πλεον το νοημα. 1) στο εμποριο υπαρχει ισως αυτο που δεν γνωριζεις και λεγεται "καλή πίστη". Άλλο το εκτιμώμενο σε 1 μήνα και να ερθει σε 2 και αλλο το 1 μήνας, εχουν περάσει 6 και ακομα σε γραφουν στα παπαρια τους. ΔΕΝ υπάρχει καλή πίστη ΤΕΛΟΣ. 2) Οχι δεν ισχυει το τι γραφει το συμβόλαιο, μάθε λοιπόν ότι ΚΑΘΕ όρος σύμβασης ειναι εν δυνάμει ακυρώσιμος σε δικαστήριο. Τα δικαστήρια κρίνουν τους όρους ΟΧΙ ο κάθε εμποράκος. ( και ναι Avis,Hertz ( δηλαδη βελμαρ) εμπορακοι της πλακας ειναι. ετσι απλα.) 4) ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία για τον έμπορο. Να μην διαφημίζει 1 μήνα. Δεν αφορά τον πελάτη. Γίναμε συνέταιροι ? από πότε? Ποιός σου είπε ότι εκτελωνισμός/ ταξινόμηση παίρνουν 1 με 2 μήνες? Αρκετά κράτησε η κοροιδια με τις "παγκόσμιες" ελλείψεις. Τρώνε καλό μαρούλι με τις τιμές στον θεό οπότε πέτυχε το μπιζνες πλαν. Τωρα που το σκεπτομαι..... θες να αγορασεις τιποτα? Να στο πουλησω εγω με αοριστη τιμη , αοριστη ημερομηνια παραλαβης και μια γεναια προκαταβολα.....τι εννοεις δεν θες? μα γιατι? Δωσατε θαρρος στους νταβατζηδες ( κατασκευαστες - εισαγωγεις - εμπορους) και σας πηδηξανε. καλα να παθετε τετοια θετε. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από NTC Labs 6
Ducatista Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε 1) στο εμποριο υπαρχει ισως αυτο που δεν γνωριζεις και λεγεται "καλή πίστη". Άλλο το εκτιμώμενο σε 1 μήνα και να ερθει σε 2 και αλλο το 1 μήνας, εχουν περάσει 6 και ακομα σε γραφουν στα παπαρια τους. ΔΕΝ υπάρχει καλή πίστη ΤΕΛΟΣ. 2) Οχι δεν ισχυει το τι γραφει το συμβόλαιο, μάθε λοιπόν ότι ΚΑΘΕ όρος σύμβασης ειναι εν δυνάμει ακυρώσιμος σε δικαστήριο. Τα δικαστήρια κρίνουν τους όρους ΟΧΙ ο κάθε εμποράκος. ( και ναι Avis,Hertz ( δηλαδη βελμαρ) εμπορακοι της πλακας ειναι. ετσι απλα.) 4) ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία για τον έμπορο. Να μην διαφημίζει 1 μήνα. Δεν αφορά τον πελάτη. Γίναμε συνέταιροι ? από πότε? Ποιός σου είπε ότι εκτελωνισμός/ ταξινόμηση παίρνουν 1 με 2 μήνες? ετσι ειναι δεν εχω δεν πουλαω... αλλιως και εμεις (ο καθενας στο αντικειμενο του) να πουλαει πραγματα τα οποια δεν εχει και οοοοταν τα εχει να κανει την παραδοση 1
NTC Labs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ts0ts0s είπε Εφοσον δεν υπάρχει μέσα στο συμβόλαιο deadline που να λεει εγγραφως οτι ο αγοραστης δικαιουται επιστροφη προκαταβολης ή ακυρωση τοτε δε μπορεί να κάνει κάτι.Καταχρηστικό είναι των αντιπροσωπειων,εκεινοι δινουν τις ημερομηνιες στις εταιριες leasing. Παραδειγμα μιλώντας με φιλο σε αντιπροσωπεια μου ειχε πει ξεκαθαρα οτι η γραμμη της εταιριας είναι προτεραιοτητα στουσ ιδιωτες και σε δευτερη μοιρα οι εταιριες leasing.Για συγκεκριμενο οχημα hybrid suv μου ειχε πει αν παω σαν ιδιωτης σε 7 μηνες θα το ειχα,αν το παω μεσω leasing,αν δεχτει καποια εταιρια leasing να μου δωσει προσφορα θα παει σε 12-15 μηνες. Σε αντιπροσωπεια γερμανικων αυτοκινητων μου είπαν οτι μιλαμε για παραδόσεις ανω του ετους. To 3o υφισταται και σε ατομικη μιας και το εκανα εγω για 3 χρονια.Στο κομματι αγοράς αλλάζουν κάποια πραγματα και αυτο οταν μιλάμε για αμεση αγορά χωρις χρηματοδοτηση. Τι λες μεγάλε? Για παρτο αλλιώς που δεν δικαιούται επιστροφή. Η επιστροφη προκαταβολης ειναι δικαιωμα απο τον νομο και υποχρεωση του πωλητη να την επιστρεψει εκτος και αν συντρεχουν συγκεκριμενοι λογοι. Και ΟΧΙ το θα στο φερω σε 1 μηνα αλλα εχουν περασει 6 ΔΕΝ αποτελει εναν απο αυτους τους λογους για να μην επιστραφει. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από NTC Labs 1
Maurikycli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, filipprin είπε Εγω τι προβλημα να εχω .Εσυ την βρίσκεις με τα κερατα οχι εγω. Όλο το χωριό αυτό κάνει με τα κέρατα , αλλά εσείς εκεί, κολλημένοι με τη δική σας βλαχιά 😕
james01gr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Ducatista είπε παντως νομιζω πως τα παιδια απο πανω εχουν δικιο θα επρεπε η ελληνικη αντιπ. να φερνει αμαξια ετοιμα για παραδοση και οχι να τα παραγγελνει!! αυτο ειναι στα δικα μου ματια το σωστο... εδω εμποροι με μεταχειρισμενα και φερνουν... τωρα οποιος θελει φουλ εξτρα η καποια individual εκδοση κλπ καταλαβαινω την παραγγελια... νομιζω ετσι δεν θα ειχαν τοση αναμονη Υπάρχει έως ένα σημείο ένα θέμα με τα αυτοκίνητα το οποίο είναι πως πολλοί θέλουν συγκεκριμένο χρωμα, εξοπλισμό κτλ. Κάποια χρώματα είναι διαθέσιμα σχετικά άμεσα, κάποιες διχρωμιες, κάτι κινητήρες κτλ είναι σε μικρότερη παραγωγή και έχουν άλλη παράδοση. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να σου λέει ο άλλος έναν μήνα και να περνάνε έξι. Ειναι ανήθικο και δεν με νοιάζει εάν η leasing έχει εξαπατηθει από τον εισαγωγέα. Εγώ έχω κανω με την leasing. Το τι κάνουν αυτοί δεν με απασχολεί. Μου φαίνεται απίθανο να μην μπορεί να πάρει πίσω την προκαταβολή γιατι ο εύλογο χρόνος και η καλή πίστη έχουν περάσει προ πολλου... 1
sugata_gr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα και καλή χρονιά. Απόδειξη ή τιμολόγιο πώλησης, προφανώς και δεν μπορούν να σου κόψουν, αφού δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα να λαμβάνεις την υπηρεσία (ή το προϊόν, ανάλογα σε τι αναφερόμαστε). Πότε ξεκινάς να την λαμβάνεις? Μόλις η εταιρεία παραλάβει το προϊόν, σου ανοίξει το συμβόλαιο μίσθωσης, κόβεται το 1ο τιμολόγιο, και λάβεις στα χέρια σου το αυτοκίνητο. Για αυτό το λόγο αναφέρεται, νομίζω στα site όλων των εταιρειών, ότι η προκαταβολή λαμβάνεται ως 1ο, αυξημένο, μηνιαίο μίσθωμα. Ισως θα μπορούσε να κοπεί μια απόδειξη είσπραξης, για να είσαι τυπικά καλυμμένος. Οι εταιρείες πρακτικά είναι, και αυτές, όπως και οι ιδιώτες, δεσμιοι των κατασκευαστων, και κατά συνέπεια, των εισαγωγέων. Ότι σου μεταφέρουν και υπόσχονται, για να σε κάνουν πελάτη, είναι ότι λαμβάνουν, ως πληροφορία, από τον εκάστοτε dealer, για πιθανή ημερομηνία παράδοσης. Δυστυχώς, και για αυτούς, εκθετονται, όταν ο dealer δεν είναι συνεπής στην ημερομηνία παράδοσης. Δεν μπορούν όμως να κάνουν κάτι επ αυτού. Η κατάσταση είναι τέτοια, που απλά θα σου πουν να ακυρώσεις. Το αν θα χάσεις τα χρήματα σου, νομίζω ότι δεν στέκει, εφόσον το προϊόν δεν έχει μπει ακόμα Ελλάδα. Ο πωλητής σου μάλλον δεν στα λέει σωστά. Ακόμα και να ακυρώσεις, δεν αλλάζει κάτι στο πότε θα παραλάβεις καινούριο αυτοκίνητο, ιδίως αν ψάχνεις συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν χρόνοι παράδοσης που ξεπερνούν και το έτος. Αν και το σύνηθες είναι 6-8. Το παραπάνω αναιρείται όταν κάποιος πελάτης ακυρώσει, και το προϊόν έρχεται. Οπότε ο εκάστοτε πωλητής το κουμπώνει στον πελάτη που αυτός θέλει. Σπάνιο, αλλά τυχαίνει. Κοίτα τη λύση, δεν είδα αν αναφέρθηκε, να πας σε μίσθωση ελαφρώς μεταχειρισμένου. Είναι υπηρεσία που προσφέρεται, με άλλους όρους (να τους διαβάσεις προσεκτικά) από πολλές εταιρείες, για αυτοκίνητα που ήδη κατέχουν. Που αυτό σημαίνει ότι παραλαμβανεις εντός ολίγων ημερών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα