Προς το περιεχόμενο

Mute τμημάτων βίντεο χωρίς επανακωδικοποίηση


Kavamarou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους/ες. Έχω ένα βίντεο σε .mp4 και θέλω ορισμένα χρονικά διαστήματα του βίντεο να τα κάνω mute. To avidemux δε βλέπω να σου δίνει δυνατότητα, με το που φορτώσεις το βίντεο, να ορίσεις -με πολλούς markers προφανώς- διάφορα τέτοια διαστήματα. Γνωρίζετε εσείς κάποιο τέτοιο πρόγραμμα; Θα προτιμούσα να μη γίνεται reencode (επανακωδικοποίηση), ώστε να μη χάνω χρόνο με renderings και να μην πειράζω τη γενικότερη ποιότητα της εικόνας και του λοιπού ήχου.

Επεξ/σία από Kavamarou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορείς να αποφύγεις το re-encoding, τουλάχιστον του ήχου.
Η πρώτη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να φτιάξεις τον ήχο όπως τον θες σε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα video editing ή ακόμα καλύτερα audio editing (αν δεν είναι απαραίτητο να βλέπεις εικόνα για να κάνεις mute τα μέρη του ήχου που δεν θες), π.χ. https://www.audacityteam.org, να το κάνεις export σε wav και μετά να κάνεις replace audio με το https://www.shutterencoder.com/en/

Αν σε πειράζει η αύξηση του όγκου λόγω ασυμπίεστου ήχου (wav) μπορείς και να το σώσεις σε συμπιεσμένη μορφή απ΄ το audacity, θα έχεις όμως (θεωρητικά) μια απώλεια στην ποιότητα του ήχου.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν είναι πολλά τα τμήματα που θέλεις μπορείς να κόψεις το βίντεο στο demux σε τμήματα και να αποθηκεύσεις με αρίθμηση 01,02,03 κτλ. Μετά θα φορτώσεις ένα-ένα τα τμήματα που θέλεις να κάνεις mute και θα τα επεξεργαστείς ξεχωριστά κι αποθήκευση με copy στο βίντεο και τον ήχο στην ίδια μορφή που ήταν πριν, όπου θα έχεις εφαρμόσει το silent. Μετά ένωση όλων μαζί και σώσιμο με copy σε βίντεο και ήχο.

Δεν βλέπω άλλη λύση.

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...