StormGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά, Τώρα είναι με adsl εως 24 και πιάνω γύρω στο 8 (και πάλι καλά γιατί είμαι 4,5 χλμ μακριά) Την άλλη βδομάδα κάνω αίτηση για VDSL 50 ή 100 και λογικα θα παίρνω από καμπίνα που βρίσκεται γύρω στα 450-500 μέτρα μακριά. Οπότε άρχισα να σκαλίζω τις πρίζες του σπιτιού για να κάνω σωστή καλωδίωση για το VDSL. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε με απλά λόγια να το κάνω μόνος μου οκ, αλλιως θα φωνάξω ηλεκτρολόγο. Η πρίζα 1 βρίσκεται κοντά στο εξωτερικό κουτί που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ (ίσως είναι η κεντρική; Αλλά δεν βολεύει είναι στο υπνοδωμάτιο μας) Η πριζα 2 είναι στο σαλόνι και θα με βόλευε να γίνει κεντρικη. Η πρίζα 3 είναι στο παιδικό δωμάτιο (δεν έχω πρόβλημα να την ακυρώσω) Η πρίζα 4 τραβήχτηκε σίγουρα από την 3 πριν λίγα χρόνια. Και από την 4 παίρνει και ο συναγερμός (δεν έχω πρόβλημα να την ακυρώσω και εντελώς και το συναγερμό) Παρακάτω είναι και φωτό από τις πρίζες. Ευχαριστώ πολύ! https://ibb.co/6rX1XhP https://ibb.co/pZWTWfy https://ibb.co/7rc4Q6P https://ibb.co/KqdDr70 https://ibb.co/z8wxr28
jkoukos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, παίζει το ιδανικό σενάριο να περάσεις καλώδιο από το εξωτερικό κουτί έως την πρίζα Νο2 που θέλεις; Δεν έχει σημασία από που θα το περάσεις. Απ' όπου σε βολεύει. Απλά ρωτώ αν υπάρχει δυνατότητα.
StormGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 49 λεπτά πριν, jkoukos είπε Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, παίζει το ιδανικό σενάριο να περάσεις καλώδιο από το εξωτερικό κουτί έως την πρίζα Νο2 που θέλεις; Δεν έχει σημασία από που θα το περάσεις. Απ' όπου σε βολεύει. Απλά ρωτώ αν υπάρχει δυνατότητα. Μόνος μου όχι, με ηλεκτρολόγο ίσως. Αν μπορέσει να πάει καλώδιο μέσα από τα υπαρχων κανάλια. Αλλιώς πολύ δύσκολα, θέλει πολλές τρύπες και γενικότερο χαμό για να πάει από έξω έως την πρίζα 2 που βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού. Σκεφτόμουν, στην 1 πρίζα βλέπω δύο ζεύγη καλώδια. Στην 2 πρίζα ένα ζεύγος όπως και 3 πάλι ένα ζεύγος ( το δεύτερο ζεύγος από την 3 πάει στην 4) Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν από δύο ζεύγη καλώδια; 😏
jkoukos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Παίζει και έτσι αλλά θα υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες ενώσεις και κανονικά δεν τις θέλουμε, διότι φέρνουν εξασθένιση. Τώρα το τηλεφωνικό σήμα έρχεται σε όλες τις πρίζες με το ζεύγος άσπρο-καφέ. Αυτό το ζεύγος θα είναι συνδεδεμένο ΜΟΝΟΝ στις 2 μεσαίες επαφές στην Νο2 πρίζα. Ακόμη καλύτερα αυτή την πρίζα την αλλάζεις με μία άλλη 2πλή. Στην Α θέση στις 2 μεσαίες επαφές συνδέεις το ζεύγος άσπρο-καφέ. Στην Β θέση στις 2 μεσαίες επαφές συνδέεις το ζεύγος κίτρινο-πράσινο. Σε ΟΛΕΣ τις άλλες πρίζες, στις 2 μεσαίες επαφές συνδέεις το ζεύγος κίτρινο-πράσινο. Στο εξωτερικό κουτί επιβεβαιώνεις ότι στο ζεύγος που έρχεται από τον πάροχο θα είναι συνδεδεμένο ΜΟΝΟ το δικό σουτ ζεύγος άσπρο-καφέ. Η Α θέση θα φέρε το σήμα DSL στον Router και η B θα χρησιμοποιείται για την τηλεφωνία σε όλο το σπίτι.
StormGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Παίζει και έτσι αλλά θα υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες ενώσεις και κανονικά δεν τις θέλουμε, διότι φέρνουν εξασθένιση. Τώρα το τηλεφωνικό σήμα έρχεται σε όλες τις πρίζες με το ζεύγος άσπρο-καφέ. Αυτό το ζεύγος θα είναι συνδεδεμένο ΜΟΝΟΝ στις 2 μεσαίες επαφές στην Νο2 πρίζα. Ακόμη καλύτερα αυτή την πρίζα την αλλάζεις με μία άλλη 2πλή. Στην Α θέση στις 2 μεσαίες επαφές συνδέεις το ζεύγος άσπρο-καφέ. Στην Β θέση στις 2 μεσαίες επαφές συνδέεις το ζεύγος κίτρινο-πράσινο. Σε ΟΛΕΣ τις άλλες πρίζες, στις 2 μεσαίες επαφές συνδέεις το ζεύγος κίτρινο-πράσινο. Στο εξωτερικό κουτί επιβεβαιώνεις ότι στο ζεύγος που έρχεται από τον πάροχο θα είναι συνδεδεμένο ΜΟΝΟ το δικό σουτ ζεύγος άσπρο-καφέ. Η Α θέση θα φέρε το σήμα DSL στον Router και η B θα χρησιμοποιείται για την τηλεφωνία σε όλο το σπίτι. Το 1 και το 2 το κατάλαβα αναφέρεσαι στην καινούργια διπλή πρίζα. Στο 3) σε ΟΛΕΣ τις άλλες πρίζες να μην συνδέσω καθόλου άσπρο καφέ φαντάζομαι παρά μόνο κίτρινο πρασινο στο κέντρο. Στο 4) δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δεν έχει έξω στο κουτάκι 4 καλώδια άσπρο καφέ κίτρινο πράσινο; Δεν θα έπρεπε να είναι όλα συνδεδεμένα εκεί έξω; Και τελος αφού λογικά θα είναι VOIP δεν πρέπει το τηλέφωνό να είναι συνδεδεμένο πάνω στο ρούτερ και αυτό; Και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χρόνο σου και την υπομονή που μου εξηγείς με απλά λογια τι να κάνω.
jkoukos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, StormGr είπε Στο 4) δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δεν έχει έξω στο κουτάκι 4 καλώδια άσπρο καφέ κίτρινο πράσινο; Δεν θα έπρεπε να είναι όλα συνδεδεμένα εκεί έξω; Κανονικά μόνον να ζεύγος; (2 καλώδια) πρέπει να είναι συνδεδεμένα, αφού σε όλο τον πλανήτη η τηλεφωνία και το DSL δουλεύουν έτσι. Τα άλλα συνδέονται αν θέλουμε να έχουμε 2 γραμμές στο σπίτι. Δε νομίζω ότι είσαι σε αυτή την περίπτωση. 1 ώρα πριν, StormGr είπε Και τελος αφού λογικά θα είναι VOIP δεν πρέπει το τηλέφωνό να είναι συνδεδεμένο πάνω στο ρούτερ και αυτό; Όπου θέλεις το συνδέεις. Αν κάνεις τις αλλαγές στις πρίζες και συνδέσεις την θέση Β με μία ΡΗΟΝΕ του Router, τότε αυτόματα όλες οι άλλες (και ο συναγερμός) θα έχουν τηλεφωνία. Εξυπακούεται ότι η θέση Α θα συνδεθεί με την είσοδο DSL του Router. 1 ώρα πριν, StormGr είπε Στο 3) σε ΟΛΕΣ τις άλλες πρίζες να μην συνδέσω καθόλου άσπρο καφέ φαντάζομαι παρά μόνο κίτρινο πρασινο στο κέντρο. Θα τα συνδέσεις όλα αλλά ανάποδα. Δηλαδή το κίτρινο-πράσινο στο κέντρο και στα άκρα το άσπρο-καφέ. Κανονικά δεν θέλουμε αυτά τα ζεύγη και τις ενώσεις, Αλλά δεν ξέρεις ποια είναι η σειρά από το εξωτερικό κουτί προς τις εσωτερικές πρίζες. Όπως φαίνεται 2 από αυτές συνδέονται με το κουτί και μετά δίνουν σε μία η κάθεμιά. Γι' αυτό το αρχικό ερώτημα αν μπορείς να περάσεις νέο καλώδιο κατευθείαν στην πρίζα που θέλεις, Τα πράγματα θα ήταν απλούστερα και σχεδόν με μηδενικές απώλειες.
StormGr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Οκ τα κατάλαβα! Σε υπερευχαριστω @jkoukos Θα προσπαθήσω να τα φτιάξω μέσα στη βδομάδα να είναι έτοιμα για το VDSL που λογικά θα συνδεθεί την άλλη βδομάδα. Αν δω ότι έχω παρα πολλές απώλειες το πολύ πολύ να φωνάξω ηλεκτρολόγο να προσπαθήσουμε να ρίξουμε καινουριο καλώδιο έως την 2η πρίζα και να ακυρώσουμε όλα τα άλλα.
StormGr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα άνοιξα σήμερα τις πρίζες μου να τις φτιάξω. Διαπιστωσα ότι από την Νο1 έρχεται ένα καλώδιο από έξω προφανώς και φεύγει ένα καλώδιο. Αν τα ξεσυνδεσω τότε δεν έχω τηλεφωνία σε καμιά άλλη πρίζα. Άρα αυτό το καλώδιο κάπου κάνει διακλάδωση και πάει στην 2 και στη 3 Αποσύνδεσα εντελώς την 4 που έπαιρνε από την 3 άρα την ξεχνάμε σαν να μην υπάρχει. Την 3 την ξεσυνδεσα από την πρίζα και απλά τύλιξα χωριστά με μονοτικη το κάθε τέρμα από τα καλώδια. Στην 1 απλά έχω ενώσει και μονώσει τα καλώδια μεταξύ τους και δεν τα έβαλα στη πρίζα. Είμαι καλά έως εκεί; Ή να ψάξω μέσα στα κουτιά μπας και βρω την διακλάδωση που κάνει από την 1 στην 2 και 3. Αν μπορέσω να βρω τη διακλαδωση τότε θεωρητικά έχω μεταφέρει και έχω κάνει την 2 σε κεντρική και μόνη πρίζα.
e1995kati Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Αυτήν που βρίσκετε κοντά στο κουτί που λες είναι η κεντρική....οι κεντρικές συνήθους βρίσκοντε κοντά στην είσοδο... Εγώ λέω σαν πρώτη γνώμη να πάρεις ένα καλό δυνατό utp πχ pet να το φέρεις απευθείας μέσα με ατσάλινα....να βάλεις μια διπλή μπριζα στην μια είσοδο θα είναι η γραμμή και στην άλλη οι επιστροφές των τηλεφώνων.....Άλιος δεσε τους χαλκους μετάξι τους και δώσε στην άλλη που ήθελες.... Και για θέματα καλαισθησίας(τρύπες καλώδια μπριζες) Ρώταμε τις γυναίκες του σπιτιού πρώτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα