Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε

Ειναι αυτονόητο να πληρώσει η οικοδομή την μονοση. Δε θα ρωτήσω κανέναν. Όπως κι εγώ θα πληρώσω την μονοση κάποιου άλλου.

Edit:

Ρώτησα μηχανικό, και μου είπε ότι το σωστό είναι να κάνει την μονοση μόνος του και μετά να κάνει αγωγή o ίδιος στην οικοδομή , σε όλους τους ενοίκους για να πάρει τα λεφτά του πίσω. Τώρα κινδυνεύει ο ίδιος να του κάνουν επειδή δεν πληρώνει κοινόχρηστα.

τελικα οντως, δεν καταλαβες. καλα αυτο για τον "φιλο σου" δεν το σχολιαζω καν...

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η μόνωση της ταράτσας αποτελεί έξοδο της πολυκατοικίας. Άσχετα με το πώς "έπρεπε" να γίνουν τα πράγματα, έγιναν όπως έγιναν. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα:

Πρώτον, αποδέχεται η πολυκατοικία ότι όντως το διαμέρισμα του τελευταίου είχε πρόβλημα και, άρα, έπρεπε να γίνει η μόνωση; Δεύτερον, η τιμή που πλήρωσε ο ιδιοκτήτης είναι "τιμή της πιάτσας"; Δηλαδή, εάν πάτε και ρωτήσετε 1-2 συνεργεία, θα σας δώσουν παραπλήσια τιμή;

Εάν τα δύο παραπάνω ισχύουν, τοτέ ορθώς ζητάει να περάστούν στα κοινόχρηστα και ορθώς αρνείται να πληρώσει μέχρι να γίνει συμψηφισμός. Αυτά που λέτε μερικοί, έπρεπε να γίνει συνέλευση, έπρεπε να παρθούν προσφορές, έπρεπε να έχει τεχνική έκθεση μηχανικού κτλπ, είναι θεωρητικά σωστά. Επίσης, εάν κάποιος δεν πληρώνει κοινόχρηστα, πρέπει ο διαχειριστής να το πάει δικαστικά. Αξίζει όλο αυτό το παραμύθι ή είναι καλύτερα να ρίξουν όλοι τους εγωισμούς και να δουν πώς μπορούν να τα βρουν;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kr0m είπε

τελικα οντως, δεν καταλαβες. καλα αυτο για τον "φιλο σου" δεν το σχολιαζω καν...

Είναι μηχανικός με 40 χρόνια εμπειρίας. Έτσι είναι τα πράγματα λοιπόν. Δεν μπορεί κανείς να σου πει γιατί μονώσες την ταράτσα και η οικοδομή οφείλει να πληρώσει -λογια μηχανικου.

Και αν δεν πληρώνει, κάνεις αγωγή.

επίσης μου είπε για περίπτωση που χειρίστηκε ο ίδιος, δεν έγινε η μόνωση στην ταράτσα, και από την υγρασία έπαθε ζημιά το σπίτι. Στο δικαστήριο πήγε και νίκησε και η οικοδομή τον πληρωσε 16.000 ευρω συν δικαστικα έξοδα. 

Δεν τρολαρω μου τα είπε μηχανικός εμπειρογνώμονας για ασφάλειες . Η ταράτσα είναι κοινόχρηστα και την πληρώνουν όλοι.

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλαμε παντα για προβλημα υγρασιας που προκαλει ζημια στο διαμερισμα του και χρειαζεται υγρομωνωση.Αν του κάπνισε να κανει θερμομωνωση γιατι ζεσταίνονταν ο κ@λος  του δεν ειναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ολοι.

Επεξ/σία από filipprin
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε

Είναι μηχανικός με 40 χρόνια εμπειρίας. Έτσι είναι τα πράγματα λοιπόν. Δεν μπορεί κανείς να σου πει γιατί μονώσες την ταράτσα και η οικοδομή οφείλει να πληρώσει -λογια μηχανικου.

επίσης μου είπε για περίπτωση που χειρίστηκε ο ίδιος, δεν έγινε η μόνωση στην ταράτσα, και από την υγρασία έπαθε ζημιά το σπίτι. Στο δικαστήριο πήγε και νίκησε και η οικοδομή τον πληρωσε 16.000 ευρω συν δικαστικα έξοδα. 

Δεν τρολαρω μου τα είπε μηχανικός εμπειρογνώμονας για ασφάλειες . Η ταράτσα είναι κοινόχρηστα και την πληρώνουν όλοι.

Για να επαθε 16.000 θα πρεπει να μην ειχε ταρατσα και να ηταν καμπριο το σπιτι.Παιζει να σου λεει π@π@ριες ο μηχανικος.

Βρισκεις μηχανικο φιλο.Σου φτιαχνει την ταρατσα χωρις να ειχε προβλημα.Κοστιζει 2 χιλιαρικα, λες στοιχισε 5 βγαζεις και κερδος.Κλασσικη Ελληνικη λαμογια.Εχει συμβει σε οικοδομη φιλου.

2 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, filipprin είπε

Μιλαμε παντα για προβλημα υγρασιας που προκαλει ζημια στο διαμερισμα του και χρειαζεται υγρομωνωση.Αν του κάπνισε να κανει θερμομωνωση γιατι ζεσταίνονταν ο κ@λος  του δεν ειναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ολοι.

Μην παίρνεις όρκο , υπάρχουν περιπτώσεις που θέμα υγρασίας αντιμετωπίζεται με θερμομόνωση αλλά άντε να σε πιστέψουν 

@filipprin δεν με πιστεύεις; 😕

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

100% δικιο εχει ο νεος ιδιοκτήτης, πληρώστε πρωτα την μόνωση και μετα του ζητάτε να πληρωσει τα κοινόχρηστα.

Αλλιως στα δικαστήρια 

Κανένα δίκιο δεν έχει. Δεν υπάρχουν δεδομένα για να κρίνεις οτι έχει δίκιο ή άδικο.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Για να επαθε 16.000 θα πρεπει να μην ειχε ταρατσα και να ηταν καμπριο το σπιτι.Παιζει να σου λεει π@π@ριες ο μηχανικος.

Βρισκεις μηχανικο φιλο.Σου φτιαχνει την ταρατσα χωρις να ειχε προβλημα.Κοστιζει 2 χιλιαρικα, λες στοιχισε 5 βγαζεις και κερδος.Κλασσικη Ελληνικη λαμογια.Εχει συμβει σε οικοδομη φιλου.

Εσπασε το σπιραλακι απο το καζανακι για καμια ωρα. 

Αν θυμαμαι καλα... 24000€ οι ζημίες στο διαμερισμα και 33000€ οι ζημίες στα αλλα διαμερισματα της πολυκατοικιας.

Να αλλαζετε προληπτικα τα σπιραλακια απο τα καζανακια και την μπαταρια του μπανιου αν εχει επεκτασεις καθε 3 χρονια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Εσπασε το σπιραλακι απο το καζανακι για καμια ωρα.

Aν θυμαμαι καλα... 24000€ οι ζημίες στο διαμερισμα και 33000€ οι ζημίες στα αλλα διαμερισματα της πολυκατοικιας

Μήπως είχαμε δραχμές τότε;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Μήπως έχουν κάνα μικρό παιδί που τα πετάει απο χαζομάρα της ηλικίας. Πως δεν σε επηρεάζει η αποχέτευση κοινή δεν είναι;

Πιστευω δεν παίζει τόσο ρόλο αν υπάρχει μικρό παιδί. Πριν δεκαετίες βούλωσε κεντρική αποχέτευση σε πολυκατοικία 20 διαμερίσματων, ήταν ένα τεράστιο φρεάτιο επειδή παλιά το 70 δεν είχαν δίκτυο αποχέτευσης εκεί, αργότερα το συνέδεσαν, ήμουν μικρός και δεν θυμάμαι τι συμβάντα παίχτηκαν, αλλά μου έλεγε η γιαγιά μου ότι κατέβηκαν κάτω με στολή σαν δύτες με αναπνευστηρες και μπουκάλες. Σε αυτά που έβγαλαν από μέσα έβρισκαν σουτιέν και εσώρουχα. Ο διαχειριστής κόλλησε στο ασανσέρ ανακοίνωση να μην πετάνε σουτιέν στην αποχέτευση. 

3 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Ο μηχανικός καλά έκανε και βρήκε το δίκιο του, αν είχε δίκιο κι έγιναν έτσι τα πράγματα. Εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου αν έγιναν όντως έτσι. Η πολυκατοικία δεν οφείλει να πληρώσει ότι δαπάνη επιφέρει κάποιος μεμονωμένα χωρίς πχ να λάβει προσφορές και να ενεργήσει και για το συμφέρον της πολυκατοικίας αλλά μόνο για το δικό του. Ούτε ο διαχειριστής κάνει κάτι μεμονωμένα εκτός αν έχει λάβει εξουσιοδότηση από την ΓΣ πχ για αυτά και αυτά τα έξοδα - πράγματα - δαπάνες να έχει το ελεύθερο και να μην χρειάζεται η αναφορά του στην ΓΣ και η προφορική έστω συμφωνία. Επίσης έξοδα και αμοιβές δίχως απόδειξη δεν υποχρεούται κανένας να τα πληρώσει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Δεν μπορεί κανείς να σου πει γιατί μονώσες την ταράτσα και η οικοδομή οφείλει να πληρώσει

αφού δεν ακολούθησε την νόμιμες διαδικασίες, ειναι εκτεθειμένος ομως.

Πχ αν καποιος ιδιοκτήτης βρει 2-3 φτηνότερες προσφορές για την ίδια δουλειά και ισχυριστεί ότι ο τυπάς εσκεμμένα δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία ώστε να φέρει  καποιον δικο του μηχανικο με σκοπό να κανει υπερτιμολόγηση και να του βγει τσαμπα, το μονο που θα έχει καταφέρει ο τυπάς ειναι να έχει πληρωσει την μονωση της μισής ταρατσας απο την τσέπη του…

(ps. δλδ παρόμοια άποψη με  τον Toyo73…)

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

…ομως, αν καποιος ιδιοκτήτης βρει 2-3 φτηνότερες προσφορές για την ίδια δουλειά και ισχυριστεί ότι ο τυπας εσκεμμένα δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία ώστε να φέρει  καποιον δικο του μηχανικο με σκοπό να κανει υπερτιμολόγηση και να του βγει τσαμπα, το μονο που θα καταφέρει ειναι να έχει πληρωσει την μονωση της μισής ταρατσας απο την τσέπη του…

(ps. δλδ παρόμοια άποψη με  τον Toyo73…)

αυτα γινονται συνεχεια. πχ ξερω για ενοικο που ηθελε να καθαριζει την οικοδομη ο ιδιος και να βγαζει κεροκαματο, και χρεωνε περισσοτερο απο κανονικο συνεργειο καθαρισμου... Ηταν να βαψουμε το ασανσερ και παλι πηρε την δουλεια αυτος...πηρε μια μπογια και αρχισε να βαφει...

για την περιπτωση που λες, αν βρουν φθηνοτερη λυση ας του πουν εμεις κυριε καλυπτουμε μεχρι τοσα ευρω.

λυσεις υπαρχουν αν υπαρχει συνεννόηση. Αλλα ξαναλεω, εχει κανεις απο εσας βρεθει σε οικοδομη με παπουδια? Απο αυτες που μπαινεις μεσα και μυριζουν σκατιλα, λιβανι, ψαρι και λαχανο μαζι.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

για την περιπτωση που λες, αν βρουν φθηνοτερη λυση ας του πουν εμεις κυριε καλυπτουμε μεχρι τοσα ευρω.

λυσεις υπαρχουν αν υπαρχει συνεννόηση. Αλλα ξαναλεω, εχει κανεις απο εσας βρεθει σε οικοδομη με παπουδια? Απο αυτες που μπαινεις μεσα και μυριζουν σκατιλα, λιβανι, ψαρι και λαχανο μαζι.

Πάντως, δεν νομίζω να ειναι τόσο ευγενικοί αν πιστέψουν ότι πηγε να τους εξαπατήσει… 

Σχετικά με τα «παπούδια»: 

Αστα, είχα για 15+ χρόνια συνεργασία με διαχειρηστες, δεν θέλω να μπω σε λεπτομερειες….

Δεν ειναι ολα τα «παππούδια» έτσι, οι πιο πολλοί ειναι κύριοι. Αντιθέτως, με κατι νεολαίους κουτοπονηρους  τύχαιναν προβλήματα. Αλλα δεν ειναι σωστό να γενικεύουμε, ότι τύχει στον καθένα… Υπάρχουν αρκετά ζώα εκει εξω, πίστεψε με η ηλικία δεν παίζει ρόλο…

Απλά ίσως να ειναι λιγο πιο δύσκολο για κάποιους να προσεγγίσουν τους ηλικιωμένους με το σωστό τρόπο…

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

αλλα ξαναλεω, εχει κανεις απο εσας βρεθει σε οικοδομη με παπουδια? Απο αυτες που μπαινεις μεσα και μυριζουν σκατιλα, λιβανι, ψαρι και λαχανο μαζι.

Έχω μπει σε πολλές πολυκατοικίες που μυρίζουν όλα αυτά που λες και ακόμη περισσότερα, αλλά δεν ήταν απαραίτητα παπούδια.

Επίσης νομίζεις ότι θα είσαι πάντα νέος; Δυστυχώς αφού έχεις τέτοιες απόψεις τώρα που είσαι νέος, σκέψου πως θα είσαι όταν γεράσεις. Ούτε εσύ δεν θα αντέχεις τον εαυτό σου.

• Like 5
Δημοσ.

Το χειρότερο που μπορείς να συναντήσεις με ηλικιωμένους είναι αυτοί που μένουν σε ένα κτήριο για πολλές δεκαετίες και άμα τύχει και έρθει νέος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστης και τους υποδείξει κάτι λάθος με τα της διαχείρισης και στα κοινόχρηστα θα ακούσεις την κλασσική ατάκα εγώ υπηρετώ το κτίριο 30 χρόνια, εγώ είμαι 70 ετών, δεν θα μου πει αυτός μπλα μπλα, έτσι έγινε με εναν παλαιό διαχειριστή μας που δεν έκοβε αποδείξεις και έφερνε δικούς του για όλα παίρνοντας μίζα, δεν άκουγε τον ενοικιαστή που του είπε το σωστό και τον έκραζε, στο τέλος ήρθαμε εμείς και του λέμε ότι δεν πληρώνουμε τίποτα αν δεν δούμε απόδειξη για συνεργεία, μαστορους και τα πάντα. Ο άνθρωπος από τον θυμό και τα νεύρα του πέθανε και αναστήθηκε μια φορά, τελικά ξεθυμανε, κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει ούτε έχει τον νόμο με το μέρος του και συμμορφώθηκε το αστείο είναι ότι και με τις αποδείξεις το κόστος ζήτημα είναι αν ανέβηκε από καθόλου ως 10%, ενώ εγώ περίμενα 20-30% πάντως. 

Από την άλλη με νέους ενοίκους μπορεί να έχεις αλλα προβλήματα. Δεν έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα και μπλα μπλα, να παραγγέλνουμε βέβαια delivery, να έχουμε δύο αμάξια και iPhone και πολλά άλλα. 

Σε καινούργια κτίρια έρχονται νέοι και άτομα που έχουν κάνει οικογένεια και θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε παλιά κτίρια και γενικά όσο παλιότερο το κτίριο, θα συναντάς είτε ηλικιωμένους είτε μετανάστες. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...