MontzOlee Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 καλησπέρα στην παρέα, Μια ερώτηση σε όσους γνωρίζουν. Το Δώμα στην πολυκατοικία που μένω άλλαξε ιδιοκτήτη και έχει γίνει airbnb. So far so good, δεν έχω παράπονο και δεν με νοιάζει άλλωστε.. Ωστοσο σε μια συνέλευση που κάναμε , (ειμαι διαχειριστής) πολλοί ένοικοι ρωτησαν τι και πως (προφανως δεν προβλέπεται κατι τέτοιο στο καταστατικό του 1972) και γιατί ενώ όλοι πληρώνουν πολλα κοινόχρηστα πχ στο Ρεύμα και στον ανελκιστήρα το Δωμα πληρώνει τα λιγότερα. Πχ. ανελκυστήρας στον 4ο όροφο 10.50 ενω το Δωμα 1.36 ευρω ή ΔΕΗ ο 4ο 19 ευρω και το Δωμα 2.17 έχει κανένας άποψη ? Σιγουρα ειναι μικροτερο απ ολα τα διαμερισματα αλλα οι διαφορες ειναι μεγαλες. Επισης τα κοινοχρηστα τα εκδιδει γραφειο που έχει το χαρτι του μηχανικου με χιλιοστα, θερμίδες κτλ.
MontzOlee Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Δωμα δεν ειναι η ταρατσα? Τι εννοεις εσυ? το ΔΩΜΑ στην δικια μας περιπτωση ειναι στην ταράτσα πανω απο τον τελευταιο όροφο (4ο) και στην ουσία ειναι πλεον διαμερισμα
SabotazNic Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, MontzOlee είπε το ΔΩΜΑ στην δικια μας περιπτωση ειναι στην ταράτσα πανω απο τον τελευταιο όροφο (4ο) και στην ουσία ειναι πλεον διαμερισμα Το διαμερισμα πιανει ολη την ταρατσα? Θα το ελεγες και ρετιρε? Εχουν προσβαση οι υπολοιποι ιδιοκτητες/ενοικοι στην ταρατσα, κατα ιδιο ποσοστο οπως πριν? Μυριζει οριακα για κανα αυθαιρετο, αλλα τεσπα Anyway, φανταζομαι οταν εγινε διαμερισμα, δεν αλλαξε κατι στο ασανσερ και στις σκαλες, ε? Κανονικα, θα επρεπε να πληρωνει τα ιδια με τον τελευταιο οροφο, αφου μετα συνεχιζουν με σκαλες οι ενοικοι. Δηλαδη πρεπει να αλλαξει το καταστατικο και να μπει επιπλεον διαμερισμα στα εξοδα του τελευταιου οροφου. Το γραφειο δεν το μπλεκετε πουθενα, δεν ειναι δικια τους δουλεια.
MontzOlee Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Το διαμερισμα πιανει ολη την ταρατσα? Θα το ελεγες και ρετιρε? Εχουν προσβαση οι υπολοιποι ιδιοκτητες/ενοικοι στην ταρατσα, κατα ιδιο ποσοστο οπως πριν? Μυριζει οριακα για κανα αυθαιρετο, αλλα τεσπα Anyway, φανταζομαι οταν εγινε διαμερισμα, δεν αλλαξε κατι στο ασανσερ και στις σκαλες, ε? Κανονικα, θα επρεπε να πληρωνει τα ιδια με τον τελευταιο οροφο, αφου μετα συνεχιζουν με σκαλες οι ενοικοι. Δηλαδη πρεπει να αλλαξει το καταστατικο και να μπει επιπλεον διαμερισμα στα εξοδα του τελευταιου οροφου. Το γραφειο δεν το μπλεκετε πουθενα, δεν ειναι δικια τους δουλεια. οχι ολη την ταρατσα δεν την πιάνει αλλα περι τα 25-30 τμ . Οι υπόλοιποι έχουμε πρόσβαση ναι κανονικά οπως πριν αλλά ανέκαθεν κανείς δεν έβγαινε εξω. Ωστοσο εχει βγάλει καρέκλες και τραπέζι έξω για τους ενοίκους του airbnb. οχι απ οταν εγινε δεν άλλαξε κατι σε σκάλες και ασανσερ. Κι εγω την ίδια αποψη έχω , Οκ οταν δεν ηταν φτιαγμενο στην ουσια ηταν φαση σαν αποθηκη αλλα τώρα μπαινει κόσμος μεσα , γινεται χρηση καθημερινα του ασανσερ κτλ οποτε οντως πληρωνει πολυ λιγα για ολα αυτα.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, MontzOlee είπε καλησπέρα στην παρέα, Μια ερώτηση σε όσους γνωρίζουν. Το Δώμα στην πολυκατοικία που μένω άλλαξε ιδιοκτήτη και έχει γίνει airbnb. So far so good, δεν έχω παράπονο και δεν με νοιάζει άλλωστε.. Ωστοσο σε μια συνέλευση που κάναμε , (ειμαι διαχειριστής) πολλοί ένοικοι ρωτησαν τι και πως (προφανως δεν προβλέπεται κατι τέτοιο στο καταστατικό του 1972) και γιατί ενώ όλοι πληρώνουν πολλα κοινόχρηστα πχ στο Ρεύμα και στον ανελκιστήρα το Δωμα πληρώνει τα λιγότερα. Πχ. ανελκυστήρας στον 4ο όροφο 10.50 ενω το Δωμα 1.36 ευρω ή ΔΕΗ ο 4ο 19 ευρω και το Δωμα 2.17 έχει κανένας άποψη ? Σιγουρα ειναι μικροτερο απ ολα τα διαμερισματα αλλα οι διαφορες ειναι μεγαλες. Επισης τα κοινοχρηστα τα εκδιδει γραφειο που έχει το χαρτι του μηχανικου με χιλιοστα, θερμίδες κτλ. Τωρα τι σχέση εχουν οι χρεώσεις και τα ποσοστά κοινοχρηστων με το αν το διαμερισμα εγινε airbnb, τι ακριβως θελετε μερίδιο απο τον ιδιοκτήτη, αυτο πρεπει να πληρωνει τώρα αυτο πλήρωνε
MontzOlee Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τωρα τι σχέση εχουν οι χρεώσεις και τα ποσοστά κοινοχρηστων με το αν το διαμερισμα εγινε airbnb, τι ακριβως θελετε μερίδιο απο τον ιδιοκτήτη, αυτο πρεπει να πληρωνει τώρα αυτο πλήρωνε Δεν ζήτησε κανένας κάτι φίλε έως τώρα απλά επειδή τέθηκε ως ερώτημα στην συνέλευση κ επειδή το Δώμα λειτουργεί μόνο 2-3 μήνες ως Airbnb είπα να ψαχτώ λίγο.. Αν δεν πρέπει να αλλάξει κάτι καλώς , γνώμες παίρνουμε , άραξε! Ο άνθρωπος προφανώς κ πλήρωνε ότι του λέγαμε και στην ώρα του μάλιστα, σωστός κύριος , το θέμα είναι από δω και πέρα αν πρέπει να αλλάξει κάτι..
SabotazNic Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τωρα τι σχέση εχουν οι χρεώσεις και τα ποσοστά κοινοχρηστων με το αν το διαμερισμα εγινε airbnb, τι ακριβως θελετε μερίδιο απο τον ιδιοκτήτη, αυτο πρεπει να πληρωνει τώρα αυτο πλήρωνε Απο την ωρα που ενα διαμερισμα που δεν θα επρεπε να υπαρχει, δημιουργηθηκε στον τελευταιο οροφο και οι ενοικοι χρησιμοποιουν το ιδιο ασανσερ με αυτους που μενουν στο τελευταιο οροφο, τοτε και αυτος πρεπει να πληρωνει τα ιδια. @MontzOlee Ξαναλεω οτι το γραφειο δεν το ανακατευετε καπου, παρα μονο σαν συμβουλη αν πχ για αλλαγη καταστατικου αν πρεπει να βρεις δικηγορο, τι ποσοστο ιδιοκτητων θελει κτλ. Πρακτικα, αντι για 1.36 το διαμερισμα, θα πληρωνει 9 ευρω ασανσερ, και θα πεσουν ολοι οι αλλοι κατα 1-2 ευρω (αν τα ποσα που ανεφερες στην αρχη ειναι αληθης απο παραδειγμα καποιου μηνα). Ισως να μην αξιζει να χαλαστειτε, που αυτο θα συμβει στο τελος αν ο ιδιοκτητης ειναι εξαφανισμενος και μη συνεννοησιμος Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από SabotazNic
GeorgeKatz Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, MontzOlee είπε ενώ όλοι πληρώνουν πολλα κοινόχρηστα πχ στο Ρεύμα και στον ανελκιστήρα το Δωμα πληρώνει τα λιγότερα. Πχ. ανελκυστήρας στον 4ο όροφο 10.50 ενω το Δωμα 1.36 ευρω ή ΔΕΗ ο 4ο 19 ευρω και το Δωμα 2.17 έχει κανένας άποψη ? Τυπική περίπτωση παρεξήγησης κοινοχρήστων χρεώσεων. Στα κοινόχρηστα δεν πληρώνεις τη χρήση της παροχής, αλλά το δικαίωμα χρήσης της παροχής. Το μικρό διαμέρισμα όπως λες με αυτά τα 1.36 ευρώ αγοράζει το διακαίωμα να χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα, το αν θα τον χρησιμοποιήσει και πόσες φορές είναι άσχετο. Ομοίως και στο ρεύμα και στην καθαριότητα. Καταλαβαίνω οτι ακούγεται άδικο και το ποιο δικαιο ειναι το "ανάλογα την χρήση", αλλά πώς θα γινει πρακτικά; Να βάλουμε κερματοδέκτες στο ασανσέρ; Στη θέρμανση συνήθως έχουμε ωρομέτριση ή θερμιδομετρητές, οπότε εκει είναι κάπως δίκαιο "ότι καις, το πληρώνεις". Φαντάσου τι σενάρια θα υπήρχαν τότε, θα σου έλεγε το Χ διαμέρισμα : ""Α εμεις λειπαμε ολον τον Αυγουστο, δεν χρησιμοποιήσαμε ασανσέρ, δεν πληρώνω". Χαμός! Τώρα πώς να το εξηγήσεις αυτο στους κατοικους; Δοκίμασε με το παράδειγμα του Netflix, που σε χρεώνει 14 ευρώ για το δικαίωμα χρήσης της υπηρεσίας. Είτε δεν δεις καμία ταινία, ειτε βλέπεις όλη μέρα και όλη νύχτα, η χρέωση ειναι σταθερή. Ελπίζω να βοήθησα 🙂
Panagiotis 05 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 εκτός από τον όροφο, στα χιλιοστά συμμέτοχής, παίζει ρόλο και το μέγεθος του ακινήτου. οπότε η σύγκρισή του με το κανονικό διαμέρισμα του 4ου ορόφου είναι άκυρη. Για πάρδειγμα έστω ότι στο δώμα χωράνε να μείνουν 1-2 άτομα ενω στο διαμέρισμα του 4ου 4-5 άτομα. ποιο διαμέρισμα κάνει μεγαλύτερη χρήση του ανελκυστήρα και ποιο πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμετοχή;
kax54638 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Νομίζω στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ασανσέρ πληρώνεται με βάση τον όροφο. Ο 1ος όροφος πχ πληρώνει 10 ευρώ, ο δεύτερος 12, ο τρίτος 14 κλπ. Στην οικοδομή που έμενα ως φοιτητής πλήρωνες ασανσέρ με βάση τα τετραγωνικά του διαμερίσματος ανεξαρτήτου ορόφου. Τέλος σε πολλές οικοδομές, όταν υπάρχουν διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικοί χώροι, επίσης πληρώνουν περισσότερο ασανσέρ από μια οικία με την λογική ότι κάνουν χρήση οι πελάτες.
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 hour ago, kax54638 said: Νομίζω στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ασανσέρ πληρώνεται με βάση τον όροφο. Ο 1ος όροφος πχ πληρώνει 10 ευρώ, ο δεύτερος 12 11, ο τρίτος 14 12 κλπ. Fixed
Allan-Wake Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, kax54638 είπε Νομίζω στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ασανσέρ πληρώνεται με βάση τον όροφο. Ο 1ος όροφος πχ πληρώνει 10 ευρώ, ο δεύτερος 12, ο τρίτος 14 κλπ. Στην οικοδομή που έμενα ως φοιτητής πλήρωνες ασανσέρ με βάση τα τετραγωνικά του διαμερίσματος ανεξαρτήτου ορόφου. Τέλος σε πολλές οικοδομές, όταν υπάρχουν διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικοί χώροι, επίσης πληρώνουν περισσότερο ασανσέρ από μια οικία με την λογική ότι κάνουν χρήση οι πελάτες. επειδη μιλησα με την δικη μου εταιρια κοινοχρηστων. ο πρωτος πληρωνει ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ απο εμενα στον τριτο. Ο λογος ειναι οτι το σπιτι τους ειναι 130τμ ενω το δικο μου μικροτερο. Δεν εχει μονο σχεση ο οροφος, αλλα και τα τμ
SabotazNic Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, kax54638 είπε Νομίζω στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ασανσέρ πληρώνεται με βάση τον όροφο. Ο 1ος όροφος πχ πληρώνει 10 ευρώ, ο δεύτερος 12, ο τρίτος 14 κλπ. Στην οικοδομή που έμενα ως φοιτητής πλήρωνες ασανσέρ με βάση τα τετραγωνικά του διαμερίσματος ανεξαρτήτου ορόφου. Τέλος σε πολλές οικοδομές, όταν υπάρχουν διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικοί χώροι, επίσης πληρώνουν περισσότερο ασανσέρ από μια οικία με την λογική ότι κάνουν χρήση οι πελάτες. 34 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε επειδη μιλησα με την δικη μου εταιρια κοινοχρηστων. ο πρωτος πληρωνει ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ απο εμενα στον τριτο. Ο λογος ειναι οτι το σπιτι τους ειναι 130τμ ενω το δικο μου μικροτερο. Δεν εχει μονο σχεση ο οροφος, αλλα και τα τμ Ακριβως, μιας και σε πολλες οικοδομες (μια απο αυτες και σε διαμερισμα που εχουμε εμεις και το νοικιαζουμε), ειναι μονο τετραγωνικα στο καταστατικο. Οταν πχ ζουσαμε εκει και δεν χρησιμοποιουσαμε ασανσερ λογω 1ου οροφου (duh), πληρωναμε τα ιδια με τους υπολοιπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα