Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Εάν άνοιγες τα καπάκια και με καλώδιο μονόκλωνο και caps ή κλέμα τραβούσες εσύ τους ουδέτερους…δεν είναι και τίποτα δύσκολο όσο για τα κανάλια πάρε κανάλια χωρίς αυτοκόλλητο και με ακρυλική μαστίχη τα κολλάς πάνω από το σοβατεπί και είσαι έτοιμος … Απλά ότι εργασίες κάνεις με κλειστό ρεύμα.... 

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ είμαι ηλεκτρολόγος και έχω να σου πω ότι η ζήτηση είναι εξωφρενική. Σε αγνοεί γιατί έχει καλύτερες προτάσεις.

Εδώ σηκώνονται πολυκατοικίες και παρατάνε την εργολαβία στην αρχή/μέση για να πάνε στην επόμενη. Τεράστια πίεση. Τώρα πως γίνεται αυτό με τέτοια οικονομία...

Το χειρότερο για όλο τον κόσμο είναι ότι στις μικρές δουλειές/μερεμέτια, αρκετοί ηλεκτρολόγοι κάνουν απαράδεκτη δουλειά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει να κάνει με σένα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με όλες τις ειδικότητες γύρω από την οικοδομή.Ακόμα και απλούς εργάτες δυσκολεύεσαι να βρεις με το μεροκάματο να είναι 50-60 ευρώ αυτήν τη στιγμή.

Επεξ/σία από moure
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχει φύγει κόσμος, έχει σταματήσει κόσμος και οι νέοι συνήθως δεν θέλουν να ασχοληθούν στην οικοδομή. Αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη από όλες τις ειδικότητες που σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι πιο έντονη. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, corsair04 είπε

Καλημέρα

Εάν άνοιγες τα καπάκια και με καλώδιο μονόκλωνο και caps ή κλέμα τραβούσες εσύ τους ουδέτερους…δεν είναι και τίποτα δύσκολο όσο για τα κανάλια πάρε κανάλια χωρίς αυτοκόλλητο και με ακρυλική μαστίχη τα κολλάς πάνω από το σοβατεπί και είσαι έτοιμος … Απλά ότι εργασίες κάνεις με κλειστό ρεύμα.... 

Δεν διαφωνώ. Οι εργασίες είναι φαινομενικά εύκολες. Για έναν ουδέτερο όμως έκανα 40 λεπτά και έχω και πρόβλημα στη μέση. Γιατί να ανακαλύψω τον τροχό όταν υπάρχουν επαγγελματίες που το κάνουν? Άσε που τελικά δεν υπάρχουν.

Δημοσ.

Έκανα ανακαίνιση σε σπίτι τα ηλεκτρολογικα. Αλλαγή πίνακα, νέες γραμμές, σκαψιμο και κανάλια για ethernet και κεραίες, διαχωρισμός γραμμών, πίνακας ασθενών και πολλά άλλα. Φίλος ο ηλεκτρολογος και ήρθε μετά από 1 μήνα και μάλιστα όχι αυτός αλλά έστειλε άλλο συνεργείο γιατί δεν προλάβαινε. Και με τράβηξαν κοντά 1 μήνα γιατί πήγαιναν σπαστες μέρες και αλλού.

Και δεν μιλάμε για 400 αλλά κοντά 2000.

Τα ίδια και ο μπογιατζης/μερεμετας...

• Like 1
Δημοσ.

Επιβεβαιωνω οσα ειπωθηκαν και σε επαρχια. Με τα εξοικονομώ πλέον οι περισσότεροι έχουν απορροφηθεί. Οταν πρωτοξεκινησα το 17 ανακαινιση κατοικιας με εξοικονομω μπήκα στο τριπάκι να κάνω τα παντα απο το μηδεν. Γκεμισματα τοιχων υδραυλικα, αποχετευσεις, ηλεκτρολογικα με νεους σωληνες μεσα σπο τοιχους επιπλα τα παντα. Για καλή μου τύχη τα ηλεκτρολογικα και την δομημενη καλωδιωση του δικτυου την εκανα με φιλο που ασχολουμαστε με τετοια. Ε λοιπον ο εργολαβος ακομα μου χρωσταει δουλειες και δεν σηκωνει τηλεφωνα. Με παρακαλια ερχοταν μια στο τοσο και εκανε κατι. Είχα και υπολοιπο να τον ξοφλήσω. Δεν γινεται να παρακαλαω να κλεισει τις δουλειες και να τον ξοφλήσω. Τις εκανα μονος μου και να παει να γαμ@. Έχει περασει κοντα χρονος και ουτε εχει φανει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Επιβεβαιωνω οσα ειπωθηκαν και σε επαρχια. Με τα εξοικονομώ πλέον οι περισσότεροι έχουν απορροφηθεί. Οταν πρωτοξεκινησα το 17 ανακαινιση κατοικιας με εξοικονομω μπήκα στο τριπάκι να κάνω τα παντα απο το μηδεν. Γκεμισματα τοιχων υδραυλικα, αποχετευσεις, ηλεκτρολογικα με νεους σωληνες μεσα σπο τοιχους επιπλα τα παντα. Για καλή μου τύχη τα ηλεκτρολογικα και την δομημενη καλωδιωση του δικτυου την εκανα με φιλο που ασχολουμαστε με τετοια. Ε λοιπον ο εργολαβος ακομα μου χρωσταει δουλειες και δεν σηκωνει τηλεφωνα. Με παρακαλια ερχοταν μια στο τοσο και εκανε κατι. Είχα και υπολοιπο να τον ξοφλήσω. Δεν γινεται να παρακαλαω να κλεισει τις δουλειες και να τον ξοφλήσω. Τις εκανα μονος μου και να παει να γαμ@. Έχει περασει κοντα χρονος και ουτε εχει φανει.

Δεν φταίει το εξοικονομώ αδερφέ. Απο το 2008 που ξεκίνησε η κρίση και πρώτρα πρώτα χτύπησε την οικοδομή 8/10 φύγανε για τα χωριά τους και οι αλλοδαποί για τις πατρίδες τους. Σιγά μην καθόντουσαν εν μέσω κρίσης να σπάνε χαρμάνια για 20 €  που κατεβάζανε το μεροκάματο οι εργολάβοι.

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.

Εγω ξερω ανθρωπο που ειναι του αποτελέσματος επειδη δεν εβρισκε ηλεκτρολογο δε περασε μπριζες κτλ και τα εβαλε μετα εξωτερικα.

Δημοσ.

Δηλαδή όποιος πήγε σε ενα ΕΠΑΛ και έγινε ηλεκρολόγος γλέντάει πολλούς.

Κακώς κυνηγήσαμε τα όνειρα μας τελικά. Έτσι και αλλιώς υποφέρουμε

• Confused 1
Δημοσ.

Ευτυχώς που έμαθα και τα κάνω όλα μόνος μου. 

Τεχνίτη φέρνω όταν χρειάζεται πιστοποιητικό. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Jlaxy είπε

Ευτυχώς που έμαθα και τα κάνω όλα μόνος μου. 

Τεχνίτη φέρνω όταν χρειάζεται πιστοποιητικό. 

Δε γίνονται ολα αλλα οκ καποια βασικα ναι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε γίνονται ολα αλλα οκ καποια βασικα ναι.

Εντάξει 

Χέρι στην αποχέτευση και σοβάτισμα δεν κάνω. 

Στα βαριά φέρνω βοήθεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...