Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Όχι δεν έχω ρωτήσει στην Τυποκρέτα απλά νομίζω ο Καζανάκης έτσι πρέπει να λέγεται, δεν κάνει διακίνηση ή κάνω λάθος?

ναι καζανακης, δεν ειμαι σιγουρος αν κανει διακινηση, το πιο πιθανο ειναι να μην κανει. αλλα ισως να συνεργαζεται με καποια βιβλιοπωλεια

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Milkofree είπε

[...]

Δηλαδή π χ ο Ψυχογιός αν του κάνει ένα μυθιστόρημα το εκδίδει δωρεάν? Και σε άσημο συγγραφέα? Δεν ζητάει π χ 10.000 ή 15.000€ για να το εκδώσει? Δεν είναι ρίσκο γι αυτόν το ότι ο συγγραφέας είναι άγνωστος?

Κοίτα εγώ νομίζω ότι το δικό μου μυθιστόρημα λόγω του ότι ασχολείται με το μεταφυσικό και τον χριστιανισμό, γι αυτό το απέρριψαν όλοι οι ''μεγάλοι'' εκδότες, δεν ασχολούνται με τέτοια θεματολογία, θέλουν όπως είπες, ερωτικά, με σχέσεις κτλ, παιδικό βιβλίο και αστυνομικά. Σωστά το λές, απλά εμένα δεν είναι το στοιχείο μου, δλδ και δεύτερο μυθιστόρημα να γράψω πάλι με το μεταφυσικό θα ασχολείται με δαίμονες, αγίους, τέρατα, θηρία κτλ, και θρησκείες

Οι μεγάλοι εκδότες θέλουν να δουν το βιβλίο. Το ελέγχουν, κι αν τους κάνει προχωράει. Προφανώς, όσο πιο άγνωστος ο συγγραφέας, τόσο αυστηρότεροι οι όροι, ώστε να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν ο εκδοτικός.

Δεν ξέρω πόσο αναλυτικοί είναι απέναντι στους συγγραφείς, όταν ενημερώνουν για την απόρριψη. Οι εισηγητές, πάντως, είμαστε (ήμαστε, έχω χρόνια να ασχοληθώ, ευτυχώς) αρκετά αναλυτικοί. Ο εκδότης μπορεί απλά να λέει "δεν αναζητάμε κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση" γιατί αν μπει σε λεπτομέρειες μπορεί να μπλέξει σε έναν ατελείωτο διάλογο για κάτι που, στην τελική, δεν τον ενδιαφέρει.

Γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται ένα βιβλίο να είναι φορτωμένο, πάντως. Μια απλή ιδέα αρκεί, καλά δοσμένη.

Από εκεί και πέρα, μπείτε σε μια βάση δεδομένων (βιβλιονέτ, οδσελ), κάντε μια αναζήτηση με όρους μεταφυσικό κτλ. δείτε ποιοι εκδότες ασχολούνται περισσότερο και κάντε μια κρούση κι εκεί.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Οι μεγάλοι εκδότες θέλουν να δουν το βιβλίο. Το ελέγχουν, κι αν τους κάνει προχωράει. Προφανώς, όσο πιο άγνωστος ο συγγραφέας, τόσο αυστηρότεροι οι όροι, ώστε να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν ο εκδοτικός.

Δεν ξέρω πόσο αναλυτικοί είναι απέναντι στους συγγραφείς, όταν ενημερώνουν για την απόρριψη. Οι εισηγητές, πάντως, είμαστε (ήμαστε, έχω χρόνια να ασχοληθώ, ευτυχώς) αρκετά αναλυτικοί. Ο εκδότης μπορεί απλά να λέει "δεν αναζητάμε κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση" γιατί αν μπει σε λεπτομέρειες μπορεί να μπλέξει σε έναν ατελείωτο διάλογο για κάτι που, στην τελική, δεν τον ενδιαφέρει.

Γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται ένα βιβλίο να είναι φορτωμένο, πάντως. Μια απλή ιδέα αρκεί, καλά δοσμένη.

Από εκεί και πέρα, μπείτε σε μια βάση δεδομένων (βιβλιονέτ, οδσελ), κάντε μια αναζήτηση με όρους μεταφυσικό κτλ. δείτε ποιοι εκδότες ασχολούνται περισσότερο και κάντε μια κρούση κι εκεί.

Οπότε η πρόταση που είχα από τις Εκδόσεις Έσοπτρον για 7.000€ έχει να κάνει με το ότι δεν πίστευαν στο βιβλίο μου και επίσης είχαν βάλει μέσα λέει σποτ στο ράδιο, συνέντευξη στην τηλεόραση, διαφημίσεις στο μετρό κτλ, εγώ τα ακούω κουραφέξαλα όλα αυτά, δλδ θα με βγάλει το Mega να μιλήσω για το μυθιστόρημα? Απλά ήθελαν να αρπάξουν τα 7 χιλιάρικα, όταν φέτος δεν έχουν εκδώσει ακόμα τίποτα, 4 μήνες μέσα στο 2023... Μηδέν δουλειά. Θα με έβαζαν στο περιοδικό Τρίτο Μάτι κτλ ποιο τώρα αυτό που έχει σταματήσει να εκδίδεται 1 χρόνο τώρα, μπορεί και παραπάνω.

Το Έσοπτρον 7.,000€ για 500 αντίτυπα που ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα εκτυπώνονταν, θα μου έδιναν 8-10% ανάλογα τις πωλήσεις κτλ, πας και του σπάς το κεφάλι για τις βλακείες που λέει ο Έσοπτρον ή δεν πάς?

Θεωρώ σοβαρή πρόταση του Μιχάλη Σιδέρη στα 2.200€ για περίπου 1000 αντίτυπα, που στέλνει σε όλα τα βιβλιοπωλεία, περίπου 250 σε όλη την Ελλάδα.

Περιμένω και απάντηση από το iWrite αν και σε πρώτη φάση μου είπαν ότι θεωρούν ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά το μελετάνε και θα μου πούν. Με ενδιαφέρει πάντως σαν εκδοτικός ο συγκεκριμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Οπότε η πρόταση που είχα από τις Εκδόσεις Έσοπτρον για 7.000€ έχει να κάνει με το ότι δεν πίστευαν στο βιβλίο μου και επίσης είχαν βάλει μέσα λέει σποτ στο ράδιο, συνέντευξη στην τηλεόραση, διαφημίσεις στο μετρό κτλ, εγώ τα ακούω κουραφέξαλα όλα αυτά, δλδ θα με βγάλει το Mega να μιλήσω για το μυθιστόρημα? Απλά ήθελαν να αρπάξουν τα 7 χιλιάρικα, όταν φέτος δεν έχουν εκδώσει ακόμα τίποτα, 4 μήνες μέσα στο 2023... Μηδέν δουλειά. Θα με έβαζαν στο περιοδικό Τρίτο Μάτι κτλ ποιο τώρα αυτό που έχει σταματήσει να εκδίδεται 1 χρόνο τώρα, μπορεί και παραπάνω.

Το Έσοπτρον 7.,000€ για 500 αντίτυπα που ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα εκτυπώνονταν, θα μου έδιναν 8-10% ανάλογα τις πωλήσεις κτλ, πας και του σπάς το κεφάλι για τις βλακείες που λέει ο Έσοπτρον ή δεν πάς?

Θεωρώ σοβαρή πρόταση του Μιχάλη Σιδέρη στα 2.200€ για περίπου 1000 αντίτυπα, που στέλνει σε όλα τα βιβλιοπωλεία, περίπου 250 σε όλη την Ελλάδα.

Περιμένω και απάντηση από το iWrite αν και σε πρώτη φάση μου είπαν ότι θεωρούν ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά το μελετάνε και θα μου πούν. Με ενδιαφέρει πάντως σαν εκδοτικός ο συγκεκριμένος.

Αν όντως ήταν αληθινά τα περί προβολής στα ΜΜΕ με συνεντεύξεις διαφημίσεις κτλ, τα 7000 μπορεί να μην είναι και πολλά.

Παρόλα αυτά, εγώ δεν θα πλήρωνα αν δεν μου ξεκαθάριζαν τα παρακάτω τα οποία φαίνεται πως δεν σου είπαν.

1. Ποσες συνεντεύξεις θα γινουν και σε ποια μέσα ανάλογα την εμβέλεια που έχουν η αν είναι ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά. Για πόσο χρονικό διάστημα θα γίνονται. 

2. Ακριβώς το ίδιο με τις διαφημίσεις. Εδώ να προσθεσω και τις ώρες, αν θα είναι αιχμής, αν θα είναι τα μεσάνυχτα. Αν θα είναι πριν ακριβώς από το δελτίο των 8 κοκ. 

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν μια χαώδη διαφορά στο κόστος. 

Για να βγεις στο mega πάντως ξέχνα το, θες ταρίφα από μερικές χιλιάδες έως πολύ περισσότερα. 

Συγγενής μου ήταν εργολάβος οικοδομών και πούλαγε διαμερίσματα. Πριν χρόνια τον έβγαζαν μερικές φορές στο extra 3, το πόσα είχε πληρώσει δεν το ρώτησα. 

Η προβολή στο μετρό μάλλον έτσι στο είπαν. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να δω διαφημίσεις στο μετρό, μπορεί να υπάρχουν άλλα να μην τις έχω προσέξει καθόλου. Δεν παίζει να ασχοληθούν ούτε οι κατσαρίδες με τις διαφημίσεις αυτες. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Δεν διευκρίνησαν τίποτα από αυτά που λές, πάντως τους πρότεινα, να δώσω 2.500-3.000€ και να αφαιρέσουμε απ'το ''πακέτο'', την διαφήμιση στο μετρό, την συνέντευξη, τα ράδια κτλ που έλεγαν και να γίνει η προώθηση μόνο στα βιβλιοπωλεία, δεν το δέχθηκαν δεν κάνουν λέει ''εκπτώσεις'' στην δουλειά τους, όταν φέτος δεν έχουν εκδώσει τίποτα. Μάλλον ψάχνουν για κοροϊδα.

Εδώ η απόδειξη ότι έχουν εκδώσει μέχρι το 2022.. https://biblionet.gr/εταιρια/?comid=331

Αυτοί χάνουν όχι εγώ.. θα περιμένω και θα κάνω την καλύτερη για μένα επιλογή.

Πάντως ο Μιχάλης Σιδέρης έχει εκδώσει αρκετά για το '23.. https://biblionet.gr/εταιρια/?comid=553 συνολικά 9 βιβλία

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω μία νέα πρόταση από τις Εκδόσεις Ελευθερουδάκη, ουσιαστικά αυτοέκδοση, με κόστος περίπου 2.500€ για 800 αντίτυπα. Τι άποψη έχετε για τον Ελευθερουδάκη? Παλιά ήταν ισχυρό brand name...

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Snoob είπε

Παλιά, ήταν.

Τώρα, κάνει αυτοεκδόσεις.

Ναι το ξέρω το συζήτησα μαζί τους, απλά θα είναι μία κάποια προώθηση στο βιβλίο να έχει επάνω το όνομα ''Ελευθερουδάκης'', απ'το να βάλουμε του ''Μιχάλης Σιδέρης'' ή το ''Λεξίτυπον'' που είχα εκδώσει την ποιητική συλλογή. Δεν ξέρω αλλά νομίζω πως με ενδιαφέρει η πρόταση τους.

Το θέμα βέβαια είναι ότι με όποιον και να έχω μιλήσει όλοι μου λένε πως στέλνουν δελτία τύπου στα βιβλιοπωλεία, εκείνα μετά παραγγέλνουν τα βιβλία που θέλουν και στέλνονται με παρακαταθήκη, κανείς δεν προπληρώνει τα βιβλία. Και μετά αν και εφόσον πουληθούν παιρνουμε λεφτά..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Milkofree είπε

απλά θα είναι μία κάποια προώθηση στο βιβλίο να έχει επάνω το όνομα ''Ελευθερουδάκης''

Δεν κάνει καμία προώθηση το όνομα απο μόνο του, γιατι α) δεν ενδιαφέρει τον απλο καταναλωτή και β) ο έμπορος (βιβλιοπωλειο, αποθήκη, πολυκατάστημα) ξέρει ποιος ειναι ο Ελευθερουδάκης, ο κάθε Ελευθερουδάκης και έχει κανει και μια μικρή ερευνα για τον συγγραφέα πριν πάρει το βιβλίο του.

Εσενα σου φαινεται σημαντικό το "Ελευθερουδάκης" γιατι ασχολείσαι με την έκδοση. Ο τυπάς του Public που αποφασίζει ξέρει οτι ειναι αυτοέκδοση και οτι δεν έχει κοινό ο συγραφέας, αρα δεν θα ρισκάρει να το βάλει στον περιορισμένο χώρο του βιβλιοπωλείου του. Αυτο θα ηταν αλήθεια ειτε ειναι ''Ελευθερουδάκης'' ή ''Λεξίτυπον''. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skrobo είπε

Δεν κάνει καμία προώθηση το όνομα απο μόνο του, γιατι α) δεν ενδιαφέρει τον απλο καταναλωτή και β) ο έμπορος (βιβλιοπωλειο, αποθήκη, πολυκατάστημα) ξέρει ποιος ειναι ο Ελευθερουδάκης, ο κάθε Ελευθερουδάκης και έχει κανει και μια μικρή ερευνα για τον συγγραφέα πριν πάρει το βιβλίο του.

Εσενα σου φαινεται σημαντικό το "Ελευθερουδάκης" γιατι ασχολείσαι με την έκδοση. Ο τυπάς του Public που αποφασίζει ξέρει οτι ειναι αυτοέκδοση και οτι δεν έχει κοινό ο συγραφέας, αρα δεν θα ρισκάρει να το βάλει στον περιορισμένο χώρο του βιβλιοπωλείου του. Αυτο θα ηταν αλήθεια ειτε ειναι ''Ελευθερουδάκης'' ή ''Λεξίτυπον''. 

Ο Λεξίτυπον δεν στέλνει σε βιβλιοπωλεία καθόλου, πουλάει μόνο μέσω ίντερνετ απ'΄το σάιτ του και σε 2-3 ιντερνετικά βιβλιοπωλεία.

Έτσι όπως το λές όμως, η αυτοέκδοση είναι καταδικασμένη, δλδ όποιος πεί βγάζω ένα βιβλίο με δικά μου λεφτά, όσο καλό κι αν είναι θα πάει άπατο, αυτό λές, ενώ αν το βγάλει ο Ψυχογιός και τάπα να είναι θα γίνει best seller? Θα σαρώσει τα κρατικά βραβεία?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Milkofree είπε

Έτσι όπως το λές όμως, η αυτοέκδοση είναι καταδικασμένη, δλδ όποιος πεί βγάζω ένα βιβλίο με δικά μου λεφτά, όσο καλό κι αν είναι θα πάει άπατο, αυτό λές, ενώ αν το βγάλει ο Ψυχογιός και τάπα να είναι θα γίνει best seller? Θα σαρώσει τα κρατικά βραβεία?

Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το επιλέξει κάποιος, γιατι να το αγοράσει και να το διαβάσει; Δεν θα εμφανιστεί ενα αγγελάκι αν του πει "αυτο το βιβλίο ειναι καλό, αγορασέ το". 
Ειμαι σίγουρος οτι υπάρχουν εκατοντάδες βιβλια στην Ελλάδα που ηταν υπέροχα και δεν τα διάβασε ποτέ κανεις.
Το βιβλίο για να πουλήσει πρέπει εκτός απο το γράψιμο (τα βάζω με την σειρά που πιστεύω οτι ειναι πιο σημαντικά) : Να το έχει γράψει κάποιος γνωστός, να έχει γίνει hype σε social media, να έχει διαφημιστεί, να έχει καλό εξώφυλλο, να είσαι σε ενα είδος που σε ενδιαφέρει. 

Η αυτοέκδοση δεν ειναι καταδικασμένη, απλα η αυτοέκδοση η οποία ειναι καλή (γιατι ειναι γνωστός ο συγγραφέας, γιατι ειναι flavor of the month και καλογραμμένο το βιβλιο) θα καταλήξει να μην ειναι αυτοέκδοση γιατι θα αξίζει το ρίσκο σε κάποιον γνωστό (λίγο ή πολύ) εκδοτικό. Η αυτοέκδοση που περισσεύει ειναι ή για βίτσιο του συγγραφέα ή για εμπορική προσπάθεια τύπου "πιάσαμε το τζοκερ".

Για τον Ψυχογιό δεν ειναι σίγουρο αν θα σαρώσει βραβεία, αλλα οποιαδήποτε ταπα και να βγάλει θα πουλήσει πολλά περισσότερα αντιτυπα απο το καλό αλλα άγνωστο βιβλίο. Αλλα η δουλειά του Ψυχογιού ειναι να ελέγχει τι εκδίδει και να φροντίζει να μην ειναι κακό, για αυτό και ο κόσμος τον εμπιστευεται σαν όνομα (και άρα τον επιλέγουν και τα βιβλιοπωλεία). Αν βγάλουν 10 κακά βιβλία στην σειρά, θα το χάσουν αυτο. Ο Ψυχογιός δεν πουλάει γιατι "έτσι" αλλα γιατι φροντίζει να εκδίδει πράγματα που πουλάνε. Κύκλος ειναι. 

Ολοι αυτοι οι μεγάλοι εκδοτικοί έχουν άτομα που η δουλεια τους ειναι να διαβάζουν βιβλία, να ψάχνουν νέους συγραφεις και να βλέπουν τι εκδίδει ο ανταγωνισμός. Δεν κάνουν πράγματα στην τύχη. 

Επεξ/σία από Skrobo
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σήμερα πήγα στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης που μαζί με το Public Ρεθύμνου, είναι τα μεγαλύτερα της πόλης, και τον ρώτησα Μιχάλη Σιδέρη φέρνεις; Μου λέει ναι έχω... του λέω Ελευθερουδάκη; Μου λέει όχι... του λέω Όστρια; Μου λέει αν στείλουν το βάζουμε.. Όλα βέβαια παρακαταθήκη, κατάλαβα όμως ότι Ψυχογιό, Πατάκη, Μίνωας κτλ πρέπει ο Κλαψινάκης να τα προπληρώνει, όταν είναι δλδ Μαντά, Πετρουλάκης[Σασμός] κτλ

Επίσης είπε ότι Κάκτο φέρνει τα πάντα, πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους, να δούμε τι θα κάνουμε με την ποιητική μου συλλογή...

Σε ένα φίλο που έχει γράψει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του έγινε πρόταση από iWrite στα 1400€ για 300 αντίτυπα, με 20% από το 1ο αντίτυπο, και δωρεάν η κάθε επανέκδοση.

Ο iWrite έχει δύο best sellers απ'ότι ξέρω, το ''Πρόβλημα στην Ιστορικότητα του Ιησού: Το Ρεύμα των Μυθικιστών'' και ''Ο Μοναχός που έγινε CEO''... τα έχω και τα δύο εξαιρετικά βιβλία.

Δημοσ.
Στις 27/4/2023 στις 3:53 ΜΜ, Snoob είπε

πολύ σωστή η συγκεκριμένη παρατήρηση. Είναι καλό να γνωρίζουμε που απευθυνόμαστε, από την στιγμή που μιλάμε για το λιγότερο ένα 6μηνο για να αξιολογηθεί ένα έργο. Οι μεγάλοι εκδοτικοί παίρνουν 10αδες συγγράματα ανά βδομάδα. Γενικά είμαστε μία χώρα με πολύ ''φιλόδοξους'' συγγραφείς και ακόμα περισσότερους εκδοτικούς. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stratosnis είπε

πολύ σωστή η συγκεκριμένη παρατήρηση. Είναι καλό να γνωρίζουμε που απευθυνόμαστε, από την στιγμή που μιλάμε για το λιγότερο ένα 6μηνο για να αξιολογηθεί ένα έργο. Οι μεγάλοι εκδοτικοί παίρνουν 10αδες συγγράματα ανά βδομάδα. Γενικά είμαστε μία χώρα με πολύ ''φιλόδοξους'' συγγραφείς και ακόμα περισσότερους εκδοτικούς. 

Προσωπικά δεν είχα σκεφθεί ποτέ να ασχοληθώ με τα βιβλία, έτυχε να γράφω ποιήματα ανά διαστήματα τα είδε ένας γνωστός μου και μου λέει ''καλά είναι, σκέψου να τα στείλεις σε εκδοτικό μπας και εκδοθούν'', το 2018 αυτό. Ήμουνα τότε 40 ετών... Ακόμα και τώρα που μιλάω με εκδότες και θα βγάλω το επόμενο διάστημα κάποια βιβλία δεν λέω πως έχω το επόμενο best seller, απλά στο θέμα πωλήσεις, τουλάχιστον αν μπορώ, λέω αν, να μην έχω χασούρα ή μεγάλη χασούρα, αν υπάρξει και κέρδος ακόμα καλύτερα.

Την συγγραφή πλέον την έχω σαν χόμπι, και ξαναλέω, επειδή κακά τα ψέμματα, το να δίνει κανείς λεφτά, δεν μας τα χαρίζουν, τα δουλεύουμε, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, στόχος είναι να πάρουμε μέρος αυτών πίσω ή και όλα ή ακόμα καλύτερα να βγεί και ένα κέρδος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ρωτησω; σου χει πει κανεις οτι αυτά που γράφεις ειναι απλά κάτω του μετρίου;

δεν νομιζω κανένας να ασχωληθει με κάτι κακό. και προφανώς ψαχνουν ψωνισμενους γι αυτο και οι τιμές.

τα διαμάντια παίρνουν μονο το δρόμο τους, χωρίς λευτά.

βγάλτα σε pdf και μοιρασετα ιντερνετικα. δεν αξιζει ολο αυτο το εγχχείρημα.

διαβασα μερικά απο τα ποιηματα σου, αρκετά κριντζ λες και γράφει ενας 18χρονος.

μηδενικό λεξιλόγιο, καμία πρωτυπη συγγραφικη ποιτηδική ιδέα.

2/10 απο εμένα. αλλαξε χόμπι.

άνοιξε κανά τέφλον (περιοδικό ) που εχει ωραιους χομπίστες και γράφουν δυνατά.

Επεξ/σία από lasithi12
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...