gozzila100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά.. Με ενδιαφερει να φέρω ένα αυτοκίνητο από Γερμανία ή από Αυστρία. Κοιταω για το Crossland X ή το Granland X. Πώς μπορώ να μάθω τη τιμή εκτελωνισμου στο περίπου? Ξερω οτι θελει την άδεια του οχήματος για να βγει τιμή αγοράς προ φόρων. Πόσο να κοστίζει άραγε μια μεταφορά από εκεί με νταλίκα? Αν και εγω θα το έφεραν και οδικώς, δεν έχω θέμα. Σε δύο σελίδες που βρικα και υπολογίζουν τα τέλη ταξινόμησης το ενα μου βγάζει 1200-1500 περίπου το αλλο 500-700.. Αυτό που διαβάζω είναι που λένε όλοι βρείτε εκτελωνιστη.. Ωραία.. Που βρίσκω? Είναι αξιόπιστοι? (Δλδ αυτό που θα σ πουν είναι όντως τόσο ή θα βρεθώ προ εκπλήξεων?) Επίσης μόνος δε μπορώ να το εκτελωνισω? Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις? Αλλά διαβάζω πολλά και δε ξερω τι ισχύει τελικά. Μιλαω για το παρακάτω όχημα. https://m.mobile.de/auto-inserat/opel-crossland-x-1-2i-turbo-innovation-ahk-klima-kassel/359387916.html?searchId=b08032da-bebe-14ec-b51e-c0935ad71533&ref=srp&type=topAd
Hk2004gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Για εκτελωνισμό κλπ, αν δεν έχεις κάποιο γνωστό μέσω google κάνε αναζήτηση. Μια ιδέα & πληροφορίες μπορείς να πάρεις από τον παρακάτω. Η μεταφορά με την νταλίκα κοστίζει πάνω κάτω (γύρω) στα 1000-1500ε (ανάλογα το αυτοκίνητο κλπ) 👉 Ιδέα για εκτελωνιστή - εκτελωνισμό 👈
vamvakoolas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) εγω δε θα γραψω περι εκτελωνισμου ουτε θα απαντησω σε ερωτησεις που εκανες. Απλως καποιες παρατηρησεις στην αγγελια 1)Ειναι του 2017 και ηδη εχει 2 ιδιοκτητες. Ποτε προλαβε; (υποθετω ->ειτε ληζινγκ και το αγορασε υπαλληλος/χρηστης ειτε το μεταβιβασαν σε αλλο μελος οικογενειας) 2)voor export: οταν διαβαζω κατι τετοιο σε αγγελια ψιλοαγνοω μιας και αν δε προοριζεται για εγχωρια αγορα (συνηθως δε γραφουν κατι τετοιο) συνηθως κατι εχει που δε περναει ΚΤΕΟ ή θα χρειαστει επιπλεον χρηματα 3)το τελευταιο καιρο οι εμποροι παρεχουν εγγυηση απο 6 μηνες ως 12 μηνες και μαλιστα αρκετα περιοδικα προτρεπουν το κοσμο να τους προτιμαει αυτους (δε συζηταω για επισημες αντιπροσωπιες που πουλανε μτχ που εκει ειναι κανονας ακομα και μεγαλυτερη εγγυηση). Αυτος το δινει με εγγυηση αρα ειναι καλο (θα ηταν ιδανικο να ηξερες και ποσο θα εδινες/ποσο διαρκει ασχετα αν το αγορασες για εξαγωγη). Ωστοσο στην εγγυηση που πληρωνεις εξτρα μερικες φορες πετανε οτι θα πρεπει να επιδιορθωσουμε το ταδε μηχανικο συστημα για να ειναι εγγυρη η εγγυηση οποτε μη ξαφνιαστεις αυτα απο εμενα, καλες αγορες και θα σου προτεινα να τους ριξεις ενα τηλ (ακομα και να μη ξερεις γερμανικα) γιατι ισως εχεις αλλες αποριες Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από vamvakoolas 2
tzotzo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Hk2004gr είπε Για εκτελωνισμό κλπ, αν δεν έχεις κάποιο γνωστό μέσω google κάνε αναζήτηση. Μια ιδέα & πληροφορίες μπορείς να πάρεις από τον παρακάτω. Η μεταφορά με την νταλίκα κοστίζει πάνω κάτω (γύρω) στα 1000-1500ε (ανάλογα το αυτοκίνητο κλπ) 👉 Ιδέα για εκτελωνιστή - εκτελωνισμό 👈 μηπως λες πολλα; 1
Hk2004gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, tzotzo είπε μηπως λες πολλα; Eίναι τιμή που ήξερα μέχρι πριν μερικά χρόνια, και τις αυξήσεις που όλοι βιώνουμε, για Ολλανδία-Ελλάδα για 1 αυτοκίνητο μεμονωμένα. Οι τιμές άλλαζαν ανάλογα τις περιπτώσεις. Αν κάποιος γέμιζε την νταλίκα οι τιμές ήταν άλλες. Αν όμως στέλνεις 1 αυτοκίνητο και πιάνει πχ 1,5 θέση, και πάλι η τιμή είναι άλλη. 1
terry308 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οδικώς υπολογίζεις 600€ περίπου Τσολ (κόκκινες προσωρινές πινακιδες) Καυσιμα - διόδια - διανυκτέρευση/εις - φαγητά καφέδες κτλ κτλ κτλ Νταλίκα 900 € περίπου. Εκτελώνιστης πρέπει να δει την άδεια του αυτοκινήτου για να βγάλει μια ασφαλή εκτίμηση. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από terry308 2
gozzila100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε εγω δε θα γραψω περι εκτελωνισμου ουτε θα απαντησω σε ερωτησεις που εκανες. Απλως καποιες παρατηρησεις στην αγγελια 1)Ειναι του 2017 και ηδη εχει 2 ιδιοκτητες. Ποτε προλαβε; (υποθετω ->ειτε ληζινγκ και το αγορασε υπαλληλος/χρηστης ειτε το μεταβιβασαν σε αλλο μελος οικογενειας) 2)voor export: οταν διαβαζω κατι τετοιο σε αγγελια ψιλοαγνοω μιας και αν δε προοριζεται για εγχωρια αγορα (συνηθως δε γραφουν κατι τετοιο) συνηθως κατι εχει που δε περναει ΚΤΕΟ ή θα χρειαστει επιπλεον χρηματα 3)το τελευταιο καιρο οι εμποροι παρεχουν εγγυηση απο 6 μηνες ως 12 μηνες και μαλιστα αρκετα περιοδικα προτρεπουν το κοσμο να τους προτιμαει αυτους (δε συζηταω για επισημες αντιπροσωπιες που πουλανε μτχ που εκει ειναι κανονας ακομα και μεγαλυτερη εγγυηση). Αυτος το δινει με εγγυηση αρα ειναι καλο (θα ηταν ιδανικο να ηξερες και ποσο θα εδινες/ποσο διαρκει ασχετα αν το αγορασες για εξαγωγη). Ωστοσο στην εγγυηση που πληρωνεις εξτρα μερικες φορες πετανε οτι θα πρεπει να επιδιορθωσουμε το ταδε μηχανικο συστημα για να ειναι εγγυρη η εγγυηση οποτε μη ξαφνιαστεις αυτα απο εμενα, καλες αγορες και θα σου προτεινα να τους ριξεις ενα τηλ (ακομα και να μη ξερεις γερμανικα) γιατι ισως εχεις αλλες αποριες ευχαριστω για το σχολιο σου και ακουω οτι μου λες με προσοχη.. δε ξερω πολυ καλα γερμανικα κατι λιγα μονο.. το αυτοκινητο ηταν ενα απλο παραδειγμα για να δειτε την εκδοση, τα κυβικα, Co2 κτλ.. επισης σκοπευω να κατεβασω τη τιμη γιατι παιζουν αγγελιες που ειναι πολυ καιρο Online και μπορουμε να χτυπισουμε μια τιμη νομιζω... σκοπευω να το φερω μονος γιατι ειμαι ηδη αυστρια και τη κανω τη διαδρομη με μια διανυκτερευση θεσσαλονικη. εννοειται οτι θα μιλησω με τηλ (εκανα ηδη μια επαφη για να ρωτησω για την διαδικασια των εγγραφων για να το φερω εδω.. ) η αγορα θα γινει μετα τον απριλη.. ακομα ειμαι στη διαδικασια ερευνας... αυτο που με ενδιαφερει να μαθω ειναι ποσο περιπου να υπολογιζω κοστος εκτελωνισμου για να ξερω τι μπατζετ πρεπει να διαθεσω (και αν μπορω)
Parolos4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή ψάχνω κι εγώ αλλά άκρη δε βρήκα με το τέλος ταξινόμησης αν οι συντελεστές πάνε κλιμακωτά ή όχι. Αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα ας μας διαφωτίσει. Γενικά πάντως και στη Γερμανία πλέον είναι πανάκριβα. 1) Πρόσεξε η συγκεκριμένη τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ, δλδ θα πληρώσεις 13685€. 2) Αν θεωρήσουμε ότι η τιμή προ φόρων το 2017 σύμφωνα με τον κατάλογο ήταν 17.000, βάλε και κανα δυο έξτρα που έχει πας στα 19.000. Με βάση αυτό εγώ στο βγάζω 1550,4€ κατευθείαν με τον συντελεστή σε όλο το ποσό. ΠΑΝΤΑ με επιφύλαξη εννοείται. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από Parolos4
gozzila100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, Parolos4 είπε Επειδή ψάχνω κι εγώ αλλά άκρη δε βρήκα με το τέλος ταξινόμησης αν οι συντελεστές πάνε κλιμακωτά ή όχι. Αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα ας μας διαφωτίσει. Γενικά πάντως και στη Γερμανία πλέον είναι πανάκριβα. 1) Πρόσεξε η συγκεκριμένη τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ, δλδ θα πληρώσεις 13685€. 2) Αν θεωρήσουμε ότι η τιμή προ φόρων το 2017 σύμφωνα με τον κατάλογο ήταν 17.000, βάλε και κανα δυο έξτρα που έχει πας στα 19.000. Με βάση αυτό εγώ στο βγάζω 1550,4€ κατευθείαν με τον συντελεστή σε όλο το ποσό. ΠΑΝΤΑ με επιφύλαξη εννοείται. αυτο με το ΦΠΑ ειναι σιγουρο? δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο!
Parolos4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχώς ισχύει γιατί στο τελωνείο πρέπει να δείξεις αναλυτικό τιμολόγιο με το ΦΠΑ επάνω. Γι αυτό είπα ότι είναι και στη Γερμανία πλέον υψηλές οι τιμες. Δλδ στο τέλος θα σου βγει 16 χιλιάρικα+ αμάξι που έκανε καινούριο 19 πριν 6 χρόνια.
gozzila100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Parolos4 είπε Δυστυχώς ισχύει γιατί στο τελωνείο πρέπει να δείξεις αναλυτικό τιμολόγιο με το ΦΠΑ επάνω. Γι αυτό είπα ότι είναι και στη Γερμανία πλέον υψηλές οι τιμες. Δλδ στο τέλος θα σου βγει 16 χιλιάρικα+ αμάξι που έκανε καινούριο 19 πριν 6 χρόνια. εφοσον εισαι ΕΕ δε νομιζω να πληρωνεις ΦΠΑ.. δεν ισχυει για καμια αγορα αυτο εντως ΕΕ γιατι να ισχυει για αυτοκινητα εφοσον το ΦΠΑ πληρωνεται κατα την αγορα στην Γερμανια? και παει λαθος εδω.. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που οφείλονται ανά κατηγορία οχήματος, ανάλογα με την προέλευσή του είναι οι εξής: Οχήματα προερχόμενα από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τέλος ταξινόμησης Οχήματα προερχόμενα από τρίτες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες Εισαγωγικός δασμός Φ.Π.Α. Τέλος ταξινόμησης Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από gozzila100
doctorkostis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχως εχει δικιο και πρεπει να φαινεται στην αποδειξη που θα προσκομισεις στο τελωνειο οτι εχει πληρωθει ο ΦΠΑ κατα την αγορα. Αν δε φαινεται κινδυνευεις να πληρωσεις επιπλεον ελληνικο ΦΠΑ στο τελωνειο και ας εχει πληρωθει κατα την αρχικη αγορα. Περα απο την τιμη λιανικης προ φορων και την παλαιοτητα, οι ρυποι παιζουν ρολο για την τελικη τιμη που θα βγαλει το τελωνειο. Το καυσιμο δεν παιζει ρολο, μονο οι εκπεμπομενοι ρυποι (Βεβαια ισχυει οτι τα υβριδικα με ρυπους κατω απο 50gr CO2 πληρωνουν 50% κατω και τα ηλεκτρικα δεν πληρωνουν τελωνειο). Για αυτο οι περισσοτεροι που φερνουν αυτοκινητα απεξω ψαχνουν ντιζελ προ WLTP, δηλαδη ως αρχες 2018.
gozzila100 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, doctorkostis είπε Δυστυχως εχει δικιο και πρεπει να φαινεται στην αποδειξη που θα προσκομισεις στο τελωνειο οτι εχει πληρωθει ο ΦΠΑ κατα την αγορα. Αν δε φαινεται κινδυνευεις να πληρωσεις επιπλεον ελληνικο ΦΠΑ στο τελωνειο και ας εχει πληρωθει κατα την αρχικη αγορα. Περα απο την τιμη λιανικης προ φορων και την παλαιοτητα, οι ρυποι παιζουν ρολο για την τελικη τιμη που θα βγαλει το τελωνειο. Το καυσιμο δεν παιζει ρολο, μονο οι εκπεμπομενοι ρυποι (Βεβαια ισχυει οτι τα υβριδικα με ρυπους κατω απο 50gr CO2 πληρωνουν 50% κατω και τα ηλεκτρικα δεν πληρωνουν τελωνειο). Για αυτο οι περισσοτεροι που φερνουν αυτοκινητα απεξω ψαχνουν ντιζελ προ WLTP, δηλαδη ως αρχες 2018. γιαυτο ψαχνω και εγω το συγκεκριμενο αμαξι.. εχει πολυ χαμηλους ρυπους.. μιλησα εντομεταξυ με εναν στη γερμανια που δινει το συγκεκριμενο αμαξι και μ ανεφαιρε μια παραγραφο 25α του γερμανικου νομου.. το εψαξα και λεει οτι για τη γερμανια δεν υπαρχει επιπλεον χρεωση φπα στην ελλαδα γτ εχει πληρωθει στην γερμανια Θα μιλησω αυριο με εναν εμπορα αυτοκινητου που μου συστησαν και θα μαθω περισσοτερες λεπτομεριες Υ.Γ: πατερας φιλης εφερε 3 αμαξια και δε πληρωσε καθολου φπα.. μονο τελωνειο! Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από gozzila100
doctorkostis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Και εγω εχω φερει 2, δεν πληρωσα ΦΠΑ εννοειται αλλα στην αποδειξη αναγραφοταν καθαρα οτι ο ΦΠΑ εχει καταβληθει στη χωρα αγορας. Ρωτα τον εκτελωνιστη επ'αυτου γιατι οτι και να πει ο Γερμανος, το ελληνικο τελωνειο βγαζει τελικα το ποσο εκτελωνισμου και δε νομιζω οτι θα ασχοληθει με τη γερμανικη νομοθεσια. 1
nk9 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Στις 17/2/2023 στις 9:57 ΜΜ, Parolos4 είπε Επειδή ψάχνω κι εγώ αλλά άκρη δε βρήκα με το τέλος ταξινόμησης αν οι συντελεστές πάνε κλιμακωτά ή όχι. Αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα ας μας διαφωτίσει. Γενικά πάντως και στη Γερμανία πλέον είναι πανάκριβα. 1) Πρόσεξε η συγκεκριμένη τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ, δλδ θα πληρώσεις 13685€. 2) Αν θεωρήσουμε ότι η τιμή προ φόρων το 2017 σύμφωνα με τον κατάλογο ήταν 17.000, βάλε και κανα δυο έξτρα που έχει πας στα 19.000. Με βάση αυτό εγώ στο βγάζω 1550,4€ κατευθείαν με τον συντελεστή σε όλο το ποσό. ΠΑΝΤΑ με επιφύλαξη εννοείται. Οι συντελεστές δυστυχώς δεν πάνε κλιμακωτά αλλά επί του συνολικού ποσού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα