truman2193 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Καλησπερα σε ολους, πριν πω οτιδηποτε να σημειωσω οτι ειμαι 19 ετων και ειμαι φοιτητης 1ου ετους στο τμημα Ναυτιλιακων Σπουδων στο ΠΑ.ΠΕΙ. Ειμαι μισος Καναδος και σκεφτομουν μετα την αποφοιτηση μου και ισως μετα απο καποια χρονια στην Ελλαδα, να παρω ενα ρισκο, να βγαλω διαβατηριο και να φυγω προς τα εκει.. Τα Χριστουγεννα λοιπον, κατεβηκε ο θειος που λετε οπου τα τελευταια 10 χρονια μενει/εργαζεται μονιμα στην Αμερικη. Εχει κανει μια επιτυχημενη καριερα σαν μεσιτης και μετα απο μια πολυωρη συζητηση μου προτεινε να τα αφησω ολα και να παω εκει, να βγαλω διπλωμα μεσιτη και να δουλεψω μαζι του. Αρχικα του ειπα οχι καθως θεωρησα οτι ηταν κατι της στιγμης και δεν το εννοουσε οντως και απλα το ειπε απο ευγενεια, εξ'αλλου απο το 2013 που εφυγε απο Ελλαδα δεν ειχαμε καποια ιδιαιτερη σχεση. Οσο περναει ο καιρος ομως, οταν μιλαμε στο τηλ κλπ συνεχιζει να το αναφερει και με παροτρυνει να το σκεφτω. Η αληθεια ειναι πως ειναι ακρως δελεαστικο καθως οχι μονο με ενδιαφερει το αντικειμενο αλλα ξερω και οτι οι συνθηκες ζωης στην Αμερικη ειναι δεκα φορες καλυτερες απο εδω. Προφανως οταν ρωταω τους δικους μου ανθρωπους ακουω αρνητικες απαντησεις καθως ολοι θεωρουν οτι ειναι πολυ νωρις για κατι τετοιο και οτι αν φυγω στα 19 δεν υπαρχει γυρισμος κλπ κλπ. Η αληθεια ειναι πως θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη σαν ουδετεροι. Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Ομως επειδη καθε πολιτεια στην Αμερικη εχει αλλες συνθηκες ζωης και ουσιαστικα προκειται για 50 διαφορετικες χωρες, να σημειωσω οτι προκειται για τις πολιτειες της Πενσυλβανια και της Νεας Υορκης. 1
greekfragma Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Έφυγες σούμπιτος με μισή υπηκοότητα. Μακάρι να είχα την επιλογή σου να το κάνω και γω. Η ευκαιρία που σου παρουσιάζεται είναι τεράστια. Επίσης η ηλικία σου είναι ιδανική, γιατί αν κάτι δε σου αρέσει έχεις χρόνο να επανακάμψεις. Όσο θα περνάνε τα χρόνια τόσο δυσκολότερες θα είναι τέτοιες αποφάσεις. Άλλη ενέργεια έχεις στα 20 άλλη στα 30 άλλη στα 40. Η ουσία και αυτό που πρέπει περισσότερο να σε προβληματίσει είναι το επίπεδο σχέσης και εκτίμησης με το θείο, ειδικά αν μπει στη μέση και το επαγγελματικό. Οι ισορροπίες μεταξύ συγγενών στα επαγγελματικά είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και να καταλήξει ένα δράμα. Πας σε καλές πολιτείες πάντως αν πας.... από μένα είναι ναι και με τα 1000 να πας να δοκιμάσεις. 5
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Έφυγες χωρίς δεύτερη σκέψη , στο τριμπούρδελο ελληνικό κράτος δεν έχεις μέλλον (αν δεν είσαι κομματόσκυλο χωρίς αξιοπρέπεια) . Μόνο για διακοπές καλοκαιράκι. 3
FilipposMD Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Το "δεν υπάρχει γυρισμός" είναι άλλη κουβέντα από το αν είναι καλή επιλογή να πας. Αν πας κάπου και φτιάξεις μια καλή ζωή, ναι, δε θα γυρίσεις, αλλά αυτό είναι το καλό σενάριο... Από εκεί και πέρα, έστω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να πας με δουλειά στον θείο. Πρέπει να σκεφτείς τι θα γίνει αν δεν προχωρήσει αυτό. Αν π.χ. μαλώσεις με τον θείο ή δεν σου αρέσει η δουλειά. Ανειδίκευτος 20άρης στις ΗΠΑ τι θα κάνεις; Καλές οι ΗΠΑ αν έχεις καλή δουλειά, αλλά μπορεί να είναι και χειρότερα από την Ελλάδα αν είσαι εργάτης, σερβιτόρος κτλ. Οπότε η δική μου γνώμη είναι ή να τελειώσεις τις σπουδές σου για να έχεις ένα προσόν και να φύγεις μετά ή, αν θεωρείς ότι αυτή είναι η ευκαιρία σου, να φύγεις τώρα και να κάνεις διακοπή σπουδών, αλλά να κρατήσεις την πόρτα της σχολής σου ανοιχτή. Αν μετά από ένα χρόνο δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, επιστρέφεις και συνεχίζεις τις σπουδές σου. Από εκεί και πέρα, εσύ ξέρεις τα προσωπικά σου, οικογένεια, στρατό, σχέση κτλ. 7 2
Dark_panel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Επειδη εχω γνωστους σε διάφορες πολιτειες της Αμερικης, μου εχουν πει οτι πλεον κι εκει ειναι δυσκολη η αγορα εργασιας, ειδικα για καποιον ανειδικευτο, χωρις bachelor.. Οπότε θα σου προτείνω κι εγω να τελειωσεις πρωτα με το καλο τη σχολη σου και μετα να κανεις διαδικασιες για εκει. Ποτέ δεν ξερεις πώς θα ερθουν τα πραγματα, οταν θα πας..μπορει τελικα να μη σου βγει με τον θειο, να τσακωθειτε ή οτιδηποτε αλλο..τι θα γινει μετα? Θα μεινεις ξεκρεμαστος και χωρις κανενα προσον, σε μια ξενη χωρα..αρα, παιρνεις πρωτα πτυχιο και μετα φευγεις ειτε για ΗΠΑ ειτε για Καναδα (μιας και μπορεις να βγαλεις ευκολα υπηκοοτητα).
kostasbm Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 θείος ..αδελφός του πατέρα η της μάνας υποθέτω......είχατε σχέσεις σαν οικογένεια ?? ο θείος μόνος δουλεύει ?? έχει παιδιά ??? δε δουλεύουν μαζί του ?? είναι σημαντικό που σου προτείνει δουλειά και πιθανολογω διαμονη και αξίζει να δοκιμάσεις μην περιμένεις τα πάντα στρωμένα με ροδοπέταλα......γιαυτο έκανα και τις παραπάνω ερωτήσεις...
George_pzg21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ρε κάτσε διάβασε να πάρεις πτυχίο...μου θες ΗΠΑ κιόλας να κάνεις τον business man...δεν λέω τεράστια ευκαιρία αλλά άμα δεν σου κάτσει...20 χρονών χωρίς τίποτα στις ΗΠΑ ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου θα είσαι... To βρήκανε όλοι να γίνουν πετυχημένοι με τη μία... Υ.Γ Πως πήγες εξεταστική? γιατί και ένα φιλαράκι αυτά μου έλεγε από τη σχολή μου γιατί ήταν τεμπέλης και δεν ήθελε να στρώσει ποπό να διαβάσει... Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2023 από George_pzg21 2 1
xgol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Ποτε δε βασιζεις τη ζωη σου στις καλες προθεσεις κανενος. Πηγαινε ενα μηνα στις διακοπες το καλοκαιρι και βλεπεις μετα το πτυχιο σου. 5
shrimpycat Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Εάν φύγεις να κάνεις διακοπή σπουδών για να μην χάσεις έτος και μην σε πάρει το ν+2 και σε διαγράψουν. 1
Allan-Wake Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) ζουσα στη νεα υορκη. 100 φορες καλυερη ειναι η ελλαδιτσα φιλε. Εκει δουλευουν σα τα σκυλια και σαν σκλαβοι, αυτο να το θυμασε. επισης να ξερεις οτι "μεσιτης" θα πει αεριτζης. Δεν πουλαει τιποτα, εκτος απο παπατζιλικι στα κοροιδα. Αυτο θα σε βαλει να κανεις. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2023 από Allan-Wake 1 1
vamvakoolas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2023 στις 4:09 ΜΜ, truman2193 είπε Καλησπερα σε ολους, πριν πω οτιδηποτε να σημειωσω οτι ειμαι 19 ετων και ειμαι φοιτητης 1ου ετους στο τμημα Ναυτιλιακων Σπουδων στο ΠΑ.ΠΕΙ. Ειμαι μισος Καναδος και σκεφτομουν μετα την αποφοιτηση μου και ισως μετα απο καποια χρονια στην Ελλαδα, να παρω ενα ρισκο, να βγαλω διαβατηριο και να φυγω προς τα εκει.. Τα Χριστουγεννα λοιπον, κατεβηκε ο θειος που λετε οπου τα τελευταια 10 χρονια μενει/εργαζεται μονιμα στην Αμερικη. Εχει κανει μια επιτυχημενη καριερα σαν μεσιτης και μετα απο μια πολυωρη συζητηση μου προτεινε να τα αφησω ολα και να παω εκει, να βγαλω διπλωμα μεσιτη και να δουλεψω μαζι του. Αρχικα του ειπα οχι καθως θεωρησα οτι ηταν κατι της στιγμης και δεν το εννοουσε οντως και απλα το ειπε απο ευγενεια, εξ'αλλου απο το 2013 που εφυγε απο Ελλαδα δεν ειχαμε καποια ιδιαιτερη σχεση. Οσο περναει ο καιρος ομως, οταν μιλαμε στο τηλ κλπ συνεχιζει να το αναφερει και με παροτρυνει να το σκεφτω. Η αληθεια ειναι πως ειναι ακρως δελεαστικο καθως οχι μονο με ενδιαφερει το αντικειμενο αλλα ξερω και οτι οι συνθηκες ζωης στην Αμερικη ειναι δεκα φορες καλυτερες απο εδω. Προφανως οταν ρωταω τους δικους μου ανθρωπους ακουω αρνητικες απαντησεις καθως ολοι θεωρουν οτι ειναι πολυ νωρις για κατι τετοιο και οτι αν φυγω στα 19 δεν υπαρχει γυρισμος κλπ κλπ. Η αληθεια ειναι πως θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη σαν ουδετεροι. Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Ομως επειδη καθε πολιτεια στην Αμερικη εχει αλλες συνθηκες ζωης και ουσιαστικα προκειται για 50 διαφορετικες χωρες, να σημειωσω οτι προκειται για τις πολιτειες της Πενσυλβανια και της Νεας Υορκης. με εχεις μπερδεψει: η καναδικη σου υπηκοότητα δε θα σε βοηθησει περισσοτερο αποτι το ελληνικο σου διαβατηριο. Για τους Αμερικανους ειναι το ιδιο. Θα πρεπει ο θειος σου μετα απο καποιους μηνες να σε βοηθησει με τη πρασινη καρτα (συμβολαιο εργασιας). Απο εκει και περα ισχυει οτι το μεσιτικο επαγγελμα ειναι σε ανθιση τοσο Αμερικη οσο και Αυστραλια απλως θελει τρεξιμο, δημοσιες σχεσεις και ευγενεια (οπως αν δουλευες και Ελλαδα). Μη ξεχνας Αμερικη οπως ανεφερε εχει 10-15 μερες αδειας το χρονο (με 3-4 ημερες δημοσιας αργιας) και οτι ξεχνας ωραρια Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από vamvakoolas 2
velociraptoras Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Χωρις να εχεις μια ειδίκευση στα χέρια σου δε θα σε συμβούλευα να τα παρατήσεις όλα και να πας ΗΠΑ. εχω συγγενείς εκεί και μάλιστα ενας είναι διπλωμάτης με πολύ καλό μισθο κι όμως όταν τον είχα ρωτήσει σχετικά μου είπε πως αν δεν εχεις καλή δουλειά εκεί ειναι 100 φορές χειρότερα από την Ελλάδα. Πάρε το πτυχίο σου και μετά βλέπεις για ΗΠΑ, Καναδά, ή όπου αλλού γουστάρεις. Ακόμα κι αν η δουλειλα του θείου έχει μέλλον αν τσακωθείτε ή δεν είναι συνεπής όσον αφορά τις υποχρεώσεις του ως εργοδότης σου τι θα κάνεις? Το έχω δει το έργο με γνωστούς μου που πήγαν σε ευρωπαικές χωρες σε δουλειές συγγενων πχ εστιατόρια και γυρισαν πίσω κλαίγοντας. Αν θες εξωτερικό η γνωμη μου ειναι να το κάνεις μετα το πτυχίο και πατώντας στα πόδια σου, και μακριά από Ελληνες εργοδότες, ακόμα και συγγενείς. 3
vs_skg Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 3:09 ΜΜ, truman2193 είπε Καλησπερα σε ολους, πριν πω οτιδηποτε να σημειωσω οτι ειμαι 19 ετων και ειμαι φοιτητης 1ου ετους στο τμημα Ναυτιλιακων Σπουδων στο ΠΑ.ΠΕΙ. Ειμαι μισος Καναδος και σκεφτομουν μετα την αποφοιτηση μου και ισως μετα απο καποια χρονια στην Ελλαδα, να παρω ενα ρισκο, να βγαλω διαβατηριο και να φυγω προς τα εκει.. Τα Χριστουγεννα λοιπον, κατεβηκε ο θειος που λετε οπου τα τελευταια 10 χρονια μενει/εργαζεται μονιμα στην Αμερικη. Εχει κανει μια επιτυχημενη καριερα σαν μεσιτης και μετα απο μια πολυωρη συζητηση μου προτεινε να τα αφησω ολα και να παω εκει, να βγαλω διπλωμα μεσιτη και να δουλεψω μαζι του. Αρχικα του ειπα οχι καθως θεωρησα οτι ηταν κατι της στιγμης και δεν το εννοουσε οντως και απλα το ειπε απο ευγενεια, εξ'αλλου απο το 2013 που εφυγε απο Ελλαδα δεν ειχαμε καποια ιδιαιτερη σχεση. Οσο περναει ο καιρος ομως, οταν μιλαμε στο τηλ κλπ συνεχιζει να το αναφερει και με παροτρυνει να το σκεφτω. Η αληθεια ειναι πως ειναι ακρως δελεαστικο καθως οχι μονο με ενδιαφερει το αντικειμενο αλλα ξερω και οτι οι συνθηκες ζωης στην Αμερικη ειναι δεκα φορες καλυτερες απο εδω. Προφανως οταν ρωταω τους δικους μου ανθρωπους ακουω αρνητικες απαντησεις καθως ολοι θεωρουν οτι ειναι πολυ νωρις για κατι τετοιο και οτι αν φυγω στα 19 δεν υπαρχει γυρισμος κλπ κλπ. Η αληθεια ειναι πως θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη σαν ουδετεροι. Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Ομως επειδη καθε πολιτεια στην Αμερικη εχει αλλες συνθηκες ζωης και ουσιαστικα προκειται για 50 διαφορετικες χωρες, να σημειωσω οτι προκειται για τις πολιτειες της Πενσυλβανια και της Νεας Υορκης. Να πας. Ακόμα και αν δεν σου βγει, θα γυρίσεις πίσω καλύτερος άνθρωπος και πιο προετοιμασμένος για την ζωή. Στην Ελλάδα η ηλικία που διανύεις είναι χαμένος χρόνος από άποψη ερεθισμάτων, παραστάσεων, κουλτούρων που έρχεσαι σε επαφή, μονοπατιών που εξερευνείς, καθώς μιλάμε για ένα χωριό από πολλές απόψεις. Οι δικοί σου φοβούνται ότι θα σε χάσουν και δικαίως, αλλά αφού η ερώτηση αφορά εσένα ως μονάδα, σε αυτό απαντάω.
geomrk Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Στις 4/3/2023 στις 5:09 ΜΜ, truman2193 είπε Προφανως οταν ρωταω τους δικους μου ανθρωπους ακουω αρνητικες απαντησεις καθως ολοι θεωρουν οτι ειναι πολυ νωρις για κατι τετοιο και οτι αν φυγω στα 19 δεν υπαρχει γυρισμος κλπ κλπ. Μην ακους κανεναν δικο σου. Μονο απο φιλους σου συμβουλες κτλπ ή καποιον με παρομοια εμπειρια. Οι γονεις-δικοι σου θα σε θελουν παντα εδω ακομα και αν εισαι με τον βασικο,επειδη θα εισαι μαζι,δεν ειναι αντικειμενικη η γνωμη τους. Για μενα, παρε το πτυχιο πρωτα να το εχεις και πηγαινε μετα να δοκιμασεις διαφορα εκει ειτε μεσιτης ειτε καπου στον κλαδο σου με διαφορους γνωστους του θειου σου. Εκτος αν σου εχει υποσχεθει αμεσα και χωρις πτυχιο δουλεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα