valadsk Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 εμένα που μου έφαγε την εγγύηση επειδή λέει είχε ζημιά το ψυγείο, ενώ το ψυγείο έβγαζε από την πρώτη ημέρα σαν υγρασία στο πάνω μέρος του από τη στιγμή που μπήκα στο σπίτι? πολύ απλά αφήνεις το ενοίκιο απλήρωτο και την τελευταία ημέρα που φεύγεις τον καλείς σπίτι και του ζητάς να ελέγξει ότι όλα είναι εντάξει και δεν υπάρχει καμιά φθορά. Του ζητάς να υπογράψει χαρτί ότι δεν βρήκε ζημιά και τέλος. Του λες έχεις την εγγύηση για το ενοίκιο του μηνός και γειά σας. αν δεν το δεχτεί ας τρέξει να τα πάρει δικαστικά. 3
korakios Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, valantis123 είπε Αν αυτός δεν δίνει την εγγύηση ή λέει για προβλήματα που προ υπήρχαν πως διεκδικώ εγώ την εγγύηση? όταν βρεθείτε να δει το σπίτι και να του δώσεις τα κλειδιά ,υπογράφει υπεύθυνη δήλωση οτι παρέλαβε σε άριστη κατάσταση το σπίτι αφού έλεγξε τα πάντα (για να μη λέει μετά οτι κάτι δεν είδε) 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, valantis123 είπε Δεκτό αλλα τι ακριβώς πρόβλημα? Αν αυτός δεν δίνει την εγγύηση ή λέει για προβλήματα που προ υπήρχαν πως διεκδικώ εγώ την εγγύηση? Να σε κυνηγήσει δικαστικά. Αν δεν σου επιστρέψει την εγγύηση τότε θα πρέπει να τον κυνηγήσεις εσύ δικαστικά. Όχι πως θα το κάνει, δεν τον συμφέρει,αλλά λέμε.
valantis123 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, korakios είπε όταν βρεθείτε να δει το σπίτι και να του δώσεις τα κλειδιά ,υπογράφει υπεύθυνη δήλωση οτι παρέλαβε σε άριστη κατάσταση το σπίτι αφού έλεγξε τα πάντα (για να μη λέει μετά οτι κάτι δεν είδε) Ναι και αν αρχίσει και λέει ότι αυτο εκείνο κτλ δεν το είχε και θα τα πληρώσεις ενώ μπορεί και να τα έχεις αναφέρει από την πρώτη στιγμή? Η παίζεις ξύλο ή τον κυνηγάς δικαστικά. 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Να σε κυνηγήσει δικαστικά. Αν δεν σου επιστρέψει την εγγύηση τότε θα πρέπει να τον κυνηγήσεις εσύ δικαστικά. Όχι πως θα το κάνει, δεν τον συμφέρει,αλλά λέμε. Αυτό.. δυστυχώς λόγω του φόβου μην πέσεις σε κανένα λαμόγιο που θα θέλει να φάει την εγγύηση προσπαθείς παράνομα να καλύψεις τον πισινό σου.. Τα λέω γιατί καλός ή κακώς πάντα είμαι κύριος και ας δίνω τα τελευταία 3-4 χρόνια και μαύρα γιατί δεν τους συμφέρει τους ιδιοκτήτες να δείχνουν όλο το ποσό... και για να μην μείνουμε χωρίς σπίτι συμβιβαζόμαστε.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 58 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο όταν ξεκίνησα τη μίσθωσή του έδωσα το πρώτο ενοίκιο συν άλλο ένα για εγγύηση. Τώρα είπα στον ιδιοκτήτη αντί να του δώσω το ενοίκιο του τελευταίου μήνα να κρατήσει την εγγύηση εφόσον θα του στείλω τα αποδεικτικά ότι έχω ξοφλήσει όλους τους λογαριασμούς όμως αυτός επιμένει να του το στείλω και εφόσον ελέγξει ότι όλα είναι τακτοποιημένα να μου το επιστρέψει. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο συν του ότι στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται τίποτα για τις εγγυήσεις και φοβάμαι μην τον κυνηγάω για να μου το επιστρέψει ή βρει «ζημιές». Το σπίτι το έχω σε άριστη κατάσταση ίσως θα το παραδώσω και σε καλύτερη αποτι το πήρα. Εξ αρχής δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο αλλά λέει ότι οι εγγυήσεις έτσι λειτουργούν και δεν συμψηφίζονται. Σκέφτομαι κάτι λάθος που του λέω να το συμψηφίσει; σας ευχαριστώ Αν και ιδιοκτήτης που νοικιάζω. Σου λέω ξεκάθαρα μην του πληρώσεις ενοίκιο. Πες του να κρατήσει την εγγύηση. Χαμένος δεν βγαίνει έτσι κι αλλιώς. Αν του πληρώσεις νοίκι. Το πιθανότερο στην συνεχεια είναι να μην σε πληρώσει και να επικαλεστει προβλήματα στο σπίτι. Το ότι το αφήνεις σε άριστη κατάσταση το λες εσύ, ο ιδιοκτήτης άνετα μπαίνει μέσα την ημέρα που είναι να σου πληρώσει και καλά την εγγύηση και αρχίζει να βρίσκει το ένα και το άλλο για να σου πει θα σου δώσω λίγα ευρώ και να λες και ευχαριστώ. Έτσι έκαναν όλοι οι ιδιοκτήτες ανέκαθεν με τις εγγυήσεις ασχέτως αν το ακίνητο παραδίδουν σε άριστη η μη κατάσταση και τώρα οι ενοικιαστες κρατάνε τις εγγυήσεις από το τελευταίο ενοικιο για να μην έχουν αυτό το πρόβλημα.
korakios Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, valantis123 είπε Ναι και αν αρχίσει και λέει ότι αυτο εκείνο κτλ δεν το είχε και θα τα πληρώσεις ενώ μπορεί και να τα έχεις αναφέρει από την πρώτη στιγμή? Η παίζεις ξύλο ή τον κυνηγάς δικαστικά. αν τα είχες αναφέρει απλά και είναι λόγια του αέρα καταλαβαίνεις για την επόμενη φορά τι να μην κάνεις 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, valantis123 είπε Δεκτό αλλα τι ακριβώς πρόβλημα? Αν αυτός δεν δίνει την εγγύηση ή λέει για προβλήματα που προ υπήρχαν πως διεκδικώ εγώ την εγγύηση? Την εγγύηση την διεκδικείς δικαστικά. Όπως και ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει το ίδιο για το τελευταίο ενοικιο. Τώρα ποιον συμφέρει αυτό, κανέναν. 1
Narayan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Είχα ένα τέτοιο "μπουμπούκι" νοικάρη. Όχι μόνο έφυγε νωρίτερα από τα τρία δύο χρόνια που προέβλεπε το μισθοτήριο, μου δήλωσε ευθέως πως δεν θα μου δώσει το τελευταίο ενοίκιο και να κρατήσω την εγγύηση. Του είπα να έρθω την τελευταία μέρα να δούμε το διαμέρισμα και αν είναι όλα ΟΚ υπογράφω πως έλαβα το τελευταίο ενοίκιο και υπογράφει πως παρέλαβε την εγγύηση και τελειώνουμε. Αρνήθηκε και εξαφανίστηκε την προτελευταία μέρα αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Μπαίνω μέσα και όπως μάλλον θα μαντέψατε το διαμέρισμα ρδελο-μπου. Μέχρι και ένα τηλεφωνικό καλώδιο που πήγαινε σε ένα δωμάτιο από το χωλ το ξήλωσε τραβόντας και όχι βγάζοντας τα στηρίγματα ένα-ένα για να μειώσει τη ζημιά, όλος ο τοίχος ήθελε σοβάντισμα και βάψιμο από αυτό. Από αυτό και μερικά άλλα μικρά αλλά σημαντικά, συνολική ζημιά σχεδόν όση η εγγύηση. Επειδή δεν μου αρέσει να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και να το εκμεταλεύονται, τον πηγαίνω δικαστικώς και ζητάω το τελευταίο ενοίκιο, και να το έπαιρνα όλα στον δικηγόρο θα πήγαιναν αλλά χαλάλι. Έρχεται ένας ταλαίπωρος δικηγόρος να τον εκπροσωπίσει και αναφέρει πως δεν έχω επιστρέψει την εγγύηση, ο δικός μου αναφέρει μεν πως αν έχει απαιτήσεις ο αντίδικος θα πρέπει να καταφύγει σε ξεχωριστή υπόθεση καθώς η παρούσα αφορά το ενοίκιο, αφ' ετέρου πως βάσει των φωτογραφιών που υπάρχουν από το μίσθιο το κόστος των επισκευών είναι ούτως ή άλλως κοντά στην αξία της εγγύησης. Επίσης, πρόσθεσε, ο πελάτης μου κανονικά πρέπει να ζητήσει το υπόλοιπο όλων των ενοικίων εως τη λήξη της τρίχρονης δίχρονης δέσμευσης (ήταν περίπου στα μισά της σύμβασης) αλλά επειδή γνωρίζει πως ο αντίδικος είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση επέλεξε να μην το κάνει. Κόκκαλο ο άλλος δικηγοράκος, τελειώνει συνοπτικά η ακρόαση, τελικό αποτέλεσμα βγαίνει απόφαση να μου καταβληθεί το ένα ενοίκιο που ζητούσα, και εννοείται δεν επέστρεψα την εγγύηση ούτε το κυνήγησε περαιτέρω ο "καλός" μας ενοικιαστής. Συμπέρασμα: Οι λαμογιές περνάνε, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί μαζί με όποιον τις διαπράτει 😉 Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Narayan 14 1
vs_skg Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Narayan είπε Είχα ένα τέτοιο "μπουμπούκι" νοικάρη. Όχι μόνο έφυγε νωρίτερα από τα τρία χρόνια που προέβλεπε το μισθοτήριο, μου δήλωσε ευθέως πως δεν θα μου δώσει το τελευταίο ενοίκιο και να κρατήσω την εγγύηση. Του είπα να έρθω την τελευταία μέρα να δούμε το διαμέρισμα και αν είναι όλα ΟΚ υπογράφω πως έλαβα το τελευταίο ενοίκιο και υπογράφει πως παρέλαβε την εγγύηση και τελειώνουμε. Αρνήθηκε και εξαφανίστηκε την προτελευταία μέρα αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Μπαίνω μέσα και όπως μάλλον θα μαντέψατε το διαμέρισμα ρδελο-μπου. Μέχρι και ένα τηλεφωνικό καλώδιο που πήγαινε σε ένα δωμάτιο από το χωλ το ξήλωσε τραβόντας και όχι βγάζοντας τα στηρίγματα ένα-ένα για να μειώσει τη ζημιά, όλος ο τοίχος ήθελε σοβάντισμα και βάψιμο από αυτό. Από αυτό και μερικά άλλα μικρά αλλά σημαντικά, συνολική ζημιά σχεδόν όση η εγγύηση. Επειδή δεν μου αρέσει να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και να το εκμεταλεύονται, τον πηγαίνω δικαστικώς και ζητάω το τελευταίο ενοίκιο, και να το έπαιρνα όλα στον δικηγόρο θα πήγαιναν αλλά χαλάλι. Έρχεται ένας ταλαίπωρος δικηγόρος να τον εκπροσωπίσει και αναφέρει πως δεν έχω επιστρέψει την εγγύηση, ο δικός μου αναφέρει μεν πως αν έχει απαιτήσεις ο αντίδικος θα πρέπει να καταφύγει σε ξεχωριστή υπόθεση καθώς η παρούσα αφορά το ενοίκιο, αφ' ετέρου πως βάσει των φωτογραφιών που υπάρχουν από το μίσθιο το κόστος των επισκευών είναι ούτως ή άλλως κοντά στην αξία της εγγύησης. Επίσης, πρόσθεσε, ο πελάτης μου κανονικά πρέπει να ζητήσει το υπόλοιπο όλων των ενοικίων εως τη λήξη της τρίχρονης δέσμευσης (ήταν περίπου στα μισά της σύμβασης) αλλά επειδή γνωρίζει πως ο αντίδικος είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση επέλεξε να μην το κάνει. Κόκκαλο ο άλλος δικηγοράκος, τελειώνει συνοπτικά η ακρόαση, τελικό αποτέλεσμα βγαίνει απόφαση να μου καταβληθεί το ένα ενοίκιο που ζητούσα, και εννοείται δεν επέστρεψα την εγγύηση ούτε το κυνήγησε περαιτέρω ο "καλός" μας ενοικιαστής. Συμπέρασμα: Οι λαμογιές περνάνε, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί μαζί με όποιον τις διαπράτει 😉 Γιατί δεν ζήτησες και κάποια από τα μελλοντικά ενοίκια ώστε να πληρωθεί ο δικηγόρος από αυτά;
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Narayan είπε Είχα ένα τέτοιο "μπουμπούκι" νοικάρη. Όχι μόνο έφυγε νωρίτερα από τα τρία χρόνια που προέβλεπε το μισθοτήριο, μου δήλωσε ευθέως πως δεν θα μου δώσει το τελευταίο ενοίκιο και να κρατήσω την εγγύηση. Του είπα να έρθω την τελευταία μέρα να δούμε το διαμέρισμα και αν είναι όλα ΟΚ υπογράφω πως έλαβα το τελευταίο ενοίκιο και υπογράφει πως παρέλαβε την εγγύηση και τελειώνουμε. Αρνήθηκε και εξαφανίστηκε την προτελευταία μέρα αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Μπαίνω μέσα και όπως μάλλον θα μαντέψατε το διαμέρισμα ρδελο-μπου. Μέχρι και ένα τηλεφωνικό καλώδιο που πήγαινε σε ένα δωμάτιο από το χωλ το ξήλωσε τραβόντας και όχι βγάζοντας τα στηρίγματα ένα-ένα για να μειώσει τη ζημιά, όλος ο τοίχος ήθελε σοβάντισμα και βάψιμο από αυτό. Από αυτό και μερικά άλλα μικρά αλλά σημαντικά, συνολική ζημιά σχεδόν όση η εγγύηση. Επειδή δεν μου αρέσει να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και να το εκμεταλεύονται, τον πηγαίνω δικαστικώς και ζητάω το τελευταίο ενοίκιο, και να το έπαιρνα όλα στον δικηγόρο θα πήγαιναν αλλά χαλάλι. Έρχεται ένας ταλαίπωρος δικηγόρος να τον εκπροσωπίσει και αναφέρει πως δεν έχω επιστρέψει την εγγύηση, ο δικός μου αναφέρει μεν πως αν έχει απαιτήσεις ο αντίδικος θα πρέπει να καταφύγει σε ξεχωριστή υπόθεση καθώς η παρούσα αφορά το ενοίκιο, αφ' ετέρου πως βάσει των φωτογραφιών που υπάρχουν από το μίσθιο το κόστος των επισκευών είναι ούτως ή άλλως κοντά στην αξία της εγγύησης. Επίσης, πρόσθεσε, ο πελάτης μου κανονικά πρέπει να ζητήσει το υπόλοιπο όλων των ενοικίων εως τη λήξη της τρίχρονης δέσμευσης (ήταν περίπου στα μισά της σύμβασης) αλλά επειδή γνωρίζει πως ο αντίδικος είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση επέλεξε να μην το κάνει. Κόκκαλο ο άλλος δικηγοράκος, τελειώνει συνοπτικά η ακρόαση, τελικό αποτέλεσμα βγαίνει απόφαση να μου καταβληθεί το ένα ενοίκιο που ζητούσα, και εννοείται δεν επέστρεψα την εγγύηση ούτε το κυνήγησε περαιτέρω ο "καλός" μας ενοικιαστής. Συμπέρασμα: Οι λαμογιές περνάνε, μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί μαζί με όποιον τις διαπράτει 😉 Ενταξει αυτά είναι καραμπινατες περιπτωσεις. Αν φύγει ο ενοικιαστής πριν την λήξη δεν επιστρέφει εγγύηση ο ιδιοκτήτης. Καταστροφές και τέτοια, φροντίζουμε όλοι και βγάζουμε φωτογραφίες μαζί με μια εφημερίδα της ημέρας που έγινε η λήψη και μετά την αποχώρηση και τους κυνηγάμε να πληρώσουν και ενοίκια και κόστη αποκατάστασης και δικηγόρους, να κοπούν αυτές οι ελληναραδικες ψευτομαγκιες ορισμένων. Αρκετοί ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατάνε κενά τα διαμερίσματα πάρα να μπλέκουν με τέτοια προβλήματα. 3
Narayan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, vs_skg είπε Γιατί δεν ζήτησες και κάποια από τα μελλοντικά ενοίκια ώστε να πληρωθεί ο δικηγόρος από αυτά; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. 1
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο όταν ξεκίνησα τη μίσθωσή του έδωσα το πρώτο ενοίκιο συν άλλο ένα για εγγύηση. Τώρα είπα στον ιδιοκτήτη αντί να του δώσω το ενοίκιο του τελευταίου μήνα να κρατήσει την εγγύηση εφόσον θα του στείλω τα αποδεικτικά ότι έχω ξοφλήσει όλους τους λογαριασμούς όμως αυτός επιμένει να του το στείλω και εφόσον ελέγξει ότι όλα είναι τακτοποιημένα να μου το επιστρέψει. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο συν του ότι στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται τίποτα για τις εγγυήσεις και φοβάμαι μην τον κυνηγάω για να μου το επιστρέψει ή βρει «ζημιές». Το σπίτι το έχω σε άριστη κατάσταση ίσως θα το παραδώσω και σε καλύτερη αποτι το πήρα. Εξ αρχής δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο αλλά λέει ότι οι εγγυήσεις έτσι λειτουργούν και δεν συμψηφίζονται. Σκέφτομαι κάτι λάθος που του λέω να το συμψηφίσει; σας ευχαριστώ Οι εγγυήσεις ΔΕΝ συμψηφίζονται πολλά σωστά σου λέει και σαφώς και οφείλεις να πληρώσεις κανονικά το νοίκι σου. Έπειτα θα έρθει για τη λύση, θα ελέγξει ότι το σπίτι είναι στην κατάσταση που στο παρέδωσε, θα του δώσεις αποδείξεις εξόφλησης κοινόχρηστων και τυχόν λογαριασμών στο όνομα του και θα πάρεις πίσω την εγγύηση σου. So simple Υγ τέτοιες μλκς κάνετε και κάνουμε (κ εγώ νοικιάζω) οι ενοικιαστές κ μετά ζητάμε/ζητάνε 2-3 νοίκια εγγύηση οι ιδιοκτήτες και κράζετε Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από paylidis 3
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Nikos3648 είπε Κι αν βρει υποθετικές ζημιές όπως συνέβη σε γνωστό και αρχίσει να χρεώνει αβέρτα ενώ με έχει κρατημένο από τα χρήματά μου εγώ τι μπορώ να κάνω; Με κατάθεση έγινε. Μόνο αυτό. Μα, για αυτό σου έγραψα την τελευταία ημέρα θα κάνετε λογαριασμό!!! 1
Haldol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, paylidis είπε Υγ τέτοιες μλκς κάνετε και κάνουμε (κ εγώ νοικιάζω) οι ενοικιαστές κ μετά ζητάμε/ζητάνε 2-3 νοίκια εγγύηση οι ιδιοκτήτες και κράζετε Αυτό έκανα κι εγώ. Μεγάλη εγγύηση, και ας το νοικιάσει όποιος θέλει, κι αν θέλει. Άστο κλειστό αλλιώς. Δεν έχω την πολυτέλεια να μπαίνω μέσα μερικά χιλιάρικα σε κάθε νοικάρη. Ο τελευταίος προξένησε πολλές χιλιάδες ευρώ ζημιές, δε θα το ξανάδινα με εγγύηση ... τέσσερα κατοστάρικα. Και το αστείο ήταν ότι μου είπε ότι "μου κάνει "δώρο" την εγγύηση", που δεν ήταν ούτε το 1/10 απ' την τάπα που 'φαγα. 4
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, Haldol είπε Αυτό έκανα κι εγώ. Μεγάλη εγγύηση, και ας το νοικιάσει όποιος θέλει, κι αν θέλει. Άστο κλειστό αλλιώς. Δεν έχω την πολυτέλεια να μπαίνω μέσα μερικά χιλιάρικα σε κάθε νοικάρη. Ο τελευταίος προξένησε πολλές χιλιάδες ευρώ ζημιές, δε θα το ξανάδινα με εγγύηση ... τέσσερα κατοστάρικα. Και το αστείο ήταν ότι μου είπε ότι "μου κάνει "δώρο" την εγγύηση", που δεν ήταν ούτε το 1/10 απ' την τάπα που 'φαγα. Τι ζημιές έκανε δηλαδή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Dante80,
2 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση