Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Τι θρασυδειλα ανθρωπάκια 😕

Άλλο αυτό.  Οι γάτες τυπικά δεν θεωρούνται εξημερωμένες σε αντίθεση με το σκύλο που είναι απολύτως ελεγχόμενος.  Επίσης οι γάτες πηγαίνουν κάπου απομερα και τα θάβουν,  δεν τα κάνουν καμαρωτες μες τη μέση 😕

Δεν ξέρω που τα κάνουν οι γάτες, πάντως σε κήπο έχω δει πολλές και διαφορετικές γάτες που σίγουρα μέσα εκεί η σε κήπο από άλλο κτίριο παραδίπλα πάνε και κάνουν την ανάγκη τους. Για τον μεν σκύλο, είπα ότι λίγα κόπρανα δεν είμαι απαραίτητα κακό, τώρα τι αριθμός μπορεί να θεωρείται αυτό το λίγο, 3, 4, 5 κόπρανα σε ένα οικόπεδο με γκαζόν, μέχρι εκεί. Αν ο άλλος το έχει σύστημα να κατεβάζει τον σκύλο και να χεζει κάτω, αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει άμεσα.

Εχτές είχαμε επίσκεψη σε τραπέζι και η θεία μου έφερε τον σκύλο της, μόλις βγήκαμε έξω να φύγουμε ο σκύλος πήγε στον κήπο και κατουρησε. 

Αυτό που λες ότι το σκυλί χεζει καμαρωτό το είδα πριν κάτι μήνες. Σε σουβλαντζιδικο πήγε κάποιος να πάρει κάτι παρέα με το σκυλί του, ο σκύλος έχεσε μπροστά από το ταμείο. Πήγανε και τα καθαρισανε οι υπάλληλοι μετά...... 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nagini είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!

Ο δικηγόρος μου λείπει μέχρι την Πέμπτη, οπότε προς το παρόν κάλεσα την αστυνομία για καταγραφή και έκανα καταγγελία και αυτοί επιτέλους φοβήθηκαν και έκλεισαν τον ηλιακό.

Και από Πέμπτη ξεκινάει η "μάχη". Αυτή την φορά δεν θα τους την χαρίσω!

Έκανες την σωστή αρχή, τώρα να τους κυνηγήσεις μέχρι να φοβούνται να ακούσουν το όνομά σου.

Εφόσον έκαναν τρύπες στην ταράτσα θα πρέπει οι ίδιοι να χρεωθούν την διόρθωση και την στεγανοποίησή της. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διορθώσουν όσα προβλήματα σου έχουν δημιουργήσει στο σπίτι και ΠΡΟΣΕΞΕ, θα πεις τον δικηγόρο να βάλει μέσα στα έξοδα και τις αμοιβές του και τα παράβολα, τα πάντα όλα!

Δεν ξύπνησες μια μέρα να αρχίσεις τις μηνύσεις γιατί είχες όρεξη, σε εξανάγκασαν οι εγκληματικές τους ενέργειες. Θα πρέπει να πληρώσουν επίσης και τις μέρες που δεν πήγες δουλειά γιατί έπρεπε να καθαρίσεις το σπίτι από τα νερά.

Μην το γελάς καθόλου, έχω 2 φίλες που είχαν μπλέξει με έναν βλάκα στην οικοδομή τους και στο τέλος όχι μόνο κέρδισαν ΟΛΕΣ τις υποθέσεις αλλά ο τύπος πλήρωσε μέχρι και το τελευταίο cent που έβαλαν μέσα στις χρεώσεις. Είχαν βέβαια χαρτιά από όλα όσα ισχυρίστηκαν, μέχρι και από την εργασία τα ρεπό τους τα έβαλαν μέσα ως μέρες που ασχολούνταν με τα προβλήματα που τους δημιούργησε (και όντως έτσι ήταν).

No mercy λοιπόν, κάτι τέτοιοι τύποι θέλουν να τους ξεζουμίσεις, το ζητάει η ψυχή τους.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, evkar είπε

Πολλά μπορείς να κάνεις , νόμιμα πάντα. Αλλά έχουν κόστος .

Επειδή γράφτηκε κάτι παραπάνω για πολεοδομία , αν έρθει η πολεοδομία , και το βγάλει "επικίνδυνο" λόγω φθορών , αν δεν αρθεί η επικινδυνότητα μετά με ανάλογες επισκευές , κανένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία δεν μπορεί να πουληθεί . Πρόσεξέ το αυτό , έχω γνωστό μου με τεράστιο θέμα . Τους έβγαλε η πολεοδομία την πολυκατοικία επικίνδυνη λόγω εκτεταμένων φθορών και δεν πουλιέται τίποτα αν δεν τα φτιάξουν πρώτα , και να βάλουν μηχανικό να κάνει την άρση της επικινδυνότητας .Ποιός μηχανικός θα βάλει την υπογραφή του για την άρση? 

Καλα τα γινατια, αλλα πολεοδομια σε πολυκατοικια δεν φωναζεις ποτε. Το γινάτι βγάζει μάτι! 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Take everything you can, give nothing back. Επίσης, αν κατάλαβα καλά, το διαμέρισμα σου ανήκει, οπότε σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις ασφάλεια κατοικίας για μελλοντική χρήση. Πιθανόν να είχες ξεμπερδέψει με ένα τηλέφωνο στην ασφαλιστική, αν το είχες προνοήσει.

Για εξήγησε λίγο αυτό με την ασφαλιστική...τι μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση; Εννοείς νομική κάλυψη κλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Για εξήγησε λίγο αυτό με την ασφαλιστική...τι μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση; Εννοείς νομική κάλυψη κλπ;

Νομική κάλυψη, και κάλυψη για ζημιές στο ακίνητο από πρόκληση τρίτων, υπάρχουν διάφορα πακέτα πχ για σεισμό, για φωτιά κτλ. Το θετικό με αυτά είναι ότι οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις είναι εμπειροι και γνωρίζουν την βέλτιστη περιπτωση που θα κινηθείς για να χάσεις τον λιγότερο χρόνο και κόπο από τον μέσο δικηγόρο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/04/2023 at 20:26, nagini said:

Καλησπέρα σας, έχω μεγάλο πρόβλημα με το σπίτι μου.

Είμαι στον τελευταίο όροφο και πάνω από το δωμάτιο μου έχουν βάλει ηλιακό οι από κάτω μου οι οποίοι είναι θεοτρελοι. Πριν 2 χρόνια περίπου έσταζε ο ηλιακός τους και περνούσαν τα νερά από τις τρύπες που άνοιξαν στην μόνωση για να στηρίξουν τον ηλιακό, στο δωμάτιο μου. Τους ενημέρωσα 2 φορές γραπτώς (δεν μιλάμε) για να τον φτιάξουν καθώς μου δημιουργεί πρόβλημα. Λείπω 1 εβδομάδα, επιστρέφω και βρίσκω ένα πλημμυρισμένο δωμάτιο. Ανεβαίνω στην ταράτσα και βλέπω τον ηλιακό να τρέχει σαν βρύση, οπότε έκλεισα την βανα για να σταματήσει η διαρροή (λάθος μου, το αναγνωρίζω) και προφανώς τους ενημέρωσα γραπτά.  Αυτοί κάλεσαν την αστυνομία για να με συλλάβει για αυτό που έκανα και οι αστυνομικοί που ήρθαν τους είπαν ότι είναι υποχρεωμένοι να επιδιορθώσουν τον ηλιακό και αν θέλουν να πάνε να μου κάνουν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα. Εν τέλη επιδιόρθωσαν τον ηλιακό και δεν μου έκαναν καταγγελία. 

Τώρα έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα, εγώ δεν μπορώ να μείνω πλέον στο δωμάτιο και αυτοί δεν το φτιάχνουν και με απειλούν ότι θα μου κάνουν μήνυση για το ότι είχα κλείσει τον ηλιακό αν τολμήσω να κάνω φασαρία, λένε ότι έχουν ακόμα κρατημένο το χαρτί που έγραψα. Μπορεί όντως να βρω τον μπελά μου? Μπορώ να πω ότι απλά έτσι το έγραψα αλλά δεν τον έκλεισα?

Χριστός Ανέστη. Εγώ θα σου πω νομικά πως έχει το πραγμα. Καταρχήν δεν γνωριζω αν νοικιάσεις το σπίτι η αν είναι δικό σου καθώς αυτό θα παίξει ρολο στο πως θα διαχειριστείς το ζήτημα. Το ζήτημα ότι εγγράφως τους έχει ειδοποιήσει είναι καλό.

αν κατάλαβα καλά χωρίς να σε ρωτήσουν τρυπήσαν το δικό σου διαμέρισμα για μα βάλουν ηλιακό. Ναι, είναι δυνατόν να βάλουν ηλιακό στην ταράτσα σύμφωνα με απόφαση Αρείου Πάγου ΑΛΛΑΑΑΑΑ δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημια σε εσένα, καθώς οφείλουν να τηρούν επιμέλεια στην εγκατάσταση του. 

αρα, θα μπορούσε να αξιώσεις να διορθώσουν την βλάβη. 

2. Από την στιγμή που βρήκες το σπίτι κατεστραμμένο από την πλημμύρα και το ακίνητο υπέστη ζημιά η οποία μάλιστα συνεχίζονταν κάτι έμε νομικά μιλώντας δημιουργεί ζήτημα άμεσου και παροντοσ κινδύνου που μπορείς με άμεσες υλικές πράξεις σου να αποτρέψεις και να περιορίσεις με κάθε πρόσφορο μέσο το οποιο δεν προκαλεί αναλογικα μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που προκαλείται σε εσένα σύμφωνα με ερμηνεία του άρθρου 285 του αστικού κώδικα. 

αρα για να μην σε κουράζω άλλο θα σου πω, πως η αστυνομία κάνει λάθος. 

εσυ μπορείς να ασκήσεις αγωγή αν είσαι ιδιοκτήτρια και άρα νομιμοποιείσαι άμεσα προς τούτο και να αξιώσεις να σου διορθώσουν όλες τις ζημιές στο σπίτι αλλά και να σου δώσουν αποζημίωση για τα πράγματα σου που καταστράφηκαν αλλά και ακόμα και για τις μέρες που έμεινες ίσως σε ξενοδοχείο. 

αν νοικιάσεις πρέπει να ασκήσει την σχετική αγωγή ο ιδιοκτήτης και εσυ να ασκήσεις αν θες αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση στο δικαστήριο. 

εσυ αν νοικιάζεις οφείλεις να ενημερώσεις άμεσα τον ιδιοκτήτη για τις ζημιές και να συζητήσεις μαζί του. Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθόλου το διαμέρισμα μπορείς ακόμα και μην πληρώσεις το ενοίκιο μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς. Εδώ καλό θα ήταν αυτό αν φτάσεις εκεί να έχει γνωστοποιηθεί με ένα εξώδικο ώστε μα προλάβεις τυχόν νομικές ενέργειες του ιδιοκτήτη. Αν δεν εμποδιζεσαι πλήρως μπορείς να αξιώσεις μείωση ενοικίου. 

τελος μπορείς εφόσον πρόκειται για α άμεσο κίνδυνο και ο ιδιοκτήτης είτε αδιαφορεί είτε είναι λόγω ταχύτητας δύσκολο να επέμβει ο ιδιοκτήτης το επισκευάζεις εσυ και στα επιστρέφει ύστερα ο ιδιοκτήτης. Εκεί πάρε αποδείξεις μην τα κανείς μαυρα ώστε να αξιώσεις μέχρι τελευταίο ευρώ τα έξοδα. 

ελπίζω να βοήθησα. Μπορείς να αναζητήσεις την συμβουλή κάποιου  δικηγόρου για να σε κατευθύνει. 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 2
Δημοσ.

Ξεκινάς με μήνυση στο οικείο α.τ. για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Συνημμένα φωτογραφίες από το θερμοσίφωνα και της ζημιάς στο σπίτι σου και από ταβάνι. Το μπλέξιμο είναι ότι η ταράτσα είναι μέρος του κτιρίου, οπότε κατά πόσο η επισκευή αφορά κοινόχρηστη ζημιά ή ευθύνη αποκλειστικά αυτού που την εγκατέστησε είναι το ψωμί του δικηγόρου.

Δημοσ.

αν τον εχουν βαλει χρονια τον ηλιακο , πρεπει να εχουν βγαλει αδεια ειδικα αν ειναι σε αμεση επαφη με το σπιτι σου.

αν δεν εχουν βγαλει αδεια χωρεψε τους

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas314 είπε

αν τον εχουν βαλει χρονια τον ηλιακο , πρεπει να εχουν βγαλει αδεια ειδικα αν ειναι σε αμεση επαφη με το σπιτι σου.

αν δεν εχουν βγαλει αδεια χωρεψε τους

Εννοείς άδεια για να τρυπισουν τις πλάκες; Εκεί θέλεις άδεια διότι επεμβαίνεις στον οπλισμό του κτιρίου. 

Επίσης άδεια θέλεις για τοποθέτηση ηλιακού επάνω από το κλιμακοστασιο.

Αλλά γενικα για απλή τοποθέτηση ηλιακού "ακουμπιστα" επάνω στο δάπεδο της ταράτσας, δεν θέλεις άδεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...