Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω ψαχνοντας....λοιπον....

Αφαιρεσα το tonersave, αφαιρεσα το eco mode. Μη νομιζετε ομως, ελαχιστη διαφορα στο αποτελεσμα. Αλλα οκ, αντε πες, εστω ελαχιστη, αλλα υπαρκτη.

Το ζητημα ειναι οτι τυπωσα φωτο, που ειχα τυπωσει πριν 2 χρονια, και...τυπωθηκε οπως τοτε! Αψογα.

Ξαναδινω μια απο τις φωτο που θελω, ....παπαλα! Πολυς 'θορυβος' στην εκτυπωση, ενω στην οθονη ειναι τελεια!

Κατι πρεπει να γινεται μαλλον με τις αναλυσεις, γιατι αυτη τη φορα, αν και ισως καλο θα ηταν, αλλα δεν ασχοληθηκα με τα προφιλ.

Δεν μπορω να καταλαβω ομως, την 'ευαισθησια' του color laser.

Εξηγουμαι.

Παραδειγμα.

Φωτογραφια, προσωπου της οικογενειας, πριν απο 20 χρονια. Προσεξτε, τραβηγμενη, με canon ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη, εκεινης της εποψης φυσικα. Με τα σημερινα δεδομενα βεβαια, χαμηλη αναλυση. Ομως, δεν παυει να ειναι μια φωτο, αμιγως ψηφιακα τραβηγμενη, και με κανονικο 'φακο' μηχανης, οχι δηλαδη οπως σημερα που κατα κορον φωτογραφιζει ο κοσμος με κινητα κλπ.

Η ιδια φωτο, του προσωπου της οικογενειας, τυχαινει να την εχω τυπωμενη και απο inkjet, και ειναι τέλεια, οπως στην οθονη!

Η ιδια φωτο, την τυπωνω τωρα με τον color laser, και ειναι σκ@τ@!!!!!!!!!!

Πως γινεται;;;;;;; Ιδια φωτο, ιδια αναλυση, τα παντα ολα ιδια;

Εκανα και enlarge με ενα AI tool, την εν λογω φωτο, την ξαναδωσα για εκτυπωση, κι ας ηταν χιλιαδες pixel αναλυση, παλι τα ιδια χαλια.

Τι γινεται ρε παιδια;;;;

Δεν καταλαβαινω.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, mindreader είπε

Παω ψαχνοντας....λοιπον....

Αφαιρεσα το tonersave, αφαιρεσα το eco mode. Μη νομιζετε ομως, ελαχιστη διαφορα στο αποτελεσμα. Αλλα οκ, αντε πες, εστω ελαχιστη, αλλα υπαρκτη.

Το ζητημα ειναι οτι τυπωσα φωτο, που ειχα τυπωσει πριν 2 χρονια, και...τυπωθηκε οπως τοτε! Αψογα.

Ξαναδινω μια απο τις φωτο που θελω, ....παπαλα! Πολυς 'θορυβος' στην εκτυπωση, ενω στην οθονη ειναι τελεια!

Κατι πρεπει να γινεται μαλλον με τις αναλυσεις, γιατι αυτη τη φορα, αν και ισως καλο θα ηταν, αλλα δεν ασχοληθηκα με τα προφιλ.

Δεν μπορω να καταλαβω ομως, την 'ευαισθησια' του color laser.

Εξηγουμαι.

Παραδειγμα.

Φωτογραφια, προσωπου της οικογενειας, πριν απο 20 χρονια. Προσεξτε, τραβηγμενη, με canon ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη, εκεινης της εποψης φυσικα. Με τα σημερινα δεδομενα βεβαια, χαμηλη αναλυση. Ομως, δεν παυει να ειναι μια φωτο, αμιγως ψηφιακα τραβηγμενη, και με κανονικο 'φακο' μηχανης, οχι δηλαδη οπως σημερα που κατα κορον φωτογραφιζει ο κοσμος με κινητα κλπ.

Η ιδια φωτο, του προσωπου της οικογενειας, τυχαινει να την εχω τυπωμενη και απο inkjet, και ειναι τέλεια, οπως στην οθονη!

Η ιδια φωτο, την τυπωνω τωρα με τον color laser, και ειναι σκ@τ@!!!!!!!!!!

Πως γινεται;;;;;;; Ιδια φωτο, ιδια αναλυση, τα παντα ολα ιδια;

Εκανα και enlarge με ενα AI tool, την εν λογω φωτο, την ξαναδωσα για εκτυπωση, κι ας ηταν χιλιαδες pixel αναλυση, παλι τα ιδια χαλια.

Τι γινεται ρε παιδια;;;;

Δεν καταλαβαινω.

Κάνε μία ακόμα μικρή δοκιμή: Τη συγκεκριμένη φωτο που έχει θέμα, πάρτην με ένα καλό screenshot, πχ το Greenshot και δοκίμασε να τυπώσεις. Αν τυπώσει καλά, στρέφεσαι κατευθείαν στο αρχείο.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα το έχω με τη φωτογραφία ταυτότητας που κατέβασα από το gov.gr.
Η ποιότητα εκτύπωσης σε lazer  (kyocera) είναι πολύ κακή, χωρίς να έχω κάνει κάποια μεγέθυνση.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, georgeole said:

Κάνε μία ακόμα μικρή δοκιμή: Τη συγκεκριμένη φωτο που έχει θέμα, πάρτην με ένα καλό screenshot, πχ το Greenshot και δοκίμασε να τυπώσεις. Αν τυπώσει καλά, στρέφεσαι κατευθείαν στο αρχείο.

Αναφερεσαι στην φωτο που τυπωνεται χαλια, ή στην φωτο που τυπωνεται καλα, και τοτε και τωρα;

Και παλι ομως, ας μου εξηγησει καποιος.

Γιατι ψηφιακη φωτο του 2002 (με canon digital camera), τυπωνεται καταπληκτικα σε inkjet; Και σε laser, δεν βλεπεται; Δηλαδη, αν εφταιγε το αρχειο, ή με ....κοροϊδευαν τα ματια μου να βλεπω κατι τελειο στην οθονη αλλα να μην ηταν, θα επρεπε να τυπωνεται χαλια, και σε inkjet. Δεν καταλαβαινω, ειλικρινα.

1 hour ago, smpt said:

Αυτό το πρόβλημα το έχω με τη φωτογραφία ταυτότητας που κατέβασα από το gov.gr.
Η ποιότητα εκτύπωσης σε lazer  (kyocera) είναι πολύ κακή, χωρίς να έχω κάνει κάποια μεγέθυνση.

Καλως τον! Εχες συνεισφερει εδω στο νημα, μολις ειδα kyocera σε θυμηθηκα.

Καλα, τι γινεται; Παρομοιο προβλημα βλεπω. Κανονικες φωτο, με τα παντα ολα τους, και να τυπωνονται χαλια;

Δημοσ.

Δεν το έχω ψάξει γιατί δεν τυπώνω φωτογραφίες. Μια ήθελα και το είδα. δεν έχω ξαναπροσπαθήσει.
Μπορεί να έχει να κάνει με τους drivers (διαφορά των νέων από παλιούς) με την Microsoft ή με το πρόγραμμα.

Δεν ξέρω πραγματικά.

Δες αν ο δικός σου εκτυπωτής έχει θύρα USB για να τυπώσεις απευθείας από εκεί με usb stick. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή γιατί ο εκτυπωτής είναι μακριά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...