Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αθήνα, Νέος Κόσμος, Μάρτης 2023.

Καλησπέρα σε όλους,

Εξιστορώ πως την πάτησα, για τους επόμενους αφελείς.

Ψάχνω νέο σπίτι στην Αθήνα, βλέπω πολύ ελκυστική αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία χωρίς φωτογραφίες, από ιδιώτη, νεόδμητο δυάρι, πλήρως επιπλωμένο, 380 ευρώ. Στα πρώτα πέντε λεπτά που δημοσιεύτηκε καλώ και απαντά ο κ.Μανώλης.

Αφού κανονίζουμε εντός δύο ωρών να βρεθούμε στο σπίτι, ανεβαίνουμε να μας δείξει το χώρο. Αποφασίζουμε ότι το θέλουμε και μας ζητά μπροστά ένα νοίκι. Του ζητάμε στοιχεία, και μας δείχνει μόνο ταυτότητα σε φωτογραφία στο κινητό - πειστική ωστόσο. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο των ρωτήσαμε, απάντησε ότι δεν το θυμάται, ότι τα έχει σπίτι και θα μας στα στείλει σε μήνυμα μόλις γυρίσει. Τα λεφτά τα ζήτησε μετρητά και δεχτήκαμε με (σχετικό) δισταγμό. Περπατάμε μαζί μέχρι το πλησιέστερο ΑΤΜ, του δίνουμε τα λεφτά, μας λέει "καλότυχο" και φεύγει.

Ενδεικτικές κουβέντες του καθ'όλη τη διάρκεια των συνδιαλλαγών μας:

\- "Πρόκεται για έμπιστο άτομο που θα μπει μέσα στο σπίτι; (τηλ.)"
\- "Κι εγώ και η γυναίκα μου είμαστε στο δημόσιο, νοσηλευτής εγώ, γιατρός αυτή. Δεν θα ζήσουμε από το νοίκι αυτό έτσι κι αλλιώς. Να το δώσω σε κάποιον έμπιστο να ξεμπερδεύω θέλω."
\- "Είχαμε και μια κορούλα..."
\- "Εγώ μάνα δεν έχω, πατέρα δεν έχω. Ήρθαν τα πράγματα έτσι και ας είναι καλά τα πεθερικά μου μετακομίσαμε όλοι εκεί στο σπίτι τους, να μας βοηθάνε με τα άλλα δύο μας αγοράκια."
\- "Διαφωνούσαμε με την γυναίκα μου για το ενοίκιο. Αυτή θέλει να το νοικιάσουμε για περισσότερα. Εγώ της λέω ότι πρέπει να είμαστε άνθρωποι και να μην εκμεταλλευόμαστε την κατάσταση των ασύμφορων ενοικίων."
\- "Μη νομίζεις, κι αυτό το σπίτι το αγοράσαμε με δάνειο το 2015 και το αποπληρώνουμε ακόμη. Έχουμε άλλα 7 χρόνια για να το εξοφλήσουμε. Είναι και 500 ευρώ η δόση το μήνα, άσ'τα να πάνε."

Και η κατρακύλα συνεχίζεται...

Κανονίζουμε τηλεφωνικώς να βρεθούμε μία εβδομάδα μετά στον λογιστή του στο κέντρο, γιατί, όπως είπε, κάτι δεν είχε τακτοποιήσει με τα οικονομικά του έπρεπε να βρεθούμε εκεί να δούμε πώς μπορούμε να βολέψουμε το συμβόλαιο.

Μία μέρα πριν το ραντεβού και πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουμε καταφέρνουμε να μιλήσουμε δώσει την διεύθυνση του λογιστή του:

-"Παιδιά συγνώμη που εξαφανίστηκα, αλλά η γυναίκα μου χτύπησε σοβαρά σε τροχαίο και είμαστε όλοι εδώ οι συγγενείς, έχω και τα παιδιά μου μαζί. Αν θέλετε σας επιστρέφω τα λεφτά αλλιώς κάντε υπομονή μία εβδομάδα γιατί τώρα δεν μπορώ να ασχοληθώ."

Δύο εβδομάδες και πολλές τηλεφωνικές απόπειρες και SMS μετά ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί.

Μία μέρα βλέπουμε αγγελία, με φωτογραφίες αυτή τη φορά. Απεικονιζόταν το ίδιο σπίτι ακριβώς, με μόνες διαφορές: την διακόσμηση, την τιμή (1200 ευρώ) και μια διαφορά στα τετραγωνικά (+μία μικρή αποθήκη). Η συγκεκριμένη αγγελία προϋπήρχε της "κάλπικης", όμως επειδή αφορούσε την ίδια πολυκατοικία θεωρήσαμε ότι πρόκειται για διαμέρισμα άλλου ορόφου, που η κατασκευαστική που είχε όλη την πολυκατοικία απλώς είχε την ίδια διακόσμηση.

Εν τέλει, βρώμησε μέχρι και η ουρά του ψαριού. Πήραμε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της αληθινής αγγελίας. Μας συστήθηκε ως ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και είπε ότι γενικά το δίνει AirBnB και το βάζει ενίοτε και στην Χρυσή Ευκαιρία για μακροχρόνια μίσθωση. Προσφέρθηκε να μας στείλει και επιπλέον φωτογραφίες. Ήρθε κι έδεσε όταν μας έστειλε φωτογραφίες ταυτόσημες πλέον με ό,τι είδαμε και από κοντά, επικυρώνοντας πως ο κ.Μανώλης μα την έφερε.

κ.Μανώλη,
Ελπίζω να μπεις εσύ σε θάλαμο ξάπλα και να δώσεις τα 400 ευρώ στο γιατρό φακελάκι.

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ένα αστυνομικό τμήμα θα έχετε εκεί κοντά. Πηγαίνετε μία βόλτα, και θα σας κατατοπίσουν. Λύσεις υπάρχουν, και ορισμένες φορές εμείς ως πολίτες δε τις γνωρίζουμε (π.χ. για παρόμοιο σενάριο "οικονομικής απάτης" με θύμα μία φίλη μου, πριν χρόνια, δώθηκαν προσημειωμένα, στήθηκε "ενέδρα", κ.λπ). Όρεξη να 'χεις και να μη πεις "δε βαριέσαι".

:)

• Like 6
Δημοσ.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να δει ο πραγματικοσ ιδιοκτήτης σε ποιον το ειχε νοικιασμένο εκείνο το διάστημα. Υποθέτω ότι πλήρωσε με κάρτα αρα μπορούν να βρεθούν τα στοιχεία του. Όχι;

• Like 6
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ, πάντως, με όλα αυτά που είπε ο "ιδιοκτήτης" (ιδίως με το ότι το νοικιάζει, νεόδμητο, κάτω από τη δόση του δανείου) θα είχα κόψει λάσπη.

Κατά τα άλλα, αυτό που γράφει ο @paylidis αξίζει μια προσπάθεια.

• Like 5
Δημοσ.

Πάρε τηλ από άλλο νούμερο και εμφανίσου στον κο Μανώλη ως νέος υποψήφιος ενοικιαστής. Μπορεί και να εμφανιστεί. Στο ραντεβού στείλε κάποιον άλλον ώστε να μη δει εσένα και να έχεις χρόνο εσύ να φέρεις την αστυνομία.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Για αυτό άλλη φορά ποτέ χρήματα χωρίς υπογραφή συμβολαίου και ταυτότητα φυσική.

Ενα βήμα πιο πέρα είναι να περιμένεις να σου στείλει για αποδοχή την ηλεκτρονική μίσθωση στο taxis.

Με έναν νέο άνθρωπο και ένα laptop μπορεί να γίνει στη στιγμή. Διαδικασία 5 λεπτών.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήτανε ενοικιαστής μέσω πλατφόρμας όλα τα στοιχεία του είναι εύκολα στη διάθεσή σου με μια εντολή εισαγγελέα. Πήγαινε δικαστήριο και ζήτησε το να σε βοηθήσει. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tiwhite είπε

Απεικονιζόταν το ίδιο σπίτι ακριβώς, με μόνες διαφορές: την διακόσμηση

Αλλες θεσεις στα αντικειμενα, για να μην καρφωθει ο "Μανωλης" και η απατη ή τελειως αλλη διακοσμηση?

Δημοσ.

Για να είχε πρόσβαση στο σπίτι ο κυρ Μανώλης σημαίνει πως είχε τα κλειδιά. Πας στην αστυνομία, λες τι έγινε, δίνεις τα στοιχεία του πραγματικού ιδιοκτήτη και αυτός θα πρέπει να τους πει σε ποιους νοίκιασε το ακίνητο για το χρονικό διάστημα στο οποίο σας το έδειξε. Εάν μάλιστα ο κυρ Μανώλης είχε κλειδιά... Που λογικά είχε. Θα τον βρουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Γιατί σε άλλη περίπτωση ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σπιτιού θα έχει πρόβλημα. 

Αλλα ρε αδερφέ και εσύ διαμέρισμα που το δίνει ο άλλος 1200 πήγες να το πάρεις με 380; δεν ψυλλιαστηκες τίποτα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, james01gr είπε

Αλλα ρε αδερφέ και εσύ διαμέρισμα που το δίνει ο άλλος 1200 πήγες να το πάρεις με 380; δεν ψυλλιαστηκες τίποτα; 

Την αγγελια την ειδε μετα με τα 1200. Αλλα και παλι, για να ζηταει ο αλλος 40/μερα ως airbnb (1200/μηνα), μαλλον δεν ηταν για 380 (αν δεν ηταν στο airbnb, φανταζομαι κανα 600-700). Αλλα οκ, οταν εισαι σε αναζητηση, δεν σκεφτεσαι και πολυ οταν βλεπεις τετοια τιμη. Λες "ευκαιρια βρηκα"

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που δεν εξαφανίστηκε απλά να σε μπλοκάρει και τέλος

Στο airbnb τι ταυτοποίηση γίνεται, πόσο εύκολο είναι να δώσεις ψεύτικα στοιχεία;

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Μου κάνει εντύπωση που δεν εξαφανίστηκε απλά να σε μπλοκάρει και τέλος

Στο airbnb τι ταυτοποίηση γίνεται, πόσο εύκολο είναι να δώσεις ψεύτικα στοιχεία;

Δεν έχει σημασία. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πρέπει να ξέρει ποιον βάζει μέσα. Έχει τηλέφωνα επικοινωνίας, διευθύνσεις, η πλατφόρμα έχει ηλεκτρονικά ίχνη, τα πάντα. Τον βρίσκεις άνετα. Αλλά είμαι σίγουρος πως ο ιδιοκτήτης ή είναι μπλεγμένος ή έχει δώσει το διαμέρισμα μαύρα. Σε κάθε περίπτωση, μερίδιο ευθύνης έχει και ο ιδιοκτήτης. 

• Like 1
Δημοσ.

Εδωσες χρηματα στο χερι χωρις να υπογραψεις συμβολαιο; 

2) γιατι δεν συνεργαζεται ο ιδιοκτητης να σου δωσει τα στοιχεια του απο το airbnb?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...