Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Κοιτάω για αγορά νέου εντοιχιζόμενου φούρνου προς αντικατάσταση του φούρνου που πνέει τα λοίσθια. Μέχρι τώρα κοίταζα Bosch / Siemens που γενικά "κινούνται" πολύ αλλά με mixed reviews. Συνάδελφος μου πρότεινε Miele, αλλά δεν βρίσκω πολλά σχόλια και καταστήματα να τους εμπορεύονται. Δεδομένου ότι η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη (ο φτηνότερος έχει σχεδόν διπλά λεφτά από έναν μέσο άλλης εταιρίας) έχετε εμπειρία; Δεν έχω τόσο πρόβλημα να δώσω τα χρήματα αρκεί να ξέρω ότι δεν θα τρέχω και ότι θα πάρω κάτι καλό να μου κρατήσει χρόνια να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η miele είναι μια πολύ ξεχωριστή εταιρεία, η οποία έφτιαχνε τρομερά αξιόπιστα πράγματα,  χωρίς να λυπάται κόστη εργατικών και υλικών, ακόμα και στις εποχές 1990-2000 που και οι άλλοι έφτιαχναν μασίφ-αξιόπιστα πράγματα. Αυτό σήμαινε έξτρα κόστος, το οποίο συνήθως αποσβαινόταν από το ότι έβαζες το 1991 τη συσκευή και την πετούσες το 2022 με δύο βλάβες των 50 ευρώ η καθε μια το 2020 και το 2021 (προσωπική εμπειρία σε πλυντήριο πιάτων).

Ακολούθως, η miele άργησε να καβαλήσει το ηλίθιο τρένο της ψηφιοποίησης των συσκευών που έφεραν κορεάτες και κινέζοι, νομίζω ήταν η τελευταία μαζικής παραγωγής εταιρεία που έβαλε μπλιμπλικόνια. Θυμάμαι ότι υπήρχε πλυντήριό της προς πώληση στον Κωτσόβολο για ξεστοκάρισμα το 2017 (άρα μοντέλο 2014-15 υποθέτω) με μηχανικούς επιλογείς.

Άπαξ και καβάλησε κι αυτή το τρένο των μπλιμπλικονιών, δεν έχει διαφορά μεγάλη από άλλες καλές - επώνυμες εταιρείες, ειδικά από τη SIEMENS που ο όμιλος BSH έχει κρατήσει ως πιο "πρίμιουμ" μπαντ έναντι της Πίτσος + Bosch που επίσης κατέχει. Δηλαδή, μπορεί τα πλαστικά, τα μέταλλα, τα μηχανικά μέρη να είναι στιβαρότερα και καλύτερα στη Μίλε, αλλά μαθηματικά κάποια στιγμή εντός δεκαετίας ο ψηφιακός εγκέφαλος έχει πιθανότητες να σκάσει ψιλο-αντίστοιχες με έναν εγκέφαλο της πιο κακομοίρικης μάρκας, τύπου αριέλλι ή μπεκο. Γιατί; Γιατί παράγεται κι αυτός στην Κίνα ή την Ταϊβάν και περιέχει ευαίσθητα κυκλώματα.

Επανέρχομαι στο πλυντήριο πιάτων Μίλε του 1991 που πέταξα το 2022. Όταν βάλαμε στη θέση του ένα αρκετά καλό siemens, είπαμε με τον πατέρα μου να "σκαλίσουμε" το μίλε, να δούμε τι είχε μέσα και πώς δούλευε. Είχε λοιπόν μηχανικούς διακόπτες που ζύγιζαν 2-3 κιλά ο καθένας, από μασίφ ανοξείδωτο ατσάλι. Κατασκευασμένοι στη Γαλλία. Είχε αντίσταση Γερμανικής κατασκευής επίσης ασήκωτη. Το ανεμιστηράκι εξαγωγής υδρατμών κατά το στέγνωμα ήταν Αυστρίας. Το ίδιο το πλυντήριο ζύγιζε περίπου το διπλάσιο από το (υποτιθέμενα premium) siemens που το αντικατέστησε. Βάζω στοίχημα ότι αν ανοίξει κάποιος το ζιμενς σε 10-15 χρόνια που ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να κρατήσει, θα βρει μέσα ένα σωρό κινέζικα, τούρκικα, πολωνικά (στην καλύτερη) στοιχεία, παρότι "made" in Germany.

Κοντολογίς, αν μπορείς να βρεις "απλή" και "μηχανική" συσκευή μιλε, πάρτην. Αν είναι με ψηφιακές οθόνες αφής και λοιπά, πάρε οτιδήποτε άλλο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν προτίθεσαι να διαθέσεις κάτι παραπάνω κοίτα και τα εξ Αμερικής "Wolf" τα οποία είναι κορυφαία

Οι premium εταιρείες, όπως η Miele, δεν είναι ακριβές μόνο λόγω ποιότητας και αξιοπιστίας. Προσφέρουν και άλλα πράγματα που πολλές φορές τα παραβλέπουμε. Για παράδειγμα κάλυψη σε ανταλλακτικά. Εάν έχεις φτιάξει κουζίνα Miele (και τα έπιπλα εννοώ) τότε ξέρεις ότι και σε 50 χρόνια να σου σπάσει ένας μεντεσές ή ένα πορτάκι, θα το βρεις σε ανταλλακτικό να το παραγγείλεις, αυτό, το συγκεκριμένο κωδικό. 

Τώρα θα μου πεις αν είναι να πληρώσω μια κουζίνα 40χιλιάρικα ή 50 εκεί που σε έναν οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή θα την πλήρωνα 15-20, θα το καταλάβω αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Για μένα, στη λογική που το προσεγγίζεις, αξίζει. Εγώ Miele ή Wolf θα έβαζα σε αυτό το budget.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 2012 βάλαμε ότι πιο καινούγιο υπήρχε απο Miele, εντοιχισμένος φούρνος, εντοιχισμένα μάτια, και φούρνο μικροκυμάτων. Μέχρι σήμερα άμα τα δεις είναι σαν καινούρια, ποτέ δεν παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα. Πληρώνεις αξιοπιστία. Το 2019 χρειάστικα μόνο ενα τζάμι φούρνου γιατί κοπάνησε ο γιός μου επάνω ένα ντουλάπι καθώς έπαιζε, και την επόμενη ημέρα μου το στείλανε να το αλλάξω.  

Επεξ/σία από zNikosz
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ποτέ δεν ήμουν του "για μία ζωή", διότι η τεχνολογία προχωράει. Και πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς! Οι συσκευές κάποτε πρέπει ν' αλλάζονται, ακόμα και αν δεν έχουν χαλάσει. Τρανταχτό παράδειγμα η αρχαιολογία πλυντήριο της μάνας μου (Miele γαρ) που πλένει ασταμάτητα εδώ και... 30+ χρόνια. Έλα όμως που δεν έχει καμία ευκολία (π.χ. χρονοπρογραμματισμό), σκούζει σα μοσχάρι που το σφάζουν και τραβάει και μία πισίνα νερό σε κάθε πλύση. 

Οπότε σκέψου και αυτό το σενάριο. Θα δώσεις π.χ. 2.000€ για συσκευές που θα σου κρατήσουν 20+ χρόνια. Είσαι σίγουρος ότι θες την ίδια συσκευή για τόσα χρόνια; Μεθαύριο θα βγει κάτι πολύ πιο οικονομικό, πολύ πιο αποτελεσματικό και εύχρηστο. Κι εσύ θα 'χεις ξεμείνει με την αρχαιολογία, απλά επειδή κάποτε την χρυσοπλήρωσες.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Ποτέ δεν ήμουν του "για μία ζωή", διότι η τεχνολογία προχωράει. Και πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς! Οι συσκευές κάποτε πρέπει ν' αλλάζονται, ακόμα και αν δεν έχουν χαλάσει. Τρανταχτό παράδειγμα η αρχαιολογία πλυντήριο της μάνας μου (Miele γαρ) που πλένει ασταμάτητα εδώ και... 30+ χρόνια. Έλα όμως που δεν έχει καμία ευκολία (π.χ. χρονοπρογραμματισμό), σκούζει σα μοσχάρι που το σφάζουν και τραβάει και μία πισίνα νερό σε κάθε πλύση. 

Οπότε σκέψου και αυτό το σενάριο. Θα δώσεις π.χ. 2.000€ για συσκευές που θα σου κρατήσουν 20+ χρόνια. Είσαι σίγουρος ότι θες την ίδια συσκευή για τόσα χρόνια; Μεθαύριο θα βγει κάτι πολύ πιο οικονομικό, πολύ πιο αποτελεσματικό και εύχρηστο. Κι εσύ θα 'χεις ξεμείνει με την αρχαιολογία, απλά επειδή κάποτε την χρυσοπλήρωσες.

Είναι σωστό αυτό που λες. Βέβαια, οι οικιακές συσκευές δεν είναι αγορές που τις προσεγγίζεις με τη λογική ότι θα τις αλλάζω προγραμματισμένα κάθε Χ χρονική περίοδο. Άρα σωστή η προσέγγισή σου, αλλά συνήθως μη εφαρμόσιμη στην πράξη. Στο 99% τον περιπτώσεων μια οικιακή συσκευή δεν αλλάζεται αν δε χαλάσει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Haldol είπε

Επειδή κι εγώ έτσι έζησα με πλυντήριο miele από τη γέννησή μου ως τα 26 μου (!!!) πέρσι, έχω να σου πω ότι δεν άλλαξε τόσο η οικονομία. Δηλαδή, οκ, τη φασαρία που λες τη δέχομαι. Έκανε σα να έπλενες φορτηγό, όχι πιάτα μετά από κεφτεδάκια.

Αλλά, ως προς το ρεύμα, οι αντιστάσεις θέρμανσης νερού, είναι οι ίδιες. Άντε να έχουμε καταφέρει να τις βελτιώσουμε 4-5%. Ό,τι πάρουν από το δίκτυο, το αποδίδουν σε θερμότητα. Βασική φυσική.

Ως προς το νερό υπάρχει μία μείωση σημαντική των καταναλώσεων, αλλά κακά τα ψέματα, δε μας πολυνοιάζει γιατί είναι φθηνό. Δλδ όταν εμένα πχ η ΕΥΔΑΠ με χρεώνει 35 σεντς ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ νερού, το αν ένα πλυντήριο θα τραβήξει 30 λίτρα, ή 15, δηλαδή ένα ή μισό κυβικό το μήνα, είναι μία διαφορά 6 κυβικών το χρόνο, ήτοι ... 2-3 ευρώ με τους φόρους. Το χρόνο.

Το αυτό ισχύει για όσες συσκευές δουλεύουν με αντίσταση. Άντε να έχουν μονωθεί κάπως καλύτερα οι φούρνοι, να το δεχθώ. Αλλά τι κάνεις παίρνοντας μία σύγχρονη συσκευή; Την αξιοπιστία της! Κάποιο μπλιμπλικόνι θα παραδώσει πνεύμα στην 5ετία και θα τρέχεις μετά να σκας τα 200άρια και τα 300άρια. Χώρια την ταλαίπα της μη χρήσης της και της μετακίνησής της, των αναμονών χωρίς αυτή κλπ. Είναι να μη σου τύχει να μείνεις χωρίς πλυντήριο πιάτων σε σπίτι που κάνει τουλ. 1 ή 2 γεύματα τη μέρα...

Εκεί που δέχομαι 100% το επιχείρημά σου, είναι σε στεγνωτήρια (αντλίες θερμότητας), κλιματιστικά (εννοείται), ψυγεία. Δηλαδή, ό,τι δουλεύει με ηλεκτρικό μοτέρ που αποτελεί τη βασική του κατανάλωση.

Δημοσ.

Δε μιλάω αποκλειστικά για πλυντήρια ή φούρνους. Έγραψα γενικότερα για συσκευές, οποιουδήποτε τύπου. Αντιμάχομαι τη λογική του "παίρνω κάτι για πάντα", διότι απλά δεν ωφελεί πουθενά! Μη ξεχνάμε, ότι αλλάζουν και οι ανάγκες ακόμα. Αύριο θέλεις κουζίνα αερίου, γιατί το παίζεις σεφ (όπως εγώ, καλή ώρα). Μεθαύριο κάνεις παιδιά, και το αέριο σου φαίνεται επίφοβο, οπότε παίρνεις μία επαγωγική για μεγαλύτερη ασφάλεια. Παραμεθαύριο γκρινιάζει μέλος της οικογένειας για το παλιομοδίτικο στυλ του χώρου της κουζίνας και την ανακαινίζεις, βάζοντας εντιχοιζόμενα. Και ούτω καθεξής!

Ακόμα και να έχεις μία μαγική σφαίρα να ξέρεις τι ανάγκες θα έχεις σε 20 χρόνια από τώρα, ή και να μην αλλάξουν ποτέ οι ανάγκες σου ( δύσκολο αυτό )... δεν έχει καμία απολύτως λογική να δώσεις εκ των προτέρων τα διπλά για μία συσκευή, "μη τυχόν και δώσεις την 200άρα" για μία επισκευή κάποια στιγμή αργότερα. Από οικονομικής σκοπιάς δε στέκει. 

Ορισμένες εταιρείες (μεταξύ αυτών και η Miele) διαθέτουν high-end / luxury προϊόντα. Απόλυτα κατανοητό να τις επιλέξει κάποιος επειδή έχει οικονομική άνεση και θέλει (και μπορεί) να πάρει "το απόλυτο εργαλείο", αλλά αυτός ο κάποιος, αν σε 10 χρόνια αλλάξουν οι ανάγκες του, θα 'χει την άνεση να πάρει και άλλη συσκευή (πιθανότατα εξίσου ακριβή) χωρίς να... "κλάψει". Για τον περισσότερο κόσμο είναι μία κακή αγορά, που θα τον δεσμεύει για πολλά χρόνια στη χρήση της αφού τη "χρυσοπλήρωσε".

Όσο για τα... "μπλιμπλικόνια", αυτά μεταφράζονται άμεσα σε ανώτερη ποιότητα ζωής. Προσθέτουν περισσότερα σημεία αστοχίας στη συσκευή, πράγματι. Αλλά διευκολύνουν τη χρήση των συσκευών σε τρομερά μεγάλο βαθμό, σε σχέση με το να μην υπήρχαν. Όχι που θα φυλάμε καραούλι πότε θα βάλουμε το πλυντήριο για να προλάβουμε το νυχτερινό ρεύμα, αντί να το προγραμματίσουμε να ξεκινήσει μόνο του! :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/1/2023 στις 8:56 ΠΜ, menthol1979 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Κοιτάω για αγορά νέου εντοιχιζόμενου φούρνου προς αντικατάσταση του φούρνου που πνέει τα λοίσθια. Μέχρι τώρα κοίταζα Bosch / Siemens που γενικά "κινούνται" πολύ αλλά με mixed reviews. Συνάδελφος μου πρότεινε Miele, αλλά δεν βρίσκω πολλά σχόλια και καταστήματα να τους εμπορεύονται. Δεδομένου ότι η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη (ο φτηνότερος έχει σχεδόν διπλά λεφτά από έναν μέσο άλλης εταιρίας) έχετε εμπειρία; Δεν έχω τόσο πρόβλημα να δώσω τα χρήματα αρκεί να ξέρω ότι δεν θα τρέχω και ότι θα πάρω κάτι καλό να μου κρατήσει χρόνια να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ευχαριστώ.

Αν εχεις τα χρήματα πάρε Miele.Είναι η κορυφή.Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Η τεχνολογία στις οικιακές συσκευές δεν θα αλλάξει δραστικά στα επόμενα χρόνια.Τι άλλο να κάνουν δηλαδή;Είναι ήδη φουλ αυτόματα.

Η 2η επιλογή θα ήταν Bosch.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

νομίζω αντίστοιχα "δύσκολη" ερώτηση είναι neff ή miele για κουζίνα; για πλυντήρια, στεγνωτήρια κλπ δεν υπάρχει σύγκριση, αλλά σε φούρνους η neff θεωρείται από πολλούς ίσως καλύτερη από την miele. Είμαι σε φάση που το ψάχνω και είμαι μεταξύ των δυο. Είδα ένα φούρνο neff σε σπίτι φίλης που με απογοήτευσε το γεγονός ότι πέρασαν υδρατμοί και έκαναν λεκέ μεταξύ της εσωτερικής και εξωτερικής στρώσης "γυαλιού" μπροστά. Το θέμα είναι έτυχε ή όντως έχει πέσει η ποιότητα τους και οι miele γίνονται μονόδρομος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Δε μιλάω αποκλειστικά για πλυντήρια ή φούρνους. Έγραψα γενικότερα για συσκευές, οποιουδήποτε τύπου. Αντιμάχομαι τη λογική του "παίρνω κάτι για πάντα", διότι απλά δεν ωφελεί πουθενά! Μη ξεχνάμε, ότι αλλάζουν και οι ανάγκες ακόμα. Αύριο θέλεις κουζίνα αερίου, γιατί το παίζεις σεφ (όπως εγώ, καλή ώρα). Μεθαύριο κάνεις παιδιά, και το αέριο σου φαίνεται επίφοβο, οπότε παίρνεις μία επαγωγική για μεγαλύτερη ασφάλεια. Παραμεθαύριο γκρινιάζει μέλος της οικογένειας για το παλιομοδίτικο στυλ του χώρου της κουζίνας και την ανακαινίζεις, βάζοντας εντιχοιζόμενα. Και ούτω καθεξής!

Ακόμα και να έχεις μία μαγική σφαίρα να ξέρεις τι ανάγκες θα έχεις σε 20 χρόνια από τώρα, ή και να μην αλλάξουν ποτέ οι ανάγκες σου ( δύσκολο αυτό )... δεν έχει καμία απολύτως λογική να δώσεις εκ των προτέρων τα διπλά για μία συσκευή, "μη τυχόν και δώσεις την 200άρα" για μία επισκευή κάποια στιγμή αργότερα. Από οικονομικής σκοπιάς δε στέκει. 

Ορισμένες εταιρείες (μεταξύ αυτών και η Miele) διαθέτουν high-end / luxury προϊόντα. Απόλυτα κατανοητό να τις επιλέξει κάποιος επειδή έχει οικονομική άνεση και θέλει (και μπορεί) να πάρει "το απόλυτο εργαλείο", αλλά αυτός ο κάποιος, αν σε 10 χρόνια αλλάξουν οι ανάγκες του, θα 'χει την άνεση να πάρει και άλλη συσκευή (πιθανότατα εξίσου ακριβή) χωρίς να... "κλάψει". Για τον περισσότερο κόσμο είναι μία κακή αγορά, που θα τον δεσμεύει για πολλά χρόνια στη χρήση της αφού τη "χρυσοπλήρωσε".

Όσο για τα... "μπλιμπλικόνια", αυτά μεταφράζονται άμεσα σε ανώτερη ποιότητα ζωής. Προσθέτουν περισσότερα σημεία αστοχίας στη συσκευή, πράγματι. Αλλά διευκολύνουν τη χρήση των συσκευών σε τρομερά μεγάλο βαθμό, σε σχέση με το να μην υπήρχαν. Όχι που θα φυλάμε καραούλι πότε θα βάλουμε το πλυντήριο για να προλάβουμε το νυχτερινό ρεύμα, αντί να το προγραμματίσουμε να ξεκινήσει μόνο του! :P

Σε εσενα και σε κάποιους φαίνεται ότι αρέσουν τα παραπάνω. Σε κάποιους άλλους όπως εμας όχι, θέλουμε κάτι για μια 20ετια έως μια ζωή για πολλούς και διάφορους λόγους ασχέτως του κόστους αγοράς της συσκευής. Αν κρίνω ότι δεν με καλύπτει η συσκευή σε κάτι την αλλάζω είτε έχει χαλάσει είτε όχι. Το αν θα κάτσω να πληρώσω λιγότερα η περισσότερα θα το σκεφτώ, το πιθανότερο είναι ότι δεν παίζει να πληρώσω το διπλάσιο για να αντέξει η συσκευή παραπάνω χρόνια, ένα 30-50% παραπάνω θα το έδινα. 

Όσον αφορά Miele κτλ, αν μας χαλάσει η Hoover σκούπα που έχουμε, η επόμενη θα είναι Miele. Για πλυντηρια και κουζίνες δεν το νομίζω. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Ο άνθρωπος ρώτησε για Miele και εσείς γράφετε για τα παιδικά σας χρόνια... (με ΠΑΣΟΚ όλοι είχαν Miele 😆 )

Φίλος, αν έχεις τα λεφτά πάρε Miele χωρίς δεύτερη σκέψη. Μην τη συγκρίνεις με Bosch/Siemens είναι άλλη κατηγορία.

Δημοσ.

Δε ξέρω για εσάς αλλά οι δικές μας εντοιχιζόμενες συσκευές της Μiele (25+ χρόνια) είχαν την παρακάτω εξέλιξη:

Ψυγείο - Πετάχτηκε λόγω (ασύμφορης) βλάβης πριν από 10-15 χρόνια

Καταψύκτης - Δουλεύει ακόμα, 24/7

Φούρνος - Πετάχτηκε λόγω (ασύμφορης) βλάβης πριν από 10-15 χρόνια

Πλυντήριο πιάτων - Δουλεύει ακόμα αλλά παίζει να το έχουμε χρησιμοποιήσει λιγότερο από 20 φορές τα τελευταία 25+ χρόνια οπότε δεν είναι ενδεικτικό.

Θα αγόραζα ξανά Μiele; Αν η χρηματική διαφορά ήταν 5-10%, ίσως. Με τις υπάρχουσες διαφορές στις τιμές, σίογυρα όχι.

Αντιθέτως, Νeff (φούρνος) και Liebherr (Ψηγείο + Καταψύκτης) έχουν βγει σκυλιά (μέχρι στιγμής) και θα τα αγόραζα ξανά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν αντεχεις το budget βαλε.Κουζινα miele εντοιχιζομενη μετα απο 17 χρονια πετσικαρισε το βεντιλατερ του φουρνου και εκανε θορυβο οπως επισης ηθελε κ μια αντισταση αλλαγη,η μανα μου ψηνοτανε να την αλλαξει κ πηγανε σε bosch λογω οικονομικης διαφωνιας με τον πατερα μου🤣. Το μετανιωσε απο την πρωτη στιγμη που συμφωνησε.Τα ματια και ο φουρνος δουλευουν πλεον κανονικα με ενα κοστος εαν θυμαμαι καλα κοντα στο 100αρικο και απλα τα καθαρισα,τα μαζεψα και τα εχω καβα.Πλυντηριο miele κοντα στην 20ετια κ αυτο τα εφτυσε το εγκεφαλακι,ο φιλος ζηταγε εδω κανα 500αρικο επισκευη,βρηκα απο το ebay ανταλλακτικο μονο 160ευρω το περασα και το εχω αραξει στο χωριο και δουλευει.Γνωμη μου,ειναι λιγοτερο εντυπωσιακα σε σχεση με αλλες επωνυμιες και με λιγοτερα μπλιμπλικια αλλα αξιζει.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...