Προς το περιεχόμενο

Επίσημο το Oppo Find X6 Pro αλλά μόνο για την αγορά της Κίνας


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από ένα εντυπωσιακό λανσάρισμα με το Find X5 Pro, η Oppo επιστρέφει με την επόμενη ναυαρχίδα της και η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό της, ειδικά σε ότι αφορά το κύριο σύστημα καμερών.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, η Oppo επέλεξε να ακολουθήσει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία για το X6 Pro. Αφήνοντας πίσω της το unibody σχεδιασμό του προκατόχου του, το X6 Pro διαθέτει ένα κυκλικό εξόγκωμα κάμερας που φιλοξενεί τις τρεις κύριες κάμερες (ναι σωστά, τρεις).

Σε μια άλλη σημαντική αλλαγή από πέρυσι, το σώμα του τηλεφώνου δεν χρησιμοποιεί νανομετρικό μικροκρυσταλλικό κεραμικό υλικό. Αντ' αυτού, καλύπτεται από γυαλί AG με ειδική επίστρωση που του δίνει μια μεταλλική εμφάνιση και αίσθηση. Ωστόσο, η καφέαπόχρωση ενσωματώνει επίσης vegan δέρμα.

Το εμπρόσθιο μέρος της συσκευής διαθέτει οθόνη 6,82 ιντσών με υποστήριξη HDR 10+,  Dolby Vision αλλά και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Η Oppo ισχυρίζεται ότι η οθόνη τοθ Find X6 Pro είναι η πιο φωτεινή που έχει υπάρξει ποτέ σε smartphone, παρέχοντας τεράστια φωτεινότητα 2.500 nits, ξεπερνώντας κατά πολύ -αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της εταιρείας- τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά την προστασία, η συσκευή χρησιμοποιεί το γυαλί Corning Gorilla Glass Victus 2. Η νέα έκδοση του ανθεκτικού γυαλιού Gorilla Glass παρέχει 30% καλύτερη αντοχή σε πτώση από την προηγούμενη γενιά ενώ η συσκευή υποστηρίζει και το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68.

07__1.jpg.4f9dac8e934a033941299682d642725b.jpg

Σε μια ναυαρχίδα, φυσικά η όλη συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις κάμερες και το Find X6 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως αναφέρθηκε, το Find X6 Pro διαθέτει τρεις κύριες κάμερες και σύμφωνα με την Oppo, το νέο της μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή τριών κύριων καμερών χωρίς τους συμβιβασμούς που συνήθως πρέπει να κάνουν τα συστήματα πολλαπλών καμερών. Έτσι το Find X6 Pro διαθέτει μια ευρεία κάμερα 1 ίντσας, μια υπερευρυγώνια κάμερα 1/1,56 ίντσας και ένα περισκοπικό τηλεφακό 1/1,56”.

Η ευρυγώνια κάμερα χρησιμοποιεί τον  αισθητήρα IMX989 της Sony μεγέθους 1” που προσφέρει διάφραγμα f/1,8. Ο φακός συνδυάζεται με μια προσαρμοσμένη μονάδα φακού υψηλής διαφάνειας 1G+7P, με την Oppo να ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη φωτοευαίσθητη περιοχή αισθητήρα από οποιαδήποτε κάμερα σε smartphone. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ισχυτρίζεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο φως από οποιοδήποτε άλλη ευρυγώνια κάμεα smartphone.

Σε σύγκριση με το Find X5 Pro, συγκεντρώνει 142% περισσότερο φως με μεγαλύτερο διάφραγμα και έχει 156% μεγαλύτερη επιφάνεια αισθητήρα, υποστηρίζοντας φυσικά και οπτική σταθεροποίηση. Σε μια άλλη πρωτιά, η Oppo ισχυρίζεται ότι έχει ενσωματώσει στη συσκευή της αισθητήρα μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ευρυγώνια κάμερα μέχρι σήμερα. Ο φακός IMX890 1/1,56” έχει διάφραγμα f/2,2 με οπτικό πεδίο 110 μοιρών. Αυτό αποσκοπεί στη μείωση της παραμόρφωσης του φακού, ενώ βοηθάει στις ευθείες γραμμές και τις καθαρές άκρες.
 
Το σύστημα τριών καμερών ολοκληρώνεται με τον περισκοπικό τηλεφακό 1/1,56”. Και πάλι, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο τηλεφακό σε smartphone, αυτή είναι η πρώτη φορά που το περισκοπικό ζουμ κάνει την εμφάνισή του στη σειρά μετά το Find X2. Με διάφραγμα f/2.6, ο συγκεκριμένος αισθητήρας μπορεί να αποτυπώσει με εξαιρετικά αποτελέσματα περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Διαθέτει επίσης υβριδικό ζουμ 6X με πλήρη οπτική ποιότητα και μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K με ποιότητα εικόνας που ξεπερνάει κατά πολύ έναν πλήρως οπτικό τηλεφακό.

Με τόση έμφαση στις πίσω κάμερες, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς τη selfie κάμερα στο μπροστινό μέρος. Αυτή χρησιμοποιεί φακό 32MP IMX709 παρόμοιο με αυτόν του X5 Pro. Αν και πρόκειται για το ίδιο hardware, επωφελείται από την υποστήριξη επεξεργασίας σε RAW format.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται το Snapdragon 8 Gen 2 chipset το οποίο συνοδεύεται από την NPU Marisilicon X της Oppo. Η αυτονομία βασίζεται σε μπαταρία 5.000mAh που αναμενόμενα έρχεται με τεχνολογία φόρτισης flash 100W SUPERVOOC. Η εταιρεία δηλώνει ότι μπορείτε να έχετε πλήρη φόρτιση από 0 στο 100% σε 28 λεπτά ενώ ο χρόνος ανεβαίνει στα 52 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ασύρματης φόρτισης flash 50W AIRVOOC.

Το Find X6 Pro της Oppo έρχεται ακόμα με 16GB μνήμη LPDDR5X. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος ανάλογα με το μοντέλο φτάνει τα 512GB και στηρίζεται στην τεχνολογία UFS 4.0 ο οποίος προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις ταχύτητες μεταφοράς, την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση χώρου σε σύγκριση με το UFS 3.1.

Το Find X6 Pro θα κυκλοφορήσει με το ColorOS 13.1 στην Κίνα σε τρεις χρωματικές αποχρώσεις: καφέ, πράσινο και μαύρο. Στην Κίνα πάντως, η συσκευή έρχεται σε εκδόσεις με 16GB RAM και 256GB ή 512GB αποθηκευτικό χώρο χώρου με κόστος 6.499 και 6.999 κινεζικά γιουάν (~944 και ~1.017 δολάρια) αντίστοιχα. Ωστόσο, υπάρχει και μια πιο οικονομική έκδοση, με 12GB μνήμη και 256GB RAM στην τιμή των 5.999 CNY (~872 δολάρια) που διατίθεται μόνο σε πράσινο και μαύρο χρώμα.

Δυστυχώς, αν ελπίζετε να αγοράσετε το Find X6 Pro στην Ελλάδα η γενικότερα σε άλλη χώρα εκτός Κίνας, δεν θα μπορέσετε να το κάνετε, με την Oppo να αναφέρει ότι η συσκευή δεν θα κυκλοφορήσει ευρέως σε άλλες αγορές.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο που ολοι οι youtubers το έχουν στα χέρια τους!!! τι να το κανουμε εαν δεν μπορούμε να το πάρουμε. αυτες οι κινέζικες παρουσιάσεις!!! ειναι σαν να σου λενε κοιτα τι βγάλαμε αλλα δεν στο δίνουμε. στα @@ ειναι η απαντηση 

  • Like 10
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαίνεται εξαιρετική συσκευή. Και εάν όντως η οθόνη πιάνει 2.500 nits είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό. Πολύ κρίμα που δεν θα έρθει Ευρώπη. Αν και πιστεύω πως σε μερικούς μήνες ίσως αλλάξουν πολιτική στο θέμα των αγορών εκτός Κίνας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ισχυτρίζεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο φως από οποιοδήποτε άλλη ευρυγώνια κάμεα smartphone.

 

ίδωμεν το φως το αληθινό ...

1 λεπτό πριν, Fantomas2024 είπε

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ισχυτρίζεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο φως από οποιοδήποτε άλλη ευρυγώνια κάμεα smartphone.

ίδωμεν το φως το αληθινό ...

Good Morning GIF by Cricket Wireless

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως με εχει κουρασει που όλα τα κινητα android απο μπροστα και πλάι είναι ολοιδια με ιδιες γωνίες κυρτή οθονη κλπ. Είναι ο βασικός λόγος που μου αρεσει το iphone πλέον, ξεχωρίζει. Τωρα κυριολεκτικά ειτε oppo ειτε oneplus pixel  xiaomi ανεξαρτήτου κοστους και αν δεις απο μπροστά ή πλάι δε καταλαβαίνεις διαφορά. Μονο το nothing phone το έχει αλλαξει, το χει κανει σαν iphone αυτο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...