Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα και χρονια πολλα

το τελευταιο διμηνο διαπιστωνω οτι οταν θελω να παρω κατι ειτε

1)δεν εμφανιζεται ο πωλητης σε συγκεκριμμενη τοποθεσια που επιλεγει

2)εξαφανιζεται κατα τη διαρκεια του διαλογου (π.χ ρωτας λεπτομεριες, απαντα μετα ρωτας για συναντηση και εξαφανιζεται)

αυτο μου εχει τυχει τοσο εδω (1 φορα) οσο και σε μαρκετ πλεις. Σας εχει συμβει και σε εσας; τι προτεινετε να κανω για να μη χανω το χρονο;

Δημοσ.

για το 2 αφου το ενα δεν μου εχει συμβει.

δεν υπαρχει κατι να κανεις.προχωρας παρακατω.2 φορες σε marketplace εστειλα για ενα gps που ενδιαφερομουν. την μια φορα καμια απαντηση την δευτερη οκ μπορεις να το στειλεις με ελτα κτλ και καπου εκει εμεινε η συζητηση. life goes on. εδω υπαρχουν ατομα που παραγγελνουν και δεν παραλαμβανουν απο καταστηματσ δρν θα υπηρχε το να μην απαντανε σε αγγελιες?  απλα εδω στο ινσομνια μπορεις να διαλεξεις ατομα με πολλες θετικες.

ps και το τονιζω.προσωπικα αν βαλω κατι 100 ευρω και η τιμη ειναι ηδη χαμηλη και ερθει ο κλασσικος τυπος το θελω 50 εκει απλα σβηνω το pm και δεν απανταω καν στο 90 τοις 100 των περιπτωσεων.δεν με νοιαζει αν το παρεξηγει.δεν αξιζει καν τον χρονο να απαντησω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

προσωπικα αν βαλω κατι 100 ευρω και η τιμη ειναι ηδη χαμηλη και ερθει ο κλασσικος τυπος το θελω 50 εκει απλα σβηνω το pm και δεν απανταω καν στο 90 τοις 100 των περιπτωσεων.δεν με νοιαζει αν το παρεξηγει.δεν αξιζει καν τον χρονο να απαντησω

Me too. Κι εν τω μεταξύ, πάντα ξεκαθαρίζω πως δε θέλω παζάρια, διότι μ' εκνευρίζουν. Κάποιες φορές γράφω κιόλας ότι σε παζάρι δε θ' απαντήσω καθόλου. Αν βάλω κάτι 100€ και μου το παζαρέψουν για οποιαδήποτε τιμή, μετά δε θα το δώσω στον συγκεκριμένο ούτε στην αρχική τιμή, ούτε παραπάνω. Άμα δε με σέβονται και αγνοούν ότι γράφω, για ποιο λόγο να συνδιαλλαγώ μαζί τους; Συνήθως δεν απαντάω καν, όπως εσύ.

:P

• Like 1
Δημοσ.

μου εχει συμβει αρκετες φορες το 1 απο την αναποδη, δλδ να εχουμε συμφωνησει μερα, τοπο και να μην εμφανιζεται ποτε ο αγοραστης. Απιστευτα εκνευριστικο. Αμα δεν θελεις ρε φιλε, στειλε ενα μηνημα, αλλαξα γνωμη, το βρηκα απο αλλου. Γιατι με κρεμας?

Δυστυχως ομως εχω αποδεχθει οτι οταν μπαινεις στην διαδικασια αγοραπωλησιας, αναλαμβανεις και ενα ρισκο. Θα την φας μια-δυο φορες στις εικοσι ξερωγω

Δημοσ.

Αγοραστής να μην απαντάει σε μηνύματα επειδή το μετάνιωσε συμβαίνει

Πωλητής αν πετύχεις σε περίπτωση 60άρη που δεν έχει καταλάβει καν ότι του έστειλες μν ή αν τον είπες τίποτα παράξενο ή τον ζάλισες με ερωτήσεις.

Αν σου συμβαίνει συχνά μάλλον κάτι κάνεις λάθος

Δημοσ.

εγω αυτο που αποφασισα πλεον να κανω ειναι πριν παω σε ραντεβου (ειτε ως αγοραστης ειτε ως πωλητης) ειναι να στελνω sms/καλω οτι τωρα ξεκιναω και να ειναι εκει οταν θα παω...

θυμαμαι τη τελευταια φορα που νευριασα ασχημα που ο πωλητης μου ανεφερε να παω σε συγκεκριμμενη ωρα και μερος και οχι μονο δεν εμφανιστηκε αλλα δεν απαντησε σε τηλ.μηνυματα...τι να πω

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για το insomnia:

1. Έχουμε επισημάνει πλείστες όσες φορές ότι το insomnia προτείνει να μην προχωράτε σε καμία κίνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας επί των βασικών (δηλαδή τιμή και τρόπος ολοκλήρωσης της συναλλαγής) πριν σας ορίσει ο δημιουργός της αγγελίας ως συναλλασόμενο μέλος. Τότε και μόνο τότε : α) αποδεικνύεται ότι συμφωνήσατε και β) μπορείτε να αφήσετε αξιολόγηση. Πριν από αυτό, μην ξεκινάτε για χώρο συνάντησης και, προφανώς, μην στέλνετε χρήματα, μην πάτε στο ταχυδρομείο/κούριερ να στείλετε το οτιδήποτε (αν πρόκειται για αγγελία ζήτησης).

2. Η επιλογή συναλλασόμενου μέλους πρέπει να γίνεται εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν από κάθε άλλο βήμα. Το να είστε πωλητής, να πάτε στο ραντεβού, να πέσει στήσιμο και μετά να ορίσετε τον ασυνεπή ως συναλλασόμενο μέλος για να βάλετε αρνητική πιθανότατα θα οδηγήσει σε διαγραφή της αξιολόγησης γιατί μπορεί άνετα το άλλο μέλος να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Προφανώς, δημιουργία αγγελίας επί τούτου προκειμένου να αφήσετε αξιολόγηση, επειδή ξεκινήσατε για συνάντηση και σας έστησε ο άλλος χωρίς να σας έχει ορίσει ως συναλλασόμενο μέλος (βλ. σημείο 1) είναι δεδομένο πως, εφόσον διαμαρτυρηθεί το άλλο μέλος, θα οδηγήσει σε διαγραφή της αξιολόγησης.

3. Αν για τον άλφα ή βήτα λόγο αλλάξει γνώμη ο αγοραστής, μπορεί, αφού συνεννοηθεί με τον πωλητή και συμφωνήσουν, να στείλει αναφορά (και οι δύο παρ' ολίγον συναλλασόμενοι πρέπει να στείλουν) όπου θα ενημερώνουν για την κοινή απόφαση ακύρωσης της συναλλαγής, οπότε η διαδικασία ακυρώνεται και η αγγελία είναι πάλι διαθέσιμη.

4. Όπως σε κάθε έκφανση της ζωής, υπάρχουν ασυνεπείς άνθρωποι. Απόλυτη διασφάλιση δεν υφίσταταιαπέναντι στην ασυνέπεια. Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αποδεχτούν όσοι εμπλέκονται στις αγγελίες.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Snoob είπε

Εφόσον μιλάμε για το insomnia:

1. Έχουμε επισημάνει πλείστες όσες φορές ότι το insomnia προτείνει να μην προχωράτε σε καμία κίνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας επί των βασικών (δηλαδή τιμή και τρόπος ολοκλήρωσης της συναλλαγής) πριν σας ορίσει ο δημιουργός της αγγελίας ως συναλλασόμενο μέλος. Τότε και μόνο τότε : α) αποδεικνύεται ότι συμφωνήσατε και β) μπορείτε να αφήσετε αξιολόγηση. Πριν από αυτό, μην ξεκινάτε για χώρο συνάντησης και, προφανώς, μην στέλνετε χρήματα, μην πάτε στο ταχυδρομείο/κούριερ να στείλετε το οτιδήποτε (αν πρόκειται για αγγελία ζήτησης).

2. Η επιλογή συναλλασόμενου μέλους πρέπει να γίνεται εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν από κάθε άλλο βήμα. Το να είστε πωλητής, να πάτε στο ραντεβού, να πέσει στήσιμο και μετά να ορίσετε τον ασυνεπή ως συναλλασόμενο μέλος για να βάλετε αρνητική πιθανότατα θα οδηγήσει σε διαγραφή της αξιολόγησης γιατί μπορεί άνετα το άλλο μέλος να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Προφανώς, δημιουργία αγγελίας επί τούτου προκειμένου να αφήσετε αξιολόγηση, επειδή ξεκινήσατε για συνάντηση και σας έστησε ο άλλος χωρίς να σας έχει ορίσει ως συναλλασόμενο μέλος (βλ. σημείο 1) είναι δεδομένο πως, εφόσον διαμαρτυρηθεί το άλλο μέλος, θα οδηγήσει σε διαγραφή της αξιολόγησης.

3. Αν για τον άλφα ή βήτα λόγο αλλάξει γνώμη ο αγοραστής, μπορεί, αφού συνεννοηθεί με τον πωλητή και συμφωνήσουν, να στείλει αναφορά (και οι δύο παρ' ολίγον συναλλασόμενοι πρέπει να στείλουν) όπου θα ενημερώνουν για την κοινή απόφαση ακύρωσης της συναλλαγής, οπότε η διαδικασία ακυρώνεται και η αγγελία είναι πάλι διαθέσιμη.

4. Όπως σε κάθε έκφανση της ζωής, υπάρχουν ασυνεπείς άνθρωποι. Απόλυτη διασφάλιση δεν υφίσταταιαπέναντι στην ασυνέπεια. Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αποδεχτούν όσοι εμπλέκονται στις αγγελίες.

Οι οποίες δεν ξεκλειδώνουν ποτέ και χάνουμε την αγγελία, τον χρόνο μας και τους πιθανούς αγοραστές …καλό θα είναι να κλειδώνει μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή αλλιώς θα υπάρχουν πολλές εκδικητικές αξιολογήσεις …έχω χάσει μέχρι στιγμής γύρω στις 5 αγγελίες …

Δημοσ.
7 minutes ago, corsair04 said:

Οι οποίες δεν ξεκλειδώνουν ποτέ και χάνουμε την αγγελία, τον χρόνο μας και τους πιθανούς αγοραστές …καλό θα είναι να κλειδώνει μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή αλλιώς θα υπάρχουν πολλές εκδικητικές αξιολογήσεις …έχω χάσει μέχρι στιγμής γύρω στις 5 αγγελίες …

τι σε εμποδιζει να την κλεισεις οταν εχει ολοκληρωθει? δηλαδη αν πουλας κατι και θελω να το αγορασω γιατι να θελησω να με βαλεις  buyer πριν βρεθουμε? δεν μου εξασφαλιζει σχεδον τπτ

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, poulinos είπε

τι σε εμποδιζει να την κλεισεις οταν εχει ολοκληρωθει? δηλαδη αν πουλας κατι και θελω να το αγορασω γιατι να θελησω να με βαλεις  buyer πριν βρεθουμε? δεν μου εξασφαλιζει σχεδον τπτ

Ακριβώς το ίδιο λέμε 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

Σου εξασφαλιζει τη δυνατοτητα αξιολογησης.

Εχω συναντησει πολλους εδω μεσα,οι οποιοι αρνουνται να με δηλώσουν ως αγοραστη μεχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγη.

Εννοειται οτι δε συναλλασομαι με τετοια ατομα. 

Συνηθως τους παραθετω τα γραπτα του Snoob ,αν δεν συμμορφωθούν ουτε τοτε τους ακυρωνω ευγενικα και παω στον επομενο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εξήγησα αναλυτικά τι ακριβώς σου εξασφαλίζει η έγκαιρη επιλογή ως συναλλασόμενου μέλους.

Το επίσημο insomnia (κι όχι τι γράφει ο καθένας μας, αέρα-πατέρα) τα έχει εξηγήσει αυτά εδώ και χρόνια, από την έναρξη του τρέχοντος συστήματος, το 2018.

Η ανάρτηση, δημοσιευμένη τον Ιανουάριο του 2018 και επισημασμένη στο Troubleshooting, αναφέρει τα εξής:

"Το νέο σύστημα έχει έναν απλούστατο τρόπο να εξασφαλίζει το δικαίωμα αξιολόγησης και για τους δύο συναλλασσόμενους: με την επίτευξη συμφωνίας (και, όπως προτείνει το insomnia, ΠΡΙΝ προχωρήσετε σε οποιοδήποτε άλλο βήμα), εφόσον είστε πωλητής επιλέξτε άμεσα αγοραστή και εφόσον είστε αγοραστής ζητήστε να οριστείτε άμεσα ως τέτοιος. Όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικότητα, με επιμέρους μηνύματα και ειδικό, επισημασμένο νήμα δεν υπάρχει βάσιμος λόγος να μην οριστεί άμεσα αγοραστής."

Όχι απλά δεν υπάρχει βάσιμος λόγος, αλλά δεν έχετε δικαίωμα αξιολόγησης διαφορετικά. Αν μεν όλα πάνε καλά, σκασιλάρα σας, προφανώς. Το θέμα, όμως, είναι πως τα μέτρα λαμβάνονται για να καλύψουμε τις δύσκολες περιπτώσεις, και όχι εκεί που όλα πάνε τέλεια.

Μπορείτε να ανατρέξετε και στο παλαιότερο νήμα, εδώ που τα γράφει ακόμη πιο αναλυτικά.

To κλείδωμα που αναφέρεται από κάποιους, είναι διαφορετική λειτουργία από την ολοκλήρωση της αγγελίας.

Την αγγελία την κλειδώνουμε όταν το αντικείμενο, είτε επειδή το δώσαμε εκτός insomnia (επομένως δεν εμφανίζεται συναλλασόμενο μέλος στη σελίδα της αγγελίας) είτε γιατί απλά αλλάξαμε γνώμη, δεν είναι διαθέσιμο και, μέχρι την οριστική αρχειοθέτηση της αγγελίας, δεν θέλουμε να δεχόμαστε άλλες οχλήσεις.

Τότε, κλειδώνουμε την αγγελία.

Σε περίπτωση που μια αγγελία κλειδώθηκε χωρίς να έχει επιλεγεί συναλλασόμενο μέλος, αυτή ξεκλειδώνεται αμέσως μόλις δει αρμόδιος συντονιστής την αναφορά. Ένα κλικ είναι.

Τώρα, στην περίπτωση που συμφωνήσατε, αλλά κάτι άλλαξε, όπως εξηγεί το επίσημο insomnia και στα δύο νήματα που σας παρέθεσα παραπάνω, χρειάζεται ενημέρωση και από τους δύο εμπλεκόμενους ώστε να ακυρωθεί η συναλλαγή.

Ο λόγος που ζητάμε επιβεβαίωση και από τους δύο είναι απλός: Κάπως πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για κοινή και όχι δόλια κίνηση. Αυτό, απαιτεί χρόνο (μέχρι να σταλούν οι αναφορές, όχι μέχρι να το κάνουμε εμείς). Όμως, δεν έχω υπόψη μου καμία περίπτωση που να αιτήθηκαν και οι δύο εμπλεκόμενοι ακύρωση της συναλλαγής και αυτή να μην έγινε η ακύρωση.

Παρενθετικά, αν γράψετε λάθος όνομα συναλλασόμενου μέλους (π.χ. Snood αντί για Snoob) και ο Snood είναι ανενεργό μέλος (δηλαδή έχει καιρό να συμμετάσχει), η αλλαγή γίνεται, προφανώς, μόνο με δικό σας αίτημα (δεν θα περιμέναμε να συνδεθεί κάποιος που έχει αποχωρήσει από την κοινότητα για να βάλουμε το σωστό μέλος, προφανώς). Αν, όμως, είναι ενεργό, ισχύει ότι γράφω παραπάνω για την ακύρωση συναλλαγής.

Δημοσ.
On 18/04/2023 at 03:01, StamTheMan said:

Σου εξασφαλιζει τη δυνατοτητα αξιολογησης.

Εχω συναντησει πολλους εδω μεσα,οι οποιοι αρνουνται να με δηλώσουν ως αγοραστη μεχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγη.

Εννοειται οτι δε συναλλασομαι με τετοια ατομα. 

Συνηθως τους παραθετω τα γραπτα του Snoob ,αν δεν συμμορφωθούν ουτε τοτε τους ακυρωνω ευγενικα και παω στον επομενο.

θα το πω ως poulinos.επιλογες. αν σε νοιαζει να παρεις το προιον θα το παρεις no matter what. αν δεν σε νοιαζει οπως ειπες πας στον επομενο.και μενα εχει τυχει να εχω κανει αξιολογηση και να μην μου εχουν κανει.life goes on. οσες φορες αγορασα ουτε καν κοιταξα αν με εβαλες ο αλλος αγοραστη.με νοιαζε να παρω το προιον.προσωπικη αποψη.οποιος θελει απλα δεν κανει συναλλαγη και τερμα.

On 18/04/2023 at 00:35, corsair04 said:

Ακριβώς το ίδιο λέμε 

το να ξεκλειδωθει γινεται οπως ανεφερε ο snoob

On 17/04/2023 at 13:02, Haldol said:

Me too. Κι εν τω μεταξύ, πάντα ξεκαθαρίζω πως δε θέλω παζάρια, διότι μ' εκνευρίζουν. Κάποιες φορές γράφω κιόλας ότι σε παζάρι δε θ' απαντήσω καθόλου. Αν βάλω κάτι 100€ και μου το παζαρέψουν για οποιαδήποτε τιμή, μετά δε θα το δώσω στον συγκεκριμένο ούτε στην αρχική τιμή, ούτε παραπάνω. Άμα δε με σέβονται και αγνοούν ότι γράφω, για ποιο λόγο να συνδιαλλαγώ μαζί τους; Συνήθως δεν απαντάω καν, όπως εσύ.

:P

εσυ το λες.οι αλλοι το ακουνε ομως? και αλλο να μου πει ο αλλος το 100 καντο 90 και αλλο το 100 να το κανω 50. οταν γραφει καποιος κατι τελειως ακυρο ναι δεν θα λαβει ποτε απαντηση. ή μαλλον θα καταλαβει οτι δεν θα λαβει αφου θα δει οτι εσβησα το pm

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...