manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:40 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:40 πμ 15 ώρες πριν, basilis_k6 είπε μαλλον δεν εχεις δει τις τιμες του κτελ... Μια φορά που πήγαινα συχνά Αθήνα - Ξάνθη με ΚΤΕΛ νομίζω πλήρωνα 40€ . Τα διόδια μόνο είναι ακριβώς τόσα. Όχι πως είναι οικονομικό το εισιτήριο και δεν θα όφειλε να είναι πιο χαμηλό αλλά σε σύγκριση με το αυτοκίνητο θεωρώ ότι είναι πολύ οικονομικότερο. Οικονομικότερη λύση αποτελούσε το τραίνο αλλά μια φορά μπήκα και αφού βγήκα ζωντανός είπα ότι δεν θα το ξανακάνω και δυστυχώς δεν είχα άδικο. 14 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Ναι, προβλήματα έχουν όλοι οι κατασκευαστές. Αλλά από την «ποιοτική των Κινέζων» BYD, να βλέπουμε στο 6μηνο σκασμένα τιμόνια με αρκετές αναφορές, και τρέμουλο στην κίνηση που δεν μπορεί να επιλυθεί και έχει και αυτό αρκετές εμφανίσεις, δεν είναι συχνό φαινόμενο σε όλους τους κατασκευαστές. Στην Ελλάδα να σκεφτούμε ότι είναι πολύ λίγες οι πωλήσεις ακόμα σε σχέση με το σύνολο των επιβατικών. Άρα υπάρχει σοβαρό ερώτημα ποιότητας σε αρκετά σημεία. Θα δείξει η επόμενη 5ετία πώς θα ξεδιπλωθούν όλοι αυτοί οι κατασκευαστές. Μετά από αυτά που διάβασα, είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να επιλέξω κινέζο, ενώ με έψηνε η BYD. Αν βλέπαμε σε όλα τα BYD το ίδιο πρόβλημα θα έλεγα ότι έχεις δίκιο να παραπονιέσαι για την ποιότητα. Το δικό μου είναι 6 μήνες τώρα κάτω από τον ήλιο και τέτοια φθορά δεν έχει. Αν ήταν συχνό το φαινόμενο το BYDGreece αλλά και το r/BYD θα ήταν γεμάτο με τέτοια. Πιο συχνό πρόβλημα που βλέπω είναι καμένα φώτα πορείας. Ωστόσο δεν είναι παράλογο κάποιες παρτίδες υλικών να έχουν πρόβλημα και έτσι αντίστοιχα κάποιες παρτίδες αυτοκινήτων να βγουν επίσης προβληματικές. Μακάρι τα προβλήματα να μένουν εκεί και όχι σε εγκεφάλους και άλλα συστήματα και να τα καλύπτει η εγγύηση και όχι όπως την VW που σου βρίσκει δικαιολογίες για κακό καύσιμο. Πάντως λύσεις έχουν βρεθεί: 13 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Ατυχείς συγκρίσεις με προβληματικούς κατασκευαστές. Κατά τά άλλα, όμως, όταν μιλάμε για πλακέτες και ηλεκτρονικά, όλα χαλάνε. Δεν υπάρχει παγκοσμίως πλακέτα που δεν μπορεί να χαλάσει μία και έξω. Τα μη ηλεκτρονικά, όμως, είναι θέμα ποιοτικής κατασκευής και πώς το έχεις σχεδιάσει από τα «αποδυτήρια». Και τα κακής ποιότητας ηλεκτρονικών μπορούν να βγάλουν πολύ γρήγορα προβλήματα σε σχέση με τα καλής. Πέραν από του να επιλέξεις ποιοτικά εξαρτήματα, παίζουν σημασία και οι κολλήσεις πάνω στην πλακέτα. Ένα smd ( πχ πυκνοτής ή αντίσταση ) ή ένα smd chip που περνάει μια σεβαστή ποσότητα Ampere από μέσα του αν δεν έχει κολληθεί σωστά έτσι ώστε να πατάει πάνω στην πλακέτα θα ζεσταθεί και ενδεχομένως θα καεί. 2
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:46 μμ 58 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Μέτριο το βλέπω. Δεν το πιστεύω. 17000€ αμάξι και έχει πλαστικά; Στο 4:00 τι φάση; Δεν ξέρει τι είναι τα widgets στο Android και ότι δεν έχει η κάθε εφαρμογή ένα; Στο 5:00 κάποιος πρέπει να του μάθει να βάζει 3 δάχτυλα... στην οθόνη 😂 Στο 10:00 Απλώς δεν αφήνεις το αμάξι ανοικτό όταν αφήνεις παιδιά μέσα. Τι περιμένεις ακριβώς να συμβεί; 2
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:14 μμ αν εχεις δει πολυ carwow ξερεις οτι οταν ο ματ λεει consider εννοει avoid και οταν λεει avoid εννοεί σκουπιδι. 1
h3342 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:33 μμ το renault 5 και το mg4 ειναι βεβαια καλύτερα απο το Surf . Το θέμα ειναι η τιμή τους. Αν στην Αγγλία εχουν ίδια τιμή ή ελάχιστα πιο ακριβά το 5 ή το mg4 τοτε οκ ναι δεν αξίζει το Surf. Στην Ελλαδα ομως εχουν μεγάλη διαφορά οπότε το Surf ειναι ενδιαφέρον επιλογή αν και εμένα η μπαταρία του ειναι μικρή έστω και για αμαξι πόλης. Δηλαδή θα ξεκίναγα τουλαχιστον απο 60αρα όπως το dolphin. 2
QuantumWanderer Δημοσ. Πέμπτη στις 07:19 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 07:19 μμ Σε περίπτωση προβληματικού τιμονιού που σκάει και δεν δεχθεί να το αλλάξει ο κατασκευαστής (στην προκειμένη η BYD) εντός εγγύησης ή αν είσαι εκτός εγγύησης, υπάρχουν σοβαρές επιλογές να το ντύσεις με κάτι που δεν βγάζει φθηνιάρικη αίσθηση;
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:20 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, h3342 είπε το renault 5 και το mg4 ειναι βεβαια καλύτερα απο το Surf . Το θέμα ειναι η τιμή τους. Αν στην Αγγλία εχουν ίδια τιμή ή ελάχιστα πιο ακριβά το 5 ή το mg4 τοτε οκ ναι δεν αξίζει το Surf. Στην Ελλαδα ομως εχουν μεγάλη διαφορά οπότε το Surf ειναι ενδιαφέρον επιλογή αν και εμένα η μπαταρία του ειναι μικρή έστω και για αμαξι πόλης. Δηλαδή θα ξεκίναγα τουλαχιστον απο 60αρα όπως το dolphin. δεν ειναι καν διαφορα τιμης. ειναι διαφορα τιμης σε σχεση με την αγοραστικη τους δυναμη. δηλαδη 3κ λιρες ακουγεται μεγαλη διαφορα τιμης αλλα αν ειναι ενας αγγλικος μισθος πρακτικα ειναι μικρη διαφορα τιμης. ειναι δικα μας 900ευρω. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:20 μμ από basilis_k6 1
majunior Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ 4 ώρες πριν, h3342 είπε το renault 5 και το mg4 ειναι βεβαια καλύτερα απο το Surf . Το θέμα ειναι η τιμή τους. Αν στην Αγγλία εχουν ίδια τιμή ή ελάχιστα πιο ακριβά το 5 ή το mg4 τοτε οκ ναι δεν αξίζει το Surf. Στην Ελλαδα ομως εχουν μεγάλη διαφορά οπότε το Surf ειναι ενδιαφέρον επιλογή αν και εμένα η μπαταρία του ειναι μικρή έστω και για αμαξι πόλης. Δηλαδή θα ξεκίναγα τουλαχιστον απο 60αρα όπως το dolphin. The cheapest BYD Dolphin Surf Active (220km WLTP) in NL is ~ €23000,- If you buy the BYD Dolphin Surf Boost it has the about the same WLTP as the cheapest Renault 5 and it'll cost you ~ €25000,- The cheapest RENAULT 5 FIVE 95 pk urban range (310KM WLTP) in NL is ~ €25000,- από τα σχόλια του video 1
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:33 μμ 38 λεπτά πριν, majunior είπε The cheapest BYD Dolphin Surf Active (220km WLTP) in NL is ~ €23000,- If you buy the BYD Dolphin Surf Boost it has the about the same WLTP as the cheapest Renault 5 and it'll cost you ~ €25000,- The cheapest RENAULT 5 FIVE 95 pk urban range (310KM WLTP) in NL is ~ €25000,- από τα σχόλια του video tariffs επισης η ρενο λενε οτι το φερνει φθηνα γιατι εχει υπολογισει τρελλες πωλησεις και δεν ψαχνει μεγαλο κερδος ανα μοναδα.
Black Flag Δημοσ. Παρασκευή στις 12:07 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:07 πμ (επεξεργασμένο) Στις 6/8/2025 στις 7:45 ΜΜ, QuantumWanderer είπε Για να μη μιλάμε στον αέρα ... και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις ... Είναι αυτό τιμόνι σε αυτοκίνητο λίγων μηνών; https://www.facebook.com/groups/bydfansgreece/posts/1121873893142636/?comment_id=1121958903134135 Αυτός είναι ο «ποιοτικός κινέζος»; Πάλι καλά που τα βλέπουμε αυτά, πάνω που ήμασταν έτοιμοι να αγοράσουμε BYD. Φιλότιμη η προσπάθεια, αλλά ούτε ο κορεσμός το σώζει, ούτε η χαμηλή ανάλυση. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:08 πμ από Black Flag
majunior Δημοσ. Παρασκευή στις 10:55 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:55 πμ Τα πέτυχα το ένα πίσω από το άλλο και είπα να πάρω μια φώτο για σύγκριση διαστάσεων με ένα πολύ δημοφιλές, στην Ελλάδα, μοντέλο. 1
manolis940 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:55 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:55 πμ 17 ώρες πριν, dtk-386 είπε Μου αρέσει που βλέπεις επιλεκτικά. Δεν βλέπω επιλεκτικά. Όλο το video είδα και τόνισα τα σημεία που λέει κυριολεκτικά βλακείες. Σε ότι διαφωνούμε και είναι υποκειμενικό δεν μπήκα στον κόπο να το σχολιάσω ούτε φυσικά σε ότι συμφωνούμε. 16 ώρες πριν, h3342 είπε το renault 5 και το mg4 ειναι βεβαια καλύτερα απο το Surf . Το θέμα ειναι η τιμή τους. Αν στην Αγγλία εχουν ίδια τιμή ή ελάχιστα πιο ακριβά το 5 ή το mg4 τοτε οκ ναι δεν αξίζει το Surf. Στην Ελλαδα ομως εχουν μεγάλη διαφορά οπότε το Surf ειναι ενδιαφέρον επιλογή αν και εμένα η μπαταρία του ειναι μικρή έστω και για αμαξι πόλης. Δηλαδή θα ξεκίναγα τουλαχιστον απο 60αρα όπως το dolphin. Εξαρτάται ο καθένας τι θεωρεί αμάξι πόλης. Κάτι που κινείται αποκλειστικά στον αστικό ιστό η 40αρα αλλά και η 30αρα μπαταρία είναι μια χαρά. Αυτά τα αυτοκίνητα κατά την γνώμη μου είναι φτιαγμένα για να είναι πάντοτε τα δεύτερα. Δηλαδή να πας τα παιδιά στο φροντιστήριο, σχολείο, να παρκάρεις εύκολα στο κέντρο κοκ. Εκεί μία 30αρα μπαταρία θα σου βγάλει πάνω από 350 χλμ. Στο ταξίδι ή όταν βγαίνεις για πολύ ώρα σε αυτοκινητόδρομους θες άλλο αμάξι και καλό είναι να αποφεύγεται αυτή η κατηγορία όπως επίσης θα έλεγα και σε επαρχιακούς δρόμους καθώς είναι επικίνδυνοι δρόμοι και θες κατά την γνώμη μου ένα πιο ασφαλές αμάξι. Πάντως σε αυτοκίνητα μέχρι 4 μέτρα τα οποία είναι και μικρά δεν ξέρω αν θα δούμε ποτέ 60αρα μπαταρία. Ίσως σε κάποια SUVάκια με υπερυψωμένο δάπεδο να τα πλησιάσει. 15 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Σε περίπτωση προβληματικού τιμονιού που σκάει και δεν δεχθεί να το αλλάξει ο κατασκευαστής (στην προκειμένη η BYD) εντός εγγύησης ή αν είσαι εκτός εγγύησης, υπάρχουν σοβαρές επιλογές να το ντύσεις με κάτι που δεν βγάζει φθηνιάρικη αίσθηση; Πας σε ένα ταπετσέρη και σου ράβει νέο ύφασμα. Το έχω σκεφτεί στο μέλλον όταν χαλάσει καθώς η επένδυση του είναι ήδη ραφτή και δεν θα χοντρίνει το τιμόνι. Βέβαια εμένα το συγκεκριμένο ύφασμα ή δέρμα όπως θες πες το μπορώ να πω ότι μ' αρέσει πάρα πολύ και αν είχα την επιλογή θα έβαζα πάλι το ίδιο. 1
basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:40 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:40 πμ (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, manolis940 είπε Εκεί μία 30αρα μπαταρία θα σου βγάλει πάνω από 350 χλμ. 30αρα 350? υπεραισιοδοξο αλλα και παλι δεν φορτιζει κανενας 0-100. οι 30αρες 200-250 βγαζουν. η ιδια ρενο για 40αρα δινει 310κμ Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:42 πμ από basilis_k6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα