spectaculator Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, James Bon είπε Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλά νοικοκυριά ανάβουν το τζάκι για να ζεσταθούν. Εναλλακτικά ωστόσο, υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα του ηλεκτρικού τζακιού χαμηλής κατανάλωσης. Επομένως, η μαζική οικολογική καθώς και καταναλωτική μας συνείδηση είναι ανεπαρκής. Θα το σβήσει μονάχα αν κάποιος του βάλει χέρι στην τσέπη. Προς το παρόν, κι όσο θα μπορεί να καίει ότι βρει, δεν θα το σβήσει παρά μόνο την άνοιξη. Αυτό ακριβώς γιατί "η μαζική οικολογική καθώς και καταναλωτική μας συνείδηση είναι ανεπαρκής." 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Εγω παντως αν εβγαζα 800 ευρω, δεν θα εκανα 3 παιδια. Μερικές φορές τα 3 παιδιά είναι και κίνητρο για να προσπαθήσεις για περισσότερα. Διαφορετικά, αν τα φέρνεις κουτσά στραβά με τα 800 εκεί θα μείνεις μια ζωή. Στο τέλος θα είσαι μόνος και καμένος με τα 800 (μπορεί να έχουν γίνει τότε και λιγότερα).
lightsout Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Φοβερή μαγκιά οι προσωπικές επιθέσεις και ο πολυξερισμός 9 1
ForuMakis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Με αυτό ανάβεις τα κλιματιστικά των παιδιών και του σπιτιού, όσα τελοσπάντων θεωρείς ότι αρκούν αν ενεργοποιήσεις να φτάσουν το σπίτι στους 19-20 βαθμούς. Τα κρατάς όλη μέρα αναμμένα και ρυθμισμένα στο 19, εφόσον τα πήρες επί Μητσοτάκη είναι σίγουρα ινβερτερ Σιγουρα τα συγχρονα κλιματιστικα ειναι απο τις πιο αποδοτικες λυσεις. Αυτο που προτεινεις, ομως, προυποθετει οτι θα πρεπει να εχει ενα κλιματιστικο σε καθε δωματιο, σωστα; Χανω κατι;
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Θα το σβήσει μονάχα αν κάποιος του βάλει χέρι στην τσέπη. Προς το παρόν, κι όσο θα μπορεί να καίει ότι βρει, δεν θα το σβήσει παρά μόνο την άνοιξη. Αυτό ακριβώς γιατί "η μαζική οικολογική καθώς και καταναλωτική μας συνείδηση είναι ανεπαρκής." Αν σε καποιον που αναγκαζεται να καιει ξυλα του βαλουν το χερι στην τσεπη θα καιει σκουπιδια απο τους καδους και λαστιχα αυτοκινητων. Εκτος αν μιλας για αυτους που εχουν λεφτα και βαζουν πετρελαιο φυσικο αεριο και εχουν και ενα μεγαλο τζακι να καιει ετσι για την χλιδη για να διξουν οτι ειναι πλουσιοι απο τζακι.
vagos789 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Αρκετοι εχουν κανει εξωφρενικα λαθη με τα τζακια Εχουν γκρεμισει το μισο σπιτι για να βαλουν σωληνες και κερατα,για να εχουν το προνομιο να αγοραζουν πανακριβα ξυλα και να στελνουν τον ζεστο αερα εξω απο το σπιτι με την καμιναδα.Bonus ο καρκινος και τα σωματιδια στον πνευμονα. Αν δεν εχεις λεφτα (συνηθως εχεις και για το αυτοκινητο και για τη ταβερνα και ποτε δεν σου ελειψε ο καπνος αλλα τελος παντων),βαλε ενα-δυο-τρια ρουχα παραπανω. 2
n4sleep Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχώς το πρόβλημα με τα τζάκια είναι αρχικά για τους ίδιους που τα καινε και στη συνέχεια για τους γείτονες. Σκεφτείτε ότι γεμίζει με τόσα μικροσωματίδια ο χώρος σε βαθμό που δεν το φανταζεστε. Έχω έναν καθαριστή αέρα που μετράει το επίπεδο των μικροσωματιδίων PM2.5 . Το όριο είναι 25 μικρογραμμάρια / m3. Όταν ανοίγω την μπαλκονόπορτα το βράδυ για να πάω στο μπαλκόνι, μέσα σε ένα λεπτο , από τη "τζακίλα" που μυρίζει έξω η ένδειξη φτάνει πάνω από 100. Σε 1 λεπτό ανοιχτής μπαλκονόπορτας. Οπότε εάν έχεις και ο ίδιος το τζάκι, το νούμερο θα είναι πολλαπλάσιο. Δυστυχώς αντί να επενδύουμε τα λίγα χρήματα μας σε μονώσεις, τα επενδύουμε σε ζάντες, κουζίνες και θερμοπομπούς και πληρώνουμε τη ΔΕΗ ή σε ξύλα και τζάκια. https://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/35157?lang=el#page/1/mode/2up 2
filip123go Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Αν βαλεις ενεργειακο με αεραγωγους να στελνουν ζεστο αερα στα δωματια οπως εχει κανει ο διπλα μου μια χαρα εχεις ζεστη. έχουμε βάλει ενεργειακό με αεραγωγους σε όλο το σπίτι , στο πατρικό μου στο χωριο. 120τμ σπίτι, το ζεσταίνει όλο. (Βεβαια έχει και μόνωση και καλά κουφώματα, but still... ) 1
ElCha Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Nai συγνώμη, δεν διευκρίνισα ότι αναφερόμουν στα κλασικό τζάκι, το εργολαβικο, που τα έχουμε στα σπίτια τουλάχιστον 20 χρόνια. Τα καινούργια, ενεργειακά φαντάζομαι ότι όντως θα είναι πολύ πιο αποδοτικα
spectaculator Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε Αν σε καποιον που αναγκαζεται να καιει ξυλα του βαλουν το χερι στην τσεπη θα καιει σκουπιδια απο τους καδους και λαστιχα αυτοκινητων. Εκτος αν μιλας για αυτους που εχουν λεφτα και βαζουν πετρελαιο φυσικο αεριο και εχουν και ενα μεγαλο τζακι να καιει ετσι για την χλιδη για να διξουν οτι ειναι πλουσιοι απο τζακι. Στην περιοχή που είμαι, όπου δεν μπορείς να κόψεις δέντρα παρα μόνο κολώνες, καίνε ότι βρουν, παλέτες, χαρτόνια, καρέκλες και ότι άλλο βρούν πεταμένο. Επίσης καλό θα ήταν να κοπεί το "δεν έχω φράγκα, και κάνω ότι θέλω". Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Τεσπά, την επόμενη χρονιά θα έρθουν και οι σχετικοί νόμοι ειδικά για τ' αστικά κέντρα όπου το κακό παραπάει. Εσύ θα καις ξύλα κι ο νόμος την τσέπη σου. 2 1
korakios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, n4sleep είπε Σκεφτείτε ότι γεμίζει με τόσα μικροσωματίδια ο χώρος σε βαθμό που δεν το φανταζεστε. 3 λεπτά πριν, n4sleep είπε Οπότε εάν έχεις και ο ίδιος το τζάκι, το νούμερο θα είναι πολλαπλάσιο. όχι σε ενεργειακά , δεν επιβαρύνεται ο εσωτερικός χώρος 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Στην περιοχή που είμαι, όπου δεν μπορείς να κόψεις δέντρα παρα μόνο κολώνες, καίνε ότι βρουν, παλέτες, χαρτόνια, καρέκλες και ότι άλλο βρούν πεταμένο. Επίσης καλό θα ήταν να κοπεί το "δεν έχω φράγκα, και κάνω ότι θέλω". Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Τεσπά, την επόμενη χρονιά θα έρθουν και οι σχετικοί νόμοι ειδικά για τ' αστικά κέντρα όπου το κακό παραπάει. Εσύ θα καις ξύλα κι ο νόμος την τσέπη σου. Ε ναι αυτο ειναι το σωστο οχι να βοηθησουμε αυτον που αναγκαζεται να καιει ξυλα να καψει κατι καλυτερο αλλα να του κοψουμε και ενα προστιμο. Εγω παραδειγμα που εχω την λεκανη σπασμενη και δυο σπονδυλους απο τρακαρισμα με μηχανη για χομπι κουβαλαω καθε μερα απο την σκαλα δυο οροφους περιπου 20-25 κιλα ξυλα. Το οτι καιει καποιος ξυλα μας ενοχλει οχι οτι το πετρελαιο θα επρεπε να εχει 50-60 λεπτα. 4
tsaltinho Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Εσύ εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Αν τη βγάζεις τόσο δύσκολα όσο λες, έχεις Κοινωνικό Τιμολόγιο στη ΔΕΗ. Με αυτό ανάβεις τα κλιματιστικά των παιδιών και του σπιτιού, όσα τελοσπάντων θεωρείς ότι αρκούν αν ενεργοποιήσεις να φτάσουν το σπίτι στους 19-20 βαθμούς. Τα κρατάς όλη μέρα αναμμένα και ρυθμισμένα στο 19, εφόσον τα πήρες επί Μητσοτάκη είναι σίγουρα ινβερτερ. Στο τέλος πληρώνεις περίπου τα ίδια με το να καις ξύλα (στις σημερινές τους τιμές) και έχεις καλύτερη και πιο σωστά κατανεμημένη θέρμανση. Τα παιδιά σου δεν παθαίνουν 2 πνευμονίες σε 3 μήνες. Κι εμείς περπατάμε στην Αθήνα το βράδυ χωρίς να βγάζουμε καρκίνο κάθε 4 βήματα. Το εξήγησα όσο πιο απλά μπορώ. Ρε φιλε, μπας και εισαι ο Πορτοσαλτε??? 9
valadsk Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Η πιο φθηνή θέρμανση σήμερα για έναν (όντως) αναξιοπαθούντα, είναι ένα σκυλί αθάνατο κινέζικο κλιματιστικό ινβερτερ (450Ε με εγκατασταση, ΑΝ ο εν λόγω αναξιοπαθών δε δικαιούται καμία επιδότηση) που θα καίει μεσοσταθμικά 9-10κβ τη μέρα και θα του κρατάει το σπίτι στους 19 με 1,5ευρώ τη μέρα, καθώς μιλάμε για Κοινωνικό τιμολόγιο που δικαιούνται οι χαμηλοεισοδηματίες. Όταν δε θα έχει πολύ κρύο έξω, με 1 ευρώ τη μέρα, ενίοτε και λιγότερο. Όλα τα άλλαμ είναι φθηνός λαϊκισμός σε βάρος της πνευμονικής υγείας 4,5εκ ανθρώπων και φάρος Ελληνικής κλάψας και μιζέριας. καταλαβαίνεις ότι κάποιοι δεν έχουν να δώσουν 2 ευρώ στο παιδί τους να πάρει στο σχολείο να φάει; και συ από το πληκτρολόγιό σου στο insomnia γράφεις για 450 ευρώ κλιματιστικό? βγείτε λίγο από το συννεφάκι σας ορισμένοι, κάνετε μπαμ. και να το πω ωμά. εχέσθην για τα πνευμόνια των άλλων, όταν το σπίτι είναι παγωνιά εχω 2 μικρά παιδιά και η μόνη λύση είναι λίγα ξύλα που τα έστειλαν από το χωριό συγγενείς μου. λαικισμός είναι όταν είμαστε χορτάτοι. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2023 από valadsk 8
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, valadsk είπε καταλαβαίνεις ότι κάποιοι δεν έχουν να δώσουν 2 ευρώ στο παιδί τους να πάρει στο σχολείο να φάει; και συ από το πληκτρολόγιό σου στο insomnia γράφεις για 450 ευρώ κλιματιστικό? βγείτε λίγο από το συννεφάκι σας ορισμένοι, κάνετε μπαμ. και να το πω ωμά. εχέσθην για τα πνευμόνια των άλλων, όταν το σπίτι είναι παγωνιά εχω 2 μικρά παιδιά και η μόνη λύση είναι λίγα ξύλα που τα έστειλαν από το χωριό συγγενείς μου. λαικισμός είναι όταν είμαστε χορτάτοι. Φίλε μου εσύ στη Θεσσαλία καίγε ό,τι θες, και λάστιχα αυτοκινήτων, αν τα έχεις τσάμπα. Εσύ θα τα αναπνέεις και τα παιδιά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πυκνώσει τόσο η ρύπανση όσο πυκνώνει στην Αθήνα. Έχω πάει 3 φορές στη ζωή μου Θεσσαλία, όσο και να κάψουν τα τζάκια, δεν προκύπτει αυτή η αηδία που έχουν Δήμοι του Λεκανοπεδίου όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Χαλάνδρι, ή σε μικρότερο βαθμό τα Βόρεια Προάστια (δήμοι Κηφισιάς και πάνω). Δηλαδή ο κόσμος στο κέντρο (από Πανόρμου ως Νέο Κόσμο) πώς τη βγάζει χωρίς τζάκια στις πολυκατοικίες του 70, δεν έχει φτωχόκοσμο εκεί; Το κέντρο-κέντρο, ο δήμος Αθηναίων, έχει ελάχιστο πρόβλημα αιθαλομίχλης σε σχέση με τα προαναφερόμενα σημεία του Λεκανοπεδίου. Μη μου πεις ότι μένουν ανετίλες εκεί. Αν τα καταφέρνει να μην ξερνάει καρκίνο ένα διαμέρισμα στο Γηροκομείο Αθηνών, με μεγάλη έκθεση στον κρύο άνεμο λόγω Κηφισίας, μια χαρά μπορεί να μην ξερνάει καρκίνο κι ένα διαμέρισμα στο Περιστέρι ή τη Νίκαια. Τα περί δίευρου στα παιδιά τα ακούω βερεσέ, είναι κουβέντα καφενείου που θα μας παγιδεύσει στη συζήτηση "εγώ ξέρω αυτόν - εγώ ξέρω τον άλλον". Εγώ σου δομώ επιχείρημα, συνοψίζοντας: Όπως τα καταφέρνει ο φτωχόκοσμος σε σπίτια χωρίς δυνατότητα καύσης Νοβοπάν, έτσι μπορεί να τα καταφέρει και ο φτωχόκοσμος σε άλλα σπίτια που έχουν δυνατότητα καύσης Νοβοπάν, αλλά μπορεί αυτή να αποφευχθεί. 4
korakios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε Φίλε μου εσύ στη Θεσσαλία καίγε ό,τι θες, και λάστιχα αυτοκινήτων, αν τα έχεις τσάμπα. Εσύ θα τα αναπνέεις και τα παιδιά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πυκνώσει τόσο η ρύπανση όσο πυκνώνει στην Αθήνα. Έχω πάει 3 φορές στη ζωή μου Θεσσαλία, όσο και να κάψουν τα τζάκια, δεν προκύπτει αυτή η αηδία που έχουν Δήμοι του Λεκανοπεδίου όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Χαλάνδρι, ή σε μικρότερο βαθμό τα Βόρεια Προάστια (δήμοι Κηφισιάς και πάνω). Δηλαδή ο κόσμος στο κέντρο (από Πανόρμου ως Νέο Κόσμο) πώς τη βγάζει χωρίς τζάκια στις πολυκατοικίες του 70, δεν έχει φτωχόκοσμο εκεί; Το κέντρο-κέντρο, ο δήμος Αθηναίων, έχει ελάχιστο πρόβλημα αιθαλομίχλης σε σχέση με τα προαναφερόμενα σημεία του Λεκανοπεδίου. Μη μου πεις ότι μένουν ανετίλες εκεί. Αν τα καταφέρνει να μην ξερνάει καρκίνο ένα διαμέρισμα στο Γηροκομείο Αθηνών, με μεγάλη έκθεση στον κρύο άνεμο λόγω Κηφισίας, μια χαρά μπορεί να μην ξερνάει καρκίνο κι ένα διαμέρισμα στο Περιστέρι ή τη Νίκαια. Τα περί δίευρου στα παιδιά τα ακούω βερεσέ, είναι κουβέντα καφενείου που θα μας παγιδεύσει στη συζήτηση "εγώ ξέρω αυτόν - εγώ ξέρω τον άλλον". Εγώ σου δομώ επιχείρημα, συνοψίζοντας: Όπως τα καταφέρνει ο φτωχόκοσμος σε σπίτια χωρίς δυνατότητα καύσης Νοβοπάν, έτσι μπορεί να τα καταφέρει και ο φτωχόκοσμος σε άλλα σπίτια που έχουν δυνατότητα καύσης Νοβοπάν, αλλά μπορεί αυτή να αποφευχθεί. το πας αλλού , καύση μη ξύλων , δεν έχει σχέση με το αρχικό νήμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις