Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 13/4/2023 στις 10:09 ΠΜ, mechpanos είπε

Μπαίνει στην τοπική εφημερίδα, αγγελία ότι εταιρεία ανάπτυξης ενεργειακών projects, ζητάει χωράφια να νοικιάσει με πολύ καλά λεφτά.
Κανονίζει συνάντηση ο πατέρας μου, και σκάνε κάτι τύποι που τάζουν αστρονομικά ενοίκια με μεγάλη διάρκεια ενοικίασης, τύπου 25 χρόνια, από αγγλική εταιρεία που θέλει να φτιάξει φωτοβολταϊκά για να στέλνει το ρεύμα στην Αγγλία. Άρχισαν να ρωτάνε με λεπτομέρειες τι χωράφια υπάρχουν διαθέσιμα, πού βρίσκονται κλπ.

Εντάξει, δεν είναι και τίποτα περίεργο.

Πολλές εταιρίες ενδιαφέρονται για χωράφια και τοποθέτηση Φ/Β, κυρίως από Ισραήλ.

Η τιμή που τρέχει τώρα, ανάλογα τις περιοχές, είναι x3 ή x4 το ενοίκιο ως καλλιέργεια, με 25 χρόνια συμβόλαιο.

Αλλά όχι να στείλει ρεύμα στο εξωτερικό... 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^ Μα τί λες. Θυμάμαι όταν είχαν πρωτομπει εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος, υποσχονταν οικολογικό ρεύμα από Αυστρία, Γαλλία όπως η βερμπούτ ή κάτι τέτοιο . Όλο καχυποψία είστε 😕

Δημοσ.
Στις 15/4/2023 στις 7:14 ΜΜ, Lanike71 είπε

Εντάξει, δεν είναι και τίποτα περίεργο.

Πολλές εταιρίες ενδιαφέρονται για χωράφια και τοποθέτηση Φ/Β, κυρίως από Ισραήλ.

Η τιμή που τρέχει τώρα, ανάλογα τις περιοχές, είναι x3 ή x4 το ενοίκιο ως καλλιέργεια, με 25 χρόνια συμβόλαιο.

Αλλά όχι να στείλει ρεύμα στο εξωτερικό... 

Ο πατέρας  της γυναίκας μου με αρκετά στρέμματα χωράφι ενοικιασε για φβ 25 χρόνια πριν καμιά 10ετια με ενοίκιο ανέκδοτο.... και μιλάμε για χωράφι σε βουνό με θέα θάλασσα... ο νιγηριανός πρίγκιπας μου φαίνεται  πιο νορμάλ!

Δημοσ.

Με έχουν τρελάνει τις τελευταίες μέρες με τηλέφωνα στο σταθερό ,Αγγλία.Λένε ότι είναι απο την Αμαζον και ότι μια παραγγελία μπήκε απο την διευθυνση και είναι απάτη και πρέπει να την σταματήσουμε.Κλασσικά Βρετανικά ονόματα με προφορά Νέου Δελχί.Τους λέω ότι όντως έχω παραγγείλει και το κλείνουν.

Σημερα κάλεσε ένας Μπράιαν για να δει αν δικαιούμαι  επίδομα £15000 ,όταν του είπα ότι είναι απάτη είπε sorry και το έκλεισε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν άλλος απατεώνας προσέγγισε τον πατέρα μου (οι απατεώνες ξέρουν ότι ασχολείται με επιχειρήσεις και τον προσεγγίζουν κατά καιρούς για να αρμέξουν). Κι αυτού το παραμύθι, ήταν ότι έχει επαφή με funds για να δανείσουν την επιχείρηση με χαμηλότοκο δανεισμό από εξωτερικό, για την ανάπτυξή της.
Αυτουνού η απάτη δεν ξέρω πώς ακριβώς θα εξελισσόταν, γιατί ούτε λεφτά ζήταγε μπροστά, αμοιβή ένα ποσοστό προμήθειας με την εκταμίευση του δανείου. Ωστόσο αυτός ήταν ο πιο περίεργος από όλους, γιατί ό,τι επικοινωνία έκανε, την έκανε μέσω viber και email έστελνε μέσω ενός...φωτοτυπάδικου!!!
Μάλλον ήθελε τάζοντας την δανειοδότηση, να βγάζει λίγα - λίγα 200€ έξοδα φακέλου, άλλα τόσα έξοδα μεταφράσεων σε Γερμανικά και από Γερμανικά σε Ελληνικά κλπ...δεν πήγαινε για μεγάλη μπάζα με την μία... Τέλος πάντων πήρε πούλους αλλά συνέχιζε να γίνεται φορτικός στον πατέρα για καιρό.

Εν τω μεταξύ ρε φίλε τι σου είναι αυτοί οι απατεώνες...έμαθε ότι ο πατέρας μου είναι θρησκευόμενος, και άρχισε στα πλαίσια της χαλαρής κουβέντας πριν μπει στο "ζουμί" κάθε φορά, να του μιλάει για τον Χριστό και την Παναγία, βίους αγίων και ότι ασχολείται με την αγιογραφία και τέτοια, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την θετική διάθεση. Μπορώ να πω το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, αν δεν ήμασταν εγώ και τα αδέρφια μου θα έπεφτε δαγκωματιά αργά ή γρήγορα.

Υπόψη για τον συγκεκριμένο, μια φορά που είχα πάει στην Ασφάλεια για υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης (είχα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου, δεν έφαγε λεφτά από την επιχείρηση αλλά κράτησα το τηλέφωνο και το mail του και πήγα στην ασφάλεια), τους λέω με την ευκαιρία, έχει γίνει φορτικός στον πατέρα μου ο τάδε, μπορείτε ανεπίσημα να δείτε αν έχει ποινικό μητρώο;
Τον "γκουγκλάρει" ο Αστυνόμος και μου λέει, δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα, αλλά πρόσεχέ τον. ΟΚ κατάλαβα του λέω, το είπα και στον πατέρα, τέλος...

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Λοιπόν άλλος απατεώνας προσέγγισε τον πατέρα μου (οι απατεώνες ξέρουν ότι ασχολείται με επιχειρήσεις και τον προσεγγίζουν κατά καιρούς για να αρμέξουν). Κι αυτού το παραμύθι, ήταν ότι έχει επαφή με funds για να δανείσουν την επιχείρηση με χαμηλότοκο δανεισμό από εξωτερικό, για την ανάπτυξή της.
Αυτουνού η απάτη δεν ξέρω πώς ακριβώς θα εξελισσόταν, γιατί ούτε λεφτά ζήταγε μπροστά, αμοιβή ένα ποσοστό προμήθειας με την εκταμίευση του δανείου. Ωστόσο αυτός ήταν ο πιο περίεργος από όλους, γιατί ό,τι επικοινωνία έκανε, την έκανε μέσω viber και email έστελνε μέσω ενός...φωτοτυπάδικου!!!
Μάλλον ήθελε τάζοντας την δανειοδότηση, να βγάζει λίγα - λίγα 200€ έξοδα φακέλου, άλλα τόσα έξοδα μεταφράσεων σε Γερμανικά και από Γερμανικά σε Ελληνικά κλπ...δεν πήγαινε για μεγάλη μπάζα με την μία... Τέλος πάντων πήρε πούλους αλλά συνέχιζε να γίνεται φορτικός στον πατέρα για καιρό.

Εν τω μεταξύ ρε φίλε τι σου είναι αυτοί οι απατεώνες...έμαθε ότι ο πατέρας μου είναι θρησκευόμενος, και άρχισε στα πλαίσια της χαλαρής κουβέντας πριν μπει στο "ζουμί" κάθε φορά, να του μιλάει για τον Χριστό και την Παναγία, βίους αγίων και ότι ασχολείται με την αγιογραφία και τέτοια, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την θετική διάθεση. Μπορώ να πω το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, αν δεν ήμασταν εγώ και τα αδέρφια μου θα έπεφτε δαγκωματιά αργά ή γρήγορα.

Υπόψη για τον συγκεκριμένο, μια φορά που είχα πάει στην Ασφάλεια για υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης (είχα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου, δεν έφαγε λεφτά από την επιχείρηση αλλά κράτησα το τηλέφωνο και το mail του και πήγα στην ασφάλεια), τους λέω με την ευκαιρία, έχει γίνει φορτικός στον πατέρα μου ο τάδε, μπορείτε ανεπίσημα να δείτε αν έχει ποινικό μητρώο;
Τον "γκουγκλάρει" ο Αστυνόμος και μου λέει, δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα, αλλά πρόσεχέ τον. ΟΚ κατάλαβα του λέω, το είπα και στον πατέρα, τέλος...

Μηπως και ο πατέρας σου να πονηρευτεί λίγο και να μην ανοίγει κουβέντα με τον κάθε άγνωστο;

Σε άλλα νέα εμένα με κάλεσαν σήμερα στο viber , αγγλικά νούμερα και τα δύο,ότι έχει βγει ένταλμα σύλληψης απο την εφορία(hmrc) και να πατήσω το 1 για να μιλήσω με εκπροσωπο να γλυτωσω την ψειρου.Πάτησα το ένα και μια κοπελιά ηθελε το ονομα μου ,της είπα εσύ με κάλεσες ξέρεις το ονομα μου.Δωσε το όνομα ,όχι δεν το δίνω γιατί το ξέρεις και καταλήξαμε να μου λεει shut up επι ένα λεπτό,εγώ της απάνταγα get a real job εκείνη shut up.Και έτσι ξεκίνησε η μέρα μας. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως και ο πατέρας σου να πονηρευτεί λίγο και να μην ανοίγει κουβέντα με τον κάθε άγνωστο;

Του πιάνουν γνωριμία σε εκδηλώσεις επιχειρηματικές συναντήσεις κλπ ή εμφανίζονται μέσω γνωστού του ευρύτερου κοινωνικού/επιχειρηματικού κύκλου.
Είναι πονηρεμένος αλλά μερικοί που είναι επαγγελματίες, είναι επαγγελματίες και στο να κερδίζουν την οικειότητα και την εμπιστοσύνη.

28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε άλλα νέα εμένα με κάλεσαν σήμερα στο viber , αγγλικά νούμερα και τα δύο,ότι έχει βγει ένταλμα σύλληψης απο την εφορία(hmrc) και να πατήσω το 1 για να μιλήσω με εκπροσωπο να γλυτωσω την ψειρου.Πάτησα το ένα και μια κοπελιά ηθελε το ονομα μου ,της είπα εσύ με κάλεσες ξέρεις το ονομα μου.Δωσε το όνομα ,όχι δεν το δίνω γιατί το ξέρεις και καταλήξαμε να μου λεει shut up επι ένα λεπτό,εγώ της απάνταγα get a real job εκείνη shut up.Και έτσι ξεκίνησε η μέρα μας. 

Πού σε βρίσκουν;;; Και από αγγλικά νούμερα!!!

Εμένα με παίρνουν στο σταθερό κάτι βέλγικα, αλλά δεν το έχω σηκώσει ποτέ!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πού σε βρίσκουν;;; Και από αγγλικά νούμερα!!!

Εμένα με παίρνουν στο σταθερό κάτι βέλγικα, αλλά δεν το έχω σηκώσει ποτέ!

Είμαι Αγγλία και το  viber το έχω με το αγγλικό νούμερο,ήταν απο σταθερό αγγλικό νούμερο,δυστυχώς το έσβησα αλλά ξεκίναγε απο 004420  δλδ Λονδίνο.Με έχουν ξαναπάρει για την ίδια απάτη αλλά στο κινητό κατευθείαν .Πρώτη φορά σε viber που είναι και άγνωστο ως εφαρμογή στην Αγγλία.

Πάντα απαντάω γιατί μπορεί να είναι απο την δουλειά ή απο συνάδελφο.

Τις προάλλες είδα σε κινητό να έχει πάει μήνυμα του τυπου "μαμά έχασα το κινητό μου ,αυτό ειναι το νέο μου νούμερο" .Αν απαντήσεις σου ζητάνε λεφτά για Χ λόγο .

Να θυμίσω ότι τα κινητά στην Αγγλία δεν έχουν ταυτοποίηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

^Δεν υπάρχουν ταυτότητες αφού

Yπάρχει διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης,πιστοποιητικό γέννησης όταν θες να ταυτοποιήσεις κάποιον.

Δημοσ.

Tις τελευταιες μερες παντως,εχουν λυσσαξει με τα sms.

Ενας παλικαρος μου εστειλε δηθεν για δεμα στη DHL,η κλασσικη απατη .

Ο ιδιος παλικαρος,την επομενη μερα,απο τον ιδιο αποστολεα μου εστειλε για το netflix κατι.

Επισης για netflix μου στειλαν χθες,οτι δηθεν ο λογαριασμος θα κλειδωθει,αλλα απο αλλο αποστολεα αυτη τη φορα.

Δημοσ.

Εμένα μου ήρθε σήμερα email από "Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας" και καλά ότι κλειδώθηκε η χρεωστική κάρτα. Δεν είμαι καν πελάτης και δεν έχω τίποτα εκεί. 

Email που μου το έστειλε  [email protected]

Λέει να μπω να επικυρωσω. Παίζει να μπω από άλλη συσκευή να δω τι ζητάει και να γράψω ψεύτικα στοιχεία να τον δουλέψω. 

Δημοσ.

Πριν τις γιορτές με παίρνει τηλέφωνο στο γραφείο ένας και συστήνεται ως ο αντιδήμαρχος οικονομικών της πόλης μου. Μου λέει ότι έχω επιστροφή 200€ από την...ΔΕΗ και μου ζητάει το ΑΦΜ και το κινητό. Ναι βεβαίως κ. Αντιδήμαρχε του λέω, και του δίνω λάθος ΑΦΜ και κινητό. Ήταν προφανές από την ομιλία ότι ήταν Ρομά, και ήταν προφανής η εξέλιξη της απάτης, στοχευμένο phishing, απόσπαση κωδικών και μεταφορά χρημάτων.

Πριν καιρό (τότε που είχα πάει ασφάλεια) είχε πάει να εξελιχθεί η απάτη του δήθεν πελάτη, όπου ήθελε να μου βάλει λεφτά και έπρεπε εγώ να "εγκρίνω την μεταφορά" γιατί "ήταν από άλλη τράπεζα"... Καλά τον είχα τρελάνει, γιατί είχε θεωρήσει ότι είχε πιάσει η απάτη και ότι θα πάρει πραγματικά λεφτά, όταν του είπα τί τράπεζα είναι η άλλη να μου κάνεις κατευθείαν την μεταφορά...κι αυτός είπε την Αττικής, πιστεύοντας ότι δεν θα έχω λογαριασμό...Έλα του λέω, να σου δώσω Αττικής!!! Εκεί ζοχαδιάστηκε λίγο δεν ήξερε τι να πει, και μου είπε έχει γίνει η μεταφορά τώρα μπες να την επιβεβαιώσεις... 

Τέλος πάντων λέω κάτσε να δούμε που θα το πάει, του λέω εντάξει...μου έστειλε στο mail ένα link με ένα landing page της Εθνικής Τράπεζας, πολύ καλοφτιαγμένο, ίδιο με το official! Του βάζω ψεύτικους κωδικούς... Βλέπει αυτός ότι κάτι έβαλα οπότε άρχισε να γίνεται επίμονος, μου λέει σου ήρθε τίποτα στο κινητό σου; Όχι του λέω! Αν σου έρθει βάλε τον κωδικό μου λέει, και πραγματικά η ψευδεπίγραφη σελίδα περίμενε otp... Βάζω ένα ψεύτικο...παρακαλώ περιμένετε μου λέει...

Αυτός ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί προφανώς προσπαθούσε να μπει με τα στοιχεία που έβαλα και δεν γινόταν τίποτα :)

Μετά άρχισε να λέει ότι θα χάσει τα λεφτά και κάτι τέτοια, και να του δώσω το κινητό μου να μου στείλει εκεί link, του λέω δεν είναι στο δικό μου όνομα το e-banking αλλά στου "κυρίου προέδρου" για αυτό δεν μας προχωράει αλλά δεν μου επιτρέπεται να το δώσω. Του λέω ακύρωσε την συναλλαγή και έλα από δω να μας πληρώσεις μετρητά.

Έβγαζε καπνούς από τα αφτιά ο τύπος, άρχισε να απειλεί και τέτοια :) :) :)

Καπως έτσι του το έκλεισα και πήγα και έδωσα το κινητό και το mail του στην ασφάλεια. Το mail legit gmail. 

Μετά μια μέρα που είχα χρόνο και διάθεση, πέρασα στην αντεπίθεση! Έφτιαξα ένα πολύ πιστευτό email από την Εθνική Τράπεζα ότι Χ ποσό του έχει μπλοκαριστεί και να καλέσει άμεσα την εξυπηρέτηση πελατών για να το διευθετήσει. Το τηλέφωνο που έβαλα, ήταν της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Του το έστειλα σαν Εθνική Τράπεζα (έχω ένα λογαριασμό που σου επιτρέπει να βάλεις ο,τι θέλεις σαν sender!!!)...

Είμαι 100% σίγουρος, ότι πήρε τηλέφωνο! 

Καλά το άλλο που έχω κάνει σε email που μου έρχονται δήθεν από τράπεζες με λινκ, είναι να μπαίνω και εκεί που γράφεις το username και το password, να γράφω μπινελίκια.

• Like 6
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πριν τις γιορτές με παίρνει τηλέφωνο στο γραφείο ένας και συστήνεται ως ο αντιδήμαρχος οικονομικών της πόλης μου. Μου λέει ότι έχω επιστροφή 200€ από την...ΔΕΗ και μου ζητάει το ΑΦΜ και το κινητό. Ναι βεβαίως κ. Αντιδήμαρχε του λέω, και του δίνω λάθος ΑΦΜ και κινητό. Ήταν προφανές από την ομιλία ότι ήταν Ρομά, και ήταν προφανής η εξέλιξη της απάτης, στοχευμένο phishing, απόσπαση κωδικών και μεταφορά χρημάτων.

Μισό γιατί κάτι δεν μας λες καλά, σίγουρα ήταν γύφτος; Είπε απο τη ΔΕΗ ή απο τη ΝΤΕΗ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...