Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν βγάζει νόημα η στρατηγική της MS. Πάντα πίστευα ότι έχουν ένα σχέδιο από πίσω, αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ότι δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν το προϊόν τους, πράγμα εντυπωσιακό για τέτοιο κολοσσό. 

• Θα έχουμε την πιο ισχυρή κονσόλα στη νέα γενιά αλλά θα βγάλουμε και την πιο αδύναμη ώστε το optimisation να είναι σκατά και τα παιχνίδια τελικά να τρέχουν το ίδιο καλά ή και καλύτερα στον ανταγωνισμό
  • Μας λένε ότι δεν έχουμε παιχνίδια οπότε θα αγοράσουμε ό,τι studio κινείται αλλά θα καταφέρουμε μέχρι το τέλος της γενιάς τα καλύτερα παιχνίδια που θα έχουμε να συνεχίσουν να είναι τα Halo, Forza και Gears
  • Θα κάνουμε τη μεγαλύτερη εξαγορά ever αλλά αντί να κάνουμε το CoD exclusive και να δώσουμε λόγο στον κόσμο να παίρνει Xbox-Gamepass θα συνεχίσει να βγαίνει για πάντα στον ανταγωνισμό 
  • Ο ανταγωνισμός πουλάει 2-3 φορές παραπάνω κονσόλες από εμάς οπότε θα βγάλουμε και τα λιγοστά worth-playing exclusives που έχουμε και εκεί
  • Θα βγάλουμε μια φορητή κονσόλα Xbox που δεν έχει πρόσβαση στην Xbox βιβλιοθήκη. Αλλά έχει ένα πολύ ωραίο κουμπί
  • Θα κάνουμε το gamepass που ήταν ο "φτηνός" τρόπος να παίζεις παιχνίδια να είναι η ακριβότερη συνδρομή που υπάρχει χωρίς λόγο
  • Οι κονσόλες μας δε πουλάνε οπότε θα ανεβάσουμε την τιμή τους
  • Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να τα κάνουμε σκατά σε αυτή τη γενιά και υπάρχει η φήμη ότι στην επόμενη γενιά η κονσόλα μας θα κοστίζει 2 φορές παραπάνω

Όσο σχέδιο έχουν στην Ελλάδα οι πολιτικοί άλλο τόσο έχουν και αυτοί στη MS (και στις άλλες εταιρίες για να μη τους αδικώ). Η ατάκα "δε μπορεί να είναι τόσο βλάκες, κάτι θα ξέρουν" δεν ισχύει. Είναι απλά τόσο βλάκες

• Like 11
  • Thanks 3
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Mitroglou7 said:

Είναι απλά τόσο βλάκες

Ναι ρε συ, πώς γίνεται όμως να έχει φτάσει μία τέτοια εταιρεία να αξίζει $4 τρις; Γιατί αυτό το mentality δεν μπορεί να το έχει μόνο στο XBOX division, πρέπει να είναι γενικότερο το κακό. Και πρόσεξε μιλάμε για το πιο αφελές και εύπλαστο κοινό, και σκατά να πουλήσεις στους gamers αν βάλεις ωραίο περιτύλιγμα θα το αγοράσουν. Πώς γίνεται επομένως να τα βγάζουν πέρα με καρχαρίες στα υπόλοιπα divisions και να έχουν συνεχώς ανοδική τάση;

Δεν βγάζει τίποτα νόημα πλέον.

Το μόνο που έχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να βγάζει νόημα είναι να θέλουν το επόμενο ΧΒΟΧ να είναι όντως PC ή ακόμα καλύτερα να είναι PC-wide πλατφόρμα και προετοιμάζουν το έδαφος σε όλα τα επίπεδα:

• Βγάζουν το φορητό για να ζεστάνουν τα νερά.
  • Κυκλοφορούν τα πάντα στις υπόλοιπες κονσόλες για να μην βγουν εκτός αυτής της αγοράς.
  • Στέλνουν στο θεό τις τιμές των κονσολών για να βγουν εντελώς από την αγορά του console H/W.
  • Εξαγοράζουν στούντιο με το κιλό, με σκοπό σε όποιο store κι αν πουλιούνται τα games τους, αυτοί να έχουν κέρδος.
  • Στήνουν το Game Pass με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανεξάρτητο από την πλατφόρμα που παίζεις.

Έγραψα και στο νήμα του xCloud ότι το XBPplay, μια δημοφιλής εφαρμογή που επέτρεπε το xCloud streaming σε όλες τις πλατφόρμες (android,iOS, linux, mac) έπαψε να πουλιέται στις 30/09/2025 και ο dev σταμάτησε το support. Δεν απαντάει τίποτα σε ερωτήσεις, το μόνο που λέει είναι ότι "δεν μπορεί να κάνει open-source την εφαρμογή και δεν μπορεί να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες", πράγμα που σημαίνει ότι υπέγραψε NDA με την MS, είτε με το καλό, είτε του έγινε forced. Η στροφή δηλαδή που κάνει η MS στο xCloud είναι πιο σοβαρή πλέον.

• Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ναι ρε συ, πώς γίνεται όμως να έχει φτάσει μία τέτοια εταιρεία να αξίζει $4 τρις; Γιατί αυτό το mentality δεν μπορεί να το έχει μόνο στο XBOX division, πρέπει να είναι γενικότερο το κακό. Και πρόσεξε μιλάμε για το πιο αφελές και εύπλαστο κοινό, και σκατά να πουλήσεις στους gamers αν βάλεις ωραίο περιτύλιγμα θα το αγοράσουν. Πώς γίνεται επομένως να τα βγάζουν πέρα με καρχαρίες στα υπόλοιπα divisions και να έχουν συνεχώς ανοδική τάση;

Δεν βγάζει τίποτα νόημα πλέον.

Το μόνο που έχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να βγάζει νόημα είναι να θέλουν το επόμενο ΧΒΟΧ να είναι όντως PC ή ακόμα καλύτερα να είναι PC-wide πλατφόρμα και προετοιμάζουν το έδαφος σε όλα τα επίπεδα:

• Βγάζουν το φορητό για να ζεστάνουν τα νερά.
  • Κυκλοφορούν τα πάντα στις υπόλοιπες κονσόλες για να μην βγουν εκτός αυτής της αγοράς.
  • Στέλνουν στο θεό τις τιμές των κονσολών για να βγουν εντελώς από την αγορά του console H/W.
  • Εξαγοράζουν στούντιο με το κιλό, με σκοπό σε όποιο store κι αν πουλιούνται τα games τους, αυτοί να έχουν κέρδος.
  • Στήνουν το Game Pass με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανεξάρτητο από την πλατφόρμα που παίζεις.

Έγραψα και στο νήμα του xCloud ότι το XBPplay, μια δημοφιλής εφαρμογή που επέτρεπε το xCloud streaming σε όλες τις πλατφόρμες (android,iOS, linux, mac) έπαψε να πουλιέται στις 30/09/2025 και ο dev σταμάτησε το support. Δεν απαντάει τίποτα σε ερωτήσεις, το μόνο που λέει είναι ότι "δεν μπορεί να κάνει open-source την εφαρμογή και δεν μπορεί να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες", πράγμα που σημαίνει ότι υπέγραψε NDA με την MS, είτε με το καλό, είτε του έγινε forced. Η στροφή δηλαδή που κάνει η MS στο xCloud είναι πιο σοβαρή πλέον.

Από αυτά που έχω δει σε προσωπικό επίπεδο σε πολυεθνικές εταιρίες κτήνη (όχι στο επίπεδο της MS αλλά και πάλι) η επιτυχία ή αποτυχία τους είναι στην τύχη. Δεν είναι βάση σχεδίου. Συνήθως η επιτυχία τους βασίζεται σε κάποια πρωτότυπη "ιδέα"/προϊόν που είχαν στο παρελθόν που έπιασε και τους εδραίωσε και έπειτα απλά "πάνε". Η μόνη δουλειά που κάνουν τα μεγάλα στελέχη είναι να βρίσκουν ιδέες απλά για να φαίνεται ότι κάτι κάνουν και για αυτοπροβολή. Ιδέες επιπέδου "να βάλουμε ένα κουμπί Xbox στο Rog Ally που δε θα κάνει τίποτα". 

Από κει και πέρα στο θέμα μας, και εμένα θα με εξίταρε ένα "Xbox PC" με πολύ καλά χαρακτηριστικά, που θα έβγαινε σε δελεαστική τιμή λόγω μαζικής παραγωγής και θα είχε πολύ καλό optimisation λόγω πωλήσεων. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα είχε λογική συνεπώς δεν νομίζω να κάνουν κάτι τέτοιο. Καμιά μαλακία πάλι θα σκεφτούν.

Για το Xcloud που επίσης έχει κάποια λογική επίσης αμφιβάλλω ότι έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Τη μια χρονιά θα το προωθήσουν πολύ, την επόμενη θα το παρατήσουν, τη μεθεπόμενη αυτό θα είναι το μέλλον και τελικά θα το σκοτώσουν.

Μου θυμίζουν το γιο μου όταν ήταν λίγο πιο μικρός που ενθουσιαζόταν με κάποιο καινούριο παιχνίδι και έπαιζε αποκλειστικά με αυτό για κανά 2 μέρες, μετά το παρατούσε σαν να ήταν σκουπίδι και το πηγαίναμε στο υπόγειο, μετά το ξανανακάλυπτε και έπαιζε με αυτό και όλο αυτό σε λούπα.

Δημοσ.

Νομίζω πάντως αυτό λένε ως τώρα οι φήμες. Ότι η επόμενη κονσόλα xbox θα είναι ένα pc με windows για το σαλόνι στα πρότυπα του rog xbox ally. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η προσέγγιση. Το gamepass προσωπικά το βρίσκω αδιάφορο - είχα για ένα χρόνο από όταν αγόρασα το series x. Σπάνια έπαιζε κάτι από εκεί γιατί οι τίτλοι που με ενδιέφεραν δεν ήταν στο game pass ή θα έμπαιναν μετά από χρόνια και τα exclusive της ms προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Προτιμώ να αγοράζω τους τίτλους που με ενδιαφέρουν μιας και έτσι κι αλλιώς ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Οπότε μια προσέγγιση τύπου pc για το σαλόνι με πρόσβαση και σε άλλα store προσωπικά μου αρέσει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Από κει και πέρα στο θέμα μας, και εμένα θα με εξίταρε ένα "Xbox PC" με πολύ καλά χαρακτηριστικά, που θα έβγαινε σε δελεαστική τιμή λόγω μαζικής παραγωγής και θα είχε πολύ καλό optimisation λόγω πωλήσεων. 

Το optimization στις κονσόλες πλέον είναι να πέσει η ανάλυση στα τάρταρα μπας και πιάσει 60fps.

Δημοσ.

H microsoft ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο την κλασικη εταιρια. Λογω windows+ office κατεληξε να εχει απλα απειρο χρημα, και να πεταξει χρηματα σε κατι που δεν θα πιασει (windows phone, xbox κτλ) δεν την νοιαζει τοσο.

το Gamepass για casual χρηστες δεν αξιζε εδω και καιρο.

Εχω το gamepass και  το series s εδω και τρια χρονια και στην ουσια εχω παιξει μονο forza ,fm24 και diablo (το οποιο το αγορασα κιολας).  Ακομα και με τα 70 το χρονο που το ειχα δεν ξερω αν τελικα αξιζε.

Με 100-200 ευρω τον χρονο απλα αγοραζω οτι θελω να παιξω. Στο swich με 200 ευρω βγαζω ολο το χρονο ακομα και με τα 70ρια που εχουν φτασει τα παιχνιδια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γίνει ένα ανακάτεμα στο Backlog μου, να έρθουν πιο μπροστά αυτά που είναι στο gamepass να προλάβω να τα παίξω ως το 2027 που έχω συνδρομή. Μετά σίγουρα με βγάζουν μια 3ετία αυτά που έχω αγορασμένα και περιμένουν, όλο και κάτι άλλο θα αγοράσω στο μεταξύ, οπότε προσωπικά νομίζω θα επιβιώσω :) 

Ξαναλέω όμως, πλέον το Ultimate είναι για λίγους, οι υπόλοιποι είτε premium αν χρειάζονται το xcloud ή τίποτα. Καλύτερα 15 το μήνα και να αγοράζεις ό,τι ΑΑΑ day 1 θέλεις, παρά 27 το μήνα, εκτός αν είσαι hardcore gamer που τερματίζει 5+ παιχνίδια το μήνα.

Επεξ/σία από thagkol
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το optimization στις κονσόλες πλέον είναι να πέσει η ανάλυση στα τάρταρα μπας και πιάσει 60fps.

Το optimisation δεν έχει να κάνει με το αν είναι  κονσόλα ή PC. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ένα έχει σταθερά χαρακτηριστικά και κατ'επέκταση "οφείλουν" να το κάνουν να τρέχει σωστά σε αυτά τα specs. Δεδομένα τρέχει καλύτερα σε μια κονσόλα απ'ότι σε ένα pc με τα ίδια specs.

Δημοσ.

Με τον χαμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής με τα cancel συνδρομών μη σας πω ότι και μέσα στη μέρα μπορεί να κάνει πίσω η Microsoft.
Διάβασα ένα άρθρο κάπου που έλεγε ότι έχει γονατίσει το internet από αυτόν τον λόγο!!!

Δημοσ.

Για να κανει πισω δυσκολο, σιγουρα περιμενε την κατακραυγή αλλα δεν τους νοιάζει τιποτα.Αλλα σχεδια εχουν αυτοι και ειναι προετοιμασμένοι για τον κακο χαμο που γινεται.   

Δημοσ.

Όλες οι σοβαρές εταιρίες πλέον κάνουν risk analysis, εννοείται ότι έχουν υπολογίσει κάποια πράγματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πέσουν μέσα ή ότι δεν θα αλλάξουν στην πορεία ρότα. Στα 27€ το μήνα το ultimate είναι πλέον ασύμφορο. Προβλέπω οι περισσότεροι να πάνε στο premium κάτι που λογικά προέβλεψε η MS και για αυτό τον λόγο το δημιούργησε. Ξέρει ότι θα πέσει cancel στο ultimate με τους πρόσφυγες να πάνε σε premium αντί για PS, PC.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Όλες οι σοβαρές εταιρίες πλέον κάνουν risk analysis, εννοείται ότι έχουν υπολογίσει κάποια πράγματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πέσουν μέσα ή ότι δεν θα αλλάξουν στην πορεία ρότα. Στα 27€ το μήνα το ultimate είναι πλέον ασύμφορο. Προβλέπω οι περισσότεροι να πάνε στο premium κάτι που λογικά προέβλεψε η MS και για αυτό τον λόγο το δημιούργησε. Ξέρει ότι θα πέσει cancel στο ultimate με τους πρόσφυγες να πάνε σε premium αντί για PS, PC.

αυτός που θα αφήσει το ultimate μαλλον προς το βασικό θα πάει. Αν είναι να αφήσω το ultimate για τα dayone παιχνίδια και αναγκαστώ να κοιτάω να αγοράζω οτι με ενδιαφέρει τότε θα πάω στο basic ισα ισα για το online.

H διαφορά των 50 με 200 παιχνίδα δεν ειναι κάτι που θα με κερδίσει από την στιγμή που δεν θα εχω οτι παιχνίδι θελω day one.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...