Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω ςξυπνες λαμπες για το εξοχικο ωστε να τις ανοιγοκλεινω σε ορισμενες ωρες για να "δηλωνω" παρουσια κοσμου..

Ειδα καποιες στο public με 8ε~.

Ezviz ηταν η εταιρια..

Υπαρχει αποψη για αυτες ? Καθε προταση ειναι φυσικα ευπρόσδεκτη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Ezviz είναι γνωστή κυρίως για τις IP κάμερες, από τις οποίες προσωπικά έχω πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία τους όσο και από την υποστήριξη με ενημερώσεις. Δεν γνώριζα πως έχει στη γκάμα της κι έξυπνες λάμπες, οπότε δεν έχω άποψη.
Αν ψάχνεις κάτι πολύ οικονομικό, υπάρχει κι αυτή η επιλογή που περιέχει δύο τεμάχια.
https://www.skroutz.gr/s/33087346/Gosund-LB1-Smart-Λάμπες-LED-για-Ντουί-E27-Θερμό-Λευκό-Dimmable-2τμχ.html
https://www.e-shop.gr/gosund-smart-bulb-led-nite-bird-lb1-2-pack-tuya-p-PER.604708

Τις συγκεκριμένες τις έχω εδώ κι ένα δίμηνο περίπου. Ως τώρα δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα. Αντιθέτως, φαίνονται πολύ γρήγορες στην απόκριση και, αν κρίνω από το ότι έχουν ESP chip (στο ρούτερ φαίνονται ως ESP_XXXXXX), υποθέτω ότι θα είναι γενικά απροβλημάτιστες στο θέμα της εμβέλειας και της σταθερότητας. Μετά από διακοπή ρεύματος ή επανεκκίνηση του ρούτερ επανασυνδέονται άμεσα, ειδικά αν τις συγκρίνω με κάποιες TP-Link Tapo ή Xiaomi. Από την άλλη βέβαια, όπως και κάθε φασόν Tuya based device έχω χρησιμοποιήσει, δεν έχουν πάρει κάποια ενημέρωση και -ελπίζω να διαψευστώ- δεν τις βλέπω να παίρνουν. Αντίθετα, οι Tapo είχαν πάρει κάμποσα updates για τόσο φθηνά προϊόντα και είχαν διορθωθεί κάποια θέματα που είχαν (όπως όταν έπεφτε για λίγο το ίντερνετ και γενικότερα στην επανασύνδεση με το -δικό μου έστω- ρούτερ) . Δεν ξέρω πόσο θα μπορούσαν να αποτελέσουν δούρειο ίππο ως προς την ασφάλεια ενός δικτύου τέτοιες έξυπνες συσκευές, αλλά σίγουρα, όσο πιο επώνυμη και όχι φασόν είναι μία συσκευή, τόσο πιο πολλή προσοχή θα έχει δοθεί στον τομέα αυτόν. 
Απ' όσο θυμάμαι, δουλεύουν μόνο με 2,4 GHz συχνότητα WiFi, ενώ φυσικά συνεργάζονται με google home κτλ.

Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι πως οι περισσότερες έξυπνες λάμπες, τουλάχιστον τα οικονομικά μοντέλα, δεν κρατάνε στη μνήμη το status τους και, αν κοπεί κι επανέλθει το ρεύμα, αυτές θα ανάψουν. Το λέω για την περίπτωση που θα απουσιάζεις για καιρό και δεν θα τις ελέγχεις πολύ τακτικά από την εφαρμογή.
Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μία έξυπνη πρίζα που θα ελέγχει ένα φωτιστικό (όσες έχω χρησιμοποιήσει διατηρούν το last status μετά από διακοπή) ή κάποιο έξυπνο ντουί, όπως π.χ. το παρακάτω (στο skroutz θα βρεις και τα αντίστοιχα της Sonoff ), που θα ελέγχει μια απλή λάμπα.
https://www.e-shop.gr/coolseer-wifi-bulb-adapter-p-PER.590851
Για το συγκεκριμένο δίνει τη δυνατότητα η εφαρμογή της Tuya να ορίσεις να θυμάται την πρότερή του κατάσταση, οπότε το επιλέγεις μέσα από τις ρυθμίσεις. Αντίθετα, αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στις ρυθμίσεις της λάμπας. Στα αρνητικά του ντουί, θα έλεγα πως φαίνεται άσχημο και σχετικά ογκώδες όταν κουμπώσει πάνω η λάμπα.

Πάντως, με λιγότερο από 5 ευρώ οι δύο λάμπες, που κοστίζουν οι Gosund, αξίζει τον κόπο να τις πάρει κάποιος, έστω και για να πειραματιστεί.

Επεξ/σία από Vista32
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ έχω τις Xiaomi εδώ και 3 χρόνια και δεν έχω κανένα παράπονο. Πολλές φορές μέσα στην ημέρα μάλιστα, τις κλείνω από τον διακόπτη και όχι από το app, οπότε κόβεται τελείως η τροφοδοσία του ρεύματος. Μόλις ανοίξω ξανά τον διακόπτη, συνδέονται κανονικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή με έβαλε σε σκέψεις αυτό που έγραψε ο filip123go, έβαλα σε ένα 4g ρούτερ που έχω ως εφεδρικό τα ίδια credentials με το κύριο και απενεργοποίησα το τελευταίο. Η αλήθεια είναι πως με αυτό συνδέθηκαν όλες οι λάμπες άμεσα και σχεδόν ταυτόχρονα (τις έβλεπα από το μενού του Google Home app πότε θα γίνουν διαθέσιμες μετά από reboot και οι διαφορές κυμάνθηκαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα), οπότε πιθανότατα το πρόβλημα έχει να κάνει με το DSL ρούτερ μου και το πόσο κορεσμένο είναι το τοπικό δίκτυο.
Επίσης, επί τη ευκαιρία συνέδεσα για να ελέγξω τη λειτουργία της και μια Mi Smart Led Bulb, που αγόρασα τελευταία και την είχα στο συρτάρι. Παρατήρησα ότι για αυτήν, σε σχέση με τις Xiaomi-Philips Wifi Bulb που χρησιμοποιούσα ως τώρα, εμφανίζονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο μενού της Xiaomi Home εφαρμογής και, μεταξύ άλλων, αναφέρει κάπου την επιλογή για ορισμό Default State. 

Επεξ/σία από Vista32
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Άν όντως θα μείνεις εκεί στις λάμπες πάρε τις πιο οικονομικές θα κάνουν αυτό που θέλεις.Αν στο μέλλον σκέφτεσαι και καμμιά άλλη προσθήκη εκτός απο λάμπες πρέπει να το δείς καλύτερα.

Δημοσ.

υπαρχουν και αλλες λυσεις ...

μπορεις να αγορασεις ηλεκτρονικους χρονοδιακοπτες απο εναν και πανω και να συνδεσεις στη υποδοχη / πριζα καποια συσκευη, φως / tv / radio κτλ . Μπορεις να ορισεις στον προγραμματιστη απο καποιες μερες, καθημερινα, ΣΚ, τυχαια και χρονο λειτουργιας ή random και το ξεκινας. Αυτη η λυση δεν χρειαζεται ιντερνετ.

Εαν το σπιτι εχει κλειστο το ρευμα, μπορεις να δωσεις λυση με ενα μικρο solar panel, που θα φορτιζει μπαταρια για το βραδυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...