Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με TP-LINK Archer MR600 V3


xmouts
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από xmouts,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

αγόρασα το TP-LINK Archer MR600 V3 και δε συνδέεται.

Έχω Vodafone SIM με APN internet.open. Σε ποιο παλιό 4G Router και σε κινητό παίζει κανονικά.

Υπάρχει θέμα ασυμβατότητας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν το νομίζω.  Έκανες reset στο μόντεμ?   . Κανε και άφησε το θα καταφέρει να συνδεθεί μόνο του.  Τα παίρνει αυτόματα.  Εγώ έχω το Mr 600v2. Και κάθε φορά που αλλάζω σημ (πάντα καρτοκινητο) πατάω reset . Και μετά από επανεκκίνηση μπαίνει κανονικά.  Καρτοκινητο vodafone είναι? Ή  συμβόλαιο ή Vodafone Giga WiFi on the spot? . 

Πάντως για καρτοκινητο vodafone θέλει να βάλεις apn internet.vodafone.gr  μην ξεχάσεις να βάλεις username γράφεις user και password pass.  

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 10/03/2023 at 12:28, xmouts said:

Είναι εταιρικό και έχει ανοιχτές πόρτες για συναγερμο και κάμερες.

Έχει άλλο APN

firmware update. βγαλε  pin απο την sim

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 19/03/2023 at 20:15, xmouts said:

Δεν έπαιζε με τίποτα.

Μου έκαναν απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του 4G της κάρτας SIM απο τη vodafone και μετά δούλεψε.

εκτος αν αλλαξαν κατι.καποιο apn ή να ηταν κατι περασμενο λαθος. ποιος ξερει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πωλείται το δικό μου MR600 V2 με το κουτί του και απόδειξη αγοράς είναι 4 μηνών μόλις.Πωλείται λόγω επικείμενης αναβάθμισης σε 5G Router.Στα 110 ευρώ θα το δώσω γιατί είναι βιτρίνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 hours ago, nektariossgourakis said:

Πωλείται το δικό μου MR600 V2 με το κουτί του και απόδειξη αγοράς είναι 4 μηνών μόλις.Πωλείται λόγω επικείμενης αναβάθμισης σε 5G Router.Στα 110 ευρώ θα το δώσω γιατί είναι βιτρίνα!

οι αγγελιες στις αγγελιες και οχι στο Forum plz.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάστε μια-μια τις μπάντες για έλεγχο γιατί μάλλον το μάτιασα. Τις τελευταίες 2 μέρες μου έκανε πολλά χαζά, πολλά σκαμπανεβάσματα στις ταχύτητες και καμία σταθερότητα όπως των προηγούμενων εβδομάδων και κατάφερε και μου έσπασε τα νεύρα λίγο.Ήρθα σε επικοινωνία με τεχνικό της TP Link και μου επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μου ότι η επιλογή μπάντας πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται κατα μόνας αν πρόκειται για manual επιλογές και όταν τον ρώτησα μα με αυτον τον τρόπο πάει περιπατο ένα απο τα δυνατότερα σημεία του router, να μπορεί να τραβάει απο 2 μπάντες και γιατί όχι και 3 και να σου δίνει απο όλες αυτες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μου λέει όχι δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς το συγκεκριμένο.

Πρώτα ανιχνεύει τις μπάντες που έχουν το καλύτερο σήμα.Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι καλύτερο και δυνατό σήμα θα συνοδεύει και αποτέλεσμα καλής ταχύτητας.Αν είστε στην Β1 και έχετε 3 γραμμές και 4G+ Plus μπορεί να έχετε χαμηλότερο download και upload απο αυτό που θα είχατε αν ήσασταν στην Β2 για παράδειγμα που ίσως εκεί να είχατε μια γραμμή αλλά πολύ καλύτερες ταχύτητες για αυτό δοκιμάστε πάντα μια-μια την μπάντα.

Το έκανα και δόξα το θεό είδα διαφορά στην Β2 απλά θα επισημάνω ότι αν μπείτε στις διαδικασίες των manual ρυθμίσεων για τις μπάντες να θυμάστε ότι εκεί θα παίξει σημαντικό ρόλο το σημείο που έχει τοποθετηθεί το ίδιο το router.Ακόμα και ένα εκατοστό αν το μετακινήσετε ίσως υπάρξει διαφορά.Διαφορετικό σημείο τοποθέτησης του router σημαίνει και διαφορετικός πειραματισμός και επιλογή μπάντας.Μπορεί για παράδειγμα, αν στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο επιλέξετε την Β3 μπάντα να πάρετε καλύτερο αποτέλεσμα στο σαλόνι και ας είναι επιλεγμένες οι ίδιες ακριβώς.

Επίσης μου τόνισε ότι αν έχετε επιλεγμένη την επιλογή Auto και δοκιμάσετε να την ξετικάρετε θα διαπιστώσετε ότι το router θα σας πάει στην manual με προεπιλεγμένη μόνο μια μπάντα.Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Δόξα το θεό από το μεσημέρι που επέστρεψα από την δουλειά επέλεξα MONO την Β2 για το σημείο που έχω τοποθετήσει το router και διαπίστωσα κιόλας τρομερές διαφορές 🙂

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-04-03, 21.56.03.jpg

Επεξ/σία από nektariossgourakis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ακολουθήσει μια σειρά από στατιστικά και ιστορικό μετρήσεων για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα 😊.Προσωπικά δεν ζητάω τίποτα παραπάνω κρίνω την 50αρα γραμμή όχι απλά καλή αλλά τίμια σε σχέση με τις ταχύτητες που είχα με το σταθερό πριν εδώ που βρίσκομαι 😉.IMG_4130.png.23c2739d60cca73d9da71c72ede9e9b3.png

Εσείς αν θέλετε από την πλευρά σας ρίξτε καμία ιδέα, τι προτείνετε για επέκταση δικτύου;Θεωρείτε πως αν επεκτείνω το δίκτυο με καλώδιο Ethernet και Router με WLAN από εκεί που αρέσει περισσότερο να βρίσκεται το Router,  από το υπνοδωμάτιο προς το σαλόνι, θα ελαχιστοποιήσω το Ping της σύνδεσης;

Είναι καλύτερα να το κάνω έτσι από το να αγοράσω DECO;Ότι και αν κάνω πάντως στην σκέψη μου θα είναι πάντα πρώτη η TP LINK.Είτε Router αγοράσω είτε DECO.Χρειάζομαι την επέκταση του δικτύου γιατί στην βεράντα στην ευθεία μια χαρά φτάνει το σήμα.

Στην βεράντα προς τα αριστερά όμως το ασύρματο σήμα του Router σχεδόν χάνεται.Το ίδιο συμβαίνει και στο γκαράζ.Γενικά σε όλο το εσωτερικό του σπιτιού φτάνει ικανοποιητικά θα έλεγα πάντως!Σκέφτηκα και την λύση ενός επιπλέον Ασύρματου Router που θα συνδεθεί με το MR600 V2 προκειμένου να διαμοιράσει την σύνδεση σε όλο το σπίτι!Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και σύρματα για να αποφύγουμε καλωδιώσεις 🧐.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχίζουμε δυναμικά ...είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μακάρι να συνεχίσει έτσι σταθερή να είναι η σύνδεση 🙂.Τίμιες ταχύτητες!

IMG_4137.PNG

IMG_4138.PNG

IMG_4139.PNG

Όλες οι προηγούμενες πραγματοποιήθηκαν με την εφαρμογή του Archer.Σε απομακρυσμένη σύνδεση μάλιστα.Τις έκανα 35 χιλιόμετρα μακρυά από εκεί που είναι τοποθετημένο το Router.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ σταθερες ταχυτητες πραγμα παραξενο για δικτυο κινητης . Τι καρτα σημ χρησιμοποιεις ποιας εταιρειας; 

εγω εχω το mr 600 v2 αλλα με καρτα σημ που το χρησιμοποιω . Μου βγαζει error στην χειροκινητη επιλογη δικτυου με καρτοκινητο nova ενω του εχω περασει την τελευταια αναβαθμιση .Ενω με καρτα σημ κοσμοτε και με καρτα σημ vodafone μου κανει κανονικα αναζητηση . Επισης δεν μπορω να περασω χειροκινητα το apn της nova , παιρνει μονο του το apn με τα απο reset αλλα δεν μπορω να δω τι εχει παρει . Παντως συνδεεται κανονικα με band 20. Χαμηλες ταχυτητες ομως και μεταβαλονται συνεχεια. το μεγιστο που εχω δει ειναι τα 50 mbs αλλα μετα τα μεσανυχτα. Ενω μεσα στην ημερα γυρω στα 20 κατω απο 20 αναλογα αλλα παντα μεταβαλονται οι ταχυτητες μου κανει εντυπωση ομως. Μηπως στις εταιρικες γραμμες κινητης εχουνε πιο σταθερες ταχυτητες απο τα καρτοκινητα ; Πολυ κουλο αλλα δεν ξερω. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ναι όντως είναι δεύτερη ημέρα σήμερα και δουλεύει το σύστημα που ακολουθώ επιλέγοντας στην χειροκίνητη ρύθμιση μια μόνο μπάντα και συγκεκριμένα την « Β3 ».Από κει και πέρα εννοείται και έχω διακυμάνσεις αλλά με μια διαφορά.Αυτές οι διακυμάνσεις είναι της στιγμής, παροδικές και δεν κρατάνε παραπάνω από κάποια δευτερόλεπτα.

Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου αν παρατηρήσεις προσεκτικά τις φωτογραφίες με τα τεσταρίσματα μου.Σε όσα tests παρουσιάζεται μεταβολή της ταχύτητας και πτώση της τάξεως του 20-25% στο καπάκι την αμέσως επόμενη στιγμή ξανακάνω test ταχύτητας και όπως θα δείς σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα 22 mbps γίνονται 40 και 50 mbps.Και επαναλαμβάνω αυτό που συμβαίνει είναι φαινόμενο της στιγμής.Που σημαίνει ότι πιθανών γι αυτή την κατάσταση να εευθύνεται το ίδιο το οίκημα που είναι πέτρινο πατού σε κάθε μήκος και πλάτος του και η πέτρα απο μόνη της είναι ο ορισμός της απώθησης και αποβολής των ρασιοκυμμάτων.

Από κει και πέρα μένει κάτι ακόμα να κάνω αλλά θα ήθελα να έχει το λιγότερο δυνατό κόστος αυτό που θα κάνω.Back Up δεν υπάρχει σπίτι και αν συμβεί τίποτα με την σύνδεση τότε δεν μας σώνει τίποτα απολύτως έτσι σκέφτηκα να χτυπήσω ακόμα και ένα δεύτερο MR 600 V3 αυτή τη φορά και να ενώσω μεταξύ τους αυτά τα δυο προκειμένου να πετύχω και την επέκταση του δικτύου που χρειάζομαι να καλύψει όλο το σπίτι αλλά και να διπλασιαστούν με αυτόν τον τρόπο και οι ταχύτητες οπότε τις παρουσιάζω λεπτομερώς και με σαφήνεια παρακάτω:

Στην περίπτωση που αγοράσω και 2ο MR600 oι επιλογέςμου  είναι οι εξής:

1) Τα δουλεύω και τα δύο ως αυτόνομα routers. Δηλαδή το κάθε ένα με τη δική του sim και τοποθετώ ένα σε κάθε χώρο. Χωρίς να επικοινωνεί το ένα με το άλλο.

2) Αφήνω το ένα όπως είναι στην θέση του τώρα, με ανοικτή την πόρτα του υπνοδωματίου αλλά και με κλειστή την πόρτα ακόμα υπάρχει επάρκεια σήματος σε απόσταση μιας ευθείας που αγγίζει τα 7 μέτρα περίπου.Συνδέω το άλλο με καλώδιο στη θύρα lan/wan του δεύτερου router που βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο και δημιουργώ δίκτυο τύπου WLAN αφού πρώτα μέσα από τις ρυθμίσεις του (web interface) το κάνω να λειτουργεί το δεύτερο ως wifi router. Με αυτό το τρόπο το δεύτερο router απλά θα δίνει πρόσβαση στον άλλο χώρο λαμβάνοντας internet μέσω καλωδίου από το πρώτο. Αν όμως περιέχει και κάρτα sim θα λειτουργήσει και ως backup. Δηλαδή όταν δε λαμβάνει internet για οποιοδήποτε λόγο από το πρώτο router μέσω του ethernet τότε θα συνδέεται μέσω της δικής του κάρτας sim.Θα είναι και αυτόνομο δηλαδή αλλά και ομαδικό.

3) Ρυθμίζω και τα δύο mr600 να λειτουργούν με sim (ως δύο αυτόνομα) και τα τοποθετώ επάνω σε load balancer. Με το τρόπο αυτό το traffic θα μοιράζεται μεταξύ των δύο συνδέσεων. Οπότε θα προσεγγίσω ως ένα βαθμό (απόλυτα δε γίνεται) την επιθυμητή λειτουργεία να αθροίζεται η ταχύτητα. (Αφήνω και τον σύνδεσμο με το balancer απο κάτω).Μετά θα συνδέσω το υπόλοιπο δίκτυο στην έξοδο του load balancer.Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο load balancer δεν έχει wifi. Δηλαδή για ασύρματη πρόσβαση θα πρέπει να τοποθετήσω και κάποιο access point.Επίσης θα πρέπει το κάθε δίκτυο που θα συνδεθεί στο load balancer να είναι διαφορετικό.Δηλαδή αν και τα δύο MR600 δίνουν διευθύνσεις της μορφής 192.168.1.x θα πρέπει να αλλαχθούν και οι ρυθμίσεις δικτύου του ενός έτσι ώστε να έχει διαφορετικό lan απο το δεύτερο και πάει λέγοντας π.χ. 192.168.2.x
https://www.tp-link.com/gr/business-networking/load-balance-router/

Το ερώτημα για όλα τα παραπάνω είναι το εξής.Αξίζει όλη αυτή η διαδικασία?Δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω τα 50 mbps 100 mbps. Αυτό όμως που μπορώ να σας επιβεβαιώσω με ασφάλεια είναι ότι πριν νοικιάσω το σπίτι αυτό που είναι περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο, έμενα κέντρο σχεδόν κέντρο και είχα καλομάθει σε υψηλές ταχύτητες των 200 mbps VDSL, με όχι βέβαια τόσο καλό upload που έχω τώρα εδώ που βρίσκομαι.Γύρω στα 198 download και 15 το upload για εκείνη την προηγούμενη περιοχή που έμενα.Εδώ το upload φτάνει και τα 40 mbps.Οπότε είναι σχεδόν 3 φορές πάνω.

Είναι πολλά αυτά που που σκέφτομαι και χρειάζομαι, με πρώτο πρώτο την επέκταση της κάλυψης δικτύου.Υπάρχουν σημεία στο σπίτι που φτάνει απο το υπνοδωμάτιο το ασύρματο δίκτυο αλλά η ταχύτητα πέφτει πολύ.Υπάρχουν σημεία που αν απομακρυνθείς απο το ρούτερ αρκετά μπορεί και να χαθεί εντελώς το WiFi.Ευτυχώς όμως επειδή το τοποθέτησα στον τοίχο και κάπως ψηλά και μακρυά απο παρεμβολές θεωρώ ότι τουλάχιστον στην ευθεία μέχρι τα 8-10 μέτρα δεν υπάρχουν απώλειες σήματος του WiFi.

Στο δια ταύτα, εφόσον βρέθηκε σημείο με καλή απόδοση ταχύτητας για το 4G Router έστω και στην τελευταία άκρη του σπιτιού και εφόσον ξεκαθαρίστηκε σε δύσκολες ημέρες με πολύ φορτίο στην περιοχή ότι έχω σταθερές ταχύτητες που τουλάχιστον στέκονται με αξιοπρέπεια προκειμένου να κάνω την δουλειά μου, θεωρώ ότι το επόμενο βήμα είναι να επεκταθεί η κάλυψη δικτύου χωρίς απώλειες.Τώρα αν θα γίνει μέσω DECO ή μέσω Ethernet δεν το ξέρω.Το θέμα είναι πως με 130 ευρώ που κοστίζει το έξτρα router και άλλα 40 ευρώ περίπου για το Balancer συνολικά 170 ευρώ έχεις και backup και επέκταση δικτύου αλλά και έξτρα ταχύτητες ενώ αν έμενα μόνο με τα Deco θα πετύχαινα μόνο την ενίσχυση του σήματος του WiFi.Δεν θα πετύχαινα όμως και απόδοση στην ταχύτητα.Οπότε τα υπολογίζω όλα.Αρκετά μπερδεμένος πάντως 🙁.

1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε

πολυ σταθερες ταχυτητες πραγμα παραξενο για δικτυο κινητης . Τι καρτα σημ χρησιμοποιεις ποιας εταιρειας; 

εγω εχω το mr 600 v2 αλλα με καρτα σημ που το χρησιμοποιω . Μου βγαζει error στην χειροκινητη επιλογη δικτυου με καρτοκινητο nova ενω του εχω περασει την τελευταια αναβαθμιση .Ενω με καρτα σημ κοσμοτε και με καρτα σημ vodafone μου κανει κανονικα αναζητηση . Επισης δεν μπορω να περασω χειροκινητα το apn της nova , παιρνει μονο του το apn με τα απο reset αλλα δεν μπορω να δω τι εχει παρει . Παντως συνδεεται κανονικα με band 20. Χαμηλες ταχυτητες ομως και μεταβαλονται συνεχεια. το μεγιστο που εχω δει ειναι τα 50 mbs αλλα μετα τα μεσανυχτα. Ενω μεσα στην ημερα γυρω στα 20 κατω απο 20 αναλογα αλλα παντα μεταβαλονται οι ταχυτητες μου κανει εντυπωση ομως. Μηπως στις εταιρικες γραμμες κινητης εχουνε πιο σταθερες ταχυτητες απο τα καρτοκινητα ; Πολυ κουλο αλλα δεν ξερω. 

Χρησιμοποιώ extra κάρτα Sim Cosmote.Έκει υπάρχουν τα Unlimited Data της σύνδεσης μου που φυσικά υπάρχουν και στην βασική μου κάρτα που βρίσκεται στο iPhone 🙂

IMG_4146.png

Επεξ/σία από nektariossgourakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...