paylidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 19 ώρες πριν, alieus είπε Έχω κάνει δωρεά γης το 2018 σε εκκλησία για να μειωθεί το ύψος των περιουσιακών μου στοιχείων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται!! Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.α. δικοί τους, κάνουν τη μεταβίβαση σε χρόνο dt!! Τους ξαναέφερα στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια γιατί χρωστάω σε κάρτες γύρω στα €20.000, σε δύο τράπεζες από €10.000 σε κάθε μία. Τις απέκτησα την εποχή που σου τις δίναν "με το ζόρι" χωρίς προσημειώσεις ή υποθήκες. Μετά από μη συμφέρουσες προτάσεις διακανονισμού και ανακολουθιών (συμφωνούσαμε σε ένα Χ σχήμα και σε μια βδομάδα τελεφωνούσαν και κάνανε άλλη πρόταση χειρότερη κλπ), Σκέφτομαι να κάνω δωρεά την μοναδική μου κατοικία με όρο να μένω μέσα μέχρι όσο πάω (είμαι και στα 72). Το συζήτησα με τον παπά που έκανα την πρώτη δωρεά και μου είπε "ο,τι θέλεις, εσύ θα λες κι εμείς θα κάνουμε)!! Αυτό κι αν είναι πειρασμός. Και γιατί δε το πουλάς σε αυτό το ποσό με τον ίδιο όρο; Κάποιος θα βρεθεί και θα έχεις ξεχρεώσει κιόλας χωρίς να το φαν οι παπάδες
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 54 minutes ago, paylidis said: Και γιατί δε το πουλάς σε αυτό το ποσό με τον ίδιο όρο; Κάποιος θα βρεθεί και θα έχεις ξεχρεώσει κιόλας χωρίς να το φαν οι παπάδες Στην ουσία λες να πουλήσει την ψιλή κυριότητα και να κρατήσει την επικαρπία εφ όρου ζωής, νομίζω πως είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που θα δεχτεί κάτι τέτοιο.
paylidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στην ουσία λες να πουλήσει την ψιλή κυριότητα και να κρατήσει την επικαρπία εφ όρου ζωής, νομίζω πως είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που θα δεχτεί κάτι τέτοιο. Ναι. Και με σχετικό όρο επιπλέον στο συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται βέβαια εφοσον μιλάμε για κάτι που τα αξίζει. Το έχει κάνει φίλος και θα το έκανα κ εγώ ενδεχομένως εάν ήταν κάτι που άξιζε
mechpanos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, paylidis είπε Και γιατί δε το πουλάς σε αυτό το ποσό με τον ίδιο όρο; Κάποιος θα βρεθεί και θα έχεις ξεχρεώσει κιόλας χωρίς να το φαν οι παπάδες Ρε 'σεις θυμήθηκα ένα case study αξιολόγησης επενδύσεων, που μας είχε πει ένας καθηγητής στο Πολυτεχνείο! Είναι λέει μια γιαγιά 85χρονη στην Γαλλία, και βάζει αγγελία ότι χαρίζει το σπίτι της, σε όποιον αναλάβει να την γηροκομήσει μέχρι να αποχωρήσει από την ζωή. Εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι, γίνεται το deal συμβόλαια υπογραφές, αναλαμβάνει ο γηροκομών να περιποιείται την γιαγιά full time, σου λέει άντε να πάει μέχρι 90 καλά θα είναι. Η γιαγιά έφτασε 105, όταν έφυγε ήταν η γηραιότερη εν ζωή Γαλλίδα! Ο γηροκομών είχε μπει μέσα τόσο στους υπολογισμούς του, όσο και γενικά (20 χρόνια full time εργασίας στην Γαλλία θα του απέδιδαν πολύ μεγαλύτερο όφελος από την αξία της κατοικίας)... Οπότε μας λέει ο καθηγητής, και καλά πρέπει να υπολογίζουμε το ρίσκο στις επενδύσεις
tcktcktck Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, alieus είπε Έχω κάνει δωρεά γης το 2018 σε εκκλησία για να μειωθεί το ύψος των περιουσιακών μου στοιχείων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται!! Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.α. δικοί τους, κάνουν τη μεταβίβαση σε χρόνο dt!! Τους ξαναέφερα στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια γιατί χρωστάω σε κάρτες γύρω στα €20.000, σε δύο τράπεζες από €10.000 σε κάθε μία. Τις απέκτησα την εποχή που σου τις δίναν "με το ζόρι" χωρίς προσημειώσεις ή υποθήκες. Μετά από μη συμφέρουσες προτάσεις διακανονισμού και ανακολουθιών (συμφωνούσαμε σε ένα Χ σχήμα και σε μια βδομάδα τελεφωνούσαν και κάνανε άλλη πρόταση χειρότερη κλπ), Σκέφτομαι να κάνω δωρεά την μοναδική μου κατοικία με όρο να μένω μέσα μέχρι όσο πάω (είμαι και στα 72). Το συζήτησα με τον παπά που έκανα την πρώτη δωρεά και μου είπε "ο,τι θέλεις, εσύ θα λες κι εμείς θα κάνουμε)!! Αυτό κι αν είναι πειρασμός. θα σε δηλητηριασουν...
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 18 minutes ago, paylidis said: Ναι. Και με σχετικό όρο επιπλέον στο συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται βέβαια εφοσον μιλάμε για κάτι που τα αξίζει. Το έχει κάνει φίλος και θα το έκανα κ εγώ ενδεχομένως εάν ήταν κάτι που άξιζε Έτσι όπως το περιγράφεις είναι ακόμα πιο δύσκολο, δλδ όχι μεταβίβαση μόνο της ψιλής κυριότητας όπως έλεγα εγώ, αλλά κανονική μεταβίβαση όπου ο νέος ιδιοκτήτης θα επωμιστεί εξ ολοκλήρου τα βάρη για όσο ζήσει ο επικαρπωτής... 5 minutes ago, mechpanos said: Ρε 'σεις θυμήθηκα ένα case study αξιολόγησης επενδύσεων, που μας είχε πει ένας καθηγητής στο Πολυτεχνείο! Είναι λέει μια γιαγιά 85χρονη στην Γαλλία, και βάζει αγγελία ότι χαρίζει το σπίτι της, σε όποιον αναλάβει να την γηροκομήσει μέχρι να αποχωρήσει από την ζωή. Εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι, γίνεται το deal συμβόλαια υπογραφές, αναλαμβάνει ο γηροκομών να περιποιείται την γιαγιά full time, σου λέει άντε να πάει μέχρι 90 καλά θα είναι. Η γιαγιά έφτασε 105, όταν έφυγε ήταν η γηραιότερη εν ζωή Γαλλίδα! Ο γηροκομών είχε μπει μέσα τόσο στους υπολογισμούς του, όσο και γενικά (20 χρόνια full time εργασίας στην Γαλλία θα του απέδιδαν πολύ μεγαλύτερο όφελος από την αξία της κατοικίας)... Οπότε μας λέει ο καθηγητής, και καλά πρέπει να υπολογίζουμε το ρίσκο στις επενδύσεις Πάλι καλά που στο μεταξύ δεν πέθανε ο γηροκόμος 😂
BadBoy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 55 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ρε 'σεις θυμήθηκα ένα case study αξιολόγησης επενδύσεων, που μας είχε πει ένας καθηγητής στο Πολυτεχνείο! Είναι λέει μια γιαγιά 85χρονη στην Γαλλία, και βάζει αγγελία ότι χαρίζει το σπίτι της, σε όποιον αναλάβει να την γηροκομήσει μέχρι να αποχωρήσει από την ζωή. Εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι, γίνεται το deal συμβόλαια υπογραφές, αναλαμβάνει ο γηροκομών να περιποιείται την γιαγιά full time, σου λέει άντε να πάει μέχρι 90 καλά θα είναι. Η γιαγιά έφτασε 105, όταν έφυγε ήταν η γηραιότερη εν ζωή Γαλλίδα! Ο γηροκομών είχε μπει μέσα τόσο στους υπολογισμούς του, όσο και γενικά (20 χρόνια full time εργασίας στην Γαλλία θα του απέδιδαν πολύ μεγαλύτερο όφελος από την αξία της κατοικίας)... Οπότε μας λέει ο καθηγητής, και καλά πρέπει να υπολογίζουμε το ρίσκο στις επενδύσεις Είναι χειρότερο, η τύπισα πέθανε 122, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Πρώτα πέθανε ο δικηγόρος που είχε κάνει τη συμφωνία και συνέχιζε να πληρώνει η οικογένειά του, αγόρασαν το διαμέρισμα πάνω από δύο φορές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα